Най-добрите 6 места за закупуване на Litecoin и как

Litecoin (LTC) е един от водещите алткойни на пазара в продължение на много години. Това е може би основната причина, поради която може да искате да закупите Litecoin за портфолиото си. Истината е, че с повече от пет години като един от водещите конкуренти на Биткойн, мнозина изобщо не биха го считали за алткойн. В тази статия ще ви покажем как и откъде да купите Litecoin по най-добрия възможен начин, за да можете да започнете да използвате това, което може да е цифровата валута на бъдещето.

Какво е Litecoin?

Един от най-ранните вилици на Биткойн, Litecoin е проектиран да създаде по-бърз, по-евтин алтернативен метод на плащане. Въпреки че споделя много технически подробности за Bitcoin, мрежата на Litecoin обработва блокове по-бързо. В резултат на това може да е по-привлекателен за масовите случаи на търговска употреба. Подобно на Bitcoin, Litecoin работи чрез алгоритъм за копаене на Proof of Work. С това потребителите по целия свят поддържат мрежата, като осигуряват изчислителна мощност.

От излизането си през 2011 г. Litecoin е прекарал голяма част от своето съществуване като една от най-ценните монети от пазарната капитализация. В продължение на няколко години той заема второто място зад биткойните, преди възхода на Ethereum през 2016 г..

Днес има циркулиращи доставки от над 58 милиона Litecoin. Над 200 фирми по света приемат Litecoin, според Фондация Litecoin.

На 5 август Litecoin преживя наполовина, при което наградите, получени от майньорите за обработка на транзакции, бяха намалени от 25 LTC на блок на 12,5 LTC на блок. Това е много възходящо за цифровия актив, който продължава да се разраства по целия свят.

Къде мога да си запазя Litecoin?

Като една от най-популярните, най-дълго съществуващи криптовалути, почти всички водещи доставчици на портфейли поддържат Litecoin.

Ако сте част от Litecoin или се интересувате от копаенето на Litecoin, най-вероятно ще искате да изтеглите официалния Litecoin Core портфейл. Друг вариант е Loafwallet, самостоятелен портфейл на Litecoin с отворен код, създаден от основателя на Litecoin Чарли Лий.

За да запазите Litecoin и всички останали монети на едно място, трябва да вземете сигурен, реномиран портфейл с няколко валути. Jaxx и Коиноми предлагат страхотни, лесни за използване портфейли за мобилни или настолни компютри. Докато хардуерен портфейл като Ledger Nano S осигурява най-добрата сигурност в крипто.

Най-добрите 6 места за закупуване на Litecoin

Самото пропускане на посредника и копаенето на Litecoin отнема значителни ресурси и значителни предварителни инвестиции. Ако трябва да се докопате до Litecoin и да участвате в цифровата икономика точно сега, ето пет от най-добрите начини да започнете.

Binance

Как да закупите Litecoin на Binance Exchange

Binance е една от най-големите и популярни борси на пазара на криптовалути и позволява на потребителите да купуват Litecoin, както и широк спектър от виртуални валути. Платформата предлага седем различни двойки за търговия за Litecoin, включително Tether (USDT), Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC), Ethereum (ETH) и Paxos Standard (PAX). Litecoin представлява повече от 5% от общия обем на търговията на борсата Binance.

Тази криптовалутна борса предлага също така основна и усъвършенствана платформа за търговия, за да помогне на потребителите да се справят с цифровите активи според техните нужди. Голям брой търговски двойки в тази борса го прави много полезен за тези търговци, които искат да закупят Litecoin, както и други алткойни.


След като потребителят закупи виртуалната валута, той може да я изпрати 1 в портфейла си, след като плати малка такса за теглене.

Coinbase

Как да закупите Litecoin в Coinbase

Една от водещите крипто борси в света, Coinbase е най-добрата входна точка за някой, който започва с крипто от партера. Те предлагат на потребителите възможността да закупят няколко основни криптовалути директно с USD или EUR. Те включват Litecoin, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Ethereum Classic.

Въпреки че не предлага толкова много функции, колкото другите крипто борси, простотата на потребителския опит го прави толкова достъпен за начинаещи, които искат да намокрит краката си. Coinbase също така съхранява вашите средства в портфейл на тяхната платформа (което не е идеално). Но всички средства са застраховани от Coinbase срещу заплахи за сигурността.

Кракен

Купете Litecoin на борсата Kraken

Кракен е сложна борса, която позволява на потребителите да купуват Litecoin или друга криптовалута и да търгуват с крипто на марж. Потребителите могат да купуват някои монети директно с Fiat, включително двойки USD и EUR за Litecoin.

Kraken предлага и биткойн двойки за канадски долари, британски лири и японски йени. Така потребителите на тези валути могат да влязат в Litecoin чрез закупуване на Bitcoin и след това да търгуват за LTC на същата платформа.

Bitstamp

Купете Litecoin на борсата Kraken

Работи от 2011 г., базиран в Европа Bitstamp е изпитана във времето платформа за потребители, желаещи да търгуват основни монети с висока ликвидност. Потребителите на Bitstamp могат да плащат с USD или EUR за Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple и Litecoin.

След като закупите своя Litecoin, Bitstamp предлага опции на високо ниво за търговия на всички тези монети с BTC, включително лимитирани и стоп-лос поръчки (автоматизирани настройки за покупка / продажба, когато монета достигне определена цена). Ако обаче искате да търгувате Litecoin с други алткойни, ще трябва да преминете към друга борса, като например Binance.

Coinmama

Купете Litecoin в Coinmama

За разлика от много други в този списък, Coinmama не е размяна. Вместо това това е прост, лесен за използване сайт, където хората могат да си купят Litecoin или с кредитна карта.

Ще трябва да намерите друга борса, за да започнете да търгувате, или ако искате да замените някоя от вашите крипто обратно към fiat. Но удобството на Coinmama го прави чудесно място за закупуване на първата ви крипто.

В момента потребителите на Coinmama могат да купуват Litecoin, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Ripple, Qtum и Cardano.

Хуби

Купете Litecoin на борсата Huobi

Хуби е една от водещите крипто борси в света от няколко години. Основана в Китай през 2013 г., сега е базирана в Сингапур, с офиси по целия свят. Huobi има опции за интернет и мобилни устройства, като и двете потребители могат да купят няколко монети чрез своята платформа „Huobi OTC“.

В момента не можете да купувате Litecoin директно с fiat. Поддържаните монети за извънборсова покупка са BTC, ETH, USDT, EOS и HT, роден жетон на Huobi. Можете обаче лесно да купите някоя от тези монети и след това да обменяте за Litecoin на Huobi Pro, тяхната популярна платформа за крипто обмен на високо ниво.

Голямото предимство на Huobi е огромен брой монети, достъпни за търговия – почти всяка криптовалута, за която си струва да се знае, от Bitcoin, Ethereum и Litecoin до Neo, Tron, VeChain и много, много други. Те също така ви позволяват да хеджирате позиции по време на спад, като конвертирате към и от Tether.

И така, защо да чакате?

Има много лесни, сигурни, сигурни начини да се докопате до Litecoin. Евтините, бързи транзакции, предоставени от Litecoin, го правят популярна алтернатива на Bitcoin от години. Докато приликите в кода означават, че той споделя много от едни и същи позитиви.

Ако искате да влезете на пазара на алткойни или планирате да платите с крипто с прогресивни търговци по целия свят, разгледайте тези сайтове и започнете да използвате Litecoin днес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map