Lumi Wallet: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

Lumi е крипто портфейл и борса, който твърди, че е „най-гладкият крипто портфейл“. Прочетете нашия преглед на Lumi и разберете как да използвате приложението днес.

Характеристика

 • Приложението за крипто портфейл, налично за iOS, Android или като уеб портфейл
 • Лесен ПИН код или 12 думи дума мнемоничен достъп до портфейла
 • Подходящ за начинаещи или напреднали потребители

Методи за депозиране

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Биткойн Кеш
 • EOS
 • Токени ERC20
 • Токени ERC721

Професионалисти

 • Обработва стотици различни символи
 • Лесен за използване на всяко мобилно устройство
 • Йерархична детерминистична (HD) поддръжка

Минуси

 • Високи такси за обмен при закупуване на крипто (1%)
 • Без поддръжка на много подписи
 • Не е с отворен код
 • Загриженост относно изпращането на частни ключове до отдалечени сървъри

Въведение

Lumi Wallet е лесен за използване крипто портфейл, подходящ както за начинаещи, така и за напреднали потребители. Портфейлът, подобно на повечето крипто портфейли, дава на потребителите контрол над техните частни ключове, което означава, че имате пълна собственост върху вашите частни ключове и криптовалути.

Освен това, Lumi Wallet има всички функции, които бихте очаквали да видите в добре проектиран крипто портфейл, включително функционалност за архивиране (чрез мнемонична фраза от 12 думи), HD поддръжка, лесно управление на криптофонда и др. Също така оценяваме, че Lumi вече поддържа не само BTC: портфейлът поддържа и ETH, BCH, EOS, токени ERC20 и ERC721. Това означава, че потенциално бихте могли да съхранявате над 1200 различни монети във вашия Lumi Wallet, включително Tether (USDT).

Lumi Wallet работи най-добре на мобилни устройства. Това е безплатно изтегляне от магазина за приложения за iOS или Android. Можете обаче да се регистрирате и на настолни устройства или на всяко свързано с интернет устройство на LumiWallet.com, като в този случай ще получите собствен уеб портфейл.

Друга отлична функция на Lumi е, че можете да купувате крипто с помощта на кредитни карти – подобно на Coinbase. Ще платите такса, но това е изненадващо просто. Просто избирате сумата си, преминавате през прост KYC процес, въвеждате информация за кредитната си карта и след това получавате крипто. Това е.

Ако никога не купувате криптовалута чрез Lumi, няма нужда да давате никаква лична информация на вашия Lumi Wallet. Можете да използвате приложението или уеб портфейла по напълно анонимен начин. Тази функция е по дизайн и работи по подобен начин на повечето други крипто портфейли.

И накрая, Lumi Wallet има вграден браузър DApp. Вместо да имате хиляди отделни DApps на телефона си и множество раздели в браузъра си, можете да получите достъп до всичко от браузъра DApp в рамките на Lumi, което ви дава незабавен достъп до стотици децентрализирани приложения.

Lumi Wallet изглежда на пръв поглед добър крипто портфейл. Има обаче някои притеснения с портфейла. Най-голямото притеснение е, че портфейлът беше уловен да изпраща частни ключове на потребителите до отдалечен сървър (през уеб приложението). След разкриването на този проблем някои хора твърдяха, че Lumi е измама, предназначена да открадне личните ключове на потребителите, след като достатъчно потребители са изтеглили приложението. Влошаването на нещата беше, че Луми не отрече искането.

За разлика от повечето популярни крипто портфейли, налични днес, Lumi не е с отворен код. Разработчиците не са разкрили онлайн кода на портфейла, което е особено тревожно предвид проблема с частния ключ, който разкрихме по-горе. Първоначално разработчиците на Lumi заявиха, че ще пуснат кода през лятото на 2019 г., но този код не е публикуван от октомври 2019 г..

Основни функции

Основните характеристики на Lumi включват:


Купувайте и продавайте криптовалути: Lumi ви позволява да купувате и продавате криптовалута директно в приложението, използвайки конвенционални методи за плащане като кредитни карти (VISA и MasterCard). Можете да купувате и продавате BTC, ETH, EOS и всички ERC20 токени (чрез Changelly).

Интегриран браузър DApp: Lumi Wallet има вграден в приложението DApp браузър, който работи с всички децентрализирани приложения.

Котировки и диаграми: Приложението предлага котировки и графики на цените за всички монети и жетони.

Анонимен: Няма нужда да предоставяте лична информация, за да използвате Lumi Wallet. Това е напълно анонимно. Ако обаче искате да закупите криптовалута от приложението, ще трябва да попълните KYC Проверка.

Пълно управление на частния ключ: Lumi Wallet ви дава пълен контрол над вашите лични ключове и тези ключове никога не се изпращат никъде или се съхраняват извън вашето устройство. С други думи, вие имате пълен контрол върху личните си ключове.

Безплатно: Lumi Wallet, както повечето крипто портфейли, е напълно безплатен за използване.

Не отворен код: Lumi Wallet не е с отворен код, което означава, че кодът на портфейла не е бил разкрит на обществеността за преглед. Това е притеснително, като се има предвид проблемът с разкриването на частния ключ на Lumi.

Обменяйте незабавно всички крипто активи в приложението: Ако имате криптовалути в портфейла си и искате да ги обмените, можете да го направите в Lumi Wallet чрез Changelly. Разменете всеки крипто актив само с няколко кликвания.

Предлага се за Android, iOS или Web: Lumi се предлага под формата на приложение за iOS или Android, което е най-популярният начин за използване на Lumi. Има обаче и уеб приложение, което можете да използвате от всеки браузър или свързано с интернет устройство.

Приложение Lumi Collect: Lumi наскоро пусна второ приложение, наречено Lumi Collect, което е достъпно само за iOS устройства. Той съхранява колекционерски токени ERC721 – подобно на Metamask, но за мобилни устройства. Lumi Collect може също да подписва всяка транзакция на DApp от браузъра в приложението.

Lumi Валути и двойки

Lumi Wallet първоначално поддържаше само BTC. Последните актуализации обаче добавиха поддръжка за токени ETH, EOS, BCH, ERC20 и ERC721. Можете да съхранявате всички поддържани токени в приложението Lumi Wallet. Можете също така да обменяте тези токени един с друг чрез Changelly.

Lumi Поддържани методи за депозиране и теглене

Можете да закупите криптовалута в приложението Lumi Wallet с помощта на Visa или MasterCard. Или, както всеки портфейл, можете да изпращате или получавате някоя от поддържаните криптовалути в приложението. Ако вече имате биткойн или някакъв ERC20 токен, например, тогава можете да изпратите тези токени до приложението на портфейла и да имате достъп до тях по всяко време. Като цяло Lumi поддържа 1200+ метода за депозиране и теглене.

Процес на регистрация и влизане в Lumi

Регистрирането за Lumi Wallet е толкова лесно, колкото изтеглянето на приложението за iOS или Android. Не е необходимо да въвеждате никаква лична информация, за да използвате портфейла. Ако обаче искате да закупите криптовалута от портфейла, тогава ще трябва да завършите процеса на KYC. Допълнителни инструкции за регистрация са налични в долната част на тази страница.

Lumi Trading

Lumi ви позволява да търгувате 1200+ валути в приложението с помощта на Changelly. Можете също така да купувате и продавате крипто с помощта на VISA или MasterCard.

Такси за Луми

Когато изпращате пари до и от Lumi Wallet, можете да персонализирате таксата за добив въз основа на желаната скорост на вашата транзакция. Можете да платите по-висока такса, за да може вашата транзакция да бъде обработена незабавно, например. Lumi Wallet таксува стандартните такси за добив на биткойни:

 • Такса за обмяна на портфейл Lumi: 1%
 • Стандартна такса за миньор: 40 до 250 сатоши на байт (2 до 24 часа)
 • Такса за бърз миньор: