Коя е най-лесната за копаене криптовалута?

Не е лесна задача да се намери най-лесната за копаене криптовалута. Ако искате да копаете Bitcoin (BTC) или Ethereum (ETH), ще трябва да използвате специализиран хардуер за добив. Този хардуер обикновено е много скъп и ще изисква да закупите няколко майнинг платформи.

Разбирането обаче коя е най-лесната за копаене криптовалута би ни помогнало да получим достъп до добивната индустрия, без да инвестираме големи суми пари в майнинг платформи. Най-лесната за копаене криптовалута би имала едно предимство: ще можете да я копаете с помощта на CPU или GPU. Това обикновено е най-лесният начин за копаене на криптовалута.

Какво е майнинг на криптовалути?

Извличането на криптовалута е задача, която можем да изпълним, за да бъдем възнаградени с виртуална валута. Тази задача е свързана с осигуряване на изчислителна мощност за мрежата на виртуалната валута, която искате да добиете. За да направите това за биткойн например, ще ви трябват няколко ASIC миньори, които обикновено са много скъпи. 

Когато обаче беше създаден биткойн, процесорът беше най-лесният начин за добив на криптовалута. Потребителите могат да направят това директно от своите компютри. С разширяването на мрежата на биткойни става все по-трудно да се добива BTC.

За силата, която предоставят на мрежата, потребителите получават възнаграждение с криптовалути. Биткойн миньор, който намери блок, получава 6,25 BTC и таксите, платени от потребителите, изпращащи транзакции. Майньорите са отговорни за обработката на тези транзакции и потвърждаването на тяхната валидност.

Независимо от това, всяка виртуална валута има различна система за копаене. Наградите за всяка от крипто мрежите ще бъдат различни. Например миньорите на Litecoin (LTC) получават 12,5 LTC на блок (на всеки 2,5 минути). Това е различно от 10-минутни блокове в биткойн мрежата. В следващите раздели ще знаете и коя е най-лесната за копаене криптовалута.

Копаенето позволява децентрализация

С мрежа от децентрализирани миньори е възможно криптовалути като Bitcoin и Litecoin да бъдат напълно децентрализирани. Потребителите могат да обработват трансфери, без да разчитат на доверена трета страна.

Майньорите потвърждават транзакциите в блокчейн мрежи. За споделяне на изчислителната си мощ те получават възнаграждение с такси и блокират награди. Централизираните финансови фирми и компании контролират средствата на потребителите и решават дали средствата се прехвърлят или не. Тогава майньорите стават много важна част от блокчейн мрежите по целия свят.

В следващите параграфи ще знаете също какво е Proof of Work (PoW) и защо това има значение, за да знаете коя криптовалута е най-лесна за добив.

Коя е най-лесната за копаене криптовалута?

Ако се чудите, „коя криптовалута е най-лесна за добив?“ тогава имате точка. Всяка криптовалута има различно ниво на трудност, което трябва да се добива. Няма ясен отговор на въпроса „коя е най-лесната криптовалута за добив?“.

Има обаче няколко монети, които са по-лесни за добиване от други. Въпреки че малко ценни криптовалути вече са на разположение за добив с процесори, има няколко цифрови актива, които могат да се добиват с помощта на графични процесори. Графичните процесори не са толкова скъпи като ASIC миньорите и са широко достъпни на пазара.

Monero (XMR)


Monero (XMR) е една от най-лесните за копаене криптовалути. Тази криптовалута предлага на потребителите възможността да изпращат и получават частни транзакции. През последните години той се превърна в един от най-големите в света.

XMR е в новините заради начина, по който се добива. Всъщност хакерите инсталираха злонамерен софтуер на различни уебсайтове и добиваха XMR с мощността на посетителите на процесора. Освен това други злонамерени страни инсталираха скрити вируси на компютрите на потребителите и добиваха XMR с мощността на процесора си. Хакерите го използваха, защото това е най-лесната криптовалута за добив с CPU.

monero phisycal coin (една от най-лесните за копаене криптовалути)

Въпреки че Monero може да се добива с помощта на процесор, най-добрата идея е да инвестирате малко пари в хардуер на GPU. Това би ви позволило да бъдете по-ефективни и да добивате по-големи количества XMR. УНИЦЕФ Австралия също позволява на потребителите да добиват XMR и да даряват събраните средства. Както можете да видите, това може да е една от най-лесните за копаене на криптовалута.

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic (ETC) също е една от най-популярните криптовалути в света. И какво по-добро от това да го добиете у дома? Ethereum Classic работи с алгоритъма Ethash. Това означава, че може да се добива с помощта на графични процесори.

Ако имате пари за инвестиране, закупуването на графични процесори за добив на Ethereum Classic може да е нещо добро. Ние обаче не сме финансови съветници. За да намерите една от най-лесните за копаене криптовалути, трябва да знаете кои са най-добрите виртуални валути. А Ethereum Classic е един от най-старите играчи.

и т.н. лого (това може да се счита за една от най-лесните за копаене криптовалути)

Потребителите, които добиват в ETC мрежата, ще го открият много подобен на Ethereum (ETH). Въпреки това, като се има предвид, че в мрежата Ethereum има повече миньори, става по-трудно да печелите награди. Освен това можете да увеличите своите награди за добив на Ethereum classic, ако се присъедините към майнинг пул.

Майнинговите пулове позволяват на потребителите да обединят усилията си и да копаят виртуални валути заедно. Това би им позволило да намерят по-голям брой блокове и да увеличат потенциалните си награди.

Electroneum (ETN)

Друга популярна криптовалута, която може да се добива у дома, е Electroneum (ETN). Това също може да се счита за една от най-лесните за криптовалута за добив в света. Освен че е един от първите цифрови активи, съвместими с KYC, той е създаден, за да помогне на потребителите да копаят цифровия актив.

В днешно време можете да копаете Electroneum с вашия компютър или със специален хардуер на GPU. Това би ви улеснило много и ще има предимство пред останалите потребители. Най-лесният начин за копаене на криптовалута е винаги да имате специална платформа за копаене. Ако закупите някои графични процесори или имате по-стари графични процесори, можете да ги рециклирате и да започнете да копаете Electroneum.

Както споменахме преди, присъединяването към майнинг пул може да увеличи вашите награди. Повечето от монетите на пазара сега се добиват чрез пулове за добив. Самостоятелно копаене може да се направи, ако имате огромна мощност за добив или може да се направи и в миналото.

Хоризен (ZEN)

Друга криптовалута, която потребителите могат да започнат да добиват, е Horizen. Тази виртуална валута работи с алгоритъм Equihash. Това означава, че виртуалната валута ще бъде 100% ASIC съпротива. По този начин може да бъде много полезно за онези потребители, които искат да започнат да добиват с помощта на графични процесори или процесори.

Потребителите могат лесно да изтеглят официалния клиент на своите настолни компютри и да започнат да копаят с графичен процесор. Това би направило много ефективно да започнете да печелите Horizen. Не забравяйте, че колкото по-голяма е цената на виртуалната валута, толкова по-големи са вашите награди, ако трудността остане същата.

Когато копаете виртуални валути, винаги трябва да обръщате голямо внимание на трудността на мрежата. Понякога може да стане нерентабилно да се добиват цифрови активи.

Vertcoin (VTC)

И накрая, Vertcoin е една от най-лесните за копаене криптовалути. Всъщност този cion работи с алгоритъм за доказателство за работа, наречен Lyra2RE. С този алгоритъм потребителите могат да добиват VTC само с помощта на процесори и графични процесори. Ето защо това може да е една от най-лесните за копаене криптовалути.

зелено лого на vertcoin

Миньорите, които искат да се изложат на крипто пазара, ще могат да го направят с Vertcoin. Независимо от това, обемът и цената на търговия с Vertcoin паднаха през последните години. В днешно време това не е една от най-печелившите мрежи за копаене. В бъдеще, ако проектът се съживи, това може да се превърне в добро решение за използване.

Ако искате да копаете криптовалути, това са само някои примери. Има много други монети, които могат да се добиват. Трябва да ги потърсите и да опитате да тествате дали са печеливши или не. С прости думи, Vertcoin е една от най-лесните за копаене криптовалути.

Кой е най-лесният начин за копаене на криптовалута?

Най-лесният начин за копаене на криптовалута е чрез използване на вашия процесор. Това означава, че можете да използвате компютъра си за добив на цифрови активи. Въпреки това става много трудно да се направи това. Това се случи, защото в повечето мрежи има хиляди майнери.

Миньорите се състезават за наградите, които обикновено са фиксирани. Ето защо миньорите за криптовалута преминават към графични процесори. Те стават много по-ефективни при обработката на тези трудни пъзели за одобряване на транзакции.

GPU Mining с пари за показване на рентабилност

Най-лесната за копаене криптовалута ще бъде тази, която ще ви позволи да копаете с процесори и графични процесори и да останете печеливши. Като цяло малките монети ви позволяват да копаете с процесори и графични процесори, но наградите са буквално стотинки.

Тук инвестирането в голям ASIC майнинг има смисъл за BTC миньорите. Въпреки това, за малките и инвеститорите на дребно, процесорите и графичните процесори в признати цифрови активи могат да бъдат един от начините за увеличаване на печалбите.

