SEC предлага изменение на критерии, обграждащи „акредитирани инвеститори“

Промяна на правилата

В малко изненадващ и положителен ход Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) разкри, че обмисля поправка съществуващите закони за ценните книжа. Целта на това е да отрази по-добре съвременния инвеститор.

В тяхната съобщение, заяви SEC,

„Предложените изменения биха позволили на повече инвеститори да участват в частни предложения чрез добавяне на нови категории физически лица, които могат да се квалифицират като акредитирани инвеститори въз основа на техните професионални знания, опит или сертификати.“

Акредитиран инвеститор

Считането за акредитиран инвеститор води до значително отваряне на врати. По-голямата част от високопотенциалните възможности за инвестиране са насочени към тази подгрупа инвеститори, поради регулаторни ограничения.

За съжаление, настоящата дефиниция основава допустимостта на човека на доходите и / или нетната им стойност. Този рестриктивен характер е една от причините платформите за краудфандинг, като WeFunder, да имат високи нива на приемане през последните години.

Въпреки че все още запазват определени финансови изисквания, за да станат акредитирани инвеститори, новите промени потенциално ще отворят много врати, тъй като процесът поставя по-голям акцент върху определянето дали инвеститорът е „знаещ“.

По-долу е извадка, разясняваща шестте изменения, внесени от SEC за публичен коментар през следващите 60 дни.

  • добавете нови категории към дефиницията, които биха позволили на физическите лица да се квалифицират като акредитирани инвеститори въз основа на определени професионални сертификати и обозначения, като лиценз от серия 7, 65 или 82 или други пълномощия, издадени от акредитирана образователна институция;
  • по отношение на инвестициите в частен фонд, добавете нова категория въз основа на статута на лицето като „знаещ служител“ на фонда;
  • да добави дружества с ограничена отговорност, които отговарят на определени условия, регистрирани инвестиционни консултанти и инвестиционни дружества за селски бизнес (RBIC) към настоящия списък на образувания, които могат да се квалифицират като акредитирани инвеститори;
  • добавете нова категория за всяко образувание, включително индийски племена, притежаващи „инвестиции“, както е дефинирано в правило 2a51-1 (b) съгласно Закона за инвестиционните дружества, над 5 милиона щатски долара и която не е формирана за конкретната цел на инвестирането в предлаганите ценни книжа;
  • добавете „семейни офиси“ с минимум 5 милиона долара активи под управление и техните „семейни клиенти“, както всеки термин е дефиниран в Закона за инвестиционните консултанти; и
  • добавете термина „еквивалент на съпруг“ към дефиницията на акредитирания инвеститор, така че съпружеските еквиваленти да могат да обединят своите финанси с цел да се квалифицират като акредитирани инвеститори.

Правно основание за индустрията

Този ход е този, който е бил в процес на години. Специалистите в индустрията открай време заявяват необходимостта от актуализирана дефиниция по гласен начин.

Както се казва, „скърцащото колело получава мазнина“. Ако достатъчно хора се изкажат и продължат да го правят, промяната ще бъде засегната. Това стана очевидно през 2012 г. с приемането на Закона за заетостта (който проправи пътя за текущите платформи за краудфандинг в днешния ден) и отново става очевидно сега.

Въпреки че този ход не беше направен само с мисъл за цифрови ценни книжа, високият потенциал – но все още зараждащата се индустрия – ще бъде от голяма полза. Вече пазарна ниша, поради своята младост и тежки ограничения, като съществуващото определение, което е акредитиран инвеститор, прави цифровите ценни книжа още по-нишови.

Една от основните области, възпрепятстващи STO от масовото приемане, е проста – достъпността. Чрез разширяване на това кой има право да бъде акредитиран инвеститор, това препятствие веднага ще бъде значително намалено.

Коментар

След подаването на предложението, председателят на SEC, Джей Клейтън, отдели време да сподели няколко думи в движение. Той заяви,

„Текущият тест за статут на акредитиран индивидуален инвеститор възприема двоичен подход към това кой прави и не отговаря на условията само въз основа на доходите или нетната стойност на човек … Модернизацията на този подход е отдавна закъсняла. Предложението ще добави допълнителни средства за лицата да се квалифицират за участие на нашите частни капиталови пазари въз основа на установени, ясни мерки за финансова усъвършенстване. Също така съм доволен, че предложението специално признава, че определени организации, като племенни правителства, не трябва да бъдат ограничавани да участват на нашите частни капиталови пазари. “

Мнозина разглеждат настоящите определения като структурирани в подкрепа на фразата „богатите стават по-богати“. Ограничаването на достъпа до възможности за инвестиции, строго основано на текущото богатство, е остарял начин да се гарантира безопасността на инвеститорите. Признанието на председателя за това, като предлага повече критерии, основани на знанието, със сигурност ще бъде посрещнато с ентусиазъм от мнозина.

SEC

Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е санкционирана от правителството организация. На тях е възложено да създават и прилагат спазването на правилата, свързани с използването на ценни книжа. Целта на тези отговорности е да се гарантира, че околните пазари остават безопасни, справедливи и прозрачни за всички участници.

Председателят, Джей Клейтън, в момента ръководи операциите в SEC.

В други новини

В миналото сме докладвали за различни случаи на компании, които искат от SEC да актуализира техните термини и дефиниции. Тези искания идват от различни фронтове, не само по отношение на определението за акредитиран инвеститор. Следващата статия е пример за това, тъй като Templum пое водещата роля по-рано тази година, като поиска разяснения.

Templum призовава SEC да предостави изясняване на услугите за маркери за сигурност

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner