Coinbase Pro срещу Binance: Общ преглед

Ако вече сте търговец на крипто, потенциален търговец или просто крипто последовател, със сигурност сте повече от наясно с Coinbase Pro срещу. Binance дебат – тъй като те са две от най-големите борси за криптовалути в света. В момента глобалният крипто пазар струва над 250 милиарда долара и доста голяма част от пазара е покрита от тези две платформи, което показва тяхното значение в крипто индустрията.

Двете платформи съществуват, за да обслужват крипто трейдъри, както опитни, така и тези, които са нови в занаята, докато правят първите си стъпки в света на крипто търговията.

В тази статия ще сравним и двете борси, използвайки много фактори, а именно приетите валути, начислените такси, поддръжката на клиенти, сигурността и др. Но преди това нека направим кратък преглед на двете платформи.

Coinbase Pro срещу Binance: Общ преглед

Binance

Binance exchange е основана през 2017 г. от Zhao Changpeng и Yi He. Седалището на компанията е в Малта, а също така има офиси в Тайван, Япония и Китай. И двамата основатели започнаха крипто кариерата си на борсата OKCoin.

Борсата е крипто-към-крипто борса, което означава, че свързва купувачите с продавачи за крипто търговия. Той също има своя собствена криптовалута, наречена Binance Coin (BNB). Платформата успя да събере 15 милиона долара чрез ICO през юли 2017 г..

Известно е, че раздава страхотни награди на своите най-добри търговци. В миналото цените включват MacBook, iPhone и Mercedes-Benz. В момента екипът на Binance търси партньори, за да сформира заедно инвестиционен фонд за милиарди долари.

Coinbase Pro

Търговията с криптовалути като начинаеща може да бъде страшна – това е основната причина Coinbase беше основан. Платформата е лесна за ползване и ясна. Повечето търговци използват тази платформа, когато търгуват с цифрови валути като начинаещи, но тя заплаща такса за същата.

Основана през 2012 г. от Брайън Армстронг и Фред Ерсам, централата на компанията е базирана в Сан Франциско, Калифорния.

През 2017 г. Coinbase се превърна в еднорог, което го направи първата крипто борса, която постигна оценка от 1 милиард долара.

Освен това Брайън Армстронг го има е класиран номер 10 в списъка на Forbes за най-влиятелните млади хора в бизнеса.

Coinbase Pro стартира през 2015 г. от Coinbase и е предназначен главно за опитни търговци. Това е фантастична алтернатива за по-опитни търговци. Транзакциите в платформата са незабавни и по-евтини. Ако обаче научите този трик, не е необходимо да плащате такса за транзакция в платформата.

Coinbase Pro срещу Binance: Как се сравняват

Структура на таксите

Има три вида такси, плащани при търговия на борсови платформи; такса за теглене, такса за търговия и такса за депозит.


Binance предлага услугите си на много ниски цени. Интересното е, че за всички сделки той начислява само 0,1% такса на борсата. Освен това Binance не начислява никаква такса за депозити или тегления.

За разлика от това, Coinbase Pro също предлага ниски такси, въпреки че те могат да бъдат малко високи, те варират между 0,1% и 0,25%, за търговци на такси, и предлага нулеви такси за търговци на производители. Не е нужно обаче да плащате таксите за търговия, стига да разбирате какво правите. Платформата позволява на своите търговци да правят различни поръчки, а именно лимитирани, стоп-лимитни и пазарни.

Валутни услуги

Binance не предлага fiat търговия. Въпреки това, той предоставя широк спектър от криптовалути, които могат да се търгуват една срещу друга в сравнение с Coinbase Pro. Някои от крипто монетите, поддържани на борсата, включват EOS, Cardano, NEO, Lisk, Steem, Gifto, Bitcoin, USDT, Ethereum, Binance Coin и много други.

От друга страна, Coinbase Pro предлага широка гама от фиат и крипто двойки за Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash, XRP, ZRX, ETC, BAT, MANA, LOOM, DNT и CVC. Въпреки че борсата е добре известна с малкия си портфейл от валути, има планове за разширяване на нейния altcoin басейн в бъдеще. Интересното е, че борсата добави осем нови монети през 2018 г..

Сигурност

И двете борси използват двуфакторно удостоверяване за защита на потребителските акаунти. Това е система, при която всеки акаунт има два вида пароли., А вторият се изпраща до мобилния телефон на потребителя или създаден от приложение като Google Authenticator.

Не е ясно как Binance управлява парите на своите клиенти и това притеснява много клиенти. Още през юни 2018 г. потребителите на платформата съобщиха за липсващи средства след планирано надграждане на системата. Binance беше принуден да се извини и предложи 70% отстъпки от таксите за търговия за неприятностите, причинени от актуализацията.

През март миналата година хакери откраднаха потребителски данни за вход и се опитаха да ограбят борсата. Системата засече хакването и го спря. Нито един потребител не загуби средства, а средствата на хакерите бяха дарени за благотворителност.

На 7 май 2019 г. обаче обменът отново бе насочен и този път загуби 7074 биткойна, които в момента са на стойност около 54 милиона долара.

С изключение на последното нарушение, екипът за сигурност на платформата е похвален, че защитава парите на своите потребители от хакери.

Coinbase Pro е регулирана фирма, при която средствата на клиента се осигуряват от FDCI, докато 98% от крипто фондовете се съхраняват в хладилно хранилище.

Платформата не е била хакната или по някакъв начин застрашена от злонамерен външен плейър.

Като цяло и двете платформи имат по-добри записи за сигурност от повечето други борси, но Coinbase Pro е по-добър, тъй като е по-отворен и честен за това къде съхранява потребителските средства.

Поддръжка на клиенти

Много борси са критикувани за лошо обслужване на клиентите. За съжаление Coinbase Pro и Binance трябва да се подобрят и в тази област. Нито една от платформите няма опция за чат на живо на домашния си сайт. И двете борси предпочитат комуникацията със своите клиенти по имейл. Въпреки че те предлагат услуги „SupportBot“ за общи запитвания.

Услугата за поддръжка на клиенти на Binance може да бъде бавна, когато обменът е зает, но се предлага на четири различни езика (английски, японски, корейски и китайски), така че поне те се опитват.

Coinbase Pro отнема 2-3 дни, за да отговори на имейл запитвания от клиенти. Борсата има подробен раздел с често задавани въпроси, който много търговци намират за полезен. Освен това има телефонна линия за помощ, но е базирана само в САЩ, поради което достъпът до международните потребители е труден.

Удобство за потребителя

Coinbase Pro предлага малко по-компактен интерфейс, който групира ценовата диаграма, бутоните за покупка / продажба, поръчките на книги и поръчките и историята на търговията на една страница.

Това позволява на потребителите да анализират данните бързо, без да се налага да превключват към друг екран. Разделът за поддръжка показва на потребителите как да извършват почти незабавни банкови преводи. Можете да прехвърляте средства от сметка в Coinbase безплатно. Що се отнася до тегленията, има ограничение от $ 10 000 на ден за тези.

Binance има две потребителски настройки: основна и разширена. Basic е по-напреднал за начинаещи. Той обаче предлага на по-опитни търговци цялата информация и функции, от които се нуждаят, по прост, ясен начин.

Окончателна присъда

Търговията с цифрови валути за начинаещи може да бъде страшна, разочароваща и скъпа. Като такъв е жизненоважно да изберете правилния обмен.

Binance и Coinbase Pro и двете са отличен избор за по-опитни търговци, но препоръчваме да започнете с Coinbase Pro, след което да преминете към Binance. 

Като цяло и двете борси са страхотни и са сред най-добрите в бранша. В дебата на Coinbase Pro срещу Binance и двамата могат да бъдат победители!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map