Скрити скъпоценни камъни на криптовалута # 4 – OneLedger (OLT)

Скрити скъпоценни камъни на криптовалута # 4 – OneLedger (OLT)

OneLedger (OLT) е подценен, универсален протокол за кръстосана книга което се възползва от страничните вериги за увеличаване на оперативната съвместимост между различните блокчейн екосистеми. Какво означава това? Това е цялостно решение за блокчейн, достъпно за потребители, разработчици и фирми.

oneledger преглед 696x462Източник: https://icobattle.com/

Идеята за страничните вериги не е новаторска. Вече сме чували за подобни ICO от подобни Айон, ЛИСК, EOS, Ковчег, и Икона. OneLedger обаче е в състояние да засенчи всички.

Прехвърляне на цифрови активи Между различни блокчейни

Днес компаниите се възползват от блокчейн технологията, за да рационализират административните процеси, да намалят човешките грешки, да минимизират оперативните разходи и да увеличат прозрачността. Въпреки това, масовото приемане на блокчейн технологията все още е изправено пред предизвикателства. Преходът не е лесен и бизнесът подхожда към него с различна степен на скорост и успех.

Снимка на екрана 2

Източник: https://oneledger.io

Едно от тези предизвикателства е липсата на оперативна съвместимост – неспособността на различните блокчейн да комуникират помежду си. Например е невъзможно да се направи транзакция от сметка в Ethereum към BTC. Този процес включва трансферрин в една верига преди изпращане на монети. Това е скъпо, отнема много време и включва значителна помощ от трети страни (обмен, например). Други значими проблеми, които пречат на масовото възприемане на блокчейн технологията, са мулти-мрежовото внедряване на dApps, мащабируемост и съществуващи стари системи.

OneLedger е блокчейн стартиране, създадено да предложи решение на тези проблеми. Той улеснява операциите по кръстосана книга. Неговият протокол може да бъде синхронизиран с други разпределени счетоводни книги като Ethereum, Bitcoin и др …, които поддържат канали за плащане и договори за заключване на хеш (HTLC).

Бизнес инициализация на OneLedger

OneLedger е трислоен консенсусен протокол, който се интегрира ефективно с различни блокчейни.

1. Бизнес инициализация

Първият слой е конфигурируем консенсусен протокол, основан на роля – където започва обобщен договор. Договорът се генерира и разгръща в мрежата с различни кодове на блокчейн. В биткойн възлите договорът се репликира от генезисния договор, когато се създават възли. В възела Ethereum договорът се изпълнява под формата на интелигентен договор.


2. Консенсус по канала

Вторият слой е известен като консенсус по канала. Неговата основна роля е да изпълнява взаимодействия между възлите, съгласно условията на договора. За да се постигне вторият консенсус, се осъществява консенсус между страничните вериги между всички участници. Консенсусът е постигнат, когато над две трети от участниците са се съгласили. След като се постигне консенсус, данните се записват в блок и се излъчват до всички възли (участници).

3. Консенсус на публичната верига

Третият (последният слой) се нарича „Public Chain Consensus.“ Този е необходим, когато някой поиска прехвърляне на цифрови активи между публични вериги. В резултат на това предварителният консенсус за страничната верига се инициира в началото на консенсуса за страничната верига. След като предложението бъде изпратено до съответната публична верига, валидаторите гласуват за заключване или отключване на блок. Ако повече от 75% от страничната верига на участващите възли достигнат консенсус, блокът с предварително съгласие се добавя към книгата.

Жетонът

В момента OneLedger провежда Първоначално предлагане на монети с твърда граница от 15 милиона долара. Един милиард OLT токени ще бъдат предварително добити. Всеки маркер първоначално ще бъде картографиран на един съответстващ ERC-20 маркер.

Според символичната икономика на OneLedger трима участници ще използват OLT.

Потребители: Физически лица или фирми, които / които са длъжни да платят такса за транзакция на поддръжниците на мрежата или възлите в OLT.

Възли: Мрежовите такси отиват на възли; платени в OLT. Екосистемата OneLedger позволява на всеки първо да стартира възел. Тъй като системата узрява, се изисква определена такса в OLT.

Разработчици: Това може да са екипи или индивидуални сътрудници. Разработчиците ще се нуждаят от OLT токени, за да разположат своите модули на децентрализирания пазар на OneLedger. Интелигентният договор ще определи условията за продажба.

Разработчици и съветници

Идеята зад OneLedger е идеята на Дейвид Као, председател на Канада Китайска професионална асоциация за блокчейн (CCBPA). Г-н Cao има повече от 13 години опит в корпоративната архитектура и блокчейн технологията. Той също е работил в Xerox като водещ консултант по търговия и в IBM Toronto Lab като разработчик на WebSphere Commerce.

Основателят и главен изпълнителен директор на Доверие 2 Плащане, Алекс Тод е и главен технологичен съветник на OneLedger. Стивън Лий е водещ инженер. Работил е като софтуерен инженер в Microsoft и IBM както и старши консултант в Дойче банк.

Първата версия на платформата OneLedger ще излезе през 2019 г..

Финални мисли

Изглежда, че OneLedger предлага чудесно решение за някои настоящи и належащи нужди в рамките на блокчейн екосистемата.

OverLedger, Айон, и Космос се считат за основните конкуренти на OneLedger по отношение на оперативната съвместимост.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map