Какво е Ripple (XRP) криптовалута

Първото нещо, което трябва да разберете какво е Ripple, е, че това е платформа и криптовалута. Платформата е протокол с отворен код, създаден, за да позволи евтини и бързи транзакции. 

Ripple има собствен цифров актив (XRP), но всеки в мрежата може да използва RippleNet, за да създаде свой собствен.

Тази статия обяснява какво е Ripple, проблемите, които решава, разликата между Ripple и XRP, технологията, конкуренцията, разработките, партньорствата и прогнозата за цените на XRP.

В тази статия ще научите как да използвате Портфейл за пулсации.

Връзка и разлика между Ripple и XRP

Брад Гарлингхаус, настоящият главен изпълнителен директор на Ripple и Крис Ларсен, настоящ председател, бяха принудени да потвърдят дали Ripple и XRP са едно и също. Това идва от различни лица на крипто пазара, обсъждащи тази тема, което ги принуждава да потвърдят, че Ripple Inc. и XRP са различни субекти.

Ripple Inc.. е технологична компания, която предлага ефективни решения и платформи на финансови компании за изпращане на пари в световен мащаб. Основана в началото на 2012 г., компанията по-късно пусна платформата Ripple, система за брутен сетълмент в реално време и мрежа за парични преводи и обмен на валута.

От друга страна, XRP е цифрова валута, създадена в XRP регистъра, децентрализирана блокчейн с отворен код. Криптовалутата може да се търгува на различни крипто борси като независим актив.

Забележка: XRP не е ценна книга, тъй като притежаването на дигиталния актив не означава, че споделяте в Ripple Inc., какъвто е случаят с акциите.

Независимо от това, и двата субекта споделят уникална връзка. Първо, Ripple притежава около 60% XRP токени в доставка. Докато повечето крипто компании пускат голям брой от своите монети за частна или публична продажба, изпълнителният директор на монетата, Garlinghouse заяви, че те пуснаха жетоните на Ripple Inc. като подарък.

Екипът разработи функцията xRapid на платформата, която интегрира XRP и XRP регистъра. Тази функция позволява на потребителите на платформата да намалят разходите си за ликвидност и да улеснят плащанията по целия свят в реално време. Тази функция е илюстрирана на фигурата по-долу:

Какво е Ripple

Един основен факт за тази функция е, че тя не е собственост на платформата Ripple или някакъв отделен обект, което обезсилва твърденията, че тя е централизирана поради връзката си с Ripple Inc.

Ripple е регистрирана компания със седалище в САЩ и се ръководи от съвет на директорите, основателите и други акционери. Управлението на компанията се извършва от лица, които притежават и контролират функциите и управлението на фирмата.

От друга страна, XRP не се управлява от нито един обект. По-скоро е собственост на общност от притежатели на XRP, които играят важна роля в успеха на монетата. Освен това, тази общност разработва решения по XRP книга по желание.

Ripple Inc. е собственост както на Брад Гарлингхаус, така и на Крис Ларсен, двамата основни акционери на базираната в Сан Франциско компания. Ларсен притежава 17% дял и допълнителни 5.19 милиарда XRP токени. Garlinghouse притежава 6,3% дял.

Ripple’s Opportunity

В момента състоянието на глобалните платежни системи е доста назад. Например можете да стриймвате и изтегляте цели филми на телефона си в най-отдалечените райони, но изпращането на малко пари на роднините ви в друга държава отнема време и изисква такси за обработка.

Технологията за удобни глобални плащания вече е налице, но защо секторът на глобалните плащания е толкова назад?

Не е тайна, че финансовите институции правят милиарди долари от такси за плащане и те се опитват да внедрят системи, които винаги ще поставят пари в джобовете им. Това е една от основните причини Ripple да разработи система, която има за цел да работи с настоящата финансова система.

Системата се основава на интернет протоколи, които позволяват международни и вътрешни плащания на всяка валута и елиминира трети страни в процеса.

Системата вече е приета от няколко банки в САЩ и платформата се очаква да бъде приета в световен мащаб. Ето списък на 6-те най-големи банки, използващи Ripple. Системата работи заедно с настоящата глобална финансова система. Платформата свързва тези финансови системи безпроблемно, което им позволява да работят по-ефективно в една глобална мрежа.

Според Уели Скъли, директор на бизнес развитието, „Ripple не е предназначен да замества централни банки или банки кореспонденти.“ Това е естествена технология, която те могат да възприемат, за да увеличат ефективността на трансфера на стойност в страната и през граница.

Какво е Ripple Net

RippleNet се състои от институционални доставчици на плащания, които използват решения, разработени от Ripple, за да осигурят глобални финансови транзакции без триене.

За да разберем как работи това, нека първо поговорим за RTGS и RTXP.

Когато изпращате пари чрез BTC, стойността на сумата на транзакцията се задава в реално време. Това е, което се разбира под Брутно сетълмент в реално време.

Ripple използва шлюзове, това води до глобална книга, съдържаща частни блокчейни. Ripple шлюзовете осигуряват начин, чрез който компании, финансови институции и правителства могат да бъдат част от мрежата. Това е известно като протокол за пулсиране на транзакции (RTXP), известен също като RippleNet.

След като се присъедини към RippleNet, компания или всяко друго правителство може да води бизнес с други компании в шлюзовете по-бързо и при по-малко разходи. Освен това RippleNet ви позволява да получавате плащания във всяка цифрова или фиатна валута.

Забележка: RippleNet функционира като обмен на валута. Въпреки това първо трябва да гарантира ликвидност. Тук идва XRP, който осигурява необходимата ликвидност на доставчиците на плащания, банките и маркетмейкърите.

xCurrent, xRapid и xVia

Пулсации

xCurrent е корпоративното софтуерно решение на Ripple, което позволява на банките незабавно да уреждат трансгранични плащания с търговия от край до край. Използвайки това решение, банките могат да комуникират помежду си, за да потвърдят подробности за транзакцията, преди и след започване на транзакция. Основната цел на този софтуер е да гарантира, че тези транзакции са последователни и че има правна яснота на всяка транзакция.

Вече обяснихме xRapid по-горе.

xVia е част от RippleNet и позволява на банките и други компании да се възползват от предимствата на RippleNet за изпращане и получаване на плащания от развиващите се пазари. По принцип това развитие е шанс за развиващите се пазари да успеят в глобален мащаб чрез транзакции с глобални финансови компании.

Всички финансови институции по света могат да развиват бизнеса си по-бързо и да персонализират услугите си, тъй като се стремят да отговорят на индивидуалните нужди на своите клиенти. Това им дава възможност бързо да мащабират бизнеса си, да разграничат услугите си и да отговорят на уникалните нужди на своите клиенти.

По подобен начин xVia предоставя бързи и лесни за изпълнение решения за финансови институции и корпоративни пазари, които се стремят да разширят своя бизнес. Решението действа като мост, който свързва големи и малки пазари в глобалните платежни транзакции. Създаването на xVia ще види огромен растеж на пазарите по рентабилен начин, тъй като транзакциите са улеснени и по-достъпни.

Алгоритъм за консенсус на протокола за пулсации

Пулсации

За разлика от Ethereum или Bitcoin, Ripple няма блокчейн. Това звучи много странно, нали? Как може цифрова валута без блокчейн да проверява транзакциите и да гарантира, че всичко е наред?

Тук идва RPCA.

Думата „консенсус“ в съкращението означава, че ако всеки възел е съгласен с останалите, няма проблеми. Например, да вземем пример за арена с около 50 мъдри старци и градът се нуждае от единодушно решение от тях, за да вземе решение за нещо. Ако всички се съгласят да започнат война, да маршируват на друга територия или да накажат определен нарушител, тогава това ще бъде направено. Ако обаче човек не е съгласен с това решение, то няма да бъде направено.

Пулсиращи партньорства

В интервю за Fortune Гарлингхаус заяви, „Преди много месеци медиите казваха, че никой няма да използва XRP, което създаде добри скептични заглавия. Днес не можете да кажете, че тъй като хората започват да използват xRapid, защото е по-добър, по-бърз и по-евтин. “

Някои от големите компании, които си партнират с Ripple, включват MoneyGram, SBI Remit, Axis Bank, MUFG Bank, Standard Chartered, BMO, Cuallix, Mercury FX, IDT, Euro Exim Bank, SendFriend, Western Union и списъкът продължава.

Състезание

Основният конкурент на платформата е Stellar. Всъщност основателят на Stellar Jed McCaleb беше един от основателите на Ripple, но напусна компанията през 2013 г. поради някои разногласия с членовете на екипа.

И двете платформи работят специално за по-добри трансгранични плащания и имат подобна конструкция. Независимо от това, Ripple е с печалба, докато Stellar е с нестопанска цел.

Цялостната мисия на двата проекта се различава до известна степен. Докато Ripple е фокусиран основно върху големи финансови институции, Stellar се фокусира върху малкия човек, за да даде възможност за банкиране на небанковете.

Стратегия за децентрализация на Ripple

Ripple обяви стратегията си за децентрализация в средата на 2017 г. В това съобщение компанията споменава плановете си да увеличи броя на валидаторите на XRP книга и да ги разшири до 55 възли до средата на 2017 г..

В момента Ripple има около 26 възли. Ripple обаче контролира само 7 възла, което означава, че по-голямата част се контролират от външни страни. Този тласък към допълнителни възли на трети страни е достатъчно доказателство за усилията на платформата за по-голяма децентрализация.

XRP е добра инвестиция?

Забележка: Няма нищо като 100% безплатна инвестиция. Във всеки случай от вас зависи да вземете решение. Независимо от това, нека разгледаме някои предимства и недостатъци на XRP.

Ползи

  1. Очевидно Ripple е доверена организация, която работи с много финансови институции.
  2. Няма инфлация за XRP, тъй като те първоначално се добиват и вече съществуват.
  3. Колкото повече осиновяване продължава да изпитва, толкова по-висока е стойността на XRP. В случай, че един ден всички банки решат да я използват като единна банкова валута, това ще направи хубаво състояние на всички ранни инвеститори.

Недостатъци

  1. Ripple платформата е силно централизирана. Цялата идея на криптовалутата е избягването на централния контрол. В този случай разработчиците могат да решат колко да пуснат и кога по този начин контролират цената.
  2. Ripple Labs притежава 60%, като по този начин е монопол.
  3. Това е с отворен код, но все още хакерски.

Какво мислят експертите за бъдещето на Ripple’s

Според главния изпълнителен директор на Pinnacle Brilliance Systems Inc. Роман Гуелфи-Гибс, „Ripple със сигурност има потенциал да се придвижи нагоре през 2018 г., но мисля, че ще бъде по-вероятно през 2019 г. Тъй като пазарът наблюдава повече проекти, кодирани в други алгоритми като XRP, ETH вероятно ще отстъпят до следващата голяма монета. Ще отнеме известно време, докато пазарите усвоят това, така че прогнозирам 2019 да бъде най-вероятното време да се осъществи. Разбира се, с крипто всичко може да се случи, така че наблюдавайте внимателно. “

Къде можете да купите и съхраните XRP?

Можете да купувате или продавате Ripple на борси като Kraken, Binance и Bittrex.

Купете XRP на Binance днес!

Ако възнамерявате да купите Ripple в големи количества и да го задържите дълго, препоръчваме ви да закупите хардуерен портфейл. Хардуерните портфейли са много по-безопасни, тъй като са офлайн.

Ето списък с най-добрите XRP портфейли.

Финални мисли за вълнение

Ripple е уникален актив за цифрово плащане, който действа едновременно като валута и платформа. По това време много известни хора подкрепяха Ripple, тъй като виждаха в него иновации и възможности.

Независимо дали сте решили да инвестирате в XRP, трябва да внимавате за развитието на платформата Ripple. Платформата се оказа сила, с която трябва да се съобразявате в глобалните платежни системи и вероятно ще замени финансовата система от старата гвардия.

Платформата е разработила много решения за по-добри глобални транзакции, въпреки минималните си приложения за обикновения човек. Независимо от това, когато гледате Ripple, гледайте го с обектива на глобалната екосистема за плащания, това е пословично установеният Goliath срещу високотехнологичния Дейвид.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner