Как да избегнем плащането на такси Coinbase

Ако търсите да търгувате с цифрови валути от Великобритания или САЩ, има вероятност да се задоволите с Coinbase. През годините платформата се утвърди като най-добрата платформа за обмен с голям брой потребители. Освен това досега на платформата не са докладвани проблеми със сигурността. 

Недостатъкът е, че Coinbase начислява високи такси. Въпреки че е надеждна платформа за обмен на криптовалути, Coinbase начислява такса от 4% за всички транзакции. Важно е да се отбележи, че борсата все още привлича много клиенти поради пазарната си репутация. Освен високите такси, засягащи търговията с крипто в крипто, конвертирането на фиат е скъпо на Coinbase.

Въпреки това има много начини, по които можете да избегнете плащането на тези такси, като се възползвате Coinbase Pro. Също така обърнете внимание, че Coinbase и Coinbase Pro са собственост на една и съща компания, като първата не начислява такси за конкретни транзакции. И двете имат такси, които са разгледани подробно по-долу и след това това ръководство ще покаже как да избегнете плащането на такси Coinbase.

Как да избегнем плащането на такси Coinbase

При закупуване на цифрова валута

Начислените такси се добавят преди изчисляване на общата сума на поръчката. Например, ако планирате да закупите биткойн на стойност $ 100, таксата е $ 1,49, следователно общата сума за транзакцията ще бъде $ 101,49. Тази такса ще бъде начислена въз основа на начина ви на плащане и ще получите биткойн на стойност $ 100.

Продажба на цифрова валута

Таксите се изваждат от сумата, докато се изчислява общата сума за транзакцията. Например, ако планирате да продадете биткойн на стойност $ 100, ще бъдете таксувани с $ 1,49, следователно общата сума за тази транзакция ще бъде $ 98,51. Биткойн на стойност $ 100 ще бъде премахнат от сметката ви и $ 98,51 ще бъде прехвърлен към предпочитания от вас начин на плащане.

Винаги ще се появи екран за потвърждение, за да ви покаже общата сума на транзакцията, деноминирана в цифрова валута и транзакции в местна валута, както и таксите за транзакциите.

Очевидно тези такси са доста високи, но Coinbase знае, че потребителите предпочитат платформата благодарение на нейната репутация. Платформата начислява високи такси както за крипто-към-крипто транзакции, така и за фиат конверсии.

Обаче имате късмет! Тъй като има метод, можете да избегнете тези такси. YouTuber, под името Coin Mastery, намери метод, който ви позволява да избягвате тези такси, а добрата новина е, че е много лесно!

Избягвайте да плащате такси

Както беше посочено по-горе, Coinbase и Coinbase Pro са собственост на същата компания. Като такива можете да избегнете плащането на таксите, като се възползвате от липсата на такси на Coinbase Pro за определени сделки.

Първо, трябва да разберете, че Coinbase Pro е насочен главно към опитни търговци. Клиентската база използва Coinbase Pro за обмен на цифрови валути заедно с информативен технически анализ с други полезни инструменти.

Първата стъпка е да се регистрирате през уебсайта на Coinbase. Ако вече имате акаунт, влезте. С достъп до акаунта си, тогава трябва да свържете банковата си сметка с Coinbase.

Как да избегнем плащането на такси Coinbase

След това създайте акаунт с Coinbase Pro. За отбелязване е, че ще трябва да проверите някои документи в новия си акаунт като част от мерките за сигурност. Преди да започнете да търгувате, първо трябва да прехвърлите средства от банката към вашата сметка в Coinbase. След като средствата се отразят, незабавно ги прехвърлете във вашия вече проверен акаунт в Coinbase Pro.

Проверете средствата си на таблото на вашия акаунт в Coinbase Pro. Преместете се вляво и направете поръчката си. В този случай Coinbase Pro предлага опцията „Пазарна поръчка“ по подразбиране срещу такса от 0,3%.

За да избегнете тази такса, направете „Лимитирана поръчка“. Тази опция ви позволява да поставите офертата за покупка за вашата поръчка. Тази маневра ще ви освободи от такси Coinbase.

Под Coinbase „Ограничаване на продажбите“ включва поставяне на поръчки с някои условия. Преди да направите тази поръчка, обяснете сумата и цената, която трябва да бъде изпълнена.

