Къде и как да купя Verge (XVG) | Урок стъпка по стъпка

В днешния пейзаж цензурата, регулаторната несигурност и други тласкат потребителите на крипто към монети, ориентирани към поверителността. Валути като Bitcoin, Ethereum и Litecoin могат да бъдат проследявани, което поражда безпокойство за някои. В резултат на това бъдещето на транзакционните монети може да бъде в криптовалути като Monero, Dash и Verge, които предлагат анонимност за своите потребители.

Monero и Dash виждат широко приложение и дори реално приемане в случая на Dash. Но като монета в долния край на средния праг на ограничение, някои може да се окажат трудни за достигане до Verge. Това ръководство ще ви преведе стъпка по стъпка през процеса на инвестиране в Verge за първи път.

Какво е Verge?

Създадена през 2014 г., Verge е монета, създадена за ежедневна транзакционна употреба, като същевременно запазва поверителността по всяко време. Въпреки че няма пазарна капитализация на Bitcoin или Ethereum, например, Verge предлага някои предимства. Той използва мрежи като TOR и I2P за маршрутизиране на трафика през хиляди адреси, закривайки действителния IP, който някой е използвал за извършване на транзакция.

В този момент Verge също се представя по-добре за транзакционна употреба от много от по-големите монети. Той може да обработи повече транзакции за по-малко време от биткойн, на по-ниска цена. Функциите за поверителност на Verge, съчетани с бързата скорост на обработка, ги свързват много партньорства в реалния свят. Най-забележителното е, че няколко бизнеса в индустрията за забавления за възрастни на стойност 92 милиона долара.

От гледна точка на цената, историята на Verge е влакче в увеселителен парк. През декември 2017 г. стойността на монетата скочи до небето, което доведе до ръст от 30 пъти само за две седмици. Оттогава той е тествал на моменти 20-те най-големи пазарни капитала за криптовалути, спадайки до диапазона 40-50 при други. Тази нестабилност може да е привлекателна за търговците, които биха могли да видят шанс да получат ниско за монета, която е показала потенциал за скок.

Всичко казано, нека видим как да започнем да търгуваме Verge.

Стъпка 1: Вземете портфейл Verge

Както за всяка криптовалута, трябва да вземете сигурен портфейл, с който можете да съхранявате вашите монети, извън борсата. Въпреки че дните на криптовалутата като Дивия Запад отминават, все още е жизненоважно да пазите портфолиото си по всяко време. Това означава да използвате портфейл, който контролирате, който не може лесно да бъде хакнат. Двете най-често срещани Портфейли Verge са Verge Electrum и Verge QT, разработени и поддържани от екипа на Verge.

Най-добрият начин да държите цифрови валути е да го правите извън борсите за криптовалути. Това е така, защото тези платформи са изложени на хакове и други злонамерени атаки. Задържането на Verge в офлайн портфейл би бил най-добрият вариант, като се има предвид, че няма големи марки, работещи по хардуерни портфейли, предлагащи поддръжка за XVG. KeepKey, Ledger и Trezor са най-известните фирми, работещи на пазара на хардуерни портфейли.

портфейли

Портфейлът Electrum е портфейл с отворен код, първоначално създаден за биткойн, но адаптиран от Verge да работи за XVG. Electrum е лек вариант. Като не изтегля цялата верига Verge, тя позволява на потребителите да правят транзакции изключително бързо и в резултат на това е добра опция за хората, които планират да използват VXG за извършване на транзакции.

Портфейлът Verge QT е по-сложна опция, която заема много повече място, тъй като изисква изтеглянето на цялата верига. Изплащането е, че позволява по-широк набор от функции за поверителност, за потребители, които търсят по-сигурна опция.

Докато предишните две опции позволяват само на потребителите да съхраняват VXG, Коиноми е популярен мобилен портфейл, който има предимството на над 500 поддържани активи. Coinomi е чудесна възможност за потребители, които възнамеряват да държат XVG като част от разнообразно портфолио.

Стъпка 2: Купете Bitcoin / Ethereum


Тъй като Verge все още не е постигнал широкото насищане на други основни валути, малко източници предлагат директно закупуване на XVG от Fiat (USD, EUR и др.). Поради тази причина най-добрият метод е първо да закупите биткойн или Ethereum и след това да ги замените за Verge.

Има много места, където можете лесно да купите Bitcoin или Ethereum. Coinbase и Gemini са утвърдени борси, които предлагат на потребителите възможността да купуват тези монети директно с Fiat. Като алтернатива можете да купите всяка от 8 популярни монети с кредитна или дебитна карта на Coinmama.

Стъпка 3: Регистрирайте се за размяна (като Binance)

След като имате своя Bitcoin или Ethereum, трябва да се регистрирате за борса, която поддържа Verge. За да намерите тази информация, потърсете Verge в CoinMarketCap и отидете на „Пазари” раздел. Това ще ви покаже списък на всички борси и двойки за търговия за XVG. Bittrex и Криптопия са две популярни борси с няколко двойки за Verge. За това ръководство обаче ще използваме Binance, най-голямата борса в света по обем и една от най-безопасните опции, налични в момента.

Binance е една от най-разпознаваните и използвани крипто борси на криптовалутния пазар. Според CoinMarketCap, Binance е втората по големина платформа за криптообмен с обем на търговия от $ 933 милиона за последните 24 часа. Двете двойки за търговия, предлагани от Binance, включват XVG / BTC и XVG / ETH.

Едно от основните предимства на Binance е свързано с факта, че той има много голям обем на търговия и ликвидност при по-малки търговски двойки. Например Binance представлява почти 45% от общия обем на XVG търговия, следван от Bittrex с 15,63% от общия обем на търговията. Струва си да се спомене, че има 58 различни борси, предлагащи XVG двойки за търговия.

Ако още не сте го направили, регистрирайте акаунт в Binance. Те имат изчистен потребителски интерфейс, който го прави доста лесен, а процесът е бърз в сравнение с други борси.

След като настроите мерките си за сигурност и представите документи за проверка, трябва да депозирате монетите, които сте закупили по-рано. За да направите това, отидете в горното меню и изберете „Фондове“, след това „Депозити“. Изберете монетата, която искате да използвате, и Binance ще ви даде адрес, на който да я изпратите. Уверете се, че изпращате само посочената монета на този адрес – т.е. ако сте избрали да депозирате Ethereum, изпратете само Ethereum. Всички други монети, изпратени на този адрес, могат да бъдат загубени.

binance btc депозит 1

Стъпка 4: Търгувайте с Bitcoin или Ethereum за Verge

Сега сте финансирали портфейла си на Binance, ще искате да търгувате за Verge.

Отидете на „Exchange“ и изберете „Basic“. Това ще изведе търговския етаж. Сега отидете отдясно, изберете коя монета сте депозирали по-рано и поставете XVG в полето за търсене. Той ще изведе двойката XVG (BTC / XVG или ETH / XVG). Кликнете върху това.

(Криптовалутната борса Binance позволява на потребителите да купуват цифрови активи с помощта на кредитна карта. Това означава, че тези лица, които искат да закупят XVG, могат просто да купят BTC или ETH с помощта на кредитна карта и да обменят тези средства за XVG).

verge binance

Под графиката на цените ще имате опции за покупка и продажба на XVG. Въведете колко XVG искате да купите и той ще ви покаже еквивалента в BTC или ETH. Можете също така да изберете да закупите 25%, 50%, 75% или 100% от вашите BTC / ETH средства в XVG.

След като потвърдите поръчката си, монетите Verge трябва да се покажат в портфейла ви на Binance до минути.

Алтернатива: вижте една от тези по-малки борси, за да купите XVG директно с Fiat

Въпреки че препоръчваме да използвате голяма борса като Binance, дори ако това означава да закупите първоначалната си крипто другаде, има някои по-малки платформи, които позволяват на потребителите да купуват Verge с Fiat. HitBTC е най-известната борса, предлагаща двойки Verge-Fiat. YoBit и LiteBit предлагат и това за потребители в някои области на света.

Последна стъпка: Изтеглете XVG в портфейла си

Когато се регистрирате за Binance (или друга борса), ще имате портфейл, създаден за вас. Можете да държите средствата си в този портфейл, но най-добрата практика за сигурност винаги е да изтеглите монетите си, когато приключите с търговията.

Ако използвате Binance за да купите Verge, отидете на „Фондове“ и изберете „Тегления“.

изтегляне xvg 2

Този екран ще ви покаже общата сума, държана във вашия XVG портфейл Binance, колко монети са в поръчка, която чака да бъде изпълнена, и общата сума, която е на разположение за теглене.

Сега просто въведете адреса си на Walge Wallet от Coinomi, Electrum или QT (който и портфейл сте избрали да използвате). Въведете сумата, която искате да изтеглите, и натиснете „Submit“. След като потвърдите чрез връзка, изпратена до вашия имейл, вашият Verge ще бъде изпратен от Binance до вашия портфейл.

Най-доброто нещо, което трябва да направите след закупуването на XVG на Binance, е да изпратите средствата в портфейл за криптовалута, който поддържа XVG. Има много възможности, включително онлайн портфейли и офлайн портфейли. 

В момента няма хардуерни портфейли, които да поддържат XVG. Това означава, че съхраняването на тази виртуална валута в някои от най-добрите решения на пазара не би било възможно. Най-близката алтернатива на хардуерния портфейл е използването на хартиен портфейл за Verge. Хартиеният портфейл е почти толкова сигурен, колкото хардуерния портфейл, с тази разлика, че потребителите трябва да се грижат по-добре за него. 

Борсите по света са засегнати от хакове и атаки през последните години. Това доведе до загуба на милиони щатски долари от потребители в различни страни. Това е причината, поради която е много важно да изпратите XVG към друг портфейл, в който държите частните ключове. Не забравяйте, че не вашите ключове, нито вашата крипто. 

По този начин използването на Binance е един от най-добрите избори за търговия с XVG. Binance предлага най-високата ликвидност за този цифров актив, предлага две различни двойки за търговия (ETH и BTC) и също така позволява на хората да купуват BTC или ETH с кредитна карта и да ги обменят за XVG. 

По време на писането на тази статия XVG се търгува около $ 0,005093. Както съобщава CoinMarketCap, XVG има пазарна капитализация от 80 милиона долара и е 69-ата най-голяма дигитална валута в космоса. 

И това е всичко, за да закупите Verge, една от най-потенциалните монети в сектора на монетите за поверителност.

Андрю е писател и дигитален маркетинг от Нова Зеландия, сега базиран от Югоизточна Азия. Заедно с работата си в много области на пространството за електронна търговия, Андрю проявява голям интерес към криптовалутата, особено алткойни и проекти, фокусирани върху масовото приемане на крипто

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map