Преглед на Ledger Nano X

Пазарът на криптовалути трябваше да има сигурен начин за защита на виртуалните си валути. Това е мястото, където Ledger Nano X влиза в игра. Ledger, една от най-признатите крипто компании в бранша, създаде Ledger Nano X. Това е най-модерният и сигурен хардуерен портфейл, който потребителите могат да имат, за да държат своите криптовалути. 

Съществуват много рискове, свързани с търговията, инвестирането и държането на виртуални валути. Това е причината Книга реши да реши тези въпроси. Докато хартиените портфейли бяха в безопасност, те нямат необходимия потребителски интерфейс, за да осигурят удобен начин за редовното им използване. 

Какво представляват хардуерните портфейли?

Хардуерните портфейли са тези устройства, които ще ни позволят да държим криптовалутите по безопасен начин. Това е продукт за самоуправление, който ще ни помогне да управляваме и съхраняваме цифрови активи. Вашите средства никога няма да бъдат в контакт с интернет. Това е един от най-популярните методи за “хладилно съхранение” за съхранение на виртуални валути. 

Няма хакер или физическо лице, което да може да получи достъп до вашия хардуерен портфейл. Ако обаче разкриете или дадете вашата начална фраза или частен ключ, други потребители могат да получат достъп до вашите средства. Ето защо е определено важно правилно да съхранявате вашата фраза за възстановяване (начална фраза) и личните ключове. 

Запомнете популярната фраза: “Не вашите ключове, не вашата крипто.” 

Това е където Ledger Nano X ще предлага на потребителите едни от най-добрите изживявания досега. Продължете да четете, ако искате да знаете какво е Ledger Nano X и как работи. 

Какво е Ledger Nano X?

Що се отнася до хардуерните портфейли, Ledger Nano X е сред най-добрите решения на пазара. Този хардуерен портфейл, разработен от Ledger, е готов да предложи на потребителите възможността да защитят своите средства, без да се притесняват за използваемостта.

Знаем, че държането на виртуалните ни валути в хардуерен портфейл може да не е удобно. Това със сигурност е вярно за тези, които редовно използват цифрови активи. С Ledger Nano X обаче тези проблеми са решени. 

Докато безопасността и преносимостта са две от основните характеристики на Ledger Nano X, той също е лесен за използване. Това означава, че няма да имате проблеми с харченето на виртуалните си валути, ако искате да си купите кафе в магазин и да платите с BTC или ако искате да използвате Metamask за размяна на децентрализирани финанси (DeFi) токени. 

Най-добрата сигурност

Задържането на вашите средства в крипто обмен не е точно най-сигурният начин да държите парите си. Крипто платформите и дори горещите портфейли могат да бъдат атакувани и хакнати. Това определено може да има отрицателно въздействие върху портфолиото ви, ако борсата или платформата изчезнат. 

С Ledger Nano X, можете да сте сигурни, че ще бъдете защитени по всяко време. Ledger има най-високите стандарти за сигурност. Всички техни продукти включват интегриран сертифициран чип, както и персонализирана операционна система, за да се гарантира максимална сигурност. 

С Ledger Nano X, ще можете да изберете широка гама от виртуални валути за съхранение. В същото време с приложението Ledger Live ще можете да боравите със средствата си по много лесен начин. 


Вземете под внимание, че Ledger е първият и единствен сертифициран хардуерен портфейл на пазара за своята сигурност. Френската агенция за киберсигурност (ANSSI) е сертифицирала продуктите на Ledger. В допълнение към това, портфейлите Ledger са единствените хардуерни портфейли, които имат собствена персонализирана ОС (BOLOS) за защита на устройствата срещу злонамерени атаки. 

В допълнение към това можете да извършите истинска проверка, която да гарантира, че вашето устройство Ledger е оригинално. Освен това можете да се уверите, че не е било подправено или компрометирано от трета страна. 

Където и да отидете

Както споменахме преди, Ledger Nano X ще бъде правилният избор за вас, ако искате да имате безпроблемно преживяване. Използвайки го, ще можете да инсталирате до 100 приложения от списък с повече от 1500 токена. 

Можете да свържете вашия Ledger Nano X към вашия смартфон и компютър с Ledger Live. Това ще ви помогне да боравите с активите си навсякъде, където се намирате. Това е една от основните разлики с Ledger Nano S, която изисква кабел, за да бъде свързан към компютъра. 

В същото време, Ledger Nano X ще ви предложи възможност да инсталирате до 100 крипто приложения едновременно. Ще можете да управлявате всички тези жетони и монети само с няколко докосвания. 

Характеристики на Ledger Nano X

The Ledger Nano X ще включва няколко функции, които ще ви позволят да защитите своите криптофондове. Нека да преминем първо към техническите характеристики на този продукт:

Той е с размер 72 мм х 18,6 мм х 11,75 мм и тегло 34 грама. Това го прави много преносим и бърз за използване по всяко време. Що се отнася до материалите, хардуерният портфейл ще бъде направен от четка от неръждаема стомана и пластмаса. Той също така ще включва 100mAh батерия. 

Ще свържете портфейла към компютъра си чрез USB Type-C конектор. освен това, Ledger Nano X има CC EAL5 + ниво на сертифициране и чипове ST33JM0 (защитен) + STM32WB55.

В същото време, Ledger Nano X ще бъде свързан към компютъра чрез Bluetooth. Това би било много положително, ако идвате от Ledger Nano S където трябваше да използвате USB кабел. Това е идеално за потребители, които искат да използват цифровите си активи в движение и да пазят средствата си в безопасност. 

Въпреки че някои потребители могат да смятат, че опцията Bluetooth е по-малко безопасна от кабела, Ledger потвърждава, че Bluetooth не засяга сигурността на Ledger Nano X. Можете да сте сигурни, че средствата ви ще бъдат в безопасност през цялото време. 

Списък на характеристиките на Ledger Nano X

  • Съвместим с мобилни устройства и компютри чрез Bluetooth
  • Силно защитен (хладилен склад)
  • Предлага поддръжка на повече от 1500 токена
  • Подобрен дизайн
  • По-добри материали
  • Голям екран (в сравнение с Ledger Nano S)
  • Подобрени бутони
  • Увеличено съхранение (до 100 приложения)

Ledger Nano S срещу Ledger Nano X

Може би сте чували, че Ledger Nano S е най-популярният хардуерен портфейл на пазара. Това е вярно. Има много достъпна цена и включва много полезни функции. Въпреки това той все още се различава от подобрения Ledger Nano X. Всъщност можем да мислим за Ledger Nano X като еволюция на най-популярния хардуерен портфейл в света. 

Можете да прочетете нашите пълно ръководство за Ledger Nano S срещу Ledger Nano X, щракнете тук

Различен дизайн

Първото нещо, което ще забележите за Ledger Nano X е, че ще има различен дизайн в сравнение с Ledger Nano X. The Ledger Nano X ще има по-голям и по-добър екран, с подобрени бутони и ще бъде по-солиден от Ledger Nano S.

въпреки че Ledger Nano S е силен и добър портфейл, Ledger Nano X ще бъде и ще се чувствате по-премиум за потребителите. 

Кабел Ledger Nano X

По-голям екран

По-големият екран на Ledger Nano X ще улесни нещата при одобряване на транзакции. В същото време ще бъде по-лесно да взаимодействате с приложението Ledger Live. Това със сигурност ще го направи по-лесен за ползване от Ledger Nano S

Кабел срещу Bluetooth

Първото нещо, което ще забележим е, че Ledger Nano X ще може да бъде свързан към компютър или смартфон чрез Bluetooth. Междувременно, Ledger Nano S ще изисква вашия USB кабел, който се доставя в кутията. 

Независимо от това, потребителите могат също да използват кабела, който ще идва заедно с Ledger Nano X. Това ще улесни боравенето с вашите цифрови активи. Освен това ще помогне на потребителите да боравят с монетите си в движение. 

Ledger Nano X

Батерия и употреба

The Ledger Nano X ще работи с батерия от 100 mAh, която може да продължи няколко часа при включен екран. В същото време може да продължи няколко месеца, без да се зарежда чрез USB-C порта. Батерията на Ledger Nano X е създаден, за да продължи 5 години. 

The Ledger Nano S работи само ако е свързан с компютър. Ето защо е по-трудно да го използвате в движение и далеч от компютър (освен ако не е бил свързан с кабел). 

Цена

The Ledger Nano X ще бъде по-скъпо от Ledger Nano S. Вземете това предвид, когато ще закупите хардуерен портфейл. 

Заключение Ledger Nano S срещу Ledger Nano X

Тези два различни хардуерни портфейла ще предлагат услуги и решения на различни потребители. Всеки от тях има предимства и недостатъци. Можете обаче да използвате вашия Ledger Nano X за да управлявате криптофондовете си в движение и да оставяте Nano S вкъщи или в трезора като резервно копие. Леджър твърди, че Ledger Nano S ще продължи да бъде изцяло подкрепяна и в бъдеще. 

Окончателна присъда на Ledger Nano X Review

The Ledger Nano X определено е убийствен хардуерен портфейл. Може да се счита за най-модерния хардуерен портфейл за масово използване на пазара. Големият екран, животът на батерията и неговата Bluetooth свързаност ще направят Ledger Nano X в един от най-добрите хардуерни портфейли в света. 

Можете да използвате вашия Ledger Nano X и твоят Ledger Nano S заедно, за да се насладите на предимствата на преносимостта и сигурността. В същото време вече ще можете да поддържате средствата си в безопасност и да ги управлявате в движение, както желаете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map