Как да създадете портфейл от хартия за биткойни

Какво е биткойн?

Терминът биткойн се използва за два различни компонента биткойн протокол и биткойн криптовалута. Но това, което най-много ми идва на ум, когато се спомене думата биткойн, е биткойн криптовалутата.

Криптовалутата с биткойн прави финансовите транзакции много по-лесни между множество потребители, без да се налага да бъдат обработвани от централен орган, като финансови институции (банки) или платежни шлюзове на трети страни. Въпреки че се нарича валута, не се отпечатва върху хартиени бележки като фиатните пари. Той е създаден по електронен път чрез процес на добив и се съхранява в специален софтуер, наречен портфейли.

Биткойн се използва за плащане на стоки и услуги, ако и двете страни са готови да ги приемат. По-скоро прилича на традиционните фиатни валути, но биткойн транзакциите се извършват цифрово.

Какво представляват хартиените портфейли?

Хартиените портфейли за биткойни, макар и генерирани онлайн, често се наричат ​​офлайн / хладилно съхранение. Както подсказва името, хартиените портфейли се отпечатват върху хартия или твърди корици, което увеличава неговата издръжливост.

След като е генериран адрес на хартиен портфейл и неговият частен ключ. Процесът на генериране на ключове се извършва чрез уеб браузъра на клиентите и не се предава по интернет. За да бъдете сигурни, препоръчително е да изчистите бисквитките на браузъра си след печат.

Хартиените портфейли са защитени, защото са генерирани от страна на клиента и адресите на портфейла са изцяло офлайн. Едно хубаво нещо е, че хакерите не са в обсега му. Колкото и да не генерирате адресите си на фишинг или измамен сайт, вие бъдете сигурни, че генерираните ключове са неизвестни на сайта на третата страна, от който сте ги генерирали и следователно правите вашите активи обезпечени. Въпреки че отпечатването на хартиен портфейл може да не се харесва на кибернападателите, все още трябва да направите много, за да защитите портфейла от хората около вас.

Как да генерирам хартиения си портфейл.

Уеб сайтове като WalletGenerator.Net и BitAddress.Org прави генерирането на сигурни биткойн адреси лесно и лесно.

Следващите инструкции ще ви преведат как да генерирате адреса си на хартиен портфейл за биткойн с помощта на платформата WalletGenerator.Net.

Първа стъпка:

Трябва да изберете желаната от вас криптовалута, за да генерирате произволен адрес на портфейл за биткойн за разпечатка. Портфейлът по подразбиране, който трябва да се генерира, е биткойн.

Втора стъпка:


Щракнете върху раздела хартиен портфейл и щракнете върху бутона за печат на страницата. Препоръчително е да не запазвате генерирания си адрес като PDF, тъй като това е лесно хакнат, отколкото когато разпечатвате подробностите на лист хартия.

Трета стъпка:

Следвайте линиите на отпечатаната страница, за да сгънете портфейла си правилно.

Четвърта стъпка:

Вече сте готови да започнете да събирате криптовалути от приятели и клиенти. Вашият публичен адрес е това, което споделяте; можете да споделяте, колкото искате, това ще използват другите, за да ви изпращат криптовалути.

Пета стъпка:

Вашите лични ключове са достъпът до вашите криптовалути; ако бъде открадната, вие сте изложени на риск да загубите всичките си монети.

Забележка: Първо трябва да тествате новия си портфейл с малки суми, преди да изпратите големи количества.

Как да харчите биткойни на хартиените си портфейли.

Можете да използвате Blockchain.Info или друг подобен онлайн портфейл, за да възстановите средствата си онлайн. Офлайн портфейлът, който да използвате, ще бъде портфейлът Electrum. За това ръководство ще използваме Портфейл Electrum.

С клиента на Electrum можете да импортирате личните ключове на хартиения си портфейл, за да получите достъп до средствата си на свързания адрес на портфейла. Щракнете тук, за да изтеглите приложението Electrum за вашата операционна система.

Етап 1:

След като инсталирате портфейла Electrum успешно, кликнете върху портфейла > Изберете Опция за частни ключове > и изберете опцията Импортиране.

Стъпка 2:

Показва се диалоговият прозорец Импортиране на частни ключове, въведете личния си ключ, както е показан на вашия хартиен портфейл.

Стъпка 3:

Щракнете върху бутона Import, за да завършите процеса на импортиране. Показва се диалог за потвърждение на успешното импортиране.

Вашите биткойни вече са на разположение за изразходване.

Най-добрите начини за съхранение на хартиени портфейли.

  • Ламинирайте хартиените си портфейли, за да ги предпазите от разрушаване от течни вещества.
  • Можете също така да го запазите в безопасност, като съхранявате в хартиена торбичка.
  • Пазете хартиените си портфейли далеч от деца, малко в грешния край на хартията може да ви струва хиляди икономии на живот.
  • Използвайте сейф, за да предпазите портфейла си от кражба.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map