Най-добрите портфейли за биткойн през 2020 г.

В света на криптовалутите биткойните не се нуждаят от представяне. Стартирала през 2009 г., цифровата валута постигна астрономически печалби през 2017 г., които направиха заглавия по целия свят и в момента тя е най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация. 

Ако планирате да започнете да търгувате с биткойн, първото нещо, от което се нуждаете, е някъде да ви държи безопасно. За разлика от много други цифрови валути, много портфейли за криптовалути поддържат биткойн, така че основното предизвикателство е стесняването до най-доброто и такова, което отговаря на вашите нужди. 

Ето къде влиза това ръководство. 

Какво да търсите в портфейлите за притежателите на биткойн

Уверете се, че сте взели предвид следните функции, когато избирате портфейл за вашия биткойн. 

  • Простота– някои биткойн портфейли са трудни за разбиране за обикновения търговец на биткойни и това прави още по-трудно за начинаещи. Можете да загубите средствата си чрез грешни преводи и липса на сигурност. Имайки това предвид, не забравяйте да изберете удобен за потребителя портфейл. 
  • Поддръжка и развитие на клиентите– Проверете за отзиви за поддръжката на клиентите на портфейла и екипа за разработки зад тях. Някои фактори, които трябва да имате предвид, е дали екипът винаги прави подобрения, за да направи портфейла по-удобен и да подобри сигурността му. Също така проверете отдела за поддръжка на клиенти, за да знаете дали ще ви бъде оказана помощ в случай, че портфейлът ви някога е повреден или повреди. 
  • Функции за сигурност и архивиране– Същото като за вашия физически портфейл, сигурността е от първостепенно значение за вашия биткойн портфейл. Потърсете в Google репутацията на портфейла по отношение на сигурността и вижте дали е била хакната преди това или оплаквания дали някой клиент е загубил средствата или монетите си. 
  • Контрол на частния ключ– Портфейлът позволява ли ви контрол на личния ви ключ? Или се контролира от трета страна? Контролирането на вашия частен ключ означава да имате контрол над вашия Bitcoin. 
  • Нов адрес– Изберете портфейл, който е йерархично детерминиран (HD), това означава, че той генерира нов адрес за всяка транзакция, за да увеличи сигурността на портфейла ви. 
  • Анонимност– Ако оставането на анонимност е важно за вас, изберете портфейл, който не изисква толкова много от вашата лична информация по време на регистрацията. 

Най-добрите хардуерни портфейли за биткойни 

Ledger Nano S 

Ledger Nano S е крипто портфейл с размер USB, който може да съхранява много криптовалути, включително биткойн. 

Най-добрите портфейли за биткойн

Хардуерният портфейл е защитен и може да изпълнява множество приложения. Освен това е доста достъпна и е защитена от злонамерен софтуер, така че вашите лични ключове ще бъдат защитени от злонамерени хакери. Това е един от най-добрите биткойн портфейли на пазара днес и може да се интегрира с множество софтуерни портфейли. 

Освен това портфейлът съдържа вграден OLED дисплей, където можете да потвърждавате транзакции. Един недостатък на този портфейл обаче е, че нямате достъп до биткойните си в движение. 

Гуарда 

Съхраняването на биткойн не е лесна задача. Вие сте собственик на вашите цифрови активи, стига да имате частния ключ на вашите средства. Ето защо е много важно да имате сигурен, разпознат и лесен за използване портфейл, който ще ви предостави всички необходими услуги, от които се нуждаете. 

Гуарда е един от най-напредналите биткойн портфейли на криптовалутния пазар. Guarda е мултиплатформен и мулти-активен портфейл, който позволява на потребителите да съхраняват своите цифрови активи в платформата, за която се чувстват по-удобно. Това означава, че има налични настолни, мобилни, уеб и хромирани портфейли Guarda за потребителите на крипто пазара. 

Въпреки че биткойнът е най-признатата и най-голямата криптовалута на пазара, има инвеститори, които влагат средствата си в други цифрови активи. Ето защо портфейл с много активи като Guarda би предоставил на тези потребители уникално изживяване да се справят с всичките си цифрови активи само на едно място. 

Използвайки Guarda, потребителите ще могат да съхраняват, купуват, продават, обменят и получават широк спектър от виртуални валути, включително, но не само, Bitcoin, Bitcoin Gold (BTG), Litecoin (LTC), XRP, Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Tron (TRX), DAI и много други валути ERC-20. Услугите, предоставяни от Guarda, се предлагат и на различни езици, за да достигнат до по-голям брой лица по целия свят. 


И накрая, за да сте сигурни, че това е сигурен и признат портфейл, Guarda си сътрудничи с различни платформи, включително Ethereum Classic, Zcash (ZEC), Binance и Bitcoin Gold.

Атомен биткойн портфейл

Атомен портфейл

Atomic е децентрализиран Биткойн портфейл. Основано през 2018 г., приложението е признато за удобен начин за управление на вашите BTC и други 500+ токена от неговите 500 000 потребители. Портфейлът е достъпен за всички основни настолни ОС, Android & iOS и има широк спектър от важни функции, които правят Atomic един от най-популярните избори на пазара.

Първо, Atomic Wallet ви предлага да управлявате не само портфолиото си от Bitcoin, но и да обменяте, залагате и купувате всички най-добри активи сред 500+ токена в един защитен интерфейс. Освен това това е първият портфейл, стартирал собствена програма за членство, която дава на потребителите възможността да получават кешбек за всяка анонимна борса, направена с едно кликване в приложението. 

Освен това можете лесно да увеличите портфолиото си за биткойн, както и други 18 най-добри криптовалути, като използвате вградената опция за купуване на крипто. USD, EUR и над 15+ местни фиатни валути са приемливи по целия свят. Друга възможност за спечелване на крипто е залагането. Атомният портфейл предлага награди за децентрализирано залагане за 10 (и броене) PoS активи с 5-23% ГПР. 

Не на последно място, като децентрализиран портфейл, Atomic предоставя пълен достъп до средства на своите потребители, криптирайки частни ключове на устройствата на собствениците на приложението. Освен това е анонимен. За да започнете да използвате портфейла, не е необходимо да създавате акаунт, да преминете проверка или KYC за основни функции. И накрая, той има изключителна услуга за поддръжка, която е готова да Ви осигури бърз и ефективен отговор 24/7.

Crypto.com DeFi портфейл

Един от най-модерните и признати крипто портфейли за цифрови валути е Crypto.com DeFi портфейл. Компанията го популяризира с фразата „Your Keys, Your Crypto“, която със сигурност е важна за крипто пазара. През последните няколко години няколко крипто хакери успяха да получат средствата на много потребители поради факта, че не са собственик на техните частни ключове. 

С този портфейл вие ще имате пълен контрол над вашите виртуални валути, а не от трета страна. Потребителите ще получат пълен контрол върху средствата, които съхраняват в портфейлите си, включително Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH9, Crypto.com Coin (CRO), Litecoin (LTC), MCO, XRP, Stellar Lumens (XLM) и много други ERC -20 жетона. 

В допълнение към това, портфейлът Crypto.com ще бъде свързан с приложението Crypto.com, за да могат физическите лица да диверсифицират своите финансови решения и криптовалути. Освен това това ще бъде много сигурен портфейл. 

Crypto.com се фокусира върху предлагането на потребителите на най-добрата сигурност на пазара – те го правят основен приоритет. Частните ключове ще бъдат кодирани локално на устройството със Secure Enclave, който е защитен с биометрично удостоверяване и двуфакторно удостоверяване (2FA).

Приложение Crypto.com

С Приложение Crypto.com, потребителите ще могат да купуват и продават 7 fiat и 55 различни виртуални валути. Освен това потребителите ще имат достъп до услуга, която ще помогне на потребителите да управляват и харчат средствата си, както искат с MCO Visa Card. 

Потребителите могат лесно да попълнят портфейла си с банков превод, дебитна или кредитна карта. Можете също така да придобиете средства, използвайки други криптовалути. Тези преводи, които се извършват от приложението Crypto.com към други потребители от същото приложение, ще могат да прехвърлят средствата безплатно и незабавно. 

Междувременно физическите лица могат да изтеглят средствата към външни портфейли и адреси с малка фиксирана такса, което е много конкурентно и със сигурност може да победи решенията, предлагани от други конкуренти. Потребителите на приложението Crypto.com също ще имат възможност да проследяват монети, цифрови валути и над 200 монети на пазара. 

