Как да купя Dogecoin?

Има много различни начини, по които можете да си купите Dogecoin (DOGE). Тази криптовалута беше пусната като „шега на валутата“ още през декември 2013 г. Въпреки това тя бързо се разрасна и се превърна в една от най-големите по отношение на пазарната оценка в света. 

Това е, което тласка много инвеститори сериозно да обмислят възможността да купят Dogecoin. През годините демонстрира, че тази виртуална валута е повече от шега, за да остане. В това ръководство ще научите как да купувате Dogecoin, най-добрите платформи за това и какво представлява тази криптовалута.

Какво е Dogecoin?

Ако искате да знаете как да купите dogecoin, тогава трябва да знаете кои са характеристиките на тази виртуална валута. Dogecoin е един от най-популярните дигитални активи в света. Основната характеристика е, че неговото лого показва куче Шиба Ину от интернет мема „Doge“.

Неговата официален сайт твърди, че Dogecoin е децентрализирана, равнопоставена дигитална валута. Цифровият актив може да се използва за изпращане и получаване на онлайн парични преводи. Това е подобно на биткойн, но по по-бърз и евтин начин.

Едно от най-важните неща за Dogecoin е неговата общност. Това е жизнена, приятелска и забавна общност, която споделя мемове и говори за криптовалути. Едно от интересните неща за споменаване за Dogecoin е свързано с дейностите, създадени от общността.

Лого на Dogecoin с няколко монети отзад

Например, те са създали кампания за набиране на средства за отбора на Ямайка по бобслей за посещение на зимните олимпийски игри в Сочи. Цялата общност на Dogecoin успя да събере DOGE на стойност 50 000 долара.

Вземете под внимание, че цената на токена е много нестабилна. Понякога дори може да бъде по-нестабилен от биткойн. Например, по време на бичия пазар през 2017 г., DOGE успя да надмине 0,017 долара за монета. Това позволи на цифровия актив да се превърне в един от най-големите в света.

Сега, след като разполагаме с повече информация за тази виртуална валута, нека да разгледаме как да купим Dogecoin.

Как да купя Dogecoin?

Ако се чудите как да закупите акции на dogecoin, нека ви кажа, че няма да можете. Както споменахме в предишния раздел, Dogecoin е криптовалута, а не акция. Ето защо ще трябва да намерите различни начини как да закупите този цифров актив.

За щастие пазарът предлага широка гама от решения за потребителите да получат достъп до тази виртуална валута. Криптовалутните борси обикновено са най-добрият вариант. Те са бързи, лесни за използване и дори могат да бъдат свързани с банкова сметка. Това би направило цялото изживяване при закупуване лесна задача.

Разбира се, можете да закупите Dogecoin и от други хора. Но това може да не е най-доброто или идеалното решение. Обикновено е трудно да се намери подходящият човек, който да го направи. Освен това цената може да бъде малко по-различна от тази, която откривате при криптообмен.

Binance

В днешно време Binance е водеща борса за криптовалути. Тази платформа предлага поддръжка на широк спектър от цифрови активи, включително Dogecoin. Binance ще бъде най-лесният начин да получите достъп до DOGE.

Binance има отговора на въпроса ‘Как да купя Dogecoin с биткойн?.’Можете да закупите Dogecoin с помощта на Bitcoin и други цифрови активи като USDT или BUSD. Най-добрият начин да направите това е да използвате USDT и BUSD, ако ги имате. Това са стабилни монети, които са обвързани с цената на щатския долар. Освен това Binance има голям обем на търговия, което означава, че можете да купувате или продавате големи количества DOGE.

Тази криптовалутна борса също ще бъде добър вариант за тези инвеститори, които се чудят как да купят биткойн с Dogecoin. Всъщност, използвайки Binance, можете да депозирате своя DOGE и веднага след закупуването на Bitcoin, най-голямата виртуална валута в света.

Как да закупите Dogecion с биткойн на Binance

Binance работи през последните години, за да направи опитът за търговия много по-удобен. Потребителите могат да използват фиатни валути, за да купуват Bitcoin (в някои юрисдикции) и да купуват dogecoin с Bitcoin. В допълнение към това, Binance е винаги отворен, за да предложи на потребителите възможността да участват в различни дейности на общността.

Струва си да се отбележи, че Binance пусна и нов раздел за търговци, който позволява на потребителите да купуват цифрови активи от други инвеститори. Това решение „peer-to-peer“ (P2P) стана много популярно през последните месеци. Със сигурност можете да закупите Dogecoin, като използвате тази опция, която ще намерите в раздела „Купете крипто“ на борсата.

Ще можете да направите оферта за DOGE, който искате да закупите. Освен това има различни възможности. Някои продавачи биха искали да получат плащане в брой, а други използват банкова сметка. Освен това офертите в тази платформа ще бъдат различни в зависимост от вашия регион. Това е нещо важно, което трябва да вземете под внимание, ако искате да купите DOGE или друга криптовалута.

Coinbase

Coinbase е една от най-големите и популярни борси за криптовалути. Основната полза от тази платформа е свързана с това колко лесно е за потребителите да купуват и продават виртуални валути. През последните години Coinbase се превърна в любимата платформа за новодошлите

Ако се чудите как да купите Dogecoin на Coinbase, тогава лошата новина е, че не е възможно. В момента Coinbase не предлага поддръжка на Dogecoin. Това означава, че потребителите, които искат да получат достъп до Dogecoin, ще трябва да го направят чрез друга платформа.

Има обаче няколко начина как да купите Dogecoin на Coinbase. Винаги можете да придобиете Bitcoin (BTC) и други виртуални валути и да ги изпратите на борса, която да поддържа Dogecoin. Това може да бъде полезно, ако искате да купите Dogecoin с PayPal.

В днешно време борсите обикновено не предлагат на потребителите възможността да купуват виртуални валути с техните акаунти в PayPal. Coinbase обаче позволява на лица в някои юрисдикции да свързват своите акаунти в PayPal с борсата. Това ще ви позволи да прехвърлите средства към Coinbase, да закупите цифров актив като BTC, да го прехвърлите на друга платформа и да купите Dogecoin.

Въпреки че това може да звучи някак сложно, не е така. Може да отнеме известно време с различните стъпки, които трябва да предприемете, но това може да бъде чудесен начин да знаете как да закупите Dogecoin с PayPal.

Dogecoin, Как да го купя, използвайки други методи?

Има и други борси за криптовалута, които можете да използвате за закупуване на DOGE. Всичко ще зависи от обмена, който харесвате, и от платформите, налични във вашия регион. Във всяка от борсите, които споменахме по-горе, потребителите могат да купуват Dogecoin само за минути, ако вече са регистрирани потребители.

Някои други големи платформи, поддържащи DOGE, включват Bittrex, BitMax, Bitcoin.com Exchange, HitBTC, Huobi Global, OKEx, Poloniex, YoBit и много други. Някои от най-популярните търговски двойки за търговия с додж включват DOGE / USDT, DOGE / USD, DOGE / BTC, DOGE / TRY или DOGE / LTC, наред с други.

Други методи за закупуване на Dogecoin включват PayPal и Bitcoin. Ще научите как да го направите в следващите раздели на тази статия.

Как да закупите Dogecoin с PayPal?

Обяснихме ви как да закупите Dogecoin на Binance. Това ще бъде много полезно, за да можете да получите достъп до DOGE с PayPal. За да направите това, ще трябва да свържете вашия PayPal акаунт с вашия Coinbase акаунт.

Това ще ви позволи да депозирате средства в Coinbase и да купите биткойн. Най-добрият начин да закупите Dogecoin с PayPal е като използвате BTC като посреднически актив. Ще бъде по-евтино, отколкото при други цифрови активи като Ethereum.

След като придобиете BTC с помощта на вашия акаунт в Coinbase, ще трябва да ги изпратите на Binance. Binance има двойка за търговия, която е DOGE / BTC. Това ще ви помогне да разберете как да купувате Dogecoin с PayPal.

лого на paypal с бял фон

Прехвърлянето ще отнеме няколко минути, за да бъде обработено. Ако знаете как работи Bitcoin, това не би трябвало да е проблем за вас. Когато средствата на BTC достигнат вашата сметка в Binance, ще можете да купите Dogecoin с биткойн.

Не забравяйте, че за да изтеглите средствата си от Coinbase, ще трябва да платите малка комисионна. Освен това преводът на BTC ще включва и такси. И накрая, извършването на сделки както в Coinbase, така и в Binance също би ви накарало да понесете такси. Това означава, че ако искате да закупите Dogecoin с PayPal, няма да имате най-добрата цена.

Купете Dogecoin с биткойн

Както видяхме, възможно е да купите Dogecoin, използвайки различни криптовалути. Закупуването на Dogecoin с биткойн ще изисква предварително да имате Bitcoin. Можете да имате BTC в портфейл или в обмена си. Ако обаче просто искате да търгувате двойката за търговия DOGE / BTC, можете да си купите малко биткойн и да започнете да го правите.

Ще можете да закупите Dogecoin, като използвате Bitcoin в няколко борси. Биткойнът е най-голямата криптовалута в света и има голяма ликвидност. Това означава, че можете лесно да депозирате BTC в обмен с двойката за търговия DOGE / BTC и да купите Dogecoin с Bitcoin. Това може да отнеме само няколко минути в зависимост от това дали трябва да купите биткойн преди или не.

Ако вече имате Bitcoin в борсата, можете просто да отидете на двойката за търговия DOGE / BTC и да започнете да търгувате. Binance е една от борсите, която ви предлага тази възможност. BitMax и Bittrex също помагат на потребителите да купуват Dogecoin с помощта на Bitcoin.

Ще трябва да изберете цената, която искате да платите за ДОГА, който искате да купите. Вземете под внимание, че може да не успеете да закупите само 1 ДОГ. Може да се наложи да придобиете повече монети, за да може транзакцията да бъде изпълнена от платформата. Вземете под внимание, че някои платформи за търговия не ви позволяват да правите поръчки за малки суми.

Купете биткойн с Dogecoin

Можете също така да купите Bitcoin с Dogecoin. Това ще бъде по-рядко нещо. Търговците обикновено държат портфолиото си в USDT, Bitcoin или фиат валути, а не в DOGE. Възможно е обаче да има някои фенове на DOGE, които биха искали да знаят как да купуват биткойни с Dogecoin и това е напълно добре.

Процесът ще бъде много прост. На първо място, трябва да имате DOGE в портфейл или обмен с двойката за търговия DOGE / BTC. Както можете да видите, търговската двойка ще бъде същата, както ако искате да купите Dogecoin с Bitcoin. Този път обаче ще купувате биткойн, вместо да го продавате за монети DOGE.

На второ място, ще трябва да отворите правилната търговска двойка. Както току-що споменахме, двойката за търговия, която трябва да търсите, е DOGE / BTC. Тази двойка за търговия може да бъде намерена на платформи като Binance, Bittrex и BitMax.

И накрая, сега ще трябва да направите поръчка в DOGE за закупуване на биткойн. По принцип е възможно да се използват пазарни и лимитирани поръчки. Ограничените поръчки ще ви позволят да зададете цена, на която искате да закупите биткойн и пазарните поръчки ще се изпълняват незабавно.

Последни думи за това как да купите Dogecoin

Закупуването на Dogecoin е лесно да се направи, ако знаете кои борси да използвате. Освен това, механизмите, които описахме, свързани с това как да закупите Dogecoin са най-бързите и лесни методи за това.

В същото време, ако търсите информация за това как да закупите акции на Dogecoin, сега знаете, че не е възможно да го направите. Binance ще бъде най-добрата платформа за достъп и излагане на DOGE. Вместо това Coinbase би било чудесно решение за закупуване на Dogecoin с PayPal (ако например имате закрепени средства в тази сметка).

Купуването на Dogecoin от други хора може да не е най-доброто нещо, което трябва да направите, като се имат предвид ограниченията, които трябва да се направят. Независимо от това, това също може да бъде опция, ако горните решения не са налични във вашия регион.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me