Какво е SiaCoin (SC) – Всичко, което трябва да знаете

КАКВО Е SIACOIN?

Криптовалутите бързо стават популярни ежедневно. Причината за огромния растеж не е пресилена и до голяма степен се очаква, дори когато новите технологии непрекъснато се развиват. Понастоящем, има над 1500 криптовалути на пазара и броят им продължава да се увеличава. Междувременно не всички криптовалути си струват да се инвестират, защото повечето от тях не издържат теста на времето. Това може да се дължи на една или друга причина, защото няколко фактора оказват влияние върху оцеляването на една монета. В светлината на това, след като направихме необходимото, ние ви представяме, SiaCoin, SC в което си струва да се инвестира и най-вече забележимо заради офертите си.

SiaCoin е разпределена платформа за съхранение в облак, която освобождава неизползваното пространство за съхранение. Той се конкурира с централизирани конкуренти, като например Dropbox, Amazon, Apple, и Microsoft. Това е децентрализирана платформа за съхранение, защитена от блокчейн технологията. Платформата за съхранение използва недостатъчно използван капацитет на твърдия диск по целия свят, за да създаде пазар за съхранение на данни, който е по-надежден и на по-ниска цена от наличните традиционни доставчици на съхранение. Идеята на SiaCoin позволява на всеки по света да наеме своето място за съхранение и в замяна да го възнагради за техния принос. Освен това услугите за хладилно съхранение в момента са децентрализирани и данните се съхраняват на сървър на трета страна. SiaCoin позволява съхранението да бъде децентрализирано, тъй като всички потребители предоставят всички ресурси. Използването на SiaCoin прави вашите файлове напълно лични, тъй като Sia кодира и разпространява файловете в децентрализирана система. Всъщност всички потребители могат да контролират своите лични ключове за криптиране и те притежават своите данни.

КАК РАБОТИ SIA

Както вече споменахме, Sia е платформа за съхранение в облак като Google Drive, Dropbox и Amazon Cloud. Това, което отличава Sia от другите традиционни доставчици на облачно съхранение, е, че е децентрализирана облачна система за съхранение с отворен код, базирана на блокчейн. Sia предлага на потребителите равностойна екосистема за съхранение, която позволява на всеки по света да дава под наем или да се възползва от резервното пространство на твърдия диск. Sia възнаграждава всеки в мрежата със SiaCoin и това е нещо, за което поне да се усмихнете. Всички транзакции в мрежата са защитени чрез договори за подаване и доказателства за съхранение. Също така, Sia не приема плащания от клиенти, а по-скоро позволява плащането да се извършва на неговата платформа. Това може да е началото на хостинга на бъдещето, в което вече не се основава единствено на централни сървъри.

ЕКОСИСТЕМА ЗА СЪХРАНЕНИЕ

Екосистемата дава възможност за гъвкави възможности за съхранение. Клиентите и доставчиците извършват транзакции в системата. Доставчиците са известни и като хостове, които осигуряват място за съхранение на клиентите и получават заплащане в Sia. Доставчиците могат да определят цената, рекламата и стандартите за санкции. Клиентите също имат възможност да определят своите стандарти и те могат да изберат да стимулират доставчиците въз основа на предлаганото качество на услугата.

ФАЙЛНИ ДОГОВОРИ

Когато се извършва бизнес транзакция между клиент и доставчик, деклариран договор се записва от двете страни и това се съхранява в блокчейна на Sia. Това позволява наказание, ако някоя от страните по подразбиране. Файловите договори не само гарантират ниво на сигурност в мрежата. Когато подаден договор е създаден от клиент, той депозира баланс от SiaCoin в договора, който се използва по-късно, когато се извършва транзакцията. Тези файлови договори на блокчейна Sia гарантират, че и хостовете, и потребителите са доволни.

ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА СЪХРАНЕНИЕ

В екосистемата се предотвратяват измамни действия, тъй като доставчикът трябва да предостави задължително доказателство за съхранение. Доказателят за съхранение трябва да бъде предоставен от доставчика, преди да може да бъде получено плащане, и това означава, че ако доставчикът не предостави доказателство за съхранение за определен период, договорът ще бъде прекратен.

ПОЛЗИ ОТ SIA

В сравнение с традиционната система за съхранение, SiaCoin има предимство със следните предимства:

Поверителност: Всички данни, обработени в мрежата на Sia, са защитени и доставчикът няма достъп до тях. За достъп до хранилището ще е необходим само частен ключ. Това е много по-добре от традиционния модел, тъй като компаниите за съхранение в облак на хоста имат достъп до файловете.

Сигурност: Sia защитава данните на клиента от една точка на отказ и това е постижимо чрез децентрализирана система, която също позволява разделяне на качените документи между различни доставчици.

Достъпност: Ценообразуването в Sia е гъвкаво и пазарно ориентирано. Въпреки че цената може да бъде много ниска в сравнение с традиционните модели, клиентите наддават за място за съхранение, което води до възможно най-ниската цена, и те плащат със SiaCoin, който може да бъде или добиван, или търгуван.

ИСТОРИЯ НА ТЪРГОВИЯТА

Sia беше пусната в криптовалутното пространство на 7 юни 2015 г. и започна да се търгува на $ 0,000046 за SiaCoin. Siacoin обаче преживя експлозия между ноември – декември 2017 г. с цена от около 0,09 долара. В момента се търгува на $ 0,017 и е класиран на 37-мо място в coinmarketcap.

КЪДЕ ДА КУПИТЕ И СЪХРАНЯВАТЕ SIACOIN

SiaCoin може да бъде закупен на адрес Bittrex, Upbit или Poloniex с двете Биткойн или Ethereum. Bittrex и Upbit имат по-високи проценти на SC в сравнение с Poloniex. Upbit и Bittrex вземат както Bitcoin, така и Ethereum, докато Poloniex взема само Bitcoin. За да закупите SiaCoin, трябва да имате биткойн или ethereum, след което можете да обменяте вашите bitcoin или Ethereum към Siacoin на някоя от борсите. Следващата стъпка е да съхраните вашия SiaCoin в портфейл на Sia. Sia поддържа само портфейли за настолни компютри на платформи Linux, Mac и Windows.

ПЪТНА КАРТА И КАКВО ДА ИДВА

Услугите на Sia непрекъснато се подобряват. Те планират да внедрят видео стрийминг, да мащабират услугата, за да поддържа файлове по-големи от 10TB едновременно, да позволят на потребителите да споделят файлове с платформи извън Sia и да внедрят лека клиентска и мобилна поддръжка, да се конкурират с платформи за съхранение в облак като Dropbox, Google Шофиране и OneDrive. В бъдеще ще бъде внедрен двупосочен пед, за да се свържат финансово Bitcoin и SiaCoin Blockchains.

В пространството на блокчейн преките конкуренти на Sia са Storj и MaidSafe, но Sia твърди, че е по-добра с криптиране и децентрализация. Необходимостта от сигурност на данните, поверителност и децентрализация са много високи в момента и може да се каже, че Sia е дошла в най-подходящия момент. Бъдещето наистина е обещаващо за SiaCoin!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me