Обединен майнинг

Въпреки че обединеният майнинг може да не е най-лесният начин за добив на криптовалута, това може да помогне на потребителите да станат много по-печеливши. Биткойн миньорите например правят своите дейности по добив много по-ефективни.

Това може да стане чрез извършване на обединен добив. Това е нещо, което помага на потребителите да увеличат приходите си от едновременно копаене в две различни мрежи. Една от мрежите, които сега позволяват на биткойн миньорите да правят обединен майнинг, е RSK.

RSK сега е най-голямата обединена минна мрежа в света. Докато потребителите потвърждават RSK блокове, те също печелят BTC награди. В бъдеще обединеният майнинг може да се превърне в нещо обичайно за повечето от миньорите. RIF е и една от най-лесните за копаене криптовалути. RIF е криптовалутата, която работи върху блокчейна RSK.

Дефи майнинг

Потребителите могат също така да добиват виртуални валути, като осигуряват ликвидност на пулове за добив. Децентрализираният финансов пазар нараства през последните години. В днешно време потребителите могат да осигуряват ликвидност на пулове за добив и да получават награди в нови цифрови активи.

Въпреки че това не изисква да споделяте мощност за добив с мрежата, ще рискувате средствата си, като ги заключите в майнинг пул. Наградите се разпределят между потребителите, осигуряващи ликвидност.

Въпреки че се нарича добив, това не е традиционен начин за добив на цифрови активи. Нещо повече, няма да имате нужда от специално оборудване, за да го направите. Въпреки това, това не представлява подобен опит с добива на монети като LTC, ETC или BTC, наред с други.

Кои криптовалути мога да добивам?

Има различни криптовалути, които можете да добивате. Споделихме с вас списък с най-лесната за копаене криптовалута. Освен това, ние също ви казахме кой е най-лесният начин за копаене на криптовалута.

Monero (XMR), Electroneum (ETN), Ethereum Classic (ETN) и Horizen (ZEN) са някои от криптовалутите, които можете да добивате. Но има много други на пазара. Струва си да се отбележи, че не всички криптовалути могат да бъдат добивани. Можете да копаете всички тези виртуални валути. Въпреки това, вашата настройка ще определи коя е най-лесната криптовалута за добив.

Всъщност само цифровите активи на Proof of Work (PoW) могат да се добиват по традиционния начин. Виртуалните валути с доказателство за залог (PoS) не могат да се добиват. Ето защо е важно да се направи това разграничение.

Доказателство за работа (PoW)

За да разберем коя криптовалута е най-лесна за добив, трябва да знаем кои са мрежите Proof of Work. PoW са всички крипто мрежи, които позволяват на потребителите да копаят криптовалути. PoW цифровите активи могат да се добиват, без значение дали са с процесори, графични процесори или ASIC хардуер.

Вместо това не могат да се добиват монети Proof of Stake. Те са заложени. Това е много важна разлика на криптовалутния пазар. Когато говорим за PoS мрежи, ние мислим за монети, които не изискват от потребителите да предоставят изчислителна мощност за обработка на транзакции.

С мрежите Proof of Work майнерите наистина работят, за да потвърдят транзакциите. Най-големите ферми за добив са разположени в Китай. Те съдържат голям брой ASIC миньори, работещи 24/7. Необходими са служители, за да поддържат системата работеща. Освен това консумацията на енергия също е много висока. По този начин това не прави биткойн най-лесната криптовалута за добив.

С мрежите Proof of Stake потребителите трябва да участват само в блокчейн мрежите според крипто притежанията си. Това не консумира големи количества енергия, нито осигурява сигурността на мрежа като Биткойн може да осигури.

XRP, например, не може да бъде добиван, дори когато не е PoS криптовалута. Някои PoS мрежи включват Tezos или NEO. PoW мрежите включват Bitcoin, Ethereum (но се движи към PoS мрежа), Litecoin, Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV) и други. Ethereum Classic, Horizen, Monero и Electroneum също са PoW блокчейн. Това са само някои от най-лесните за копаене криптовалути.

Заключителни думи за най-лесната за копаене криптовалута

Изборът на най-лесната криптовалута за добиване не е лесно да се направи. Трябва да вземем предвид широк кръг от неща. Можем обаче да очакваме по-лесно извличане на по-малки виртуални валути, отколкото използването на големи мрежи.

Могат да се добиват само виртуални валути Proof of Work. PoS или други консенсусни алгоритми няма да ви позволят да копаете виртуални валути. На пазара DeFi пуловете за майнинг се позовават на получаването на награди за осигуряване на ликвидност на пулове за търговия.

Най-лесната за копаене криптовалута ще се промени с течение на времето. Всъщност в някои случаи това може да бъде едно, но веднага щом потребителите се преместят в мрежата, може да се превърне в друго. Ето защо трябва да обръщате голямо внимание на пазарните движения.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map