Ръководство за начинаещи за Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) е символ, разработен от Binance, най-голямата борса за криптовалута в света по обем на търговията. Токенът има за цел да намали цената на транзакциите на платформата, при условие че се използва токенът на BNB. BNB е токен ERC-20, създаден в блокчейн Ethereum, но се планират да прехвърлят BNB към собствената си мрежа. Това ръководство за Binance Coin ще премине през основите на проекта, докато работи за постигане на целите си.

Функции на БНБ на платформата Binance

Binance Coin има за цел да улесни комуналните услуги на борсата и да управлява операциите на по-ниска цена, поне засега. Някои от функциите, на които BNB се доверява на платформата, включват заплащане на такси за транзакции, такси за обмен и листинг.

За да привлече хората да използват токена BNB, Binance въведе 50% отстъпка при използването на токена. Отстъпката обаче ще продължи да намалява всяка година в продължение на четири години.

Според бялата книга на токена отстъпката ще бъде 50 процента през първата година, 25 процента през втората година, 12,5 процента през третата година и 6,25 процента. Петата година Binance ще прекрати отстъпките при използване на токена BNB на борсата. В момента таксите за търговия на платформата възлизат на 0,1%.

Освен плащане на такси на борсата, той може да се използва и за закупуване на конкретни ICO токени, изброени в платформата.

История на монетите на БНБ

Историята на БНБ се преплита с историята на Binance. В средата на миналата година борсата издаде първоначално предлагане на монети.

ICO продължи от 14 юли до 27 юли 2017 г. и приходите бяха използвани за стартиране на криптовалутната борса Binance и токена BNB. По време на периода на ICO бяха продадени 100 милиона БНБ, с което бяха събрани 15 милиона долара.

Борсата първоначално беше със седалище в Китай, но изместен нейните основни офиси в Малта, след като китайското правителство наложи забрана за всички криптовалутни дейности в страната.

Платформата се ръководи от Чанпенг Джао който е и негов основател. Други включват Роджър Уанг (главен технически директор), Джеймс Хофбауер (главен архитект) и Пол Янкунас (вицепрезидент по инженерство).

Струва си да се спомене, че преди няколко месеца екипът зад Binance реши да изгори разпределението на своите символи, равняващо се на 40% от общите монети, издадени от борсата. По този начин няма да им се налага да зависят от цената на БНБ, за да продължат да си вършат работата.

Намаляващото предлагане на БНБ

Binance подчерта, че трябва да намали количеството БНБ в обращение само до 100 милиона, което е 50 процента от общото предлагане на токени на БНБ. Те ще бъдат постигнати чрез изгаряне или обратно изкупуване на токени на BNB на тримесечие. През всяко тримесечие сумата на обратно изкупуваните токени на BNB ще възлиза на 20 процента от тримесечните печалби на борсата.

Закупувайки собствени токени, Binance иска да намали предлагането, за да се опита да предизвика търсене, което може да има положителен ефект върху цената на БНБ.


Токенът BNB може да бъде заменен и за други салда с малки монети, посочени от борсата като „крипто прах.“ Крипто прахът от няколко монети на платформата може да бъде преобразуван в токен BNB.

На 12 юли Changpeng Zhao обяви, че ще се откажат от всичките си разпределения в БНБ и ще им допринесат за ангажимента им за изгаряне на общо 100 милиона BNB токени. Екипът зад Binance реши да изгори своите токени с последното тримесечно изгаряне, при което бяха изгорени 808 888 BNB токена. 

Както г-н Zhao обясни, екипът на Binance държеше 40% от общото предлагане на БНБ, което им беше разпределено като награда за работата, която извършиха по изграждането на платформата за крипто търговия и екосистемата на блокчейн. По този начин те все още ще изгарят BNB въз основа на обема на търговията на Binance всяко тримесечие, но екипът се е отказал от разпределението на символите. 

Целта е да се постигне общо предлагане на БНБ от 100 000 000 монети, когато в момента има предлагане от почти 189 000 000 БНБ.

Changpeng Zhao пише в публикация в блог освободен през юли:

„Екипът първо ще изгори разпределението на 80 000 000 BNB екип, а останалите 9 000 000 BNB ще бъдат изгорени от борсата Binance.com.“

По този начин Binance ще разпредели 0 BNB на себе си от първоначалната доставка. Всички средства, които компанията ще събере, ще идват от услугите, които те предлагат в момента.

Бъдещи планове за Binance Coin (BNB)

Binance планира да мигрира монетата от платформата Ethereum заедно с превръщането на децентрализацията на борсата във веригата Binance, където BNB ще бъде родният токен. Binance също се стреми да премине от това, че компанията е успяла да бъде управлявана от общността.

За да увеличи търсенето на токена на BNB, Binance започна няколко проекта, които включват Binance Launchpad, който е специализиран в ICO и позволява да се използва BNB. Има и Благотворителна фондация Binance Blockchain който дава дарения под формата на токени на БНБ.

Binance вече успя да стартира собствена блокчейн мрежа и децентрализиран обмен. Binance Chain позволява на проектите да пускат своите монети отгоре, а Binance децентрализираната борса (DEX) помага на потребителите да транзактират цифрови активи, без да зависят от основната платформа Binance. 

Веригата Binance беше стартира на 23 април и той използва токена на БНБ като основен цифров актив на мрежата. Механизмът на консенсус, прилаган от тази блокчейн мрежа, е известен като Делегирана византийска толерантност към грешки (dBFT). 

Освен това борсата стартира своята децентрализирана борса, за да могат потребителите да имат по-голям контрол над своите средства. Централизираните борси обикновено имат слаби места, които се използват от хакери. Борсата загуби 7000 BTC поради хакер, който имаше достъп до средствата на Binance. Платформата обаче използва своя фонд SAFU, за да изплати на потребителите загубените пари. 17

Съхранение в БНБ

Да бъдеш ERC-20 маркер, BNB може да се съхранява в софтуерни портфейли като MyEtherWallet и Jaxx, докато хардуерни портфейли като TREZOR и Ledger Nano S също поддържат БНБ. Като цяло всеки портфейл, способен да съхранява Ethereum (ETH), може също да поддържа токена BNB.

Въпреки това, тъй като токенът мигрира към собствената си блокчейн, екипът ще трябва да разработи съвместим портфейл.

Научете повече

Прочетете отвъд това ръководство за Binance Coin, като разгледате статията за прогнозиране на цените и технически анализ на BNB. Заинтересованите читатели също трябва да проверят отразяването ни на Binance Coin в статии, изследващи използването на „газ“ за децентрализираната борса на Binance, или как цената на BNB е нараснала във връзка с разрастването на борсата.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map