За да използвате Coinbase Pro, първо трябва да потвърдите акаунта си, което се прави преди да започнете да търгувате или дори да депозирате средства. За да завършите процеса на проверка, трябва да качите официален документ. Клиентите от Съединените щати трябва да качат държавен документ за самоличност или шофьорска книжка. Трябва също да предоставите на Coinbase Pro вашия адрес на пребиваване, както и последните четири цифри на вашия социалноосигурителен номер.

Потребителите от Великобритания трябва да качат издадена от правителството лична карта и да отговорят на няколко въпроса за проверка въз основа на националната база данни за самоличност.

Потребителите от други държави трябва да качат два документа за самоличност, а именно лични карти, шофьорски книжки и паспорти.

Разлика между Coinbase и Coinbase Pro  

Coinbase очевидно предоставя удобен за потребителя интерфейс, който позволява на всички търговци, опитни и начинаещи, да извършват своите транзакции без никакви неприятности. От друга страна, Coinbase Pro се стреми главно към привличане на по-опитни търговци, които искат по-голям контрол върху своите сделки и разширена функционалност.

Coinbase Pro се предлага в по-малко региони, тъй като предлага повече функции.

Интерфейсът на Coinbase е много изчистен и надежден, което позволява на потребителите с нулев опит в търговията с криптовалути да търгуват на определена цена толкова лесно, колкото биха направили покупка в Amazon. Независимо от това, тази простота се дължи на цената на информацията и опциите.

Потребителският интерфейс на Coinbase Pro е в другата крайност, когато за първи път заредите екрана, може да се почувствате съкрушени поради огромното количество информация. Акаунтът предоставя достъп до подробни графики на цените, дълбочини, книги за поръчки и други опции за търговия.

Докато преглеждате поръчка по акаунта, можете да зададете цена в средната секция. Избраната цена трябва да бъде поставена във вашия акаунт и няма да се начисляват такси. Освен това ще бъдете освободени от комисионни. След това Coinbase ще ви покаже отворена поръчка за зададената цена.

Вашата поръчка обаче няма да бъде инициирана по подразбиране.

Въпреки че това може да изглежда перфектно решение, има и много недостатъци. Основният недостатък на използването на Coinbase Pro за избягване на плащането на такси на вашия Coinbase е, че процесът ще отнеме повече време и ще трябва да превключвате между два различни акаунта, което е доста кавга.

Минуси от използването на Coinbase Pro

Освен това използването на Coinbase Pro има някои недостатъци, изброени по-долу.

Непрофесионални класации. Основната цел на платформата е да предостави професионални диаграми на опитни търговци за задълбочен анализ. Графиките на платформата обаче далеч не са професионални.

Неефективна поддръжка на клиенти. Екипът за поддръжка не е успял много пъти да даде убедителни отговори на притесненията на клиентите. Освен това въпросите и отговорите в раздела с често задавани въпроси нямат яснота и уместност.

Ограничена поддръжка на устройство. Платформата все още няма мобилно приложение. Освен това понякога уебсайтът замръзва, когато много клиенти го използват в движение.

Нарастващи валути. Броят на добавените към платформата цифрови валути продължава да се увеличава, това може да доведе до сложности в блокчейна в бъдеще. Ако търсите по-голям брой монети, опитайте Binance

Въпреки всички тези проблеми, Coinbase работи усилено, за да гарантира, че всички жалби се обработват ефективно в платформата.

Освен това, в сравнение с повечето борси, Coinbase Pro е доста ефективен и може да се използва както от начинаещи, така и от професионални търговци.

Избягвайте да плащате такси Coinbase, като използвате Binance

Друга стратегия за избягване на такси Coinbase (или такси с Coinbase Pro дори) е използването на друга голяма борса като Binance който предлага подобна сигурност и ефективност при търговия. Binance също изброява стотици монети, докато Coinbase изброява само няколко.

Binance позволява на потребителите да купуват Bitcoin, Ethereum и други монети с кредитна карта, а след това търговците могат да вземат тези „базови“ двойки и да търгуват за алткойни. Таксите са по-ниски за Binance от Coinbase, особено ако се използва бонус Binance Coin (BNB) за намаляване на таксите за търговия.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner