Как да купя Bitcoin Cash

Купуването на биткойн става все по-често и по-достъпно с всеки един ден. След като вече сте тук, решихте да купите Bitcoin Cash. В това ръководство ще ви преведем през стъпките, необходими за придобиване на BCH портфейл и как да закупите Bitcoin Cash. Налични са няколко опции, но първо ще ви е необходим портфейл, който поддържа BCH. 

Различни видове пари в биткойн Портфейли

Хардуерни портфейли 

Тези портфейли предлагат офлайн решение за съхранение, което прави една от най-сигурните опции за съхранение на разположение. Хардуерните портфейли позволяват на потребителите да контролират своите лични ключове и да предоставят поддръжка за двуфакторно удостоверяване, а проверката на транзакциите се извършва на дисплейни екрани.

Хардуерните портфейли, които поддържат Bitcoin Cash, включват Ledger Nano S, KeepKay и Trezor.

Електрон Кеш

Това е раздвоена версия на портфейла Electrum. Electron Cash се предлага както в мобилни, така и в настолни версии за Linux, OX X и Windows системи. 

Electron Cash е много лесен за използване и позволява на потребителите да контролират своите ключове и архивиране на портфейла си с мнемонична начална фраза.

BTC.com

Това е сред най-популярните мобилни устройства и уеб портфейли подкрепена от Bitmain Technologies. Портфейлът е сигурен и лесен за използване.

BTC.com е йерархичен детерминиран портфейл, който позволява на потребителите да използват основно „семе“ за архивиране на своите притежания. Портфейлът поддържа транзакции с множество подписи и двуфакторно удостоверяване.

Коиноми

Това е популярен портфейл който поддържа множество цифрови валути. Портфейлът е удобен за потребителя и съдържа удобен потребителски интерфейс, което го прави сред най-добрите портфейли за BCH.

CashAddress

Това е хартиен портфейл това е достъпно за всеки, който намери това решение най-добрият вариант за съхранение на Bitcoin Cash. Той е класиран сред най-добрите портфейли за Bitcoin Cash, за да го съхранявате дълго време. Ако обаче забравите къде сте скрили ключовете си, ще загубите частния ключ.

CoinPayments


Това е цифрова уеб-базирана портфейл за виртуална валута, който изисква нулева такса за транзакция, но изисква малка такса за транзакции. Една от най-добрите характеристики на този портфейл е, че той поддържа множество цифрови валути и неговата видимост.

Портфейлът наскоро беше интегриран с BitGo, което го превърна в един от най-сигурните портфейли. Добавена е функция за трезора, за да се защитят криптовалутите от хакери.

Как да закупите Bitcoin Cash (BCH)

Първо вземете портфейл BCH. Методите за закупуване на BCH ще варират в зависимост от вида на портфейла, който използвате.

Например, ако имате пълен портфейл на възел (портфейл, който изисква от потребителите да изтеглят цялата блокчейн), архивирайте портфейла, за да генерирате файл wallet.dat, който можете да импортирате в BCH портфейл с пълен възел, където ще бъдат токените на разположение за вас.

Ако обаче използвате портфейл за опростена проверка на плащанията, който не изисква изтегляне на цялата блокчейн, пак можете да заявите вашите BCH токени.

След като получите своя BCH портфейл, ще ви е необходим вашия BCH адрес. Тъй като някои потребители могат да бъдат объркани и да започнат да изпращат BTC до портфейлите на BCH и обратно, е изобретен нов формат за BCH. Новият формат съдържа 42 знака и започва с „p“ или „q“.

Забележка: Паричните адреси са само представяне на оригиналните символи. Като такъв, един и същ адрес може да бъде представен по два различни начина.

Второ, въпреки че BCH е сред най-големите цифрови валути, той не се поддържа от всяка голяма борса.

Въпреки че повече борси продължават да изброяват повече монети, само няколко борси са изброили Bitcoin Cash. Те са eToro, Coinmama, CEX.io и Coinbase.

eToro ви позволява да купувате Bitcoin Cash от цял ​​свят с различни методи на плащане. Борсата не ви дава действителен достъп до вашите монети, така че не можете да изпращате BCH от борсата на други потребители. Единственото нещо, което ви позволява тази борса, е да търгувате BCH за фиатна валута. 

Ако използвате eToro, нямате нужда от портфейл, тъй като няма да имате достъп до монетите си.

Coinmama е сред най-старите борси. Борсата ви позволява да закупите Bitcoin Cash с дебитна и кредитна карта. Борсата приема потребители от почти всички страни. 

CEX.IO също е друга стара борса, тъй като съществува от 2013 г. Борсата е брокерска услуга, по този начин лесна за ползване, но по-скъпа. Борсата приема банкови преводи, кредитни и дебитни карти.

Coinbase е една от най-големите борси в момента и осигурява подкрепа за търговия с BCH. Борсата ви позволява да получите конкурентни цени, ако живеете в държава, в която работи.

Има и други борси като Bitfoliex, които не изискват много от новите потребители да купуват Bitcoin Cash. Платформата се стреми да поддържа поверителността на своите клиенти, а новите потребители се нуждаят само от имейл адрес, за да започнат да купуват и продават крипто на борсата.

Ако обаче сте начинаещ, трябва да помислите да използвате брокерска услуга, която е малко по-скъпа от по-лесно. Ако обаче сте напреднал потребител, можете да използвате Coinbase Pro, за да купите Bitcoin cashat по-ниски такси. 

Имайте предвид, че повечето борси ще изискват да потвърдите самоличността си, преди да ви позволят да започнете да търгувате. Освен това ще трябва да свържете сметката си за размяна с банковата си сметка. Тези стъпки обикновено отнемат няколко работни дни.

Освен това времената на транзакциите също варират в зависимост от борсата. Повечето операции с Bitcoin Cash обаче са почти моментални.

Купете Bitcoin Cash On Binance

Има два начина за закупуване на BCH на Binance; чрез крипто или фиат. (Bitcoin Cash има бързината на BCHABC на борсата)

Опцията fiat е въведена наскоро след добавянето на покупки с кредитни карти в платформата. Що се отнася до fiat, платформата позволява покупки на BCH в щатски долари и евро с минимална / максимална покупка от $ 50 и $ 20,000.

Купете BCHABC на Binance днес!

Стъпки за закупуване на BCH с помощта на кредитна карта на Binance

1. Създайте акаунт в Binance, ако нямате такъв, като посетите официалния уебсайт (binance.com). Щракнете върху Регистрация и попълнете необходимите подробности. Ако вече имате акаунт, кликнете Вход.

купете Bitcoin Cash на Binance

2. Насочете се към раздела Фондове в горната част на страницата и изберете опцията „Купуване с кредитна карта“.

Binance Bitcoin Cash купуване

3. Изберете BCH и въведете сумата на вашата поръчка. Във втората лента ще видите общата сума, която ще ви бъде начислена, включително таксите, която обикновено е 3,5%.

Купете Bitcoin Cash с кредитна карта на Binance

4. Потвърдете поръчката си, като проверите раздела „Прочетох и приех отказа от отговорност“, който трябва да прочетете, за да сте сигурни, че разбирате по-добре процеса на покупка. След това кликнете върху плащане.

Bitcoin Cash на Binance

5. Покупката се обработва чрез Simplex и ще трябва да предоставите личните си данни, ако поръчката трябва да премине. След като приключите с попълването на подробностите, поставете отметка в квадратчето „Правила и условия“ и кликнете върху „ПРОДЪЛЖАВАНЕ“.

Сега Simplex ще поиска да потвърдите телефонния си номер чрез четирицифрен код и имейл адрес чрез връзка за потвърждение, изпратена на вашия имейл.

Информация за фактуриране на акаунт в Binance

6. Когато приключите с проверката, ще бъдете помолени да предоставите подробности за данните си за Visa или Mastercard, за да завършите покупката.

Плащане Binance

Обикновено отнема между 10 и 30 минути, преди крипто монетите да се появят във вашия акаунт в Binance.

Стъпки за закупуване на Bitcoin Cash On Binance с помощта на Crypto

Купете BCHABC на Binance днес!

1. Създайте акаунт и ако имате такъв продължете към влизане.

2. Депозирайте крипто във вашата сметка. Биткойн (BTC) и Ethereum (ETH) са две от най-удобните за депозиране крипто, тъй като и двете имат много търговски двойки с огромно мнозинство от други криптовалути, които са изброени в Binance. За да направите депозита, отидете на Фондове и кликнете върху Депозити.

3. Изберете монетата, която да депозирате, като потърсите в лентата за търсене, която се появява. Платформата ще ви предостави адрес за депозит за избраната от вас криптовалута. Копирайте адреса и го поставете в портфейла си. След това изпратете сумата, която искате да внесете на адреса, който току-що сте копирали. Средствата могат да отнемат до 30 минути, преди да се появят във вашата сметка в Binance. Депозитите на Ethereum са по-бързи. Също така е препоръчително да започнете с малки суми при първия си депозит. Опитът да депозирате от една борса на друга може да бъде ограничен от ограничения и е препоръчително да депозирате директно от портфейла си.

Купете Bitcoin Cash

4. Отидете до навигационната лента и проверете баланса си.

5. В навигационната лента отидете на раздела Exchange и изберете Basic. В горния десен ъгъл изберете BTC и потърсете BCH, където ще се появи двойката за търговия BCH / BTC.

Binance

Графика на цените ще се появи, когато щракнете върху двойката за търговия. За да купите BCH, когато е на определена цена, използвайте лимитната поръчка. Въведете желаната цена в BTC и сумата на BCH, която искате да закупите, и след това кликнете върху бутона Buy BCH.

BHCABC / BTC Купете Bitcoin Cash BCHABC

6. За да закупите BCH по текущата му цена, щракнете върху раздела Market и въведете сумата от BCH, която възнамерявате да закупите. Поръчката ще бъде изпълнена незабавно и BCH ще се появи във вашия баланс.

Купете BCHABC на Binance днес!

Peer-to-peer търговия

Като алтернатива можете да използвате тази опция за закупуване на Bitcoin Cash. Един пример за платформа за равнопоставена търговия е LocalBitcoinCash. Тази платформа позволява на потребителите да търгуват BCH за фиатна валута директно помежду си. 

Потребителите могат да направят оферта и да изчакат заинтересован търговец да отговори, а той предоставя услуга за депониране. Много хора обаче изразиха опасения дали може да се вярва на тази платформа.

За да бъдете в безопасност, имайте предвид, че ще имате работа с физически лица, за разлика от борсите, където имате сделки с реномирани компании. Това автоматично увеличава риска от измамно поведение.

Освен това, когато търгувате равнопоставено, уверете се, че винаги потвърждавате сумите, текущия обменен курс и адреса си, както и този на получателя. И накрая, никога не давайте личния си ключ на никого.

Също така можете да планирате срещи лице в лице и да търгувате с индивида. Тази опция обаче е много рискована, тъй като физическото лице може да е крадец и да ви открадне BCH или дори да ви навреди. Потвърдете самоличността на човек, преди да се съгласите да се срещнете с него за размяната. Можете да доведете приятел и да се срещнете на обществено място, за да поддържате безопасността си.

Заключение

BCH не е напълно приет от крипто общността, в сравнение с по-големия си брат BTC.

Независимо от това, монетата е приета от няколко големи борси и е доста достъпна за обикновения потребител.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map