Какво е Augur (REP) – Всичко, което трябва да знаете

Авгур (REP) е децентрализирана платформа за прогнозиране на пазара, изградена върху Ethereum блокчейн. Основната цел на платформата е да прогнозира резултата от всяко събитие въз основа на така наречения метод „мъдрост на тълпата“.

Благодарение на своята блокчейн технология, платформата осигурява по-голяма достъпност и по-добра точност от повечето други пазари. Информацията се събира от тълпата и след това се обработва, за да се счита за най-реалистичен и най-вероятен резултат.

Принципът му е ясен: колкото по-малко вероятно е дадено събитие, толкова по-голяма е наградата, която можете да спечелите, като предскажете успеха му. Докато правилните прогнози се възнаграждават от мрежата, неправилните се наказват и това от своя страна гарантира истинността на всички на платформата.

Тъй като това е децентрализирана платформа, тя не може да бъде контролирана или забранена от институции или дори правителства, които свързват този тип прогнози с други общо незаконни дейности, като хазарт.

Augur използва процес на консенсусно вземане на решения, който сега е представен от Ethereum. В момента той включва PoW и PoS, но в бъдеще може да бъде само PoS.

Защо

Разбиране на Авгур

С прости думи, тази децентрализирана платформа с отворен код ви позволява да правите прогнози за почти всичко. Останалите потребители в мрежата могат да купуват или продават акции в тази конкретна прогноза въз основа на тяхното субективно и лично мнение.

След това потребителите докладват за резултатите и това им носи репутация. С прости думи, размерът на репутацията, която има потребителят, е в пряко съответствие с точността на неговите или нейните отчети за резултатите.

С Augur са свързани две основни действия: създаване на пазари и търговия с акции.

Да се създаване на пазар, трябва да зададете взимащ и такси на производителя. Първият трябва да бъде между 1,0% и 12,5%, докато вторият винаги трябва да е под половината от първия. Възможно е също така някога в близко бъдеще таксите за създатели и участници да бъдат премахнати в полза на такса за създател, която се извлича от наградите на търговците, които държат печелившите позиции.

Що се отнася до търговията с акции на събития, можете да купувате и търгувате акции. Тези акции представляват шансовете, че събитието ще се случи. Като търговец можете да печелите пари, като правилно прогнозирате събития и като държите акции, когато пазарът се затвори. Друг ефективен начин за печелене на пари е чрез закупуване на позиции на ниска цена и продажба на по-високи сменящи се приливи и отливи.

как

Жетони за репутация (REP)

Дори ако Токен за репутация е технически в основата на Augur, всеки може да използва Augur, без никога да се нуждае и притежава REP. Например, всеки може да прави залози на платформата, като използва Ether или друга валута, базирана на Ethereum.


Жетоните за репутация са основно търгуеми активи, ограничени до фиксиран брой от 11 000 000. Търсенето на токена съществува, тъй като собствеността му е единственият начин да се получат почти половината от таксите на платформата Augur.

Вие трябва да докладвате за всички пазари, които са ви назначени, преди края на 30-дневен период. Липсата на отчет за някои пазари, определени преди края на 30 дни, обикновено води до глоби, които могат да увеличат до 20% от вашата репутация.

Този процес е последван от 29-дневен период на разкриване, в който ще трябва да влезете поне веднъж. Ако не го направите, репутацията ви ще бъде преместена в неактивно състояние. След като това се случи, вашата репутация не може да отчита и не може да печели такси за търговия.

Репутацията ви може да се увеличи, намали или да остане бездействаща въз основа на вашите решения. Например, репутацията може да се увеличи, ако получите крайния резултат от даден пазар. Отчитането на зададени пазари, когато други потребители не го правят, публикуване и спечелване на вилица и получаване на репутация от друг адрес – всичко това може да доведе до увеличаване на вашата репутация.

И обратно, избирането на резултат, който не е в съответствие с крайния резултат на даден пазар, липсата на отчет за зададени пазари, закупуването на вилична облигация и изпращането на репутация на друг адрес, може да доведе до спад в репутацията.

Търговия REP

Почти 8,8 милиона REP токени бяха разпространени по време на ICO през август 2015 г. REP търгуваше между $ 1,50 и $ 2,00 веднага след ICO и струва $ 41,83 към момента на писането. Токенът е имал различни значителни увеличения на цените в своята история. Първият се появи веднага след пускането на бета версия, на март 2016 г. Вторият беше на октомври 2016 г., а третият и най-големият беше на 19 декември. По това време цената се повиши до над $ 100, преди да се утвърди около $ 90.

Закупуване на REP

REP могат да бъдат закупени от някои от най-популярните крипто борси, като например Bittrex, BinanceКракен, Poloniex, и ChaoEX.Насочете се към CoinMarketCap за повече подробности по този въпрос.

Съхраняване на вашия REP

Въпреки че Augur няма официален портфейл за своя знак, има различни надеждни опции. Разбира се, препоръчително е да съхранявате своя REP в офлайн хардуерен портфейл. Популярните опции включват Ledger Nano S, Трезор, Jaxx, и Изход.

Ценова прогноза

Авгур имаше ясна тенденция, която се движи нагоре. Може би не толкова бързо, колкото биткойн и други виртуални валути, но това е много забележимо движение. Той стартира през януари 2016 г. с цена от 2 долара, а сега се търгува над 37 долара.

Освен това, в моменти на висока волатилност, цената достигна $ 100 долара, което е доста впечатляващо. От мястото, където сме сега, все още има къде да се развиваме в бъдеще.

Ако пазарът на виртуална валута запази положителната си тенденция, Augur ще може да просперира в околната среда. Но, както повечето други криптовалути, той ще трябва да обърне внимание при обръщане на цените, което неочаквано се случва на пазара.

След една година може да говорим за това, че Авгур се търгува лесно над 60 долара.

Екип

Като се има предвид факта, че Augur е една от първите платформи, изградени на Ethereum, не е изненадващо, че самият Виталик Бутерин е един от съветниците на проекта. Екипът от 13 души се ръководи от Джак Питърсън и Джоуи Круг.

И двамата хора са много опитни в света на крипто, като са създатели на Sidecoin, известна биткойн вилица.

екип

Заключение

Augur е една от първите платформи, изградени на върха на Ethereum през 2015 г. и въпреки многобройните възходи и падения, цялостната представа за бъдещето му е оптимистична. Той използва „мъдростта на тълпата“, за да събира прогнозни данни и да докладва резултатите от събитията.

Въпреки че не са част от нашето ежедневие, потенциалните употреби и ползи от такава платформа са практически безкрайни, въпреки забележима конкуренция от подобна платформа, наречена Гнозис.

Augur Контакти и допълнителна информация:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map