0x Token (ZRX) – Всичко, което трябва да знаете за 0x

[Тази статия е актуализирана на 18 октомври 2018 г. – особено, за да отрази списъка на Coinbase на 0x]

0x е отворен протокол, който позволява всеки ERC20 токен да се търгува в блокчейн Ethereum, който ще се използва за изграждане на децентрализиран обмен. 0x има за цел да направи търговията с токени с транзакции извън веригата по-ефективна чрез стартиране на интелигентни договори на Ethereum блокчейн.

Основана през октомври 2016 г., 0x е създадена с цел да позволи на всеки да търгува свободно от всякакъв вид активи и да позволи на всеки потребител да управлява децентрализирана борса.

технология

Технологиите зад 0x

Децентрализираната търговия на 0x използва реле за поръчки извън веригата, което понижава цените на газа и намалява пречките в трафика.

Множество децентрализирани борси използват интелигентни договори, които работят на блокчейн Ethereum. Това означава, че поръчките и сделките се срещат в тези интелигентни договори и потребителите винаги могат да имат достъп до своите средства, вместо да ги поверяват на трета страна.

Това също означава, че всеки път, когато търговците искат да получат достъп до своите средства, те трябва да извършват транзакции в блокчейна, независимо дали става въпрос за депозиране на средства в интелигентен договор на борсата или за извършване на поръчка. Това струва газ, вътрешна такса, изисквана от екосистемата Ethereum, за да се гарантира, че тези транзакции се управляват на блокчейна от нейните майнери.

Ако трябваше да използвате Ether Delta, например, ще плащате такса за газ всеки път, когато искате да внесете средства в интелигентния договор на борсата, за да направите поръчка, и ще платите друга такса за газ, за ​​да извършите тази сделка след поръчката ви се попълва.

Децентрализираните борси имат големи предимства за сигурността, но имат високи оперативни разходи и липса на достъпност. Протоколът 0x има за цел да подобри децентрализирания обмен чрез комбиниране на релета за поръчки извън веригата и плащания по веригата. Това позволява на потребителите да предават поръчка извън веригата, за да бъде изпълнена от друг потребител.

Само прехвърлянето на стойност се извършва по веригата, докато останалите команди за търговия са оставени да се обработват от извън веригата процедури. Следователно мрежата изпълнява транзакции само когато се извършва търговия, което позволява на потребителите да се насладят на намалени такси за газ, докато търгуват.

dApp

Релеери, надграждащи 0x

За да постигне това, 0x използва „релейни устройства“. Служителите на разпределение разпределят поръчки чрез обществени или частни книги за поръчки. Те внасят капитал в мрежата, като хостват нейните книги за поръчки, действайки като обмен. Релаерът обаче не може да извърши сделка. Той може да активира търговията само като предлага поръчки на производители, изпратени до мрежата. За да може една сделка да бъде завършена изцяло, участникът трябва да завърши поръчката, като изпрати своите и подписите на производителя към интелигентния договор на децентрализираната борса. За всяка транзакция препращачът изисква такса в 0x родна валута, ZRX.

Обработваните от релаер сделки са известни като „Излъчени поръчки“. Поръчките за излъчване позволяват на всеки да излъчва поръчка в мрежата.


0x също така интегрира „Поръчки от точка до точка“, които са поръчки, изпратени до конкретен участник. Тези поръчки позволяват на двама потребители да прехвърлят средства чрез различни онлайн средства, включително имейли, пратеници и други. Когато производител изпрати поръчка по този начин, само посоченият адрес на получателя може да я изпълни, като по този начин осигури средства от потенциално злонамерени трети страни.

Релаер

Допълнителни функции

Интелигентните договори на 0x са с отворен код и могат да бъдат достъпни по всяко време от обществеността. Това позволява на разработчиците да създават нови приложения, използвайки протокола 0x, ако се нуждаят от функция за обмен на своя маркер или платформа. Протоколът действа като приставка за други базирани на Ethereum dApps. Неговият агностицизъм на приложенията и споделеният протоколен слой също позволяват dApps да бъдат оперативно съвместими, изграждайки „споделена инфраструктура за различни [приложения]“.

Няколко крипто начинания вече използват 0x: Авгур, Състояние, област0x, Блокнет, Мрежа за заявки, и много други.

Договор за регистър на токени ще се използва за съхраняване на редица маркери ERC20 със „свързани метаданни за всеки маркер: име, символ, адрес на договора и броя на десетичните знаци, необходими за представяне на най-малката единица на маркера“ Регистърът ще действа като официална онлайн справка, която ще даде възможност на участниците на пазара да проверят независимо адресите на символите и обменните курсове, преди да извършат сделка.

Въпреки че помага на потребителите да намалят разходите, докато извършват транзакции, възможно е компания, която е работила с 0x, да начислява такси за предоставените услуги. С 0x и неговия стандартен протокол е възможно да се ускори процесът на обмен на цифрови активи и да се намалят таксите, плащани от потребителите. 

Според официалния сайт на 0x има повече от 30 проекта, работещи с 0x и търсещи различни решения чрез този протокол. 

0x иска да създаде инфраструктурата за нововъзникващата криптовалутна икономика и да позволи създаването на пазари там, където преди това не беше възможно. 

Официалният им сайт гласи следното:

„Тъй като повече активи стават токенизирани, публичните блокчейни предоставят възможност за създаване на нов финансов стек, който е по-ефективен, прозрачен и справедлив от която и да е система в миналото.“

Токенът ZRX

Собственият Ethereum токен (ZRX) на 0x се използва за плащане на такси за търговия на Relayers за техните услуги. Основната употреба на ZRX е да предложи децентрализиран контрол върху системата за надстройка на 0x протокол, което означава, че собствениците на ZRX имат правомощието (пропорционално на притежанията им) да кажат как протоколът трябва да бъде разработен във времето.

0x заинтересовани страни са отговорни за администрирането на протокола. Те са и тези, които трябва да добавят, модифицират и премахват данни, когато е необходимо. Собствениците на токени могат също да използват валутата, за да гласуват по решения, които касаят блокчейна, като добавки и надстройки на протоколи, без да нарушават функционалността на мрежата.

0x пазарна ефективност

След като достигна $ 0.50 веднага след края на своето ICO, ZRX бавно намаля до ~ $ 0.20, където остана през септември. Стойността остана същата през октомври и ноември, период, когато повечето алткойни растяха.

На 10 май 0x достигна рекордното си ниво от $ 2.01 USD. Към октомври той се търгува малко под 90 цента, благодат в цената след списъка на Coinbase.

На 29 август 2019 г. ZRX е 60-ата най-голяма криптовалута на пазара по отношение на оценката. Всяка монета ZRX може да бъде закупена за $ 0,15. Това показва, че въпреки че 2019 беше добра година за биткойн, други виртуални валути не се държаха според очакванията. Всъщност доминирането на пазара на Биткойн надмина 69% през последните 24 часа. Това е най-ниската цена, достигана някога от тази виртуална валута, откакто е пусната на пазара.  

Въпреки че цената на 0x продължава да пада, много други първоначални предложения за монети и проекти на криптовалутния пазар изпитват подобна ситуация. Целият пазар на алткойни намалява по отношение на BTC и може да отнеме известно време, преди да се възстанови от настоящата ситуация.

Къде да купя ZRX

ZRX може да се търгува на някои от най-популярните борси – което включва Coinbase от октомври 018. Той е включен в списъка на няколко основни борси като Binance, ОК, и Bittrex.

Токенът може да се търгува за Bitcoin, Ethereum и дори за USD и USDT. По-голямата част от обема на търговията идва от Binance и OKEx.

Една от най-добрите платформи за закупуване на ZRX е Binance. Според CoinMarketCap Binance е третата по големина борса по обем на търговията през последните 24 часа. Платформата предлага 4 различни двойки за търговия за ZRX, включително ZRX / USDT, ZRX / ETH, ZRX / BTC и ZRX / BNB. Всички тези двойки за търговия представляват 0,05% от целия обем на търговията в платформата. 

За да закупят ZRX на Binance, потребителите ще трябва да закупят други цифрови активи, включително USDT, Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) или Binance Coin (BNB). За да направи това, Binance пусна нова услуга, която помага на хората да правят покупки с кредитни карти и да получават BTC, ETH, LTC или BNB монети, наред с други. След като средствата бъдат добавени към вашата сметка, можете да ги замените за монети ZRX. 

Единственият недостатък на търговията с ZRX на Binance е, че въпреки че е една от борсите с най-голям обем в пространството за алткойни, има и други платформи с по-голяма ликвидност за ZRX. Например Coinbase Pro, една от най-големите борси в света, има три различни двойки за търговия с ZRX: ZRX / USD, ZRX / EUR, ZRX / BTC. Тези три търговски двойки представляват 0,35% от общия обем на търговията на борсата Coinbase. 

Това означава, че Coinbase представлява над 12% от общия обем на търговия на ZRX, в сравнение с 5,82% от Binance. Потребителите на Coinbase могат просто да депозират средства чрез различни методи и да закупят ZRX токени. 

Тези две платформи са признати на пазара на криптовалути като две от най-сигурните и лесни за използване.

Къде да съхранявате ZRX

Както споменахме по-рано, ZRX е ERC20-базиран маркер, така че всеки портфейл, съвместим с Ethereum, ще поддържа 0x.

Един от най-популярните портфейли за съхранение на токени ZRX е Guarda. Guarda е портфейл с няколко валути, мултиплатформа и без попечителство, който позволява на потребителите да държат, изпращат, получават и обменят цифрови валути по бърз и лесен начин. 

Този портфейл е добър за новодошлите, тъй като предлага уеб услуги, разширение за Google Chrome, настолно приложение или приложение за смартфон. В допълнение към него, голям брой валути поддържа ще помогне на притежателите на ZRX да се справят с портфейлите си по-бързо и лесно. 

Както споменахме по-горе, всички портфейли, съвместими с ERC-20, ще могат да съдържат ZRX токени. Независимо от това, винаги е много важно да сте сигурни, че средствата се изпращат на правилен адрес, защото могат да се загубят. 

Задържането на ZRX на борса не е най-доброто нещо за правене. Криптовалутните борси бяха засегнати от различни атаки и хакове през последните няколко години и потребителите загубиха част или всичките си цифрови активи поради тези проблеми. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да съхранявате ZRX в портфейли, които не са попечители, които не са свързани с интернет. 

На пазара на криптовалути има и други портфейли, които биха ви помогнали да съхранявате вашите ZRX токени по безопасен и лесен начин.

0x Екип

Този проект за криптовалута е съосновател на Уил Уорън и Амир Бандели. Уорън е и главен изпълнителен директор на платформата, докато Bandeali е главен технически директор. Преди това г-н Уорън беше приложно изследване на физиката в Националната лаборатория в Лос Аламос, докато Бандеали работеше като търговец с фиксиран доход в DRW. Учил е и финанси в Университета на Илинойс. 

Други лица, работещи по този проект, са Алекс Сю, директор на операциите, Бен Бърнс, дизайнер, Леонид Логвинов, инженер и Филип Кастонгвай. 

Проектът е получил финансиране и от Fintech Blockchain Group, Pantera, Polychain Capital, Jen Advisors, а също и Blockchain Capital. 

Зад този интересен проект стоят и много други експерти, включително Том Шмид, Джейкъб Евънс, Грег Хисен, Мел Оберто, Ремко Блумен, Уейджи Ву, Зиани Нг, Руй Джанг, Мейсън Лианг и Майкъл Жу, наред с други. 

Съветници на 0x са Fred Ehrsam от Paradigm, Olaf Carlson-Wee, от Polychain Capital, Joey Krug, от Pantera Capital и Augur, Linda Xie, от Scalar Capital и David Sacks, от Craft Ventures. 

Присъда

Благодарение на своя интелигентен протокол 0x обединява предимствата както на централизирания, така и на децентрализирания обмен, като същевременно се отървава от техните проблеми. Релерите за поръчки извън веригата позволяват предлагането на централизирани борси за евтини операции. Разплащанията по плащания по веригата позволяват на потребителите да се възползват от децентрализираната търговия. И двата процеса се изпълняват чрез интелигентни договори, които увеличават сигурността. Предвид предимствата, които 0x представя, е много възможно този проект да събере много заинтересовани инвеститори.

0x Контакти и допълнителна информация:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map