Какво е ускорител на транзакции с биткойн?

Транзакциите с биткойн (BTC) могат да станат много бавни, ако мрежата е претоварена. Ето защо ускорителят на транзакции с биткойн може да помогне с този проблем. В това ръководство ще споделим с вас цялата информация, която трябва да имате за това как работи ускорителят на биткойн транзакции.

Претоварване на биткойн мрежа

Биткойн мрежата позволява на потребителите да изпращат и получават транзакции. Можете да изпратите BTC, да платите малка такса на миньори и да получите вашите средства на друго лице. Въпреки че това трябва да отнеме само няколко минути и да струва по-малко от 2 долара, не винаги е така.

В периоди, когато пазарът нараства или когато се обработват много транзакции, мрежата става претоварена. Когато това се случи, притежателите на биткойни предпочитат да използват други мрежи като Litecoin (LTC) или Ethereum (ETH). В тези две мрежи транзакциите са по-бързи и освен това по-евтини, което може да бъде предимство.

Ето защо хората използват ускорител на транзакции с биткойн. За да улесните изпращането на BTC превод. Това обаче не е единственото добро нещо от безплатните услуги за ускоряване на транзакциите на Биткойн. В следващите раздели ще можете да получите цялата необходима информация за това.

Какво е ускорител на транзакции с биткойн?

Ускорителят на транзакции с биткойни ви позволява да разберете коя е оптималната цена, на която вашата транзакция ще бъде обработена за най-кратък период от време. Когато изпратим BTC превод, ние можем да изберем таксата, която плащаме. Колкото по-висока е таксата, толкова по-лесно ще бъде включена нашата транзакция в следващия блок.

Както обяснихме в нашето ръководство за Bitcoin Mempool, миньорите избират трансферите с най-високите такси. Това им позволява да обработват онези транзакции, които биха им осигурили най-големи печалби. Не е възможно обаче със сигурност да се знае кое е нивото на таксите, които потребителят трябва да плати, за да може преводът да бъде обработен ефективно.

С безплатен ускорител на транзакции с биткойни ще можете да изпратите транзакцията си и да сте сигурни, че тя ще бъде обработена възможно най-скоро. Вземете под внимание, че транзакциите с много ниски такси може изобщо да не бъдат обработвани от миньорите. В някои случаи обаче може да отнеме няколко дни, за да бъдат взети от миньорите.

За да работи ускорителят на транзакции с биткойн, потребителите трябва да платят малка такса за обработка. Ако услугата е безплатна, тогава просто ще можете да избегнете плащането на таксите. Ще получите по-бързо обработка на вашите преводи.

В много случаи услугите за ускоряване на транзакциите на Биткойн се предоставят от самите миньори. Това им позволява да обработят трансферите и да получат малка такса, платена им за тази услуга. В момента на пазара има няколко ускорителя на транзакции с биткойн. Някои от тях ще бъдат безплатни, докато други ще включват малка такса.

BitAccelerate

BitAccelerate е един от най-добрите варианти по отношение на времето за обработка. Този ускорител на транзакции с биткойни ще ви позволи да обработите вашия BTC трансфер само за минути. Потребителите ще трябва да споделят своя идентификационен номер и основна информация, за да обработят превода.

Повечето от признатите услуги ще изискват от вас да споделяте личната си информация. Ето защо може да не е чудесно решение за потребители, които ценят поверителността им. Въпреки че това е само един от потребителите на ускорители на транзакции, на които биткойн потребителите се радват, той може да бъде чудесен инструмент, ако трябва да изпратите бърз BTC трансфер.

BTC.com

BTC.com е следващият ускорител на транзакции с биткойн безплатно. Това решение би увеличило възможностите на вашия трансфер да бъде добавен към следващия блок до 75%. Това е доста високо. Биткойн блоковете се обработват на всеки десет минути от мрежата на Биткойн.

BTC.com ускорител на транзакции с биткойн

По този начин можете да имате 75% възможности да получите вашите средства в рамките на следващите десет минути. Независимо от това, трябва да вземете предвид, че някои борси или портфейли не биха приели транзакция само с едно потвърждение. По принцип времето за изчакване достига до 3 блока, преди транзакцията да бъде обработена.

Платформата твърди, че в рамките на 4 часа възможностите за добавяне на прехвърляне към блок нарастват до 98%. Това е чудесна новина, ако искате вашите средства да стигнат до друг портфейл за кратък период от време.

