Защо Индия се нуждае от крипто

Щракнете върху това изображение по-горе, за да Регистрирай се и депозирайте или търгувайте минимум 5 USDT (или други криптовалути с еквивалентна сума), за да спечелите 3 USDT.

Общ преглед

Премахването на ограниченията за крипто търговия от Индия остана една от най-вълнуващите истории в космоса тази година. Докато се очаква петата по големина икономика в света да осигури допълнителна регулаторна яснота за участниците в индустрията, които имат местни операции, спадът на икономиката след COVID може да бъде опорна точка, която може да подхрани търсенето на криптовалута в Индия.

1. Индийски FX & акциите се борят да се възстановят

Слабите показатели на индийската валута и акциите могат да бъдат една от причините инвеститорите в Индия да искат да включат криптовалута като част от портфолиото си. Въпреки относително стабилната производителност през 4Q19, USDINR и Сенсекс са били значително недостатъчно изпълнени в сравнение с BTCUSDT и Nasdaq в едногодишен срок. INR – е обезценил около 8% спрямо парите и Сенсекс се отказаха от повече от 20% от стойността.

Фигура 1: USDINR / BTCUSDT / SENSEX / NASDAQ 1-годишна ефективност (към 20 май)

Източник: OKEx; Tradingview

Слабостта е особено забележима в периода след COVID, където BTCUSDT и Nasdaq са се възстановили почти до нивата преди избухването. В същото време възстановяването на USDINR и Сенсекс оставаше покорен.

Като Индия потвърдено 100 000-ия случай на коронавирус тази седмица, ние вярваме, че нововъведените мерки за рестартиране на икономиката могат да бъдат оспорени от ескалиращата пандемична ситуация в страната. Това може да провали някои от усилията за възстановяване.

2. Проблеми с инфлацията (или дефлацията)

Тъй като пандемията ескалира, правителството на Индия въведе INR 20 трлн стимулиращ пакет има за цел да помогне на бизнеса да се рестартира. Това обаче може да създаде и друг проблем – инфлацията (или дефлация в някои случаи) и това може да е друга причина инвеститорите да разгледат крипто инвестициите. Индийският финансов министър Нирмала Ситараман добавен че правителството няма да се поколебае да предприеме повече стъпки за стимулиране на икономиката на окръга.

Фигура 2: Инфлация в Индия и CPI

Източник: Tradingeconomics.com; МОСПИ

Въпреки че е разумно да очакваме правителството да се намеси, за да стимулира икономическия растеж по време на трудни времена, свръх / недостатъчното стимулиране също може да създаде колебания в цените.

Основният разказ за икономиката от ерата на COVID на запад изглежда по-фокусиран върху дефлацията. Джоузеф Луптън, глобален икономист в JP Morgan, вярва че "Сега се надига мощен дезинфлационен прилив," и широко разпространеният дефлационен спад на цените може да бъде вреден за цялата икономика.

Докато на изток, историята на инфлацията все още мърмори, тъй като случаите на потвърждение на COVID постепенно се забавят, особено в Китай. Данните показват, че потребителската инфлация модериран в Китай миналия месец. Тъй като обаче блокирането наруши много вериги за доставки, ситуацията може да се случи кауза цените на хранителните стоки ще скочат, точно както в началото на февруари.

Може да е твърде рано да се направи заключение в кой сценарий ще попадне Индия, но Индия не е непозната за прекомерните стимули. През 2009 г. индийското правителство съобщи мащабен план за стимулиране поради въздействието на световната финансова криза. Въпреки това, много разглеждан пакетът беше прекалено прекомерен, което доведе до продължителен период на висока инфлация.

Като цяло екстремните колебания на цените по двата начина могат да бъдат предизвикателство, особено за дългосрочните инвеститори; тук идва биткойнът. С ограничено предлагане и неговия характер на противоинфлация, дългосрочните инвеститори лесно биха могли да намерят запасите от ценни характеристики на тези биткойни за привлекателни в сравнение с други активи.

3. По-ниски лихвени проценти, по-голямо парично предлагане

Лихвените проценти могат да бъдат друга причина инвеститорите да обмислят крипто включване. ИРБ нарязан референтният процент на репо със 75 базисни пункта до 4,4% по време на заседанието на MPC през март. Забавените икономически дейности доведоха предимно до масовото намаляване на лихвите поради свързаните с COVID-19 блокировки.

Въпреки че 4,4% все още може да изглежда прилично в сравнение с централните банки като BOJ и SNB, техните референтни проценти вече бяха отрицателни. Пазарите може скоро да видят, че RBI намалява ключовите си лихви още по-агресивно. Fitch Solutions очаква RBI може да намали репо процента с още 100 базисни точки до началото на 2021 г., като част от мярката за справяне с икономиката COVID-19.

Фигура 3: Лихвен процент в Индия и парично предлагане M2

Източник: Tradingeconomics.com

По времето, когато тенденцията на лихвените проценти на RBI се насочва по-ниско, индийската централна банка изглежда не се двоуми, когато става въпрос за включване на техните машини за печат на пари. Паричното предлагане на страната M2 се увеличава от 2017 г., а лихвеният процент е станал още по-висок през последните месеци.

С фона на COVID лихвените проценти вероятно ще останат на свръхниски нива, ако не отидат дори по-ниски. Това може да бъде предизвикателство за дългосрочните инвеститори, особено тези, които се фокусират върху облигациите и фиксирания доход. Въпреки че все още имаше алтернативи сред традиционните класове активи, биткойн и криптовалута също могат да бъдат идеален вариант.

4. Заключването води до по-голям крипто интерес

Заключването в цялата страна може да е забавило икономиката. Това обаче може да създаде и повече време за индийските инвеститори да проучат криптовалутата.

В един интервю, Нишал Шети, главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути Wazirx, каза, "Удълженото блокиране доведе до това, че хората показват още по-голям интерес към крипто в Индия. Тъй като милиони хора нямат възможност да работят поради блокиране, крипто се оказва възможност за индийците да търгуват и да печелят от това. “

Фактът, че коментарът на Shetty изглежда съвпада с местните номера на C2C крипто търговия. Данните от Coindance показват, че седмичният обем на търговията с Localbitcoins непрекъснато се увеличава от февруари 2020 г. с около INR На стойност 100 милиона BTC е сменен с ръка чрез платформата C2C.

Фигура 4: Седмичен обем на местните биткойни (INR)

Източник: Coindance

Въпреки че броят на този момент може да не изглежда много значителен, тъй като петата по големина икономика в света и представляваше 17% от световното население, ние вярваме, че в Индия имаше огромен потенциал за растеж на крипто.

5. Повишена яснота на регулиране, но се нуждаете от повече

Регулаторните проблеми могат да бъдат един от най-влиятелните фактори за инвеститорите да влязат в криптопространството. В началото на март Върховният съд на Индия го направи връчен по силата на решение, в което се казва, че забраната за търговия с криптовалути с използване на банкови услуги в страната е „противоконституционна."

С изчистването на първото препятствие криптоиндустрията в Индия призова регулаторите да предоставят допълнителни насоки и яснота за своите местни операции.

A доклад от Global Legal Insights предполага, че регулаторните органи биха могли да проучат възможността за приемане на определени криптовалути може да представлява депозит или гаранция. RBI проучва пускането на цифрова валута, подкрепена с блокчейн, въпреки съмнението си с криптовалутата. Вярваме, че регулаторните органи скоро биха могли да предоставят повече информация относно позиционирането на криптовалутата във финансовата система, както и рамка за участниците в индустрията.

Заключение

Макроикономическият пейзаж изглежда благоприятен за индийските инвеститори да обмислят крипто включване в своя инвестиционен портфейл, докато данните също показват, че интересът към крипто към Индия нараства. OKEx ще пусне своята платформа за търговия с крипто P2P в Индия, за да предостави цялостно решение за инвеститорите да търгуват с крипто чрез бързата и сигурна мрежова инфраструктура. Нещо повече, OKEx ще пусне и съвсем ново OTC бюро в Индия, посветено на улесняването на големи блокови сделки с индивидуални решения. Следете за съобщението.

Автор: Сайръс Ип

Изследователски анализатор, OKEx

За повече информация относно OKEx, моля, посетете:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner