Как и къде да купя монета Monero?

Вие сте на правилното място, ако знаете да знаете отговора на „Къде да купя Monero?“ Monero е една от най-големите криптовалути в света. Цифровият актив XMR предлага по-голяма поверителност в сравнение с други цифрови активи. По този начин достъпът до Monero може да ни позволи да защитим поверителността си при изпращане и получаване на крипто транзакции. В това ръководство ще споделим с вас цялата информация за XMR. Ще можете да знаете как да купите Monero с USD и как правилно да го съхранявате. Освен това ще получите ценна информация за начина, по който работи тази виртуална валута.

Какво е Monero (XMR)?

Ако искате да знаете къде да купите Monero, тогава със сигурност трябва да знаете какво е Monero. Monero е една от така наречените монети за поверителност. Целта на тази криптовалута е да защити поверителността на потребителите, когато използват цифрови активи.

Когато използваме Bitcoin (BTC) или Litecoin (LTC) за изпращане или получаване на транзакции, нашата информация става публична. Всички Bitcoin и Litecoin адреси могат да бъдат разглеждани от всяка отделна заинтересована страна чрез блокчейн изследовател.

Потребителите могат не само да виждат и преглеждат адресите, но и транзакциите, които се изпращат и получават, включително салдата. Ако изпратите 100 BTC на друг потребител, е възможно да видите тази транзакция онлайн и всички предишни и следващи транзакции. По този начин поверителността буквално не съществува.

човек, който държи в ръка златен монеро (един от най-лесните за копаене на криптовалути) с фон за обмен на криптовалути, едно от местата, където да купите монеро

Въпреки че имената ни не се показват, възможно е лесно да се създаде връзка между извършените транзакции и нашата идентичност. Това е възможно и ако използваме борси и други услуги, свързани с крипто.

Monero предлага да предложи реална поверителност на потребителите, които извършват транзакции с цифрови активи. Ето защо много потребители питат „Къде да купя Monero? или „Как да купя монета Monero?“

С Monero имате не само контрол над средствата си, но и получавате анонимността, която искате да изпращате и получавате пари. Определено не бихте искали другите да разберат кои са транзакциите, които правите.

Къде да купя Monero?

По този начин, ако искате да защитите адресите и балансите на портфейла си, тогава трябва да използвате XMR. Но къде да купя Monero? Е, отговорът е много прост. Можете да получите Monero в борси за криптовалута или от други потребители на крипто. Ако не знаете къде да купите Monero, следният списък ще ви помогне да вземете решение.

Криптовалутни борси

Това е най-лесният начин да получите достъп до тази виртуална валута. Ако искате да знаете къде да купите монета Monero, тогава използването на борса ще бъде правилният отговор. Обмените са лесни за използване и интуитивни за повечето потребители.

Криптовалутните борси имат голяма ликвидност за цифровата валута XMR и могат да бъдат много удобни за използване и на други цифрови активи. Освен това борсите предлагат широк спектър от услуги, за да се включат на пазара на криптовалути.


Някои от борсите за криптовалута, които можете да използвате, за да научите как да купувате Monero, включват Binance, OKEx или HitBTC, наред с други. Всяка от тези платформи ще предлага различни услуги и решения. Можете да използвате всеки от тях в зависимост от услугите, които искате да имате.

Използвайки крипто обмен, ще можете да депозирате средства, използвайки понякога банкова сметка или дебитни и кредитни карти. Това е най-лесният начин да получите бърз и лесен достъп до криптовалути и не само до XMR.

HitBTC

HitBTC е сред най-големите борси по отношение на търговията по двойки. Тази платформа предлага на потребителите и възможността да купуват Monero и други цифрови активи. Можете да закупите XMR, като използвате различни стабилни монети и други криптовалути като Ethereum (ETH) или Bitcoin (BTC).

лого на hitbtc

Тази платформа позволява и на потребителите да депозират средства. В Европейския съюз се допускат SEPA преводи. Не всички региони обаче поддържат банкови преводи.

Тази борса може да ви помогне да решите въпроса как да закупите Monero с USD. Можете да депозирате средства и да ги замените за криптовалути, които след това могат да бъдат конвертирани в XMR монети.

Кракен

Kraken се счита за един от най-сигурните и признати борси в света. Платформата е създадена през 2011 г., само няколко години след официалното пускане на биткойн. Тази крипто борса, разположена в Съединените щати, и предлага на потребителите възможността да купят Monero, използвайки USD или EUR.

лого за обмен на kraken

Ако искате да знаете къде да купите Monero с USD или EUR, тогава Kraken ще бъде правилната платформа за използване. Фирмата се фокусира върху сигурността и поверителността на потребителите. През последните години Kraken показа, че е сред най-сигурните платформи за крипто търговия в света.

OKEX

Нека да преминем към OKEX. Компанията не само позволява на потребителите да купуват XMR, но могат да се насладят и на различни финансови решения. По този начин те могат да участват в различни свързани с крипто протоколи, решения и мрежи.

Компанията е и сред най-полезните за търговия с цифрови активи и за достъп не само до XMR, но и до други виртуални валути. Освен това OKEX се счита и за много сигурна крипто борса, която предлага едни от най-добрите решения за своите клиенти.

лого на okex

Ако купувате и държите Monero в OKEX, вземете под внимание, че това може да бъде полезно само ако искате да търгувате с цифрови активи. За да получите най-добрата сигурност, винаги трябва да изтегляте вашия XMR в хардуерен или софтуерен портфейл. В следващите раздели на това ръководство къде да купя Monero ще научите как правилно да съхранявате вашите XMR монети.

Binance

Използвайки борсата за криптовалута Binance, ще можете да знаете как да купите Monero. Binance работи от 2017 г. и предлага не само услуги за търговия, но и достъп до мрежи и услуги за криптовалута.

Лого и мото на Binance

Въпреки че не можете да купите Monero с USD, можете да го търгувате с други виртуални валути. Освен това можете да изтеглите XMR и да продължите да го използвате извън тази борса за криптовалута. Положителното при Binance е, че предоставя на потребителите широк спектър от опции на рампата.

Потребителите могат да депозират EUR и много други валути. След него те могат да получат достъп с виртуални валути, използвайки банкова сметка или дебитни или кредитни карти. Следователно Binance предлага гъвкавост и лесни за използване услуги както на експертни потребители, така и на новодошли на пазара.

Bitfinex

Друга борса за криптовалута, която би ви позволила да закупите Monero, е Bitfinex. Тази платформа може да се счита за една от най-признатите борси в бранша. Bitfinex работи и с мобилни приложения, което означава, че не е необходимо да имате компютър, за да получите достъп до XMR. Всичко може да бъде обработено с помощта на вашия смартфон.

лого на bitfinex

Освен това тази борса добави подкрепа към щатския долар. Ако търсите място, където да купите Monero с USD, тогава Bitfinex може да бъде една от най-добрите налични опции. Всичко, разбира се, ще зависи от наличността на борсата във вашия регион.

Някои платформи не са налични за всички юрисдикции. Ето защо винаги трябва да знаете дали предлага услуги за вашия регион.

Връстници или Крипто срещи

Друга възможност, която трябва да знаете къде да купите Monero, е да използвате платформа peer-to-peer. По принцип можете да закупите XMR от други потребители на пазара на криптовалути. Можете да се срещнете с тях или просто да им изпратите средствата по тяхната банкова сметка и да получите вашите монети Monero.

Това може да бъде по-малко интуитивно и определено не е толкова бързо и удобно, колкото да го направите, като използвате традиционни платформи за обмен. Някои борси като Binance предлагат на потребителите възможността да купуват XMR от други потребители чрез своята P2P платформа. Въпреки това, ако използвате Binance, може би е по-добра идея да закупите Monero, като използвате платформата за спот търговия.

В момента има няколко платформи за търговия с P2P. Някои от тях включват LocalMonero и LocalCoinSwap. Друг отговор на „Къде да купя Monero?“ е като отидете на Monero или крипто срещи във вашия регион и обменяте XMR за пари там или обратно.

Крипто срещите са чудесен начин не само да опознаете общността, но и да получите полезни контакти в бранша. Потребителите могат лесно да получат достъп до лица, които използват за покупка и продажба на цифрови активи с пари. По този начин, ако намерите крипто среща в близост до вашия град, може би е добра идея да участвате.

Някои от предимствата на използването на P2P мрежи включват защита на поверителността, а някои от тях нямат KYC. По този начин, ако се грижите за поверителността, това може да е и един от най-добрите начини да научите как да купувате Monero.

Съхраняване на Monero

След като вече знаете къде да купите Monero, трябва да знаете как да го съхранявате. Има някои крипто портфейли, които можете да използвате. Ако планирате да търгувате с Monero, тогава можете просто да задържите средствата си в крипто обмен. Изброените по-горе борси могат да бъдат добър вариант.

Можете просто да търгувате с вашите XMR монети, опитвайки се да се възползвате от колебанията на пазара. Тогава преместването на вашите средства в друг портфейл може да няма смисъл. Не забравяйте обаче, че борсите ще бъдат пазителите на вашите монети. Това със сигурност може да бъде рисковано.

През последните години бяха хакнати десетки борси и много от тях в крайна сметка загубиха милиони долари във средствата на потребителите. Ако не искате да се сблъскате с този проблем, трябва да изтеглите средствата си в портфейл, който ще ви даде пазенето на вашите монети.

Хардуерни и софтуерни портфейли

Хардуерните и софтуерните портфейли може да са едни от най-добрите места за съхранение на XMR монети. Като имате предвид, че знаете къде да купите Monero, разбирането на предимствата и недостатъците на тези портфейли би било ключово нещо.

Софтуерни портфейли

Софтуерните портфейли са крипто портфейли като тези, които можете да намерите в App Store или които можете да изтеглите на вашия работен плот. Те работят много ефективно и повечето от тях ви позволяват да държите различни виртуални валути.

Те са много полезни за потребители, които не искат да държат своите цифрови активи на борси, но въпреки това искат да имат лесен достъп до своите средства. Въпреки това те не са най-сигурните. Трябва да съхранявате правилно личните си ключове и също така да избягвате изтеглянето на злонамерени файлове.

Повечето от тези софтуерни портфейли са безплатни за използване. Това означава, че не е нужно да се притеснявате от закупуването им. Вместо това, използването на хардуерен портфейл изисква да го закупите.

Хардуерни портфейли

Вместо това хардуерните портфейли са най-сигурното място за съхранение на наскоро закупения ви XMR. Ако сте дългосрочен притежател или искате да държите XMR и да не ги търгувате, тогава хардуерните портфейли ще бъдат правилната опция.

Някои от най-популярните хардуерни устройства включват Ledger Nano S и Trezor. Тези два портфейла могат да се използват не само за съхранение на XMR, но и на десетки други цифрови активи. Те ще изискват от вас да защитите личните си ключове и да се грижите за вашите средства.

Те обаче ще бъдат защитени от злонамерени атаки от интернет, като се има предвид, че съхраняват вашите лични ключове офлайн. Както споменахме по-горе, това са най-безопасните портфейли на пазара. Единственият недостатък е, че ще трябва да платите за тях.

Последни думи за това къде да купя Monero

Monero е една от най-добрите криптовалути, предлагани на пазара. Позволява на потребителите да защитят поверителността си и да бъдат сигурни, че не споделят ценни данни и информация. Използвайки усъвършенствани криптографски решения, потребителите могат лесно да защитят своята самоличност и поверителност.

Най-лесният начин да закупите Monero е като използвате борса за криптовалута. Тези платформи са лесни за използване, бързи и много лесни за ползване. Обаче тези потребители, които не искат да използват криптообмен, могат да получат достъп до XMR чрез peer-to-peer платформи. Това обаче със сигурност може да бъде и по-трудно и опасно.

За повече въпроси относно Monero как да закупите тази криптовалута и къде тогава можете да използвате Официалният сайт на Monero. Те споделят и предоставят ценна информация за този цифров актив, която може да се използва за изпращане и получаване на частни транзакции през границите.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map