Как да продавам Ripple (XRP)

В това ръководство ще ви преведем как да продадете Ripple (XRP) за фиатна валута или друга криптовалута чрез борса, както и факторите, които трябва да имате предвид, преди да изберете подходяща борса.  

Преди да продадете своя XRP, трябва да разберете процеса на прехвърляне на монети от тяхното хранилище (портфейл или акаунт) на борса. 

Нека да влезем в него!

Можете или да изберете XRP директно за фиатна валута на борса, която приема XRP депозити, или първо да продадете своя XRP за друга цифрова валута, след което да обмените валутата с фиатна валута. Ако изберете втората опция, ще имате повече борси, от които да избирате, но има допълнителни стъпки. 

Най-бързият и лесен вариант е да търгувате XRP за фиатна валута, особено ако сте начинаещ. 

Размените, които ще ви позволят да продавате Ripple, включват Kraken, Exmo, Bitstamp, Bitsane, Gatehub, Uphold, Cointree и Coinbase. В тези борси ще получите най-доброто Пулсация цена в магазина. 

Продавайте Ripple за валута на Fiat 

Стъпка 1: Създаване на акаунт Борсата  

Ако планирате да продадете Ripple (XRP) на същата борса, на която сте закупили XRP, преминете към стъпка 2. 

Ако решите да използвате различна борса, намерете подходяща борса, като извършите надлежна проверка, за да се установите на борса, която отговаря на вашите нужди. 

След като се установите на подходяща борса, отворете акаунт, като предоставите своя имейл и създадете парола. Освен това ще трябва да предоставите своя документ за самоличност и други лични данни в зависимост от борсата. Тази стъпка е предназначена да задоволи разпоредбите на KYC / AML. 

Стъпка 2: Депозирайте XRP във вашия акаунт 

Влезте в новия си акаунт, намерете съответния адрес на портфейла за XRP и се уверете, че токените, които депозирате, са изпратени на този адрес. 

Например, на Kraken, кликнете върху Портфейли и изберете техния портфейл XRP. След това щракнете Генериране на адрес за депозит и използвайте посочения адрес като дестинация за вашия XRP трансфер. 

Стъпка 3: Продайте Ripple (XRP) 

С XRP, който възнамерявате да продавате в новия си портфейл за борса, щракнете върху страницата за търговия на борсата и потърсете двойката, която искате да търгувате. След това посочете размера на XRP, който искате да продадете, и финализирайте транзакцията си. 


Например, на Kraken, щракнете Продавам в горната част на екрана и потърсете XRP в списъка с монети. Щракнете Продавайте XRP и на новия екран, към който сте отведени, въведете количеството XRP, което искате да продадете, в предоставеното поле. Изберете валутата, за която искате да продадете XRP, и кликнете Продавам

Продавам Ripple

Прегледайте подробностите преди да завършите тази транзакция. 

Стъпка 4: Теглете щатски долари 

И накрая, можете да изтеглите фиатната си валута във вашата свързана банкова сметка. Намирането на връзката за изтегляне е доста лесно, но потвърдете таксите и времето за обработка на съответната борса. 

Продайте Ripple (XRP) за криптовалута 

Ако сте решили да обмените XRP за друга криптовалута, следвайте стъпките по-долу. 

Стъпка 1: Създайте акаунт 

Ако планирате да продавате Ripple на същата платформа, която сте използвали, за да го закупите, преминете към втората стъпка. 

Ако обаче планирате да използвате различна борса, първо проведете надлежна проверка, за да разберете борсите, които поддържат XRP, след това проверете техните функции. 

XRP е една от най-големите цифрови валути на пазара, като по този начин е включена в няколко популярни борси. 

Факторите, които трябва да прегледате, са изброени по-долу, някои включват таксите и характеристиките. След като изберете борса, регистрирайте се, като предоставите имейла си и създадете парола. 

