Резервната банка на Индия ще подаде петиция до решение на Върховния съд относно виртуалните валути

Не е толкова бързо

По-рано тази седмица Върховният съд на Индия направи вълни в света на криптовалутите, тъй като отмени пълна забрана, наложена от Резервната банка на Индия, върху индустрията.

Въпреки че мнозина побързаха да отпразнуват това решение – с различни борси за криптовалути, които незабавно възстановяват услугите – трябва да е важно да се поддържат очакванията под контрол.

Индийските информационни издания съобщават, че Резервната банка на Индия очевидно не е доволна от решението на Върховния съд. Като такива те ще подадат молба за преразглеждане на решението с надеждата да възстановят забраната си.

Обръщане на банки от RBI

Първоначалната забрана беше наложена за първи път в средата на 2018 г. от ИРИ. По време на забраната RBI отбеляза, че е дошло след множество предупреждения пред обществеността за това, което според тях е опасност, свързана с виртуалните валути. По-долу е кратко извадка от тяхната забрана, която осветява обхвата на нейния обхват.

„… беше решено, че с незабавно действие субектите, регулирани от Резервната банка, няма да извършват сделки във VC или да предоставят услуги за улесняване на което и да е лице или субект при разплащане или уреждане на VC. Такива услуги включват поддържане на сметки, регистриране, търговия, уреждане, клиринг, даване на заеми срещу виртуални токени, приемането им като обезпечение, откриване на сметки на борси, занимаващи се с тях, и прехвърляне / получаване на пари в сметки, свързани с покупка / продажба на VC. “

Решението за обръщане, макар и взето по различни фактори, се свежда до няколко ключови момента:

  • Пълната забрана беше „непропорционална“ на възприеманите от ИРБ рискове
  • RBI не успя да докаже, че някаква вреда е понесена от регулирани банки
  • RBI трябва да регулира, а не да забранява

При разглеждането на неотдавнашната документация на Съда, свързана с тяхното решение, интересно е да се отбележи, че сериозен акцент в производството дойде от предишни, подобни решения, взети от Европейския парламент. Следният цитат от Европейския парламент беше използван като аргумент:

„Ние не сме за общите забрани за криптовалути или за забрана на взаимодействието между криптовалутния бизнес и официалния финансов сектор като цяло, какъвто е случаят в Китай например. Според нас това би стигнало твърде далеч. Докато са налице добри предпазни мерки за защита на официалния финансов сектор и повече в обществото като цяло, като правила за борба с прането на пари, финансирането на тероризма, укриването на данъци и може би по-изчерпателен набор от правила, целящи защитата на законните потребители (като обикновени потребители и инвеститори), това би трябвало да е достатъчно. “

Когато всичко беше казано и направено, Върховният съд на Индия установи, че забраната е „… да бъде отменена на основание на пропорционалност“.

1,3 милиарда

С население от над 1,3 милиарда, Индия представлява над 17% от цялата човешка раса – поставяйки я на врата и врата с Китай, като най-многолюдната страна на Земята.

Да се ​​нарече решението на Върховния съд на Индия „положително“ е подценяване. Въпреки че ефектите може да не се видят за една нощ, светът на криптовалутите ще спечели значително чрез потенциално масивен приток на участници.


Не извън гората

Отвъд RBI, продължаващ кръстоносния им поход, за да запази предишната си пълна забрана за криптовалути, остава едно особено голямо препятствие. През 2019 г. беше изтекла информация, че в Индия се предлага законопроект за преразглеждане, озаглавен „Забрана на криптовалута & Регламент на официалната сметка за цифрова валута’.

Въпреки че това все още не е обсъдено, то би имало потенциал да унищожи новоосвободения свят на криптовалутите. С различни държави по света, които се борят да разработят и създадат своя собствена дигитална валута на централната банка (CBDC), може би не сме виждали последното от това още.

В други новини

Може би претеглянето на решението за отмяна на забраната на RBI е скорошният напредък около регулирането на криптовалутите, който се наблюдава по целия свят. Такъв пример за това би била Южна Корея. От първия ден криптовалутите завладяха интригата на южнокорейците. За разлика от подхода на RBI, нацията е решила да регулира, вместо да забранява, криптовалутите и техните поддържащи доставчици на услуги.

Южнокорейски рамкови пропуски

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map