Какво е BitShares (BTS) – всичко, което трябва да знаете

Създаден още през 2014 г. от крипто чудо Дан Лаример, BitShares (BTS) е един от най-старите блокчейн проекти, тъй като навремето е бил с името ProtoShares (със съседния PTS маркер).

Основната цел на платформата е да улесни финансовите транзакции и взаимодействията по децентрализиран въпрос чрез технологично усъвършенствана борса, която поддържа както създаването на криптовалути, така и търговията. Накратко, той е създаден, за да помогне на всички по света, които нямат пряк достъп до класически финансови услуги.

По същество BitShares предоставя уникална възможност за „небанкираните“ да станат свои собствени банки, благодарение на сигурни и децентрализирани инструменти, подкрепени от блокчейн технологии.

BitShares

Всичко за графена

Друг интересен факт е, че BitShares се базира на Графен, внедряване на блокчейн С ++ с отворен код, предназначено да действа като консенсусен механизъм. Можете да видите някои от реалните програми на Graphene зад проекти като Steemit.com и PeerPlays.com.

Един забележителен факт е, че Graphene може да обработва до 100 000 транзакции в секунда и има време за блок от само 1,5 секунди. Следователно BitShares е в състояние да обработва повече транзакции всяка секунда, отколкото финансовите услуги MasterCard и Visa взети заедно. Към днешна дата BitShares все още държи рекорда за най-голям брой транзакции за един ден, някъде около 920 000 транзакции са регистрирани на 13 септември 2017 г..

Децентрализирана борса на активи на BitShare

The Обмен на BitShares е проектиран да осигури защитата на всички свои транзакции, без да има типичните лимити за търговия и теглене. Това е една от най-евтините борси там и всички търговци имат равни права и предимства.

На децентрализираната борса BitShares можете бързо и евтино да търгувате два вида активи: интелигентни монети и активи, издадени от потребителя.

За да го представим в перспектива, тези крипто-базирани активи проследяват активи от реалния свят като американския долар, известен също като bitUSD. По отношение на интелигентните монети, имайте предвид, че тези монети са програмирани винаги да са приблизително същата стойност като реалната стойност на техния представителен актив. Те винаги отразяват свързаната им фиат стойност. Например, един битUSD е проектиран да има същата стойност като един щатски долар.

Издадените от потребителя активи се създават от потребителите на платформата. Всеки, който притежава BTS, може да издаде собствен актив. Тези активи са персонализирани токени, които могат да бъдат регистрирани на платформата. Най-хубавото е, че потребителите получават пълен контрол върху начина, по който създават тези активи, тъй като те могат да избират свързаната с тях структура, както и тяхната стойност. Който създаде актив, трябва също да посочи името, разпространението, описанието и друга необходима информация.

Борсата включва подкрепа за активи, които проследяват инфлацията, акции, облигации и дори индекси. Можете да търгувате практически с всичко, при условие че активът ви има достатъчно интерес. Няколко подходящи примера са криптовалути, фиат валути, злато, газ, петрол и други ценни материали.

децентрализирани автономни компании (ЦАП)

Вътрешната администрация на BitShares се контролира от така наречената децентрализирана автономна компания (DAC), рамка, специално създадена да помогне на притежателите на BitShares да решат бъдещето на BTS. Самият BitShares може да се счита за КПР, тъй като е проектиран да осигури достатъчно компенсация за всички хора, участващи в разработването на платформата.


Всеки член може по същество да стане служител, тъй като притежателите на монети BitShares могат да решат как ще бъдат разпределени средствата в рамките на платформата. Колкото повече монети е заложил някой, толкова по-висок е гласът му. Има три вида работници: свидетели, делегати и работници.

Делегирано доказателство за залог (DPoS)

Първият тип работници, свидетелите, са тези, на които се плаща за обработка на транзакции и за защита на мрежата. Делегатите, от друга страна, са без заплащане, но задържат позицията си въз основа на техния принос, което означава, че могат да предлагат различни актуализации за платформата като цяло. И накрая, работниците са тези, които могат да предлагат проекти и, ако и когато техните проекти бъдат гласувани, те започват да получават пари, за да продължат напред с развитието си.

За по-нататъшно опростяване на всичко: свидетелите правят „тежката работа“, свидетелите и работниците се заплащат от блокчейна, а свидетелите носят отговорност.

Традиционното доказателство за работа (PoW) (както се използва от повечето криптовалути, включително биткойн) вече се счита за остаряло решение, тъй като използва значителни изчислителни ресурси. BitShares използва модел на консенсус за делегирано доказателство за залог (DPoS). Той е проектиран да подобри дизайна на Proof of Stake (PoS) и да премахне необходимостта от PoW модел.

Планирани плащания на BitShares

Едно забележително предимство, което BitShares има пред други платформи за интелигентни договори, е неговата поддръжка за планирани плащания, която ви позволява да настроите оторизирано теглене от вашия акаунт. Още по-добре, платформата разполага и с поддръжка за периодични плащания, което прави месечните абонаментни плащания да изглеждат като разходка в парка.

Всичко, което трябва да направите, за да настроите периодични плащания, е да предоставите разрешения за теглене и да изберете лимит за теглене за период.

Програма за награждаване на реферали

Подобно на повечето блокчейн платформи, BitShares предлага и програма за препоръчване с награди. Проектиран е в полза на платформата и всеки, който вече е в мрежата, който успее да привлече повече хора, така да се каже. Програмата ви отпуска $ 80 USD за всеки доживотен член, в който се регистрирате. $ 80 USD са от таксата от $ 100 USD, която всеки доживотен член трябва да плати, когато се регистрира.

Препращане

ттой Екип

Публичният представител на BitShare е Дан Ларимър, неговият създател. Както вече споменахме, BitShares е ЦАП, така че не е изненадващо, че има много малко информация за останалата част от екипа. На теория член на практика е всеки потребител, който активно се ангажира с платформата чрез създаване, гласуване, залагане и разработване.

Как да закупите BitShares BTS

Можете да закупите BTS на Обмен на активи на BitShares себе си, като търгувате друга криптовалута за нея или директно от някои от най-популярните борси. Те включват ZB.COM, Binance, Хуби, Poloniex, Gate.io и много други.

Заключения и свързани рискове

BitShares е без съмнение много мощна платформа, базирана на добре обмислена архитектура и която предлага на своите потребители много полезни децентрализирани финансови услуги. Той предоставя на потребителите си възможност за издаване на интелигентни монети (bitAssets), има потенциал да обработва над 100 000 транзакции в секунда и добавя необходим управленски слой чрез своя алгоритъм за делегирано доказателство за залог (DPoS).

Понастоящем нито един знак не е имунизиран от радикални спадове в стойността. Рискът от „Събитие на черен лебед“ все още е много голям и в случай че това се случи, платформата може потенциално да загуби способността да провежда стабилни транзакции в голям мащаб.

Ако не друго, BitShares е вярно твърдение, че бизнесът всъщност може да се управлява по децентрализиран метод. Това обаче е експериментална технология, така че има още дълъг път, докато BitShares не стане нечувствителен към такива непредвидени събития, FUD и дори пробиви и атаки на сигурността.

BitShares контакти и допълнителна информация:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map