7 известни инвеститори в Ethereum, които трябва да знаете

В момента втората по стойност криптовалута в света, Ethereum, започна да привлича повече внимание от страна на инвеститорите. След декември 2017 г., когато заедно с повечето други криптовалути цената на ETH достигна рекорд за всички времена, още повече инвеститори в Ethereum се присъединиха към пазара. Днес ще изброим 7-те най-известни.

Една от причините Ethereum да се превърне в фаворит сред инвеститорите е фактът, че всъщност е много повече от просто проект за криптовалута. Всъщност може да се твърди, че Ethereum е най-важният блокчейн проект в света, тъй като той активно допринася за масовото приемане на криптоси, благодарение на своята платформа, която предлага поддръжка за dApps, интелигентни договори и нови блокчейн проекти.

Както при всички криптовалути, има различни рискове, когато става въпрос за инвестиране в Ethereum като платформа. Това обаче не попречи на голям брой хора да правят точно това, включително различни известни личности и големи имена в криптосферата.

Ето списък на известните инвеститори в Ethereum:

Йосиф Любин

С огромния опит в области като софтуерно инженерство, роботика, машинно зрение и невронни мрежи, Йосиф Любин е и едно от най-големите имена, свързани с проекта Ethereum. Съоснователят на Ethereum и основателят на ConsenSys (базирана в Бруклин софтуерна компания, фокусирана върху изграждането на dApps, базирана на платформата Ethereum), може да бъде един от най-големите инвеститори в Ethereum.

Според различни слухове Джоузеф Любин е бил един от най-добрите купувачи в събитието за тълпа на Ethereum, което се проведе преди няколко години. Джоузеф Любин е смятан от различни инсайдери в индустрията за един от най-важните притежатели на Ethereum, с оценка, която трябва да достигне 10 милиарда долара.

В същото време г-н Любин е и основател на базираната в Швейцария компания EthSuisse, която инвестира сериозно в Ethereum. С ConsenSys и EthSuisse те инвестират не само в бъдещето на мрежата, но и в решения, които биха могли да предложат по-добри услуги на потребителите. 

В допълнение към това, Любин също има участвали в различни междуотраслови групи, които имат за цел да подобрят решенията, свързани с управлението в пространството на блокчейн. По този начин, когато купувате Ethereum, това не означава непременно средства директно за разработчиците, но може да бъде и чрез разработване на нови услуги, събиране на усилия за създаване на нови решения и разширяване на цялата екосистема.

Джозеф Лубин - известен инвеститор в Ethereum

Източник: rte.ie

Ричард Шърман

Ричард Шърман, американски футболен корнер за Сан Франциско 49ers от НФЛ (Националната футболна лига), е още един известен човек, запален по криптовалутите. Шърман започна като Биткойн и инвеститор в Ethereum изключително рано, след като феновете започнаха да питат дали могат да закупят продукти и стоки от официалния му уебсайт с помощта на различни дигитални монети.

Ричард на няколко пъти декларира, че притежава няколко BTC, ETH и LTC но всъщност не се интересува от множеството други по-малки монети. Той закупи биткойн, когато той бе оценен някъде около 1000 долара, и успя да изтегли пари, когато цените скочиха нагоре с 19 000. Независимо от това, той заяви, че съжалява, че не е запазил биткойните такива, каквито са били.

Ричард Шърман е избран за Pro Bowl четири пъти и също така е гласуван за All-Pro четири пъти. Играе в Сиатъл Сийхоукс между 2011 и 2017 г. и в Сан Франциско 49ers от 2018 г..


Г-н Шърман се интересува не само от криптовалути, но е и посланик на приложението за любопитни факти FleetWit. Освен това той е инвестирал и в други технологични акции, показвайки, че има диверсифицирано портфолио.

Има различни лица, които са решили да навлязат на пазара на криптовалути.

Камерън и Тайлър, братята Уинкълвос – Етереум инвеститори

Камерън и Тайлър Уинкълвос са правили заглавия на многобройни поводи поради връзката им с крипто света. Въпреки че братята се прославиха, след като съдиха Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Facebook, твърдейки, че той е откраднал идеята им за социална мрежа, в днешно време братята Уинкълвос са известни като едни от най-големите инвеститори в Ethereum.

Делото позволи на братята да се задоволят с огромните 65 милиона долара акции и пари в брой на Facebook. След като видяха възможност в блокчейн и крипто технологията, те решиха да инвестират в биткойн. В крайна сметка братята закупиха 120 000 биткойни през 2012 г., когато цената беше под 10 долара. След финансовия си успех те реинвестираха и събраха около 350 милиона долара от други криптовалути, включително Ethereum. Братята и сестрите са известни и със създаването на базирана в Ню Йорк крипто борса, наречена Gemini.