Някои борси ще се нуждаят от вас, за да предоставите някои допълнителни лични данни, като например вашата лична карта и телефонен номер. Тази допълнителна проверка има за цел да удовлетвори изискванията на KYC / AML. 

След като създадете акаунт, активирайте 2FA във вашия акаунт, преди да преминете към следващата стъпка. 

Стъпка 2: Депозирайте малко XRP в новия си акаунт 

Прехвърлете сумата XRP, която възнамерявате да продадете, от портфейла си в портфейла си за обмен. Първо, ще ви е необходим XRP адресът на новия ви портфейл за обмен, за да можете да изпратите сумата на XRP. 

Например, ако търгувате на Binance, отидете на Финансови средства в горната черна лента и щракнете Депозит, след това щракнете Изберете Монета за депозит, и изберете XRP от падащото меню. Ще видите баланса си и направените поръчки. 

В този момент сайтът ще ви напомни за две важни неща: Изпратете само XRP на този адрес за депозит. Изпращането на друга валута на този адрес може да доведе до загуба на вашия депозит, и, депозит XRP в Binance изисква И двата адреса за депозит и етикет. Ако не включите маркера си, това може да доведе до загуба на наличните Ви средства. 

Изпрати Ripple

Копирайте внимателно посочения адрес за депозит на валута. Отидете в портфейла или акаунта, където се съхранява вашият XRP, и поискайте теглене или прехвърляне на посочения от вас адрес. XRP ще бъде депозиран веднага след 1 мрежово потвърждение и можете да проследите напредъка на страницата с история или да стигнете до Финансови средства>История на транзакциите

Стъпка 3: Продайте Ripple (XRP) 

След като получите сумата, която възнамерявате да продадете на новия си портфейл за размяна, отидете в раздела за търговия на съответната сметка. Използвайте полето за търсене, за да намерите валутната двойка, с която искате да търгувате, и след това посочете размера на XRP, който искате да продадете, и размера на BTC, който искате да купите. 

Например на Binance, отидете на Обмен в горния десен ъгъл на екрана и изберете Основен

В горния десен ъгъл ще намерите лента за търсене. Въведете XRP в него и щракнете върху бутона BTC или бутона ETH, който ще намерите веднага вдясно, в зависимост от това за кой искате да търгувате XRP. След това щракнете върху показаната двойка за търговия. 

Продавайте Ripple на Binance

Ще видите изгледа за търговия за двойката, която сте избрали. Потърсете по-долу полето с надпис Sell Ripple (XRP). Въведете желаната сума и цена, след което щракнете върху розовото Продавайте XRP в долната част на страницата. 

Продавам Ripple

Не забравяйте да потвърдите подробностите за вашата поръчка, преди да кликнете върху бутона за продажба XRP. 

Стъпка 4: Прехвърлете новата си монета в защитен портфейл 

Ако искате да задържите новопридобитата си криптовалута в портфейла на борсата, можете. Въпреки това, това не се препоръчва, тъй като портфейлите за обмен не са защитени от хакове. 

Най-добрият вариант е да използвате хардуерен портфейл, тъй като той е офлайн, така че далеч от хакерите и ви позволява да съхранявате личния си ключ. 

Прехвърлянето на вашите монети е доста лесно. На Binance кликнете върху Тегления връзка от Финансови средства и изберете монетата или жетона, които искате да прехвърлите, и те въведете сумата и адреса за теглене. 

Фактори, които трябва да имате предвид, преди да се установите на борса

Криптовалутите са сложни активи и известни със своята волатилност на цените. Като такива е жизненоважно да разберете напълно всички рискове, свързани с търговията с тези цифрови активи, преди да продължите с тях. Освен това трябва да вземете предвид няколко фактора, които биха могли да повлияят на вашите търговски намерения, преди да се установите на борса, като факторите, които трябва да вземете предвид, включват такси за търговия, процес на проверка, сигурност, поддръжка на клиенти, лимити на транзакции, такси за теглене и методи и тип платформа. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map