Инвеститорите също ще имат подробна информация за всеки цифров актив, включително щатски долари и BTC. Потребителите ще имат 8h, 1D, 1W, 3M и 6M графики, за да могат физическите лица да разберат накъде се насочват пазарите и как могат лесно да купуват и продават цифрови активи.

Трезор 

Това е популярна опция за съхранение на вашите биткойни. Хардуерният портфейл е добре утвърден и сигурен и той трябва да бъде във вашия списък. 

Малкото преносимо устройство се свързва с вашия компютър чрез USB кабел. Тя ви позволява да контролирате вашите лични ключове и можете да архивирате информацията, като използвате семе от 24 думи, генерирано при настройката. Портфейлът предлага повече функции за сигурност, включително екран, който позволява потвърждение на транзакцията. 

Най-добрите биткойн уеб портфейли 

Blockchain.info

Този портфейл е лесен за употреба, утвърден и достъпен за уеб и мобилни устройства. Освен това той осигурява удобен и бърз достъп до вашите биткойн притежания на много устройства.

На уебсайта на платформата той твърди, че е предоставил над 20 милиона портфейла и е бил използван за над 90 милиона транзакции. Сайтът също така ви превежда през всички стъпки, които са ви необходими за изпращане и получаване на биткойн. 

По отношение на сигурността, сайтът изисква проверка на имейл, докато се регистрирате, връзки към вашия мобилен номер и настройка на 2FA за допълнителна сигурност. 

Освен това, тъй като това е пълен обмен, той се счита за по-сигурен в сравнение с други онлайн портфейли. 

Coinbase 

Coinbase предлага един от най-лесните начини да търгувате с вашите криптовалути, като по този начин я печелите на първо място в списъка с онлайн портфейли. Портфейлът предлага услугите си на потребители в 32 държави по света. Той също така предлага своя уеб портфейл, който позволява на потребителите да съхраняват няколко криптовалути, включително биткойн удобно. 

Удобството на потребителя е най-голямата сила на Coinbase, според отзивите на клиентите. От момента, в който влезете, интерфейсът на сайта е доста лесен за навигация и лесен за разбиране. 

Освен това можете да получите достъп до своите биткойни по всяко време. Съществува и по-усъвършенствана опция за съхранение, известна като Coinbase Vault, която е офлайн съхранение, с функционалност Multisig и отложено изтегляне във времето. Тази функция позволява на потребителите да контролират своите лични ключове и по този начин вашия Bitcoin. 

GreenAddress

Това портфейл е друг най-високо класиран онлайн портфейл за притежателите на биткойн, който предлага поверителност и сигурност на стойността. 

Най-важните характеристики на този портфейл са неговата функционалност за сигурност и функционалност с много подписи. Това е детерминиран портфейл и позволява на потребителите да съхраняват личните си ключове. 

Вашите средства ще бъдат обезпечени с вашия частен ключ и личните ключове на портфейла. Въпреки това, това означава, че ще се нуждаете от одобрение от трета страна, преди да извършвате каквито и да е плащания, което предизвика критика от общността на криптовалутите. 

GreenAddress поддържа само биткойн и може да бъде достъпен чрез приложението Google Chrome и други приложения за Android и iOS на вашия мобилен телефон. 

Най-добрите биткойн мобилни портфейли 

Мицел 

Основана през 2008г, Мицел е утвърдено име в тази индустрия. Mycelium е мобилен портфейл и е достъпен както за потребители на Android, така и за iOS и предлага набор от функции, които го правят един от най-добрите решения сред притежателите на биткойн. 

Първо, портфейлът предлага разширени функции за сигурност и поверителност. Например йерархичен детерминиран портфейл, който генерира нов адрес за всяка транзакция. Освен това портфейлът използва отворения протокол BitID за сигурно удостоверяване, което позволява на потребителите да създават резервни копия и също така поддържа офлайн хардуерни портфейли.

Независимо от това, този портфейл не е достъпен в нито един уеб или настолен интерфейс и е достъпен само от вашия мобилен телефон. Освен това потребителският интерфейс е доста труден за разбиране от начинаещи. 

Това са едни от най-добрите портфейли за биткойни и те са били в краткия списък въз основа на удобство за потребителя, сигурност и поддръжка на клиентите. Изберете от този списък и няма да бъдете разочаровани. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map