Въпреки че братята Уинкълвос инвестираха в биткойн (BTC) и се фокусираха върху този цифров актив, те също държаха Ethereum. Тайлър Уинкълвос обясни че първоначалните предложения за монети (ICO) не са били в съответствие със закона за ценните книжа и че те са символи върху жетоните. По отношение на стойността на мрежата Ethereum и нейните токени, г-н Winkleovss каза, че нейната стойност е в самата мрежа, а не в други цифрови токени.

В момента няма ясна информация относно размера на ETH, който те притежават, или дали са решили да продадат част от своя дял. Въпреки това те ще продължат да играят важна роля на целия пазар на криптовалути, независимо от виртуалната валута, която притежават.

Камерън и Тайлър - известни инвеститори в ефириум

Източник: CNBC

Виталик Бутерин – Основател на Ethereum

Виталик Бутерин е име, което едва ли изисква някакво представяне, особено за тези, които са добре свикнали с крипто пространството. Нашият списък нямаше да бъде пълен без Vitalik, ръководителят на целия проект Ethereum и, може би, най-важният човек в крипто сферата след Сатоши Накамото.

Всеизвестен факт е, че Виталик Бутерин е много богат човек с една от най-големите нетни стойности в крипто. Въпреки че изобретателят никога не е признавал публично колко ETH притежава, има съобщения, че той е прехвърлил 30 000 ETH на Bitstamp, една от най-големите крипто борси, някъде през декември 2017 г. Други форуми и публични публикации изобразяват Vitalik като притежател на някъде около 500 000 ETH.

В крайна сметка никой не може да отговори на този въпрос, освен самия Виталик Бутерин. По-невероятното е, че когато повечето хора мислят за Buterin, те не виждат този заможен човек, а изобретателя на една от най-добрите платформи за блокчейн, човек, за когото парите не са приоритет, и винаги се стреми да реши реални проблеми в рамките на крипто сферата.

Г-н Buterin участва в пазара на криптовалути и инвестициите им в мрежата на Ethereum не са само финансови. Той е посветен на Ethereum като разработчик и ръководител на различни екипи, които инвестират своето време и средства в подобряване на екосистемата Ethereum.

По този начин прекарването на време и усилия в мрежата също е начин за инвестиране в нея. Освен това има много компании, които разчитат на неговите препоръки и съвети, за да инвестират парите си в разработчици, работещи на върха на Ethereum. Повече приемане означава по-силни основи за Ethereum, които в крайна сметка ще бъдат превърнати в по-висока цена на цифровия актив на ETH.

Бутерин е в подобна ситуация като Джоузеф Любин. И двамата са съоснователи на Ethereum и работят за разширяване на решенията и проектите на Ethereum. Те може да не инвестират големи суми пари директно в ETH, но са работили, за да може ETH да има по-голяма стойност с времето.

виталик бутерин

Източник: Ethereum World News

Аштън Къчър

Аштън Къчър, холивудският актьор е известен с това, че е запален по технологиите като цяло. Той също беше един от ранните инвеститори в технологии и приложения като Airbnb и Uber, както и за криптовалути. Той беше една от първите знаменитости, които се качиха на крипто манията и дори пише в Twitter за Ethereum през 2014 г., почти година преди първоначалното му пускане. Качър се казва, че е един от големите инвеститори в биткойн и етериум, въпреки че официален номер тепърва ще бъде публикуван.

Аштън Къчър - инвеститор в Ethereum

Източник: MarketWatch

Чарлз Хоскинсън

Чарлз Хоскинсън също е един от съоснователите на Ethereum. Сега той е водещ разработчик на Cardano (ADA) и Ethereum Classic (ETC). Той работи, за да предложи алтернативни решения на Ethereum.

Въпреки това той е ранен въвеждач на виртуални валути. Той влезе в пространството, когато биткойн се търгуваше близо до $ 1. Когато цифровата валута преместени до 250 долара той реши да ръководи други големи проекти и да започне да се движи напред с разширяването на криптопространството.

Струва си да се спомене, че той е сред ранните инвеститори в Ethereum като съосновател на мрежата. Той обаче не разкри част от инвестициите си в криптопроекта или дали е продал всичките си монети след известно време. 

Той е участвал в голям брой криптопроекти и сега е фокусиран върху Cardano, една от най-големите криптовалути на пазара. Работата, която той извършва, е много положителна за крипто пазара, нещо, което помогна да се повиши нивото на технически подобрения в крипто пространството. Ethereum също сега се опитва да се конкурира с други мрежи, включително Cardano, което позволява на разработчиците да предлагат още по-добри решения и продукти.

Подобно на това, което направиха Любин и Бутерин, Хоскинсън инвестира времето си, а не само пари в Ethereum. По този начин, поради него и страстта му към криптопроектите, вече бихме могли да имаме много по-напреднала мрежа и криптовалутна индустрия. 11.

Коул е писател на свободна практика, фокусиращ се върху криптовалутата и нововъзникващите технологии. Предишни статии за Masternodes бяха представени на водещи крипто сайтове и цитирани в Whitepapers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map