История на събитията с вълни

Очевидно Ripple се е превърнал в една от историите за успех на крипто пазара, с няколко важни партньорства, разработки и голяма общност зад него. И все пак Ripple все още остава основен спорен актив в това крипто пространство. Въпреки че това не е изчерпателен анализ, в тази статия за Ripple събития ще се опитаме да ви помогнем да разберете какво е довело до успеха на платформата, като се поучите от нейната история и защо все още е обект на дебат. 

Нека да се потопим направо в историята на платформата. 

Пулсиращи събития: Фон 

XRP стартира от Джед МакКейлъб, Крис Ларсен и Артър Брито през 2012 г. Независимо от това, събитията, водещи до този ден, датират от много години и осигуряват добро обяснение относно миналото. 

Ripplepay

Райън Фугър основава Ripple Project (Ripplepay.com), предшественик на текущата книга на XRP. Това беше през 2004 г., преди Сатоши Накамото да публикува белия документ на Биткойн през 2008 г. Ripplepay.com стартира през 2005 г. и сайтът го описа като, „Финансова услуга, която позволява на потребителите да предоставят кредитни линии на своите приятели, семейство и сътрудници и да извършват плащания в традиционни и онлайн валути.“

Ripple събития

По това време Джед Маккейлъб, бившият собственик на Mt Gox, а настоящият съосновател и главен технически директор на Stellar Foundation, работеше върху мрежата eDonkey (децентрализирана мрежа за споделяне на файлове между партньори). Независимо от това, той започна да развива интерес за създаване на система за цифрова валута (XRP Ledger) през май 2011 г., заедно с Дейвид Шварц (настоящият главен криптограф в Ripple) и Артър Брито (настоящият главен стратег в Ripple). 

Ripple събития

Крис Ларсен, настоящият изпълнителен председател на Ripple, съосновател на няколко стартиращи компании от силициевата долина, се присъедини към Jed през 2012 г. и заедно с Джеси Пауъл, основателят и настоящ изпълнителен директор на Kraken, се обърна към Fugger, за да обсъди тази концепция. 

След няколко дискусионни срещи Фугър се съгласи да им прехвърли собствеността върху Ripplepay. През септември 2012 г. те основават OpenCoin Inc., въпреки че Джед Маккалеб напуска по-малко от година поради вътрешен спор. 

От OpenCoin до Ripple Labs до Ripple 

След това екипът започна да надгражда върху OpenCoin, тъй като се стремеше да даде възможност за незабавно, директно прехвърляне на плащания между две страни във всяка валута. Това би нарушило съществуващата платежна система, като намали таксите за транзакции и закъсненията във времето. Други членове включват Роджър Вер, Андресен Хоровиц и те помогнаха да се осигури първоначална капиталова инжекция на проекта. 

Ripple събития

OpenCoin е преименуван на Ripple Labs през септември 2013 г., след това на Ripple през октомври 2015 г. Оттогава взаимозаменяемостта в терминологията, използвана за описание на компанията, мрежата, XRP Ledger и самата XRP, създава объркване сред новите и старите в това пространство , което подхранва аргументацията за централизация на неговите недоброжелатели. 

Независимо от това, неотдавнашните събития, като стартирането на проект, базиран на общността за независим символ за XRP, помогнаха да се направи ясно разграничението. 

Ripple Events: Дата на стартиране 

Ripple стартира официално през 2012 г. и за по-малко от 6 години платформата се разрасна и успя да се наложи като основен играч в бързо развиващата се крипто индустрия. Протоколът Ripple е приет масово от световни компании в различни индустрии, особено финансови институции. 

2015 и 2016 отбелязаха значителен период за платформата, защото тогава тя отвори офиси в Сидни, Лондон и Люксембург. 

По-късно през септември 2016 г. Ripple стартира Global Payments Steering Group. По това време отговорността на GPSG беше да контролира създаването и поддържането на правилата за платежни транзакции Ripple, да формализира стандартите за дейност, използваща технологията и други действия за насърчаване на прилагането на възможностите за плащане Ripple, тъй като мрежата продължаваше да расте. 

Участниците в airdrops to forum създадоха значителен интерес и ‘’ бръмчаха около платформата и дори такива като Eric Voorhees и Vitalik Buterin бяха забелязани да публикуват своите XRP адреси в нишката. Независимо от това, няколко критици използваха този шанс, за да оспорят новосъздадения проект. 

Също така, ранните инвеститори в биткойни споделят опасения, че Ripple ще доминира в крипто индустрията, като по този начин ще се отрази на техните инвестиции, и отидоха по-нататък, за да предложат подкупи от над $ 500 (5BTC по това време), за да заявят, че Ripple и XRP са измама. Това стана тема на дебат за дълго и мнозина бяха объркани дали Ripple е истински. 

Въпреки това, тъй като общността на Ripple се разширява, тя създава XRPTalk, който се разпростира от Bitcointalk и включва главно членове, които виждат потенциала на Ripple. 

Форумът XRPTalk беше основният катализатор зад растежа на XRP общността, но беше заменен от XRPChat, който се превърна в един от най-големите в криптосферата. 

Групата също е много активна в няколко платформи за социални медии. 

Нови функции 

Тъй като продължаваше да расте, Ripple добави Escrow и платежни канали, което спомогна за повишаване на неговата мащабируемост и производителност. Новите функции позволяват на компаниите да приемат Ripple Consensus Ledger (RCL) и Interledger Protocol (ILP). Това им позволява да се възползват от XRP технологията, тъй като изпитват по-бързи и по-евтини трансгранични плащания. 

Приети са още компании

Сантандер стана първата банка в Обединеното кралство, която използва Ripple за трансгранични плащания през 2016 г. До април 2017 г. Ripple подписа 10 нови банки, включително Axis Bank и Yes Bank в Индия, Akbank в Турция и BBVA банка в Испания. Освен това през март се присъедини 47-банков консорциум от Япония. Нещо повече, останалите 57 големи клиенти от Америка и други региони се присъединиха към платформата. 

Ripple също получи тласък от Kraken през май 2017 г., когато борсата заяви, че ще добави четири различни двойки XRP за търговия, включително XRP / CAD, XRP / JPY, XRP / EUR и XRP / USD. Това задвижва платформата към по-големи висоти и привлича повече потребители и лоялисти, които виждат потенциал в монетата.  

Финална мисъл за събитията с вълни

Докато мнозина отказват да приемат важността и потенциала на Ripple, горните доказателства ясно показват, че той трябва да се счита за цифрова валута като всяка друга. От стартирането си през 2012 г. платформата продължава да подобрява технологията си, като добавя нови функции и е приета от много компании във финансовия сектор. 

Пулсационна технология даде възможност за по-бързи и по-евтини трансгранични плащания, нещо, което е предизвикателство от въвеждането на технологията на блокчейн в света. 

Тъй като Ripple продължава да расте, остава да се види какво бъдеще носи платформата и нейната криптовалута, като и двете досега успяха да предизвикат няколко дебати. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner