Как предприятията от ЕИП планират да използват Ethereum

Пуснат на пазара през 2015 г., Ethereum бързо се утвърди като една от водещите и най-ценни криптовалути на пазара. Най-важното за Ethereum е фактът, че това е много повече от просто криптовалута.

Проектиран от един от най-блестящите умове на нашето поколение, Vitalik Buterin, Ethereum може да се разглежда като подобрена версия на платежната система на Bitcoin. Следователно, той може да се похвали с всички предимства на Биткойн (децентрализация, неизменност, повишена сигурност), но истинската сила на Ethereum произтича от неговата програмируемост.

В Ethereum разработчиците могат да вграждат „споразумения“ в кода и да правят транзакциите да се изпълняват автоматично. Тези цифрови споразумения са известните „интелигентни договори“ и те са основната причина, поради която Ethereum е толкова полезен и е нещо повече от платежна система. Той има своята родна валута, наречена Ether, използва EVM (Ethereum Virtual Machine) и компилира кодове, написани на родния език на Ethereum, наречен Solidity.

Ако сте запалени по Ethereum, може би сте чували за нещо, наречено EEA в последно време. В тази статия ще разгледаме различни аспекти на ЕИП: какво е то, каква е неговата цел, защо е важно, кои са неговите членове, какви ползи има и как членовете планират да използват Ethereum.

Какво е ЕИП?

EEA означава Enterprise Ethereum Alliance и е група, състояща се от множество компании с всякакви форми и размери. EEA стартира още през февруари 2017 г. от 30 компании-основатели, които включват големи имена от Fortune 500, като Microsoft, Intel, JP Morgan, Santander, ConsenSys, ING, UBS, BlockApps, BP, AMIS и Accenture, както и като различни академични институции и стартъпи.

предприятие ethereum съюз

Източник: entethalliance.org

Целта на ЕИП

За да бъде възможно най-опростено, Enterprise Ethereum Alliance има за цел да улесни възможно най-лесно всяка заинтересована страна или член да си сътрудничат при внедряването на нов софтуер и бизнес приложения, задвижвани от блокчейн Ethereum.

Друга много важна цел на EEA е да обедини организации, хора и компании и да помогне на Ethereum да достигне своя истински / пълен потенциал, както по отношение на платежна мрежа, така и на dApp / интелигентен договор.

Той дава възможност на участниците да създадат свои собствени частни блокчейн Ethereum или дори да внедрят частни блокчета за проследяване на управлението на веригата за доставки. Това става чрез „работни групи“. На уебсайта на ЕИП всички членове имат възможност да се присъединят към споменатите групи и да работят заедно, за да решат проблемите. Тези групи са предоставени на уебсайта на ЕИП и са създадени специално за подпомагане на създаването на решения, задвижвани от Ethereum, за множество бизнес предизвикателства, предназначени да нарушат различни индустрии.

Членство в ЕИП

EEA вече е сътрудничество на повече от 150 компании и все още има място за разширяване. На теория всеки, който има ресурси и мотивация за подобряване на частната и публичната блокчейн, може да бъде част от ЕИП.

За да станете член, трябва да попълните формуляр за кандидатстване, като предоставите различни лични данни, размера на компанията и други подходящи подробности. Кандидатите трябва да бъдат физически лица или организации, които популяризират и улесняват корпоративни приложения, базирани на Ethereum; те трябва да се съгласят с правилата на ЕИП, политиката за правата на интелектуална собственост, политиката за поверителност и неразгласяване и антитръстовата политика.


Всички участващи страни трябва да плащат годишен членски внос, за да останат част от ЕИП. За физически лица и групи или компании с по-малко от 50 души таксата е 3000 $ / годишно. За компании с между 51 и 500 служители таксата е 10 000 щатски долара годишно. Максималната такса е 25 000 долара и е за компании с над 5000 служители.

Като член на ЕИП можете да се възползвате от многобройните му работни групи, да създавате и да участвате в работни групи, да получавате достъп до отворен код, да приемате срещи на ЕИП, както и да се възползвате от различни отстъпки от спонсорството на ЕИП.

Ползи от ЕИП

Едно от най-подценените предимства на ЕИП е фактът, че сътрудничеството предлага няколко събития всяка година. Тези събития могат да бъдат чудесна възможност за обсъждане на идеи, работа в мрежа и споделяне на изследвания между участниците.

Повечето от събитията се въртят около теми като например как да се спазват разпоредбите на KYC и AML, как да се създават dApps на Ethereum и разбиране на текущото състояние на проекта (Ethereum).

Останалите предимства са свързани с визията на ЕИП за по-добро и по-светло бъдеще. Например, той дефинира стандарти с отворен код за разработването и работата на блокчейна на Ethereum за всички компании-членки, а също така адресира изискванията за внедряване на предприятието и използва съществуващите стандарти.

ИАОС трябва да подпомогне развитието на екосистемата на Ethereum на глобално ниво. Той играе голяма роля в стандартизирането на подходите за поверителност и разрешаването и предоставянето на алтернативни алгоритми за консенсус.

Бъдещето на ЕИП

От стартирането си, ЕАОС отбеляза невероятен ръст от почти 500%. Неговата мисия е да стандартизира блокчейн технологията и развитието. Въпреки че перспективите му изглеждат много добри, EEA има два големи съперника: IBM Хиперледгер и R3cev.

Enterprise Ethereum Alliance изглежда е организация, която става все по-влиятелна с всеки изминал месец. Това е изключително полезно за Ethereum като проект, както и за всеки, който планира да инвестира в Ethereum или планира да го използва за бизнес цели в бъдеще.

Финални мисли

Без съмнение Enterprise Ethereum Alliance е голяма причина, поради която Ethereum е един от най-влиятелните и успешни блокчейн проекти, тъй като гарантира, че някои от най-големите световни фирми са готови да използват платформата. Тъй като все повече институции и фирми започват да виждат значението на интелигентните договори и потенциала на dApps, ЕИП вероятно ще нарасне още повече през 2019 г..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map