Decred срещу Neblio – Битката при PoS Tokens – Част II

Decred е автономна виртуална валута с DCR като знак. Проектът стартира на 8 февруари 2016 г. от бивши разработчици на Bitcoin Core, които копнееха за справедлива система за контрол и баланс между разработчици, миньори и потребители.

Създаден е с основната цел да реши проблема с управлението на блокчейн на Биткойн. Разработчиците искаха мощността да бъде разпределена равномерно в мрежата.

Те искаха миньорите, разработчиците и инвеститорите да имат същото количество власт и влияние. Затова те излязоха с проект с отворен код, който оставя повече аспекти от бъдещето на криптовалутата в ръцете на потребителите.

Няма централен орган за вземане на решения. Заинтересованите страни са тези, които определят правилата чрез гласуване.

Neblio, от друга страна, се определя като блокчейн решение, което се фокусира главно върху насърчаването на технологични иновации в подкрепа на нуждите на големите бизнес предприятия. Неговата платформа е интуитивна. Той помага да се улесни бързото възприемане на dApps, който работи в мрежа от компютри peer-to-peer, а не на един компютър.

Декредният консенсус

The Decred системата се характеризира с хибридна консенсусна система, която съчетава доказателство за работа и доказателство за залог. Целта е да се постигне баланс между желанията на миньорите и тези на потребителите чрез неговия хибриден консенсусен механизъм.

Докато майсторите на DCR все още създават нови блокове, те се нуждаят от одобрението на заинтересованите страни, преди да бъдат възнаградени. Поради тази причина Decred blockchain операциите не могат да бъдат парализирани в резултат на бездействието на миньорите. Това означава, че участниците в PoS или заинтересованите страни имат повече власт от майньорите.

Мрежата Decred има време за блокиране от 5 минути, докато Bitcoin има време за блокиране от около 10 минути. Таксите за транзакции на Decred също са много по-ниски от тези на Bitcoin. Decred използва алгоритъма за хеширане Blake-256 и езика за програмиране Go.

Декредираната общност

Общността Decred е в основата на проекта. Всеки, независимо колко притежава Decred, той или тя притежава, има голяма дума във всички решения относно бъдещето на проекта. Това означава, че основните решения не принадлежат само на малък брой големи минни компании или основатели. Заинтересованите страни трябва да одобрят всички големи промени в PoS. С мрежата Decred дори други членове на общността, които вземат нефинансови решения, имат право на глас.

Токен и пазарна капитализация

Токенът за Decred се нарича DCR и има стойност около 60 долара с пазарна капитализация от близо 465 милиона долара. Той има обем от $ 2,8 милиона и обща доставка от $ 8 милиона, според данни от CoinMarketCap.com.

Подобно на Bitcoin, ограничението за DCR токени е определено на 21 милиона единици. Предварително добитите символи се състоят от 8% от общото предлагане. Стартира „въздушен каскад“ за бързо и масово разпространение на валутата. Тоест, определен брой жетони са били разпределени на произволни хора безплатно.

За Неблио


Неблио е блокчейн платформа от следващо поколение, която е основана през първото тримесечие на 2017 г. Това е една от малкото платформи, които интегрират блокчейн технологията в бизнес приложенията. Еди Смит и Ан Джаксън са приветствани като блестящи ръководители на успеха на този проект.

Еди Смит е компютърен учен и има почти десет години опит в разработването на софтуер. Ан Джаксън притежава MBA и отговаря за бизнес операциите на проекта.

Характеристики на Neblio

Neblio може да се счита за мрежа от децентрализирана P2P мрежа от възли, които обменят информация и след това записва тази информация в неизменяема разпределена книга. Всеки възел копира и запазва идентично копие на книгата. Ето някои от уникалните му характеристики:

  • Използва формуляра за съгласие „Доказателство за залог“.
  • Той служи като канал за комуникация за устройства, базирани на IOT.
  • Той осигурява сигурно и проверимо управление на данни. Информацията се поддържа децентрализирана, достъпна и безопасна.
  • Той предоставя на големи компании широка гама от възможности за проектиране и изграждане на dApp.
  • Той има лесен за използване потребителски интерфейс.

Базите данни на Neblio

За разлика от други цифрови валути, които използват използването на конвенционално съхранение на база данни, Neblio използва усъвършенствани модули, които дават по-големи предимства като:

  • Опростено управление на записите.
  • По-лесен одит.
  • По-безопасна проверка на жизнения цикъл.

Възлите Neblio са свързани помежду си чрез използване на пренасочващи блокове. Всеки отделен възел има същото точно копие на пълната история на транзакциите на блокчейн. Това в резултат увеличава производителността на dApp, изграден в мрежата Neblio.

Neblio предлага много услуги, които са предназначени да функционират като едно гише за внедряване на блокчейн технологии, включително Blockchain консултантски услуги, Neblio APIs пакет и Private Blockchain Development.

Охраната на Neblio

Подобно на други платформи като Bitcoin и Ethereum, Neblio е децентрализиран. Поради своя PoS консенсус и децентрализиран характер, успешните атаки на мрежата от хакери са практически невъзможни.

Токен и пазарна капитализация

Токенът на проекта Neblio се нарича Nebl и днес има стойност около $ 4,00. В средата на януари той достигна своя връх със стойност от почти 50 долара.

В момента тя е на 146-то място в CoinMarketCap , с пазарна капитализация от около 54 милиона щатски долара..

Таблица за сравнение

 

Decred

Неблио

Символ

DCR

Небл

Алгоритъм

Блейк256 х
Консенсус

PoW / PoS

PoS

Ранг

30

145

Цена

$ 56,18

$ 3,87

Пазарна капитализация

431 217 571 долара

51 470 494 долара

Сила на звука

5 702 500 долара

$ 2 209 990

Доставка

8 096 230 DCR

14 060 372 NEBL

Финални мисли

Докато мнозина ще сравняват криптовалутните функции както на Decred, така и на Neblio, реалността е, че те са съвсем различни проекти. Те също имат различни намерения. Decred има за цел да вземе правомощия за вземане на решения от големи минни фирми и да ги даде на заинтересованите страни. Той насърчава всеки потребител да участва в подобряването на системата. И тъй като всички заинтересовани страни имат пълен контрол над системата и се третират еднакво, те са в състояние да вземат решения много по-бързо. Също така хард-вилките вече няма да са по ред.

Основната цел на Neblio е да направи блокчейн технологията лесна за използване и интегриране в бизнес предприятия. Разработчиците в големи компании може да нямат необходимото обучение за внедряване на блокчейн технологията. Neblio се фокусира върху опростяването на този процес, като позволява на предприятията лесно да проектират блокчейн приложения в широк спектър от програмни езици, като Python, Ruby, Go, JavaScript и т.н..

Ако статията ви е била интересна, можете да прочетете част 1 от Battle of the PoS Tokens.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map