Определение на „акредитиран инвеститор“, изменено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC)

През целия 2020 г. Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) има пълни ръце. Регулаторният орган не само е поел задачи от различни компании за минали действия, но и е положил усилия за стимулиране на инвестиционните пазари. Тези усилия са очевидни чрез различни предложения за изменения на съществуващите правила и дефиниции.

Осем месеца след като представи предложение за изменение и разширяване на определението за „акредитиран инвеститор“, Комисията по ценните книжа и борсите официално прие тези промени.

Новият „акредитиран инвеститор“

Предишното определение за акредитиран инвеститор беше послание, че са ви необходими пари, за да печелите пари; за физическите лица тяхната нетна стойност трябва да бъде над 1 милион щатски долара и / или годишен доход над 200 хиляди щатски долара. С новите промени на акредитирани инвеститори, SEC реши да постави засилен акцент върху „финансовата усъвършенстваност“ като фактор, който определя правото ви да инвестирате като акредитиран инвеститор, в допълнение към предишните изисквания, които все още са приложими. Председателят на SEC Джей Клейтън отбеляза, „за първи път на хората ще бъде разрешено да участват на нашите частни капиталови пазари не само въз основа на техните доходи или нетна стойност, но и въз основа на установени, ясни мерки за финансова усъвършенстване.“

За да може човек да докаже своята „финансова сложност“, SEC ще разглежда различни неща – всяко от които трябва да бъде достатъчно доказано от инвеститора.

  • Професионални знания
  • Опит
  • Сертификати

Като се фокусираме върху тези инвеститорски черти, а не само върху нетна стойност, значителен брой инвеститори, които преди това бяха изключени, ще се побере в новата дефиниция.

В допълнение към разширяването на определението по отношение на отделните инвеститори, SEC също така реши да включи различни нови субекти в своя обхват. По-долу са само няколко от тези нови изменения предоставени от SEC,

  • добавете нова категория за всяко образувание, включително индийски племена, правителствени органи, фондове и образувания, организирани съгласно законите на чужди държави, които притежават „инвестиции“, както е определено в правило 2a51-1 (b) съгласно Закона за инвестиционните дружества, в надвишаване на 5 милиона долара и това не е образувано с конкретната цел за инвестиране в предлаганите ценни книжа;
  • добавете „семейни офиси“ с минимум 5 милиона долара активи под управление и техните „семейни клиенти“, както всеки термин е дефиниран в Закона за инвестиционните консултанти; и
  • добавете термина „еквивалент на съпруг“ към дефиницията на акредитирания инвеститор, така че съпружеските еквиваленти да могат да обединят своите финанси с цел да се квалифицират като акредитирани инвеститори.

Въпреки че тези промени са много добре дошли и ще направят инвестициите по-приобщаващи за някои хора, много американци все още няма да могат да инвестират, ако не отговарят на паричните, опитните или образователните изисквания. Значителните препятствия пред инвестирането са отчасти това, което е предизвикало възхода на крипто пазара; по-ниските входни бариери позволиха на хората, които не биха изпълнили акредитираната дефиниция на инвеститора (дори новата дефиниция), да инвестират в стартиращи компании, които иначе никога не биха били достъпни за тях. За съжаление, тъй като SEC отказва да регулира криптопространството, тези инвеститори продължават да инвестират в рискови крипто стартиращи компании, тъй като това е една от малкото възможности за инвестиции за стартиращи компании, която им е на разположение.

Минали предложения

Измененията на „акредитиран инвеститор“ са само един подход, който SEC използва, за да модернизира подхода си към капиталовите пазари.

Преди COVID-19 да се превърне в пандемията, променяща живота, каквато е, SEC видя достойнствата на краудфандинга. Не е тайна, че акционерното краудфандинг бързо нараства популярността си, като различни компании отбелязват значителни подобрения в участието на инвеститорите, тъй като светът измисля път напред след пандемията. Като такава, SEC взе решение да измени правилата за освобождаване от проспекти, с надеждата да предостави по-лесен достъп до капитал за млади стартиращи фирми.

В това предложение, ограниченията върху платформите за масово финансиране ще бъдат разхлабени, главно чрез повишаване на паричните лимити на събития за генериране на капитал, финансирани от масово финансиране. Когато за първи път беше представен от SEC, ние разгледахме по-отблизо какво означават тези промени и дали оправданото вълнение е оправдано.

Комисия за ценни книжа и борси

SEC е базиран в САЩ регулаторен орган. Зададена да насърчава справедливи и прозрачни пазари, SEC е отговорна за създаването и прилагането на разпоредби около активи, считани за ценни книжа.


В други новини

Въпреки че връзката между SEC и света на блокчейн понякога може да бъде обтегната, има известна фигура в нейните редици, за която се знае, че приема технологията – комисар Хестър Пиърс.

Не само сме имали късмета да имаме възможността да интервюираме комисар Пиърс в миналото, но наскоро отразяхме новини за преизбирането й за втори мандат в SEC. С това преизбиране се надяваме и очакваме да видим повече напредък, свързан с лечението на начинания, базирани на блокчейн.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map