Как да купя Litecoin (LTC) | Ръководството за начинаещи

Litecoin (LTC) е една от най-популярните криптовалути на пазара за извършване на транзакции и обработка на плащания. Не само за физически лица, но и за по-големи компании, които трябва да обработват бързи и евтини транзакции. Има стотици магазини и търговци по целия свят, които вече приемат този цифров актив като платежно средство. 

Има няколко разработки на Litecoin, които привлякоха много потребители и хора да започнат да използват цифровия актив или да инвестират в него. Ако сте стигнали до тази статия, за да научите как да закупите Litecoin, ще имате цялата информация, свързана с нея. 

Как да купя Litecoin?

Първото нещо, което трябва да знаем, е, че на пазара има много платформи, които позволяват на потребителите и инвеститорите да купуват Litecoin. Всяка от тези платформи има различни функции, които биха паснали на различни търговци и инвеститори според техните нужди. 

Binance 

Binance, една от най-големите и признати борси за криптовалути в света, е една от най-добрите борси за криптовалути за закупуване на Litecoin. Борсата се намира в Малта, след като е основана в Китай през 2017 г. от Changpeng Zhao, настоящ изпълнителен директор на фирмата. 

За да закупите Litecoin, ще можете да го направите по два различни начина. Първият и най-лесен начин за това е използването на кредитна карта. Преди няколко месеца крипто борсата обяви, че е добавила подкрепа за покупки на виртуални валути с кредитни карти. 

След като направите покупката чрез кредитна карта, ще получите средствата по сметката си веднага след като транзакцията бъде обработена. Платформата предлага два различни интерфейса, един за начинаещи и друг за по-напреднали потребители. Това е много важно за тези, които влизат в крипто пространството за първи път и които сега знаят как да купуват криптовалути. 

Вторият начин за закупуване на Litecoin чрез Binance е чрез изпращане на виртуални валути като Bitcoin (BTC) или Ethereum (ETH) до платформата и обмяната им за LTC. 

Binance позволява на потребителите да теглят до 2 BTC в цифрови валути на всеки 24 часа. Това означава, че ако искате да закупите голямо количество LTC, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да потвърдите акаунта си на борсата. По този начин вашият лимит за теглене се увеличава до 100 BTC на всеки 24 часа. 

За да купите биткойн

Coinbase

Друга призната платформа, която позволява на хората да купуват Litecoin е Coinbase. Разположен в Съединените щати и предлагащ услуги на лица в различни юрисдикции по света, Coinbase добави подкрепа за покупки в USD, GBP и EUR за цифрови валути. 

С помощта на банкова сметка, PayPal или кредитни карти е възможно да попълните сметката си със съответната валута според вашето местоположение и да закупите Litecoin. Coinbase има много интуитивна платформа, която е много полезна за новодошлите. Въпреки че има такси за тези покупки, най-добрият начин за справяне с виртуалните валути е използването на Coinbase Pro, крипто борса, предназначена за по-напреднали потребители. 

След като транзакцията бъде обработена от системата, средствата ще се покажат в потребителския портфейл Coinbase. Също така е възможно да изтеглите тези средства в Litecoin портфейл, за да ги защитите срещу атаки на трети страни или евентуални хакове или проблеми с борсата. 

Тази борса има много висока ликвидност за Litecoin, което е много положително за тези потребители, които искат да закупят по-големи суми от тази цифрова валута. В момента страната е достъпна в 55 различни страни по света, включително Европейския съюз, САЩ и много други. 

Кракен

Kraken е друга призната платформа, разположена в Съединените щати, която е основана през 2011 г. Платформата остава една от най-престижните в пространството и позволява на хората да купуват Litecoin и други виртуални валути. 

Потребителският интерфейс на борсата изглежда много опростен, което е добре за новодошлите в бранша. Не е лесно да се направят първите стъпки на пазара на криптовалута и борсите, които осигуряват прости интерфейси, са добре дошли. 

За да закупят Litecoin, потребителите ще трябва да изпращат средства чрез банков превод или SEPA кредитен превод. Сделките обикновено отнемат между 1 и 5 работни дни. Фирмата позволява на потребителите да депозират EUR, щатски долари или дори CAD. 

Борсата се превърна в една от най-популярните на пазара, като предложи ниски такси за търговия и също така приемлива поддръжка на клиенти. Според CoinMarketCap борсата за криптовалути е 52-рата по големина в света с търгуван обем от 172 милиона долара през последните 24 часа.

лого за обмен на kraken

OKCoin 

Това е друга виртуална обмяна на валута, която ще ви позволи да закупите Litecoin. OKCoin е основана в Китай и е платформа за цифрова валута, която предлага услуги в различни страни, а не само на няколко места. 

Инвеститорите на Litecoin трябва само да отворят сметка тук, за да инвестират в този сайт и да депозират малко средства. Борсата има 33 различни двойки за търговия и поддържа както щатски долари, така и евро, за да работи. 

Криптовалутната борса има по-малък обем на търговия от споменатите по-рано. През последните 24 часа борсата обработи 12 054 932 милиона долара в обем на търговия, както съобщава CoinMarketCap. 

Подобно на други крипто платформи, OKCoin се грижи за сигурността на потребителите, като прилага SSL криптиране на ниво банка, студено съхранение за повечето криптовалути, които обменът предлага, и много други функции. Въпреки това, най-добрият начин да държите Litecoin е чрез хардуерен портфейл. 

OKCoin

Заключение

След закупуване на Litecoin, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да изтеглите средствата в специален крипто портфейл. Ако искате да научите повече по тази тема, ние написахме ръководство за най-добрите портфейли на Litecoin, налични на пазара. Някои от най-добрите портфейли включват Ledger Nano S и Trezor. 

Има различни борси, които ви позволяват да купувате Litecoin и всеки от тях има своите плюсове и минуси. Binance и Coinbase са най-признатите платформи, докато останалите споменати имат по-ниска ликвидност и могат да изпитат известен недостиг по време на голям обем на търговия. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner