Търговци на деривати: По-голям интерес върху ETH от BTC

Основни продукти за вкъщи

  • Наскоро пазарите на деривати показват по – голям интерес към ETH отколкото BTC, тъй като търговците изглеждат по-склонни да залагат на втората по големина крипто.
  • Данните също така разкриват, че настоящата тенденция на ETH е по-вероятно да поддържа.
  • BTC Търговците на деривати изглежда изглежда по-скоро безопасни, отколкото спекулативни.

Нови пари, влизащи в ETH пазара

Промените в отворения интерес са жизненоважни индикатори, за да се покаже дали на пазара навлизат нови пари. Данните от Skew показват, че съвкупният отворен интерес на ETH фючърсите и суаповете непрекъснато се увеличават от средата на май, броят им е достигнал най-високото ниво от месец. Възходящият тренд на отворения интерес също може да предполага, че съществуващата пазарна тенденция може да набира скорост. Следователно е вероятно да продължи.

За разлика, BTC фючърсите и суаповите отворени лихви върху OKEx се поддържат до известна степен на сегашните нива. Въпреки че не очакваме рязък спад в BTC OI в краткосрочен план, изглежда, че е в процес на намаляване. Въпреки че понижаващият OI може да бъде само част от картината, пазарът изглежда сравнително неохотен да залага BTC цени в момента.

Фигура 1а: Фючърси на ETH & Разменете OI на OKEx Фигура 1b: BTC фючърси & Разменете OI на OKEx

Източник: Косо

ETH предполага стабилност на променливостта, докато BTC намалява

Подразбиращата се нестабилност може да даде по-широка картина на пазарите. Виждаме това ETHIV е възстановен и относително стабилен след падането на 20 май, ето къде ETHUSDT не успя да осигури 215 нива и се оттегли в 206 зона.

От друга страна, IV от BTC напоследък се колебае относително, особено биткойн, който отново е изправен пред силно отхвърляне на нивата от 10000.

Техническият седмичник на OKEx подчерта, че основните криптовалути харесват BTC и ETH не са успели да пробият ключови нива на съпротива (BTC: 10000; ETH: 220). Като се има предвид, че и първият, и вторият по големина крипто не успяха да пробият ключовите си нива на съпротива, това, което IV може да ни каже, е това ETH изглежда сравнително благоприятно или поне по-склонно да бъде заложено от търговците. Обратно, понижаването на BTCIV може да означава, че търговците може да не са все още неясни относно краткосрочната посока на крипто.

Фигура 2a: Подразбираща волатилност на ETH Фигура 2b: Подразбираща волатилност на BTC


Източник: Косо

ETH суап база е положителна, BTC е отрицателна

Основата е разликата между спот цената и фючърсната цена. Отново краткосрочното търсене и предлагане на продукта са основните фактори, които биха могли да движат основата. Положителната основа означава, че търговците са готови да платят премия за закупуване на фючърсите. По същия начин отрицателната база означава, че фючърсите се търгуват с отстъпка, което означава, че фючърсната цена е по-ниска от спот.

Данните от Skew показват, че основата на ETHUSD суапът на OKEx е предимно от положителната страна, докато основата на BTCUSD суапът изглежда започна да се обръща съвсем наскоро. Докато базата понякога може да варира, търговците трябва да следят отблизо промяната на базата.

Фигура 3a: OKEx ETHUSD суап – Фигура 3b: OKEx Coinbase ETHUSD Основа BTCUSD суап – Coinbase BTCUSD суап

Източник: Косо

Еднаква вероятност за разбиване на ключови съпротивления през юни за ETH и BTC

Данните за пазарите на опции винаги могат да предоставят пазарни цветове на търговците и инвеститорите за оценка на подходите на други участници на пазара, а числото на вероятностите може да бъде интересно.

Както споменахме по-рано в тази статия, и двете BTC и ETH наскоро бяха отхвърлени от техните ключови нива на съпротива. Въпреки че горните данни могат да показват, че търговците са били по-склонни да залагат ETH, пазарът на опции обаче показва, че вероятността за ETH е над 220 до края на юни е само около 28%, докато вероятността за BTC е над 10000 до края на юни е около 29%.

С други думи, пазарът на опции изглежда вярва, че е имало само около 1/3 от шансовете двете водещи криптоси да счупят двете споменати ключови съпротиви до края на юни. Струва си да се отбележи, че числата на вероятностите постоянно се променят в зависимост от пазарните условия.

Фигура 4а: Проб. на ETH над x $ на падеж. Фигура 4b: Проб. От BTC над х $ на падеж

Източник: Косо

BTC съотношение пут / кол в 6-месечен връх

Ние отразяваме BTCСъотношение пут / кол преди биткойн наполовина. Ние вярваме, че нарастващото съотношение пут / кол показва, че търговците на опции са се концентрирали върху хеджирането на отрицателния риск от BTC цени, вместо да се настройва за спекулативни сделки.

От BTC се движи близо до 9000 нива, съотношението пут / кол повиши до ниво, където BTC е докоснал 10000 в началото на май. Това може да означава, че търговците на опции може да не очакват a BTC отскок на цената при сегашните нива.

Фигура 5: BTC съотношение пут / кол

Източник: Косо

Автор: Сайръс Ип

Изследователски анализатор, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map