SEC предоставя предупреждение относно „Първоначални предложения за обмен (IEO)“

Честен Уорнинж

Събитията за генериране на капитал могат да бъдат в много различни форми. За тези, които участват в света на блокчейн, термините ICO, STO и DSO най-вероятно са станали обща терминология. Друг вариант на този тип събития е известен като IEO или „Първоначално предлагане на обмен“.

След първото улавяне на вниманието на инвеститорите в началото на 2019 г., IEO продължават да заменят до голяма степен ICO, тъй като те обикновено се разглеждат като по-безопасно средство за практика. Това чувство за сигурност често се дължи на убеждението, че проектите са легитимни, тъй като те се хостват на борса и че те представляват по-добри възможности за инвестиции.

Те обаче не се освобождават от опасност. Комисията за ценни книжа и борси (SEC) наскоро публикува известие / предупреждение за тези, които са взели или смятат да вземат участие в IEO.

В тяхното известие SEC ясно повтаря, че „няма такова нещо като одобрено от SEC IEO“. Дори и да не предявява това твърдение, SEC предупреждава, че много IEO може да продават ценни книжа, прикрити в комунални токени (умишлено или не).

Каква е разликата?

Когато IEO за пръв път нарастваха популярността си, имахме щастието да има гост сътрудник, Лиза Айзупиете (управляващ директор на Fintelum), да споделя мислите си. В своя принос Айзупиете засяга разликите между това, което представлява ICO спрямо IEO.

STOs срещу Crowdfunding, ICO & IEO

Заслужават ли си вашето време?

Нашият собствен Антоан Тардиф, главен изпълнителен директор на Securities.io, също отдели време, за да изложи мислите си за скорошното представяне на IEO. Неговите открития го доведоха до заключението, че „това, което в момента е по-важно от действителния проект, който е в списъка, е мястото, където проектът е в списъка. Предполагаме, че след като регулираните маркери за сигурност се увеличават, популярността на IEO може да бъде примамлива опция за изброяване на тези маркери за сигурност на регулирани борси. Това би било подобно на начина, по който борсите работят в момента. “

IEO на Binance превъзхождат конкурентните IEO проекти

Коментар

Докато SEC разглежда различни моменти в своето известие, има по-специално две изявления, които хвърлят светлина върху тяхната позиция. По-долу са извадки от тяхното известие, демонстриращи това.

  1. Предлага ли IEO ценни книжа?

„Има важни проблеми, с които инвеститорите трябва да са наясно, преди да инвестират в IEO. Както при ICO, в зависимост от фактите и обстоятелствата при предлагането, предлагането може да включва предлагането и продажбата на ценни книжа. Това означава, че IEO може да бъде обект на Регистрация изисквания, които се прилагат за оферти съгласно федералните закони за ценни книжа. Освен всичко друго, регистрацията означава, че компанията, предлагаща цифровия актив, трябва да предостави важни данни за себе си, своя бизнес, предлагания цифров актив и условията на предлагането на инвеститорите. ” 


  1. Дали платформата е борса за ценни книжа?

„Освен това, ако IEO включва ценни книжа, платформа за онлайн търговия на които се предлага IEO, може да се наложи да се регистрира в SEC поотделно като национална борса за ценни книжа или да действа съгласно освобождаване, като алтернативна система за търговия (ATS). ATS трябва да е регистриран брокер-дилър и да отговаря на приложимите изисквания, за да може законно да извършва дейност в Съединените щати.

Федералните закони и разпоредби, регулиращи регистрираните национални борси за ценни книжа и ATS, са предназначени да защитят инвеститорите и да предотвратят измамни и манипулативни търговски практики. Много платформи за онлайн търговия могат да създадат погрешно впечатление за инвеститорите, че са регистрирани или отговарят на регулаторните изисквания за национална борса за ценни книжа или ATS и следователно може да им липсва защитата на инвеститорите, която националната борса за ценни книжа или ATS предоставя на инвеститорите. “

SEC

Комисията за ценни книжа и борси е американски регулаторен орган, натоварен със създаването и прилагането на закони, отнасящи се до активи, считани за ценни книжа. Целта на това е да насърчи растежа на справедлив и прозрачен пазар за всички участници.

Председателят, Джей Клейтън, в момента ръководи операциите в SEC.

В други новини

Освен че просто повтори позицията си относно това, което представлява сигурност, и последващите предупреждения за потенциално нарушаване на разпоредбите, SEC работи усилено. Един пример за другите им начинания е неотдавна представеното предложение, в което ще бъдат направени различни изменения в определението за „акредитиран инвеститор“.

SEC предлага изменение на критерии, обграждащи „акредитирани инвеститори“

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map