Портфейл Rahakott: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

Преглед на Рахакот

Rahakott е анонимен портфейл за криптовалута с вграден миксер. Разберете как работи днес в нашето ръководство и преглед на Rahakott.

Какво е Рахакот?

Rahakott, намерен онлайн на Rahakott.io, е безплатен портфейл за криптовалута с няколко уникални функции, които го отличават от другите портфейли.

Какво е Рахакот

Първо и най-важното, Rahakott има функция миксер. Можете да смесите множество криптовалути заедно, след което да изпратите тези смесени средства на един или повече адреси на местоназначение. Както при другите миксери, можете да скриете източника на средствата си и да изтеглите парите като „чиста“ валута.

Крипто портфейлът, фокусиран върху анонимността, не изисква телефонен номер или дори имейл. Всъщност можете да създадете портфейл за 20 секунди само като посетите Rahakott.io. Всичко, което трябва да направите, за да създадете портфейла, е да запазите мнемонична фраза. Тази фраза действа като ключ към вашия портфейл.

Преглед на портфейла на Rahakott

Rahakott поддържа шест основни криптовалути, включително BTC, BCH, LTC, XMR, ZEC, ETH и DASH. Можете да държите и смесвате всички тези монети във вашия портфейл на Rahakott.

Важно е да се отбележи, че Rahakott съхранява вашите монети на собствените си сървъри. Всички ваши частни ключове са криптирани и съхранени на сървърите на Rahakott. Това не е портфейл от страна на клиента и технически не контролирате личните си ключове. Rahakott твърди, че дори техните разработчици не могат да имат достъп до монети на клиенти. Както при другите миксерни услуги, трябва да се доверите, че Rahakott ще смеси вашите монети по предназначение, вместо просто да ги вземе.

Не е всичко слънце и дъги за Рахакот. Някои крипто уебсайтове обозначават Rahakott като измама. Coindoo.com, например, твърди, че е „получил множество жалби за Рахакот“ и е решил да маркира уебсайта като измама.

Доколкото можем да разберем, обаче, Rahakott функционира като другите миксерни услуги: депозирате криптовалути, смесвате ги заедно, след което изтегляте средствата си в портфейл. Както при всеки миксер, вие поемате известен риск, като търгувате с монети в нерегламентирана среда, но не можем да намерим конкретни доказателства, че Rahakott е измама. Изглежда, че това е законна услуга и работи безпроблемно от 2017 г..

Характеристики на Rahakott

Характеристики на портфейла на Rahakott

Вграден миксер: Rahakott твърди, че техният вграден миксер „прави почти невъзможно проследяването на вашите транзакции“. Подобно на други миксери, можете да вземете множество криптовалути от множество източници, след което да ги смесите заедно, за да изтеглите фиатната валута. Можете също така да вземете една и съща криптовалута (като BTC) от множество източници, да смесите тази BTC заедно, след това да я изтеглите като фиатна валута.


Поддръжка на Tor: Rahakott поддържа протокола Tor за допълнителна анонимност. Rahakott поддържа и други тунели.

Не се изисква имейл или телефонен номер: Не е необходимо да предоставяте никаква лична информация – като телефонен номер или имейл адрес – за да се регистрирате за Rahakott.

Поддръжка на 2FA: Rahakott поддържа двуфакторно удостоверяване (2FA).

Мнемонично възстановяване на фрази: Rahakott ще настрои мнемонична фраза, когато изгражда портфейла ви за първи път.

Данни, шифровани на сървърите на Rahakott: Rahakott твърди, че данните са надеждно криптирани на техните сървъри, така че „дори разработчиците не могат да ги достигнат“.

6 поддържани криптовалути: Rahakott ви позволява да държите и смесвате шест криптовалути, включително BTC, BCH, LTC, ZEC, DASH и ETH.

20 секундна настройка: Rahakott прави голяма работа от своя 20-секунден процес на настройка. Можете да създадете портфейл само за 20 секунди, като посетите Rahakott.io. Дори не се изисква потвърждение, имейл адрес, телефонен номер или дори парола.

Безплатно за използване: Безплатно е да използвате и да се регистрирате за Rahakott. Ще платите малка такса (0,0005 BTC) при прехвърляне на средства във и извън вашия портфейл на Rahakott към или от външен адрес. Трансферите между адресите на Рахакот обаче са безплатни.

Еднократна парола или дългосрочна парола: Когато настройвате портфейла си Rahakott за първи път, ще можете да изберете еднократна парола или дългосрочна парола. Еднократната парола е тип двуфакторно удостоверяване (2FA), при който на вашето мобилно устройство се изпраща код за предоставяне на еднократен достъп до вашия акаунт. Междувременно дългосрочната парола ви позволява многократен достъп до портфейла.

Не се изисква парола: Също така е възможно да настроите Rahakott без никаква парола. В този случай можете да влезете в портфейла си само с вашия публичен адрес.

Лесен потребителски интерфейс: Rahakott има просто опростен интерфейс, който ще бъде познат на всеки, който е използвал крипто портфейл преди. Влизате в портфейла си на Rahakott.io. Можете да видите баланса си в BTC, USD или EUR. Можете също да видите адреса на публичния си портфейл и QR кода.

Поддръжка на йерархичен детерминистичен (HD) портфейл: Rahakott ви позволява да създавате множество нови адреси за всяка транзакция за допълнителна сигурност. Вашите HD портфейли могат да бъдат вградени под основния ви портфейл. Можете да преименувате или премахнете тези портфейли, ако е необходимо.

Поддръжка на няколко езика: Rahakott се предлага на английски, китайски, японски и руски.

Персонализируеми такси: Можете да персонализирате таксата си от 1,00% до 2,195%. Ако платите по-висока такса, вашата заявка за смесване ще бъде обработена по-бързо и смесването ще бъде по-ефективно.

Персонализирано време за смесване: За да затъмните максимално смесването на монетите си, можете да персонализирате времето си за смесване (т.е. да изберете по кое време монетите се доставят до адреса ви на местоназначение) Можете да изберете средствата, които да бъдат доставени за 1 час, например 1 седмица или 1 месец, наред с други срокове.

Портфейли за много потребители: Rahakott вече предлага портфейли за много потребители, предназначени за бизнес и корпоративни потребители. Тези портфейли дават на много потребители в рамките на една организация лесен достъп до споделен портфейл. Вие избирате някого за администратор и той може да делегира достъп и роли в интерфейса на портфейла на други потребители – като мениджъра, търговеца и одитора. Администраторът може да зададе различни нива на сигурност за различните служители. Някои служители например няма да имат достъп до API ключовете.

P2P борса: Rahakott има P2P борса с опции за „бърза покупка“ и „бърза продажба“. По време на писането (декември 2019 г.) няма оферти, публикувани на пазара на P2P от никоя държава.

Смесете голямо или малко количество: Към декември 2019 г. Rahakott поддържа минимално количество за смесване от 0,001 BTC и максимално количество за смесване от 563 BTC. Независимо дали имате малко или голямо количество биткойн за смесване, трябва да можете да го смесвате лесно с Rahakott.

Смесване до множество адреси на дестинация: Когато персонализирате настройките си за смесване, Rahakott ви позволява да изпращате средства на множество адреси на местоназначение. Можете да изпратите 50% от вашия BTC на един адрес, например, и 50% на друг адрес. Времената също могат да се персонализират, така че половината от вашите средства могат да пристигнат в един портфейл днес, докато другата половина пристига след 6 дни.

Поддръжка на API: Rahakott има API, който предоставя на разработчиците достъп до протокола Rahakott. Всички API методи се извикват с помощта на HTTP метода POST и те трябва да бъдат упълномощени с API ключа, намерен в раздела „настройки“ на вашия собствен портфейл на Rahakott.

Как работи Rahakott?

Как работи Rahakott

Rahakott работи като другите уеб портфейли. Създавате портфейл онлайн, след което депозирате средства в този портфейл от външни крипто адреси. Rahakott начислява малка такса за всеки депозит или теглене на или от външен адрес (0,0005 BTC).

Можете да депозирате шест различни криптовалути в един портфейл на Rahakott, включително BTC, BCH, LTC, DASH, ETH и ZEC.

След като тези криптовалути са във вашия портфейл на Rahakott, можете да видите пълния си баланс в USD или EUR. Rahakott ще ви каже колко ще струват всички ваши криптовалути, ако ги смесите заедно и ги продадете за щатски долари или евро.

Ако искате да смесите криптовалутите си заедно, можете да го направите с няколко кликвания. Вашите криптовалути ще бъдат изразени като единична фиатна валута (USD или EUR), въпреки че ще изтеглите сумата като BTC, BCH, LTC, DASH, ETH или ZEC.

Вашите лични ключове се съхраняват (криптират) на сървърите на Rahakott. Rahakott твърди, че дори техните разработчици нямат достъп до частните ключове. Въпреки това, както при всяка ситуация, когато вашите лични ключове се съхраняват на външно устройство, вие ще искате да проявите допълнителна предпазливост при преместване на големи суми пари. В идеалния случай ще използвате Rahakott, за да депозирате криптовалути, да ги смесите и да ги изтеглите.

Ако все пак решите да съхранявате криптовалута в Rahakott дългосрочно, тогава можете да получите достъп до портфейла си по всяко време, като използвате паролата си. Rahakott ви позволява да настроите еднократна парола, като в този случай ще трябва да извършите 2FA проверка на телефона си, преди да влезете. Или можете да настроите дългосрочна парола, като в този случай една парола ви позволява да влезете в Rahakott завинаги.

Rahakott също поддържа протокола Tor за максимална поверителност. Ако искате да прехвърлите криптовалути към Rahakott през Tor, смесете ги заедно, след това ги изтеглете, тогава можете да го направите с пълна, криптирана поверителност.

Ценообразуване и такси на Rahakott

Rahakott е безплатен портфейл и миксер за криптовалута. Всеки може да посети Rahakott.io и да създаде портфейл безплатно.

Когато смесите криптовалута заедно, ще платите такса за услуга. Тази такса за услуги варира от 1,00% до 2,195%. Колкото по-високо заплатите за услугата, която плащате, толкова по-бързо ще бъде обработена вашата заявка и толкова по-добре ще работи миксерът.

Rahakott не начислява такси при прехвърляне на пари от един портфейл на Rahakott в друг. При прехвърляне на пари към или от адрес на външен портфейл обаче ще бъде начислена такса от 0,0005 BTC.

Rahakott също ще добави такси за мрежови услуги, които варират в зависимост от използваната от вас криптовалута.

Съществуват и определени минимални суми за превод, въпреки че те са много малки (минимална сума от 0,0001 BTC, необходима за прехвърляне, например, или 0,001 LTC).

Как да използвам Rahakott

Rahakott е лесен за използване. Всъщност можете да настроите и използвате портфейл за по-малко от 20 секунди. Ето основно ръководство:

Стъпка 1) Създаване на портфейла ви

Посетете Rahakott.io, след което кликнете върху „Създаване на портфейл“ в горния десен ъгъл.

създаване на портфейл на Rahakott

Завършете проверката на Captcha, като въведете цифрите.

Крипто портфейл на Rahakott

След това ще видите своята мнемонична фраза. Запишете тези 24 думи и ги дръжте на сигурно място. Можете да използвате тази фраза, за да възстановите достъпа до портфейла си по всяко време.

Крипто съхранение на Rahakott

На следващата страница Rahakott ще провери отново, за да провери вашата мнемонична фраза, като запише първата и последната дума от тази фраза.

Охраната на Рахакот

Запомнете: ако загубите фразата, няма да можете да влезете в портфейла си и да получите достъп до средствата си. Уверете се, че сте написали фразата си на сигурно място.

Стъпка 2) Избор на криптовалути

След това Rahakott ви позволява да изберете портфейлите за криптовалута, които ще използвате. Можете да избирате от една от шестте поддържани криптовалути, включително BTC, LTC, DASH, BCH, ZEC и ETH.

Портфейл за биткойн Rahakott

Стъпка 3) Настройка 2FA

Rahakott ви позволява да настроите двуфакторно удостоверяване (2FA), въпреки че не е задължително.

настройка Rahakott

Вашият „втори фактор“ може да бъде еднократна парола или стандартна дългосрочна парола.

Ако използвате еднократна парола, ще ви е необходим мобилен телефон с приложение 2FA (като Authy или Google Authenticator). Приложението генерира нова парола на всеки няколко секунди и можете да използвате тази парола за влизане.

Стандартната дългосрочна парола е валидна през цялото време, освен ако не я промените или отмените. Настройвате паролата веднъж, след което я използвате за достъп до портфейла си на Rahakott винаги.

Можете също така да изберете да не настройвате каквато и да е парола, като в този случай всеки с адреса на портфейла ви може да влезе във вашия портфейл на Rahakott.

Стъпка 4) Депозит на средства

Портфейлът ви е официално настроен и вече можете да депозирате средства в него. Rahakott има минимална сума за депозит за всяка криптовалута (0,0001 BTC за биткойн, например). Изпратете средства на вашия адрес в Rahakott от външен портфейл за биткойн и средствата ще се покажат във вашия портфейл.

депозит в Рахакот

Стъпка 5) Смесете

Предимства на портфейла на Rahakott

Използвате Rahakott за неговия миксер. Страницата на миксера е ясна. Можете да персонализирате всички от следните настройки:

Изберете адресите на вашата дестинация: Можете например да изпратите смесените си средства на един или повече адреси на местоназначение.

Изберете своя дял за разпространение: Можете да изпратите 5% от средствата си на един адрес, 10% на друг адрес и 85% на трети адрес, например.

Персонализирайте закъснението си: Ако всичките ви средства пристигат едновременно на всичките ви адреси, това може да изглежда подозрително (особено ако се опитвате да скриете източника на средствата си). Rahakott ви позволява да персонализирате закъснението си от 1 час до 1 месец.

Поверителност на портфейла на Rahakott

Изберете вашата такса за обслужване: При по-висока такса за обслужване (по-близо до 2,195%) средствата ви ще бъдат обработени по-бързо и с по-добро смесване, докато по-ниска такса за обслужване (по-близо до 1,00%) ще дойде при по-бавно смесване и по-малко смесване.

Такси за Рахакот

Персонализирайте вашата сума: В момента Rahakott ви позволява да смесвате от 0,001 BTC до 561,832 BTC. Изберете произволно количество BTC между тези суми, които искате да смесите.

След като сте персонализирали всички тези настройки, можете да въведете паролата си и след това да щракнете върху „Mix Coins“, за да завършите процеса на смесване.

Стъпка 6) Персонализиране на настройките и изтриване на портфейла ви

Rahakott ви позволява да персонализирате настройките от портфейла > Меню с настройки. Можете да изберете кой обмен искате да използвате, например вашия език или валута.

Настройки на портфейла на Rahakott

Можете също така напълно да изтриете портфейла си – да речем, ако сте завършили процеса на смесване и искате да премахнете всички връзки с Rahakott.

Акаунт в Rahakott

За Рахакот

Първата версия на Rahakott бе пусната от Akke Svenson (съосновател), Максим Shreyder (съосновател) и екип от разработчици на 12 ноември 2017 г..

Свенсън има дипломи от Станфордския университет и Кралския технологичен институт в Швеция. Преди да построи Рахакот, Свенсън работи в няколко финтех компании както в САЩ, така и в Европа.

Шрайдер е възпитаник на Московския физико-технически институт и Лондонския университет.

Заключителна дума

Rahakott е портфейл и миксер за криптовалута, който запълва уникална ниша в крипто пространството. Можете да депозирате средства в Rahakott от поддържани криптовалути, след това да ги смесите заедно и да ги изтеглите като фиатна валута в щатски долари или евро. Това е портфейл и миксер, вградени в една удобна услуга.

Отнема 20 секунди, за да настроите портфейла на Rahakott за първи път и всички средства се държат криптирани от страна на сървъра на сървърите на Rahakott. Поради тази причина не се препоръчва да съхранявате големи количества крипто дългосрочно. Като краткосрочен миксер обаче, Rahakott изглежда е идеалният начин да прикриете криптофондовете си.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map