SEC Roundup – Clayton завършва мандата, предложение за брокер-дилър, таксуван мениджър на фонд

Новините за SEC, които зареждат Ripple и неговите ключови ръководители с разпространението на нерегистрирани ценни книжа, привлякоха вниманието на всички. Въпреки обхвата на това дело, SEC продължава да работи усилено, предоставяйки множество актуализации тази седмица по отношение на своите операции.

Финалната линия

Джей Клейтън вече е официално бившият председател на SEC. В наскоро освободен изявление, Клейтън се обърна към отпътуването си, заявявайки, че „… в процес на приключване на дневния ми ред и ще замине на 23 декември.“

Клейтън обобщи времето си в SEC, очертавайки обхвата на изпълнителните действия и регулаторните актуализации.

„В SEC ние се съсредоточихме върху модернизирането на нашата регулаторна рамка, като приехме над 90 правила, много в области, които не са били разглеждани по същество от десетилетия. Важното е, че нашите усилия за проверка и прилагане бяха насочени към нуждите на тези десетки милиони американски домакинства. Получихме поръчки за над 14 милиарда щатски долара парични средства за защита в рамките на изпълнителни действия и върнахме рекорд от около 3,5 милиарда долара на ощетени инвеститори “

Нови правила

Животът на брокерите, занимаващи се с цифрови ценни книжа, може да стане малко по-лесен в близко бъдеще. SEC има пусна предложение за публичен коментар, при който регулаторният орган ще предложи на брокерите 5-годишен период на амнистия, в който няма да бъдат предприети действия по принудително изпълнение.

Този период се предлага, за да се позволи развитието на необходимата инфраструктура – със специфичен акцент върху попечителството на цифрови ценни книжа.

„Комисията предвижда брокери-дилъри да изпълняват пълния набор от функции на брокери-дилъри по отношение на цифрови ценни книжа на активи – включително поддържане на попечителство над тези активи – по начин, който се отнася до уникалните атрибути на ценните книжа на цифрови активи и минимизира риска за инвеститорите и други пазари участници. “

Продължава,

„Комисията признава, че пазарът на ценни книжа с цифрови активи е все още нов и бързо се развива. Техническите изисквания за транзакции и съхранение на ценни книжа с цифрови активи са различни от тези, които включват традиционни ценни книжа. И традиционните сделки с ценни книжа често включват различни посредници, доставчици на инфраструктура и контрагенти, за които може да няма аналог на пазара на ценни книжа с цифрови активи. Комисията подкрепя иновациите на пазара на ценни книжа с цифрови активи, за да развие своята инфраструктура. “

В усилията си да започне развитието на тази инфраструктура, SEC е осигурила различни стъпки, които биха могли да бъдат предприети, за които смята, че биха предложили на инвеститорите необходимото ниво на сигурност при работа с такива активи. Следват няколко примера за тях.

  1. Брокер-дилъри, ограничени до търговия изключително с цифрови ценни книжа
  2. Прилагане на ясни политики и процедури, осигуряващи достатъчни отговорности за докладване
  3. Прилагане на ясни политики и процедури около анализа на всеки цифров актив и неговите уникални атрибути (мащабируемост, скорости на транзакции, устойчивост и др.)
  4. Разработва и използва процедури, които улесняват и демонстрират съхраняването на цифрови активи.

Въпреки че има различни прикачени елементи, това предложение е категоричен положителен ход за сектора на цифровите ценни книжа. Надяваме се, че това ще позволи неограничен и органичен растеж, тъй като компаниите и регулаторите създават необходимата инфраструктура за управление на безопасен и ефективен сектор.

Обвинен с измама


Докато брокерите-дилъри може да имат нещо положително, което да очакват с нетърпение, има и други, различни от Ripple, които са привлекли вниманието на SEC по отрицателен начин.

Ще бъде Стефан Цин, основател на Virgil Capital обвинен от SEC за измама.  Тези обвинения произтичат от различни действия, които варират от изфабрикувани записи, до присвоени средства и др.

„Подсъдимият Стефан Цин е участвал в измамно поведение, използвайки съществено неверни и заблуждаващи изявления пред инвеститори и други, причинявайки сериозна вреда и заплаха от по-нататъшна вреда на два фонда, които той контролира, Фондът на Вергилий Сигма LP („ Фондът Сигма “ ”) И VQR Multistrategy Fund LP („ VQR фонд ”).“

Посочва се, че въпреки че в момента се смята, че Стефан Цин пребивава в Южна Корея, той се очаква да си сътрудничи напълно с SEC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map