Ръководство за онтология за начинаещи (ONT)

Онтологията е блокчейн платформа, създадена да побере други блокчейн, както в частния, така и в публичния сектор, така че предприятията да могат да използват нейните технологични иновации. Това ръководство за онтология ще представи начините, по които проектът планира да постигне това.

С блокчейн веригата ONT, насочена към предприятия, тя дава възможност на бизнеса да съхранява данни частно или публично. Платформата е съосновател на Да ХонгФей и Ерик Джанг, които са и основателите на NEO блокчейн.

Защо онтология?

Онтологията е създадена, за да осигури оперативна съвместимост между блок-веригите. Тъй като бизнесът не би искал да попълва цялата си информация в публична блокчейн, с блокчейн Ontology те избират какво да останат частни и какво да отворят за своите конкуренти.

Например, клиент може да поиска да открие сметка в конкретен бизнес; те могат да използват публична блокчейн, която след това ще се свърже с блокчейна на Ontology, за да съхранява частно личната информация.

Кратка история на онтологията

Онтологията е родена през 2017 г. от OnChain; китайска фирма, съосновател на Erick Zhang и Da HongFei. Изненадващо, проектът не е издал първоначално предлагане на монети, но е пуснал токени Ontology в началото на тази година на хост платформата си NEO blockchain.

По време на излъчването екипът на Ontology раздаде 1000 ONT токена на своите абонати за бюлетини, докато тези, които притежават NEO токени, бяха възнаградени с 0,01 ONT токена за NEO токен. Освен това тези, които присъстваха на Събитие NEO DevCon сподели 500 ONT токена.

През юни тази година Ontology мигрира към собствената си мрежа, последвана от поредица въздушни капки. След миграцията платформата Ontology представи система с две монети, какъвто е случаят с блокчейна NEO.

Платформата Ontology представи уникален консенсус алгоритъм, наречен Проверяваема византийска толерантност към повреда (VBFT). Алгоритъмът комбинира функционалностите на други консенсусни алгоритми. т.е. комбинира алгоритъма за доказателство за залог (PoS) с алгоритъма за проверка на числовата функция (VRF) плюс характеристиките на алгоритъма за византийска толерантност към повреда (BFT).

Тази комбинация задвижва онтологичния консенсусен двигател (OCE), който има за задача да гарантира „Случайността и справедливостта на генерирането на консенсусно население и гарантиране, че окончателността на държавата може да бъде постигната бързо.“

Системата с две монети

Платформата Ontology има два естествени маркера, т.е. ONT и ONG маркери. Функционалността на двата символа е различна.

Токенът ONT дава глас на притежателите си, докато взема решения по въпроси, засягащи мрежата Ontology. Неговите притежатели също получават Ontology Gas (ONG) токени, които са генерирани от системата. ONG ще се използва за захранване на изпълнението на интелигентни договори, мрежово съхранение, наред с други помощни програми на платформата.

Генерирането на ONG ще се извършва в продължение на 22 години с различни проценти на генериране годишно. Всички ONG токени, използвани в платформата, ще бъдат разпределени на тези, които държат ONT токени.


Един милиард ONT токени бяха въведени на платформата по време на създаването на генезисния блок. Освен това след 22 години ще бъдат генерирани един милиард ONG токени.

Системата с две монети работи подобно на тази, създадена от NEO. NEO монетата е основната криптовалута на NEO екосистемата, докато GAS токенът се използва за плащане на мрежови такси. NEO монетите винаги са по-ценни от GAS и двата цифрови актива могат да бъдат закупени или продадени на различни борси. 

Рано е да се мисли дали системата с две монети е ефективен начин за управление на блокчейн мрежа. NEO се представя слабо през последните две години, с изключение на бичия пазар през 2017 г. Както Ontology, така и NEO ще трябва да покажат, че са в състояние да разширят своята оферта и услугите си, като се има предвид, че много други проекти вървят напред и пускат нови функции. 

Например, Travala наскоро обяви, че ще премине от мрежата NEO към Binance Chain. Неговата цифрова валута AVA, която сега е валута NEP5, ще се превърне в цифров актив BEP5 в близко бъдеще. Целта е да се търсят подобрени решения и да се увеличи използваемостта и производителността на AVA цифровия актив, нещо, което не може да бъде постигнато чрез NEO – в конкретния случай – но чрез други платформи.

Текущо и бъдещо развитие на онтологията

Текущите работи включват партньорства за услуги, екосистемни приложения, екосистемно сътрудничество и разширяване на общността.

Преди края на тази година екипът на Ontology се стреми да разшири фокуса си от просто оптимизиране на наскоро пуснатата основна верига, за да се съсредоточи и върху системата за прилагане на доверие на базата на ONT ID. Системата има за цел да помогне на физически лица и фирми да създадат цифрова идентичност в блок веригата ONT.

В заключение, токенът ONT може да бъде закупен на популярни борси за криптовалути като Binance, Huobi, OKEx, Bibox и други. Токенът ONT обаче не може да бъде закупен с fiat и трябва да конвертирате fiat в известна крипто монета, преди да го замените с ONT.

Също така, проектът Ontology има някои страхотни случаи в реалния свят, които могат да видят бизнеса, който възприема блокчейн технологията в ежедневните си операции.

Онтологията също е била работещ с NEO, за да се създаде отворена кръстосана платформа за интернет от следващото поколение. От юли 2018 г. те работят по този проект, който ще им позволи да въведат ефективен и приобщаващ протокол за оперативна съвместимост, който се основава на водещите позиции на двете страни на пазара. 

Някои от ключовите характеристики на това партньорство включват създаването на екологичен подход към членовете на веригите, ниска бариера за влизане, транзакционна атомност и осигуряват на участниците подобрена сигурност. 

Основателят на NEO и главният изпълнителен директор и основател на Onchain коментира:

„Това партньорство представлява следващата стъпка не само за NEO и Ontology, но и за бъдещето на индустрията на блокчейн, тъй като ние пионерираме съвместен подход за решаване на трудни проблеми. Изграждайки основата за глобална платформа с различни вериги, ние се радваме да предоставим реални решения и приложения за блокчейн, като преодоляваме предизвикателствата и проблемите заедно. “

Ли Джун, основателят на онтологията, обясни, че със създаването на отворена и глобална кръстосана система, както NEO, така и онтологията ще насърчават обмен на стойност между кръстовете. Това очевидно ще помогне да се създаде основната инфраструктура за интернет от следващо поколение по целия свят. 

Къде мога да купя ONT?

Има различни борси за криптовалута, които биха ви позволили да закупите монети ONT. Въпреки това, една от най-популярните борси за закупуване на тази цифрова валута е Bibox. Тази платформа има три различни двойки за търговия, включително ONT / USDT, ONT / BTC и ONT / ETH, които представляват над 25% от общия обем на търговия на ONT по света. 

Това означава, че Bibox разполага с необходимата ликвидност, за да предложи на потребителите най-доброто търговско изживяване по време на закупуването на ONT. За да се справят с тази платформа, потребителите ще трябва да изпращат USDT, BTC или ETH до своите сметки и да ги обменят за ONT. 

Друга призната борса за криптовалута, която в момента позволява на потребителите да купуват монети ONT, е Binance. Binance е една от най-големите борси на пазара и представлява 2,76% от общия обем на търговия на ONT. Binance предлага шест различни двойки за търговия, включително ONT / USDT, ONT / BTC, ONT / ETH, ONT / BNB, ONT / PAX и ONT / USDC. 

Основното предимство на Binance като платформа за търговия е фактът, че борсата е призната за един от лидерите в altcoins. Има няколко виртуални валути, които имат най-голямата ликвидност в Binance. Въпреки че традиционният начин за закупуване на цифрови активи на Binance изисква да изпращате средства (USDT, BTC, ETH, BNB, PAX или USDC) на борсата, има нова система, която ще ви помогне да направите този процес много по-опростен. 

Заинтересованите потребители могат просто да направят покупка с кредитна карта и да купят монети BTC, ETH или BNB. След него е възможно да ги замените за ONT на пазара веднага щом средствата бъдат депозирани. Това е един от най-бързите начини за придобиване на ONT чрез борси за криптовалута. 

След закупуване на ONT, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да извлечете средствата в портфейл за криптовалута, от който имате частните ключове. 

Къде мога да съхранявам ONT?

Криптовалутните борси не са най-доброто място за съхранение на средства. Тези платформи могат да бъдат хакнати или засегнати от различни проблеми, включително атаки. Това може да има отрицателно въздействие върху средствата, които потребителите съхраняват на тези борси. Например Binance загуби 7000 BTC по-рано през 2019 г., а Coincheck беше хакнат с 500 милиона долара в началото на 2018 г. Въпреки че Binance успя да възстанови сумата на потребителите, Coincheck трябваше да прекрати операциите си. 

Златното правило на криптовалутния пазар е „не вашите ключове, не вашите монети“. Това прави препратка към частните ключове, които са свързани с криптовалутите, които потребителят притежава. Най-добрият начин за съхраняване на цифрови активи е чрез използване на хардуерен портфейл като Ledger Nano S или Trezor. Не всички виртуални валути обаче се поддържат от тези два хардуерни портфейла. 

Според екипа на Ontology има няколко портфейла, които биха ви позволили да съхранявате ONT и ONG, включително Anypay, AToken, Atomic Wallet, Banko Wallet, BitKeep, Buntoy, Clay, Cobo, Cloudwallet, Cyano, Exodus Wallet, Guarda Wallet, Huobi Портфейл, infinito, математика, лук, OWallet и много други. 

Много от тези портфейли са разработени за работа като настолни портфейли или на мобилни устройства, което може да е по-лесно за потребителите да боравят със средствата си, но не е идеално по отношение на сигурността, въпреки факта, че те са по-сигурни от традиционните борси. 

Ledger Nano S позволява на потребителите да съхраняват своите ONT и ONG токени на това устройство, използвайки приложението OWallet, разработено от общността Ontology. Това е най-доброто решение за потребители, които искат да съхраняват своите цифрови активи в дългосрочен план и знаят, че винаги ще бъдат защитени и готови за използване. Ако искате да научите повече за Ledger Nano S и как да съхранявате ONT и ONG монети, можете да посетите Ledger’s официален сайт

Цена на ОНТ

ONT има подобен ценови модел като много други криптовалути на пазара. Виртуалната валута скочи до над 10,5 долара през май 2018 г. От този момент цифровата валута навлезе на мечи пазар, който остава досега. Например в края на декември 2018 г. виртуалната валута падна до 0,45 долара за монета, регистрирайки спад на цената с 95%. 

В днешно време виртуалната валута се търгува около $ 0.724 с пазарна капитализация от $ 386 милиона. Това показва, че виртуалната валута е нараснала с над 60% през последните месеци, в съответствие с много други алткойни, но далеч от 200%, регистрирани от Биткойн (BTC). 

По отношение на биткойните, ONT достигна най-високата си цена през юни 2018 г., когато се търгуваше около 0,00115634 BTC. И накрая, ONT падна до 0,00006769 преди няколко часа, най-ниската точка за всички времена. Това показва, че биткойн остава силен и че ONT следва същата тенденция като другите алткойни на пазара. В момента Ontology е 26-ият по големина дигитален актив на пазара.

Ръководство за онтология Допълнителни показания

Искате ли да научите повече? Вижте прогнозата за цените на онтологиите и техническия анализ, за ​​да видите как може да се представи монетата ONT през 2019 г. За тези, които търсят новини за осиновяване, прочетете ръководството за децентрализираните приложения на онтологията.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map