MediBloc: Blockchain в здравеопазването

През годините блокчейн технологията не само доказа своята потенциална стойност във финансовата и банковата индустрия, но и в множество други индустрии: политика, недвижими имоти, сигурност, застраховане, автомобилна индустрия, благотворителност, пътувания, транспорт, медии, развлечения, образование , както и здравеопазването.

Блокчейн в здравеопазването

Колкото и напреднала и печеливша да е здравната индустрия в развитите страни, все още е поразително да се види колко лошо оптимизирана може да бъде медицинската информация. Най-добрият пример за този недостатък е фактът, че все още е почти невъзможно да се прехвърля лесно медицинска информация през различни географски региони.

Само като разгледаме основните принципи на блокчейна, като разпространение на бази данни, равнопоставено предаване, прозрачност с псевдонимност, необратимост на записите и изчислителна логика, очевиден е потенциалът за революция в световната здравна система.

Една крипто компания със силен блокчейн в бизнес модела, който има за цел да направи всички тези недостатъци нещо от миналото MediBloc.

Основан в Сеул, Южна Корея, през 2017 г. от екип от лекари и разработчици, MediBloc е малък криптопроект, който има за цел да подобри блокчейна в достъпа до здравни грижи и опита чрез преразпределяне на стойността на личните здравни данни, както и ускоряване на промяната в света към децентрализация на частната информация.

Какво точно е MediBloc?

MediBloc е блокчейн в здравен проект, който предоставя на пациенти, доставчици на здравни услуги и медицински / изследователи на данни децентрализирана, прозрачна, сигурна и практична здравна екосистема.

Преди всичко друго, заслужава да се отбележи, че MediBloc работи в пълно съответствие с HIPAA, Закона за преносимост и отчетност на здравното осигуряване, който позволява централизирането на здравните досиета и забранява споделянето на посочените данни.

Основното предимство на MediBloc е, че позволява на всички участващи страни да проследяват и записват всички аспекти на нечия здравна история и ситуация, от посещения на лекар и медицински интервенции до свързани със застраховането въпроси. Накратко, MediBloc цели да направи здравните данни по-достъпни.

MediBloc - блокчейн в здравеопазването

Източник: https://medibloc.org/

Как работи MediBloc?

MediBloc всъщност е децентрализирано приложение (dApp), което се изпълнява върху виртуалната машина Ethereum (EVM). Структурата на платформата се състои от три слоя, наречени Core, Service и Application.

MediBloc Core е отговорен за добавянето на допълнително хранилище за противодействие на загубата на здравни данни. Това е „мястото“, където се съхраняват доклади за здравеопазването, автоматични застрахователни искове и информация за обмен на данни. Този слой е „подсилен“ с някои от най-добрите технологии за криптиране и използва частни ключове, което означава, че само собственикът или специално упълномощен персонал могат да дешифрират и използват данните.

Услугата MediBloc използва технология за интелигентни договори и е интерфейсът между ядрото MediBloc и приложението MediBloc. Накратко, услугата MediBloc позволява обмен на данни между двата слоя.

И накрая, приложението MediBloc е компонентът, който позволява на потребителите да използват различни приложения, както и да имат ефективен достъп и да управляват информацията.

Друг забележителен аспект е фактът, че MediBloc подкрепя създаването на три вида акаунти, а именно за общи потребители, доставчици на здравни услуги и изследователи на данни. Според проекта Бяла хартия, доставчиците на здравни услуги и изследователите са длъжни да представят доказателства за своите акредитации и сертификати.

бизнес диаграми инфографика

Източник: https://medibloc.org/

Какво представляват депутатите и МЕД?

Medi Token, MED, е ERC-20 токенът на платформата, използван за стимулиране на потребителите (пациенти или доставчици на здравни услуги) за техния принос в MediBloc. MED може да се използва за извършване на транзакции за медицински и фармацевтични разходи, както и застрахователни премии, във всяка от институциите, свързани с MediBloc.

В момента MEDX е класиран на 190-то място на CoinMarketCap, с обща граница от 21 313 843 щатски долара и оборотна доставка от 3 157 026 866.

Според техническия документ на проекта, Medi Point (MP) е система, базирана на точки, използвана за измерване на размера / размера на вноските от потребителите. За да бъдем по-точни, всеки член на мрежата може да използва MEDX, за да постигне по-висок MP в мрежата за данни.

Как MediBloc може да революционизира здравеопазването?

MediBloc работи, за да бъде база данни за пациенти в реално време, която, ако се използва правилно, може да предостави здравна информация в децентрализирана екосистема, навсякъде по света и от различни демографски групи..

Освен очевидната оперативна съвместимост, която MediBloc носи, платформата също така гарантира, че данните за пациентите могат да бъдат предоставени в рекордно кратко време, като по този начин потенциално намаляват медицинските усложнения, които могат да доведат до смърт.

Платформата също е полезна в критични ситуации или в случай на инциденти. В тези ситуации е важно да се знае колкото е възможно повече за пациента (кръвната група на пациента, различни състояния, заболявания или генетични нарушения).

Друг голям случай на използване на MediBloc е свързан с полето на IoT. Чрез комбинирането на технологиите на платформата с AI, пациентите от цял ​​свят могат да се възползват от превъзходно наблюдение на лечението. Освен това пациентите също могат да бъдат уведомени да си направят лекарства или снимки.

Заключение

MediBloc би могъл много да революционизира блокчейна в здравните системи от цял ​​свят, ако екипът на проекта изиграе правилно картите си. Системата би могла да спести много време на пациентите и медицинските специалисти и би могла да доразвие медицината чрез децентрализация.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner