Най-добрите книги за криптовалута, от които да започнете да се учите

Без край на наличните ресурси за научаване на криптовалути, книгите могат да бъдат чудесен начин да получите дълбоко разбиране за основната технология и наличните възможности. Разбира се, информацията може бързо да остарее. Тези книги обаче представят основни истини и истории, които издържат теста на времето по-добре от други.

1. Криптоактиви: Ръководството за иновативни инвеститори за биткойни и след това от Крис Бърниске и Джак Татар

Крис Бурниске, партньор във фирмата за крипто рисков капитал Placeholder Capital, и Джак Татар, известен автор в областта на личните финанси, обединиха усилията си, за да изложат това ръководство „как да“ за инвестиране в биткойн и други цифрови активи. Техен 2017 книга обхваща теми като оценка на криптовалути, време за инвестиции и „съвети за навигация в неизбежни балони и мании“, както е посочено на уебсайта на книгата.

По отношение на книгата Артър Лафър, член на Консултативния съвет за икономическа политика на бившия президент на Роналд Рейгън, заяви следното: „Информативни и действащи, Cryptoassets е задължително четиво за криптоентусиастите и инвеститорите на капиталовия пазар.“

криптоактиви

Източник: books.google.com

2. Блокчейн революция от Дон Тапскот и Алекс Тапскот

В тази книга от 2016г, експертите по блокчейн Дон Тапскот и Алекс Тапскот изследват как технологията може да повлияе на системите в глобален мащаб.

„Дон Тапскот, авторът на бестселъри на Wikinomics, заедно със сина си Алекс, предлагат брилянтно проучени, високо четима и съществена книга което изследва как тази технология може да повлияе на бъдещето на икономиката. “

Една от основните технологии, които са широко обхванати във всички тези книги за криптовалути, е блокчейн. Както мнозина вече са забелязали, блокчейнът може да има други приложения и приложения освен криптовалутите. Tapscotts подхождат към теми като нови бизнес модели, които могат да бъдат разработени, какво биха могли да направят за правата на изпълнителите в музиката и използването на блокчейн при гласуване и по-пряка демокрация. Книгата предлага широк поглед върху това, което може да се случи в бъдещето на технологиите.

Бащата и синът са съоснователи на Blockchain Research Institute, канадски мозъчен тръст, подкрепен от компании като Microsoft, IBM, FedEx и PepsiCo. Дон Тапскот бе обявен от Форбс за „вторият най-влиятелен бизнес мислител през 2017 г.“

Клейтън Кристенсен, професор от Харвардското бизнес училище, каза, че „The Tapscotts са написали книгата буквално за това как да оцелеят и да процъфтяват в тази следваща вълна от технологично разстройство. Вероятно ще се превърне в една от емблематичните книги на нашето време ”.

книга за блокчейн революция

Източник: Amazon UK

3. Стандартът за биткойн от Saifedeen Ammous


Истински поглед върху практичността на биткойн през обектива на икономист. Огромни следи как биткойн може да се впише във философската концепция за валута и пари и как може да бъде позициониран в бъдеще с възхода на дигиталната ера.

Неговите позиции са, че биткойнът може да бъде запас от стойност във все по-сложна международна финансова система. Този вид книга е за сериозния мислител – представяйки си как самата същност на икономиката може да се промени през следващите десетилетия и векове, а ролята на цифровите валути като биткойн може да бъде в бъдещето на стандарти за търговия.

4. Ерата на криптовалутата от Пол Виня и Майкъл Дж. Кейси

Репортерите на Wall Street Journal, Пол Виня и Майкъл Дж. Кейси, се заеха да представят разликите между свят, който работи с дигитални пари, и днешната система от реални пари, банки, чекови книжки, злато и кредитни карти.

Тяхната книга от 2015 г. отваря с анекдот, който разказва за жена в Афганистан, която няма банкова сметка и която има достъп до пари чрез използването на криптовалута (подобно на тази история). Те се опитват да покажат каква промяна може да донесе тази технология, според рецензия, направена от Fortune.

„Подробната, навременна и цветна книга на Вигна и Кейси е полезно място да научите за всичко това“, отбелязва в ревюто си „Ню Йорк Таймс“.

5. Биткойн & Cryptocurrency Technologieс – Arvind Narayanan, Joseph Bonneau, Edward Felten, Andrew Miller, Steven Goldfeder

Асистент в Университета Принстън, Нараяна, заедно със своите четирима съавтори подхождат задълбочено към темата за крипто и блокчейн, по типичен академичен начин. Тази книга докосва обекта в дълбочина, така че може да искате да си направите много бележки, особено когато попадне в глупавата криптовалута. Теми като хеш функции и криптография са подробно обяснени.

Книгата съдържа и диаграми, които помагат на читателя да разбере по-лесно нещата. Трябва да се отбележи, че авторът е разработил и цял онлайн курс по крипто технологии, който включва видеоклипове с инструкции за всяка глава, проблеми с домашните задачи, задания по програмиране и слайдове за лекции, до които може да се влезе свободно на Coursera.

Независимо дали сте студент, разработчик на софтуер, технологичен предприемач или изследовател по компютърни науки, тази авторитетна и самостоятелна книга ви разказва всичко, което трябва да знаете за новите глобални пари за ерата на Интернет.

Книгата започва с разширяване на историята и развитието на биткойн и криптовалути и продължава с концептуалните и практически основи, необходими за създаване на сигурен софтуер, който взаимодейства с мрежата на биткойн, както и как можете да внедрите идеи от биткойн във вашите собствени проекти. Темите, които се обсъждат, са децентрализация, процесът на добив, политиката на биткойн, алткойни и криптовалутата, бъдещето на биткойн и много други.

Биткойн & Криптовалутни технологии”Може да се разглежда като съществено въведение в новите технологии на цифровата валута.

блокчейн книга

Източник: Princeton University Press

 6. Овладяване на биткойн от Андреас Антонопулос

Антонопулос е биткойн предприемач, който е основал три бизнеса с биткойн и е стартирал редица обществени проекти с отворен код. Той също така пише статии и публикации в блогове за Биткойн, е домакин на популярния подкаст „Нека поговорим Биткойн“ и е важен публичен лектор на крипто събития. Андреас служи и като съветник на няколко стартиращи компании с биткойн.

Това е чудесна книга, за да започнете да изучавате сложната терминология, която стои зад Биткойн, а огромният опит на автора по темата наистина показва в неговите ясни обяснения на читателите.

Овладяване на биткойн ще ви преведе през привидно сложния свят на криптовалута № 1 към днешна дата, като ви предостави знанията, необходими за участие на пазара на цифрови пари. Независимо дали разработвате ново приложение, инвестирате в стартиране или просто искате да научите повече за тази технология, тази книга предоставя важна информация и насоки, които ще ви помогнат да започнете в учебното си пътуване.

Книгата ще ви помогне да се запознаете с основите на това как Bitcoin работи и се движи през различни видове транзакции и защо те се използват; Той също така ще ви даде подробности за портфейлите с много знаци и други основни технически аспекти на монетата.

Друга бонус функция, която присъства в книгата, са разбираемите диаграми, които са лесни за разбиране. Нови версии се издават периодично, за да поддържат книгата актуална с бързите темпове на развитие на Биткойн.

овладяване на биткойн

Източник: Amazon

Заключение

Истинският крипто ентусиаст знае своите неща. Тези книги ще ви помогнат с „вечнозелените“ идеи зад биткойн и блокчейн. Докато други експерти преследват новини и цени на монети, това ще ви помогне да станете ръководител на блокчейн концепции, способни да обхванете най-добрите проекти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map