3 Blockchain платформи за фрийлансъри

Технологията Blockchain има много уреди в много области и изглежда пазарът на свободна практика също е започнал да забелязва използването му. Изрязвайки посредника, това ще промени начина, по който хората вършат работата си, както и ще подобри гъвкавостта на работната си програма.

Ето три обещаващи блокчейн проекта, които трябва да революционизират индустрията за работа на свободни професии:

1. Етланс

Етланс е платформа, която е подобна по концепция на това, което правят Freelancer.com или Upwork.com, но без таксите. Неговият пазар с нулеви такси работи на блокчейн Ethereum, разпространението на неговите файлове от предния край се обработва от IPFS, децентрализирания уеб протокол.

етланс

Източник: https://steemit.com

Той работи по ненадеждна система и в резултат на това не се изискват такси. Ethlance е предстоящ проблем на пазара на свободна практика, което означава, че в момента конкуренцията е на ниски нива, което дава на по-голям шанс за намиране на проекти в сравнение с Freelancer или Upwork, когато мрежата е пренаситена.

С изграждането си върху блокчейн Ethereum Ethlance е в състояние да изпълнява функционалности за интелигентни договори, чрез които работодателите могат да плащат на своите фрийлансъри, без да начисляват каквито и да е такси за платформата.

„Не взимаме съкращения от транзакции между фрийлансъри и работодатели, а също така няма такси за членство. Това никога няма да се промени. Това е нещо, което централизираният подход с фиатни пари никога не може да си позволи да прави в голям мащаб. “- каза Матус Лестан, разработчик на Ethlance.

От плащанията се взимат само „таксите за газ“, които мрежата Ethereum изисква за обработка на транзакции. Те са значително по-ниски в сравнение с таксите, начислявани от традиционните пазари на свободна практика, които могат да достигнат до 20 процента от плащането на фрийлансъра.

Фрийлансърите могат да търсят работа, като напишат услугите, налични в лентата за търсене, а търсенето може да бъде допълнително стеснено, като изберете рейтинга на работодателя, вида на предлаганото плащане, нивото на опит, продължителността на проекта, бюджета и наличността.

Понастоящем Ethlance не предлага опция за извършване на пълнотекстови търсения, но записите за задания могат да бъдат сортирани според 4700 предварително дефинирани умения, които се появяват в падащото меню след въвеждане на умение в лентата за търсене.

Вместо това работодателите могат да търсят наематели на свободна практика въз основа на уменията, рейтинга, почасовите ставки, държавата, езика и отзивите, които имат в своите профили.

За да се присъедините към платформата на Ethlance, е необходима инсталация на един от двата инструмента на Ethereum, за да могат потребителите да имат достъп до нейните услуги. Разширенията, които трябва да бъдат инсталирани, са или MetaMask, или браузърът Ethereum’s Mist.

2. Bounty0x


Bounty0x е децентрализирана мрежа за лов на глави, която използва система за преглед, базирана на залози и изгаряне на жетони. Използвайки технологията на блокчейн, Bounty0x предлага решения за онлайн маркетинг, консултации, разработка на софтуер, както и изследвания.

bounty0x

Източник: https://cryptominded.com

Платформата ще позволи на разработчиците ефективно да откриват грешките в кода си, като публикуват отзиви и плащат, когато грешките действително са идентифицирани.

Bounty0x може също да повлияе на консултантската индустрия, като предоставя най-новите индустриални тенденции чрез експертно обучение на глобално ниво. В резултат на това индустрията ще стане децентрализирана, което ще я направи по-достъпна за всички заинтересовани лица.

В допълнение към наградите, потребителите могат също да правят прегледи на изпълнените задачи, да управляват всичките си плащания, да предлагат индивидуална помощ, когато е необходимо, и да получат повече излагане на по-широка рекламна и маркетингова публика.

Пазарът на свободна практика има много платформи, създадени за тази конкретна цел, но Bounty0x е първата, разработена с оглед на управлението на главите.

Наградите се предлагат в 3 вида: прости награди – които се проверяват автоматично от алгоритми и API, награди на шериф – които позволяват на шерифите да печелят символи за извършване на правилни проверки и не на последно място, Супер награди – които се нуждаят от одобрение от администратора на проекта, който е запазена за високотехнически награди.

Токенът на Bounty0x, BTNY ще се използва от платформата като плащане за изпълнение на задачи за награди за стартиране на ICO.

3. Блоклансер

Блоклансер е платформа, базирана на блокчейн, която има за цел да създаде разпределен автономен пазар на работа, създаден върху блокчейна Ethereum.

Blocklancer смело твърди, че неговата платформа ще реши „всички проблеми на настоящите платформи на свободна практика“. Той гарантира, че всички плащания ще бъдат уредени чрез автоматична система за спорове, гарантираща справедливост. Той също така рекламира ниски такси и нулева цензура.

блокчейнър блокчейн проект

Източник: https://coinnoob.com

За разлика от други платформи на свободна практика, които налагат такса от 20%, Blocklancer изисква само такса от 3% от своя фрийлансър.

Този проект ще се справи с множеството проблеми, които понастоящем тормозят света на фрийланс, включително, но не като фалшиви отзиви, несправедливи и забавени плащания, липса на гъвкавост на графика и необходимост от пълен контрол на централен орган.

Blocklancer не е собственост на никоя централизирана компания, а вместо това властта отива на притежателите на символи. Притежателите на токени не е необходимо да разчитат на един орган за уреждане на спорове и вместо това използват трибунали на притежателите на символи (THT), система за вземане на решения, която зависи единствено от притежателите на символи. Тази система не само им гарантира справедливост, но и възможност да печелят таксите си.

Това означава, че няма да има едностранни решения, взети от частичен орган и никоя страна няма да загуби парите си по несправедлив процес.

Този разпределен автономен пазар на труда ще се саморегулира и ще предложи сигурна и ефективна среда, чрез която работодателите и фрийлансърите могат да се свържат помежду си.

Фрийлансърите ще могат лесно да търсят работа в платформата и да изградят репутацията си на свободна практика, което ще им позволи да се свържат с клиенти, които търсят своите умения.

Работодателите, от друга страна, публикуват предложенията си за работа в платформата Blocklancer и изчакват заинтересованите фрийлансъри да кандидатстват за тях. Работодателите също имат възможност да се свържат директно с надеждни фрийлансъри.

Като работодател можете да извършите плащането само когато сте напълно доволни от предоставената работа или ако етапите на проекта са изпълнени.

Коул е писател на свободна практика, фокусиращ се върху криптовалутата и нововъзникващите технологии. Предишни статии за Masternodes бяха представени на водещи крипто сайтове и цитирани в Whitepapers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map