ViaBTC

ViaBTC е може би най-популярната услуга за ускоряване на транзакции с биткойни на пазара. Те работят от няколко години. Всъщност те пуснаха тези услуги на пазара през 2017 г. По това време таксите за транзакции с биткойн бяха много високи. В някои случаи те надхвърлят $ 50 на трансфер. Това със сигурност беше неприемливо за малки потребители.

Това работи по същия начин, както при гореспоменатите услуги. Потребителите просто ще трябва да се регистрират в платформата и да предоставят своя идентификационен номер. Това със сигурност е необходимо, тъй като правителствата увеличават натиска си върху крипто платформите, за да се съобразят с политиките на KYC и AML.

Струва си да се спомене, че сега те предлагат на потребителите възможност да изпращат до 100 ускорения на час. По този начин това е чудесен избор, ако търсите безплатен ускорител на транзакции с биткойн.

Бъдете предпазливи

Винаги е важно да проверите някои от докладите, публикувани от общността на Биткойн относно тези услуги. Някои от тези фирми и ускорителите на транзакции с биткойн може да не работят, както твърдят, че работят.

Освен това в някои случаи бихте изпратили транзакцията на компанията и средствата ви не биха могли да пристигнат. Не забравяйте, че транзакциите с биткойн не подлежат на възстановяване. Не можете да се оплаквате, ако вашите средства са изпратени в грешен портфейл.

След като щракнете върху „Изпрати“, вашите средства ще изчезнат завинаги. Ако сте ги изпратили в правилния портфейл, трябва да очаквате вашите средства да го достигнат. Ако сте го изпратили до анонимен портфейл, никога няма да възстановите BTC.

Плюсове и минуси на ускорителя на транзакции с биткойн

Има няколко плюса и минуса на тези крипто услуги. Това е подобно на това, което се случва с други платформи. Когато използваме тези услуги, винаги трябва да анализираме кои са положителните и отрицателните аспекти.

Положителни неща за ускорителя на транзакции с биткойн:

  • Те могат да бъдат много полезни за по-бърза обработка на транзакциите
  • Някои от тях могат да се използват безплатно
  • Тя може да бъде много полезна във времена, когато има задръствания в биткойн мрежата
  • Тези услуги могат да ни помогнат да използваме BTC, а не други цифрови валути
  • Можем да сме сигурни, че средствата ще бъдат изпратени след кратък период от време

Отрицателни неща за ускорителя на транзакции с биткойн:

  • Някои от сайтовете изискват от нас да предоставим ID
  • Те може да не са добри поради съображения за поверителност
  • Потребителите обикновено се оплакват от услугите, предлагани от тези сайтове
  • Предлаганите услуги може да не са както твърдят
  • Можете да намерите някои ускорители на транзакции с биткойн, където ще трябва да платите

Разбира се, ще трябва да разберете и кои са вашите плюсове и минуси. Всеки човек и притежател на биткойн има различни нужди. Ето защо трябва да направите свой собствен анализ и да разберете кои са основните положителни и отрицателни аспекти на ускорител на транзакции с биткойн.

Времена за обработка на биткойни

Биткойн е най-голямата блокчейн мрежа на пазара. Това е факт. Можем да видим това отразено върху него скорост на хеш. Няма децентрализирана мрежа, толкова сигурна като биткойн. Майньорите обработват транзакции, те се възнаграждават с блокови награди и такси за превод, а потребителите могат да се чувстват сигурни при изпращане и прехвърляне на средствата си.

Независимо от това, мрежата работи с механизъм от блокове, които могат да бъдат намерени на всеки около 10 минути. Всеки от тези блокове включва информация за транзакциите. Има обаче ограничение от 1 MB за тези блокове. Това означава, че мрежата ще има ограничение за броя прехвърляния, които могат да бъдат обработени.

Биткойн мрежата е в състояние да обработва между 3 и 7 транзакции в секунда (TPS). Въпреки че това изглежда нисък брой в сравнение с VISA, PayPal или дори други блокчейн мрежи, трябва да помним, че Биткойн е най-безопасната децентрализирана блокчейн мрежа в света.

Тъй като блоковете се пълнят, когато задръстванията нарастват, таксите също се увеличават. Ето защо използването на транзакция със стандартна или ниска такса по време на периоди на голямо натоварване може да не е най-добрата идея. Вашият трансфер може да заседне в Mempool за няколко часа, дни или дори седмици, ако не платите по-висока такса.

Ето защо услугите за ускоряване на транзакциите на Bitcoin помагат на потребителите. Вместо да продаваме своите BTC за по-бързи монети като Litecoin (LTC), възможно е да ускорим нашите трансфери. Както видяхме в предишните раздели, хората могат просто да използват ускорител на транзакции с биткойн.

Конкуренти за ускорители на транзакции с биткойн

Както забелязвате, тези услуги за ускоряване на транзакциите на Bitcoin работят с транзакции по веригата. Всичко се обработва с помощта на основната биткойн мрежа. През последните години има нови разработки, които позволяват на Bitcoin да стане много по-ефективен.

Мълниеносната мрежа

Едно от тези решения се нарича Мълниеносна мрежа (LN). Мрежовата мрежа е един от основните конкуренти на ускорителите на транзакции с биткойн. Това е решение извън веригата и втори слой, което позволява прехвърлянето на BTC да се обработва почти моментално (секунди) и почти без такса (близо до 1 сатоши на трансфер).

Въпреки че Lightning Network вече е в бета фаза, има някои платформи, които вече са я приели. Независимо от това, не всеки отделен потребител на BTC се чувства комфортно, като използва решения извън веригата за извършване на своите BTC трансфери.

Един от многото случаи на използване на LN е да се даде възможност за бързи и евтини малки трансфери. В днешно време ще трябва да платите повече за изпращане на BTC на стойност $ 1 от стойността, която прехвърляте. С LN този проблем се решава.

BTC мрежата обаче може да продължи да работи като основна верига за обработка на големи трансфери в мрежата. Малките преводи ще бъдат обработени с помощта на LN. Големите трансфери все още могат да използват ускорители на транзакции на Биткойн.

По-бързи и евтини трансфери по веригата

Ако биткойнът се превърне в магазин за стойност, се очакват само големи транзакции да се извършват по веригата. Междувременно по-малките монети, които работят по-бързо, могат да се използват като ежедневен метод за изпращане и получаване на преводи.

Една от криптовалутите, които биха могли да бъдат приети от общността на биткойните, е Litecoin (LTC). Това може да е лоша новина за безплатните ускорители на транзакции на Биткойн. Криптовалутата Litecoin е една от най-близките до Bitcoin. Това важи по отношение на начина, по който е построен, както и за общностите на тези две виртуални валути.

Биткойн трансферите могат да бъдат обработвани с помощта на LTC мрежата за по-малки плащания. LTC мрежата работи по-бързо от Ethereum (ETH) и е съвместима с Bitcoin. Това означава, че има много различни течни начини за продажба на LTC и получаване на BTC и обратно.

В бъдеще атомните суапове могат да помогнат на потребителите да обменят BTC за LTC, да извършат трансфер и да получат BTC обратно във веригата с друг суап. Това може да бъде убиец на ускорител на транзакции с биткойн.

Потребителите на ускорители на транзакции, които биха искали да използват, биха били тези, които биха предложили най-бързите услуги за най-ниски такси. В бъдеще ускорителите на транзакции с биткойни могат да променят начина, по който работят. Вместо да ускорят транзакция на BTC по веригата, те биха могли да приемат LTC и атомни суапове, за да изпратят BTC до други потребители само за секунди.

Струва си да се отбележи, че това решение все още не е разработено и това е само спекулация относно това как биха могли да се държат ускорителите на биткойн транзакции в бъдеще.

Последни съображения относно ускорителите на транзакции с биткойн

Ускорителите на транзакции с биткойн могат да бъдат чудесен начин за потребителите да изпращат BTC и да знаят, че средствата ще пристигнат само след няколко часа. В момента има няколко платформи, които предлагат тези услуги, но някои от тях може да не предлагат големи подобрения по отношение на скоростта.

В бъдеще могат да бъдат създадени нови начини за изпращане и получаване на биткойн. Ето защо ускорителите на транзакции на Биткойн трябва да измислят начин да предложат по-добри услуги и да се адаптират към тези пазарни промени. Мълниеносната мрежа например е едно от тези предизвикателства или конкурент на тези решения.

Междувременно Atomic Swaps и други виртуални валути като Litecoin също могат да се използват за ускоряване на транзакциите с Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner