Ръководство за начинаещи за VeChain Thor (ПОО)

VeChain Thor е блокчейн платформа, използваща силата на интелигентните договори за решаване на проблеми във веригата на доставки. Платформата е публична и е специализирана в това да позволи на бизнеса да проследява своите продукти от производството до използването. Това намалява шансовете за фалшифициране. Това ръководство за Vechain Thor (VET) ще обясни всичко, което трябва да знаете за това как екипът ще постигне тази цел.

За да улесни процеса, VeChain позволява на компаниите да използват електронни етикети върху своите продукти. Например маркерите може да са активирани RFID или NFC.

Решаване на фалшифициране на продукти чрез интелигентни договори

Платформата въведе нов икономически модел, който е способен да предсказва условия в бизнес кръговете и подготвя решения за стабилност за компаниите, използващи блокчейн платформата.

Икономическата система позволява два естествени токена, VET и VTHO, да работят на една и съща платформа, но с различна употреба.

Екипът на разработчиците на VeChain Thor представи системата, за да предпази таксите за транзакции срещу колебания в цените.

Платформата използва вътрешно разработени интелигентни чипове, които използват QR кодове, RFID и NFC технология, за да следят продуктите от източника до местоназначението. Освен че защитава стоките срещу фалшифициране, платформата VeChain Thor може да побере продукти, насочени към логистичния аспект на веригата на доставки.

Кратка история на ПОО

Платформата за ПОО стартира като VEN през 2015 г. като ERC-20 маркер на блокчейн Ethereum и стартира Първоначално предлагане на монети до края на второто тримесечие на 2017 г. ICO събра около 20 милиона долара, които бяха използвани за мигриране на VEN към собствената си блокчейн и премина от VEN (VeChain) към VET (VeChain Thor).

Разработчиците на VET платформата са разпръснати по целия свят, но начело с Съни Лу, VeChain Изпълнителен директор на Фондация.

VET блокчейнът използва Доказателство за власт консенсус алгоритъм. Този алгоритъм се използва най-вече в блокчейн проекти, които не са напълно децентрализирани във функционирането си.

Следователно, с блокчейна на VeChain Thor, 101 предварително определени възли се използват за валидиране на транзакции. Също така платформата има допълнителни възли за поддържане на блокчейн в контрол.

Всички възли в мрежата се възнаграждават с помощта на VTHO токени. Тези жетони обаче се разпределят според дните им на падеж и броя на VET токените в портфейлите им.

Следвайки тези насоки, платформата за ПОО има 4 категории възли, т.е. Сила (10-дневен падеж и 1M VET монети), Thunder (20-дневна зрелост и 5M VET монети), Mjolner Masternodes (30-дневна зрелост и 15M VET монети) и Thrudheim Masternodes (падежът започва на 21 декември 2017 г. и трябва да има минимум 25 милиона монети за ПОО).

Първите три типа са икономически възли и са възнаградени от фондацията VeChain. Четвъртата категория възли постигат същите награди като другите възли, но също така отнема 30 процента от всички VTHO, използвани при транзакции на VET платформата.

Разлика между VET и VTHO токени

Разликата между двата маркера е в използването им в мрежата. VET жетоните се използват за транзакционни разходи. Колкото повече VET токени притежава потребителят, толкова по-висок приоритет получава потребителят в системата.

Токените VTHO се използват като разрешение за стартиране на децентрализирани приложения на VeChain Thor Blockchain. VTHO токените се генерират от VET токена в размер на 0,000432 VTHO на VET на ден.

Бъдещи цели на ПОО

Блокчейнът на VET вече е одобрен от китайското правителство, по-специално правителството на Gui’an, за да задейства инициативата си за интелигентен град. Правителството на Гиан ще използва платформата за ПОО за разработване на решения за проследяване за енергийната и лозаро-винарската индустрия.

VeChain Thor се стреми да създаде цялостна система за проследяване на ваксините, за да помогне на Китай да ограничи излизането на пазара на нестандартни ваксини. Проектът също така ще помогне за изкореняване на производителите на ваксини, които фалшиво обозначават ваксините.

В заключение, VET монетите могат да съхраняват несъвместим хардуер (Ledger Nano S, Trezor) и уеб-базирани (MetaMask) портфейли.

Научете повече

За да прочетете повече за проекта Vechain Thor, разгледайте официалната статия за прогнозиране на цените за ПОО и проверете отново за редовни актуализации. Можете да прочетете нашата допълнителна публикация за Три причини, поради които VET може да се възстанови скоро, както и технически анализ на двойки за търговия с ПОО.

Интересувате ли се от закупуване на ПОО? Можете да научите как да го направите, като използвате Ръководството за закупуване на ПОО на Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner