Какво е вълни (ВЪЛНИ) – Всичко, което трябва да знаете

Вълни (WAVES) е руска, децентрализирана и широкообхватна платформа за обмен, изградена върху рамката на Scorex. Платформата предоставя на своите потребители прости средства за създаване, издаване и прехвърляне на активи и персонализирани токени.

Една от основните цели на платформата е да предложи на своите потребители стабилна среда на блокчейн, която им позволява да прехвърлят фиатна валута през блокчейна без никакви проблеми с нестабилността.

Това го прави особено привлекателен за инвеститори, които искат да финансират проекти за краудфондове, или за тези, които искат ефективен начин за създаване на свои собствени цифрови валути и валутни системи в приложението.

работа

Започвайки с Waves

Вашият собствен токен може да бъде създаден само за няколко минути; имайте предвид обаче, че когато регистрирате вашия сметка, ще бъдете помолени да запазите тайната си фраза (SEED) и да защитите акаунта си с парола.

Как работи платформата Waves

Waves има за цел да подобри типичния блокчейн протокол, при който софтуерът на мрежовия клиент трябва да се актуализира с всеки нов тип транзакция, обикновено известен като хард форкове. Накратко, новите видове транзакции се прилагат чрез приставки, като разширения, върху основния софтуер.

Платформата работи и със смарт договори, но те нямат много общо с други видове договори, като тези от Ethereum. Интелигентните договори се пишат от вградени приставки, като по този начин се опростява целият процес.

Персонализирани токени на приложения (CAT), децентрализиран обмен (DEX) и различни функции за анонимност са само някои типове елементи, включени в основния софтуер.

Персонализирани токени на приложения – CAT

Както споменахме по-горе, една от основните цели на платформата е лесното създаване и безпроблемно прехвърляне на персонализирани токени. Токените могат да бъдат създадени чрез вашето мобилно устройство чрез Android и iOS приложения или чрез уеб клиент. Като алтернатива, това може да стане чрез инсталиране на Разширение WavesLiteApp в браузъра Chrome на вашия компютър.

Има и десктоп портфейл на разположение. Имайте предвид обаче, че е изключително експериментален.

Платформата ви позволява да персонализирате тези символи до такава степен, че да могат да представляват почти всичко. Моля, обърнете внимание, че създаването на маркер струва 1 WAVE.

ап


Децентрализиран обмен – DEX

Това дава възможност на клиентите да обменят своите BTC, ETH или други криптовалути за Waves. Като алтернатива те могат да бъдат заменени в замяна на други издания на символи на платформата Waves.

Основната полза от използването на децентрализираната борса, предлагана от Waves, е подобрената сигурност и фактът, че имате пълен контрол върху средствата и сметката си. Тъй като е децентрализиран, това също означава, че не участват трети страни.

Децентрализираната система за обмен на платформата използва автоматизирано съвпадение, за да сдвоява поръчки за покупка / продажба и да обменя жетоните. Както се очакваше, най-популярните сделки на DEX са между Waves и Bitcoin.

Пълен списък с двойки за търговия е достъпен на CoinMarketCap.

dex

Жетон на вълните

Токените отговарят за всички транзакции в платформата. Жетоните на Waves ще осигурят защитата на мрежата и всички активи на тази конкретна платформа. Например, когато искате да прехвърлите активи или когато искате да изтеглите различни активи под формата на валута в портфейла си, ще се използват същите жетони.

Waves също използва двустепенна архитектура, главно за предотвратяване на проблеми с мащабирането. Този тип архитектура използва както леки, така и пълни възли, за да поддържа мрежата, която е коренно различна от тази, която повечето криптовалути използват в момента.

Леките възли са силно зависими от пълните възли за потвърждаване на транзакции, тъй като те никога не изтеглят блокчейна. Тяхната връзка е възможна с помощта на платформата Scorex. Казано по-просто, леките възли използват текущото състояние на мрежата, за разлика от изтеглянето на пълната история на транзакциите. Състоянието на мрежата се използва за установяване на подробностите зад процеса на проверка на плащането.

В момента в обращение има около 1 милион символа Waves, държани на място чрез алгоритъм за консенсус Proof-of-Stake. Тази наета система Proof-of-Stake ви позволява да залагате вашите токени, като временно ги предоставяте на пълните възли.

За да стартирате режим на пълен залог, ви трябват 10 000 WAVES. Участието в залагането все още може да бъде постигнато, дори ако не разполагате с необходимото количество токени, като отдадете вашите WAVES на един от многото публични пулове за копаене.

Екипът

Екипът, който стои зад проекта, има предвид една голяма цел, а именно да подобри всичко, което има за подобряване на блокчейн токените, и въпреки че символите на Waves са наистина прости, те също са изключително лесни за използване.

Повечето от членовете на екипа са участвали в NXT за дълго време. Въпреки това, злощастна ICO, противоречиви решения за развитие и ротационни екипи за разработка доведоха до решението да напуснат и да започнат собствен проект вместо това.

Екипът стартира проекта Waves от нулева точка; следователно Waves по своята същност се различава от NXT, с по-силен акцент върху fiat интеграцията. Друг забележителен факт е, че наскоро компанията си партнира с Deloitte и с Руския национален сетълмент депозитар.

Екип

Как да закупите ВЪЛНИ

Що се отнася до закупуването на WAVES, имате повече от една опция, включително някои от най-популярните борси там като Tidex, Binance, BCEX, Exmo, Bittrex, и Livecoin, но и вътрешната децентрализирана борса на платформата, DEX.

Ако избирате за външни борси като Binance и Bittrex, тогава първо трябва да закупите Bitcoin или Ethereum и чак след като ги търгувате за WAVES.

Ценова прогноза

Криптовалутата стартира много положително, би могла да увеличи цената си много в сравнение с BTC и с щатския долар. По-късно той се запази много стабилен, което е добър знак. Разбира се, имаше своите възходи и падения, но винаги в ясни граници – между $ 2,5 и $ 5,5.

Когато всички виртуални валути и Bitcoin (BTC) се разшириха в неделя на декември 2017 г. и началото на 2018 г., вълните достигнаха 16 долара. В момента се търгува около $ 4 долара.

В бъдеще все още можем да видим подобно поведение. Моделът на цените продължава да се повтаря с течение на времето. Можем лесно да го видим да се движи над $ 8 при следващото движение нагоре, което изглежда, че току-що е започнало. В дългосрочен план цената изглежда също се покачва.

Разбира се, трябва да вземем предвид, че виртуалните валути са много нестабилни активи. Ако има важно събитие, което води до срив на цените, Waves ще последва тенденцията.

Заключение

Waves (WAVES) е обещаващ крипто проект, който успя да постигне забележителна пазарна капитализация за много кратко време. Платформата ви осигурява ясен начин за създаване на ваши собствени токени, с всички съседни предимства, свързани с блокчейн. Waves също работи като децентрализиран обмен и фактът, че има фиксирана доставка от 100 милиона, също ще го направи още по-популярен през следващия период.

Екипът, който стои зад проекта, изглежда запален за издигане на проекта до нови големи висоти, а значимите партньорства с руското правителство със сигурност ще помогнат за имиджа на продукта с бъдещите инвеститори.

Контакти за вълни и допълнителна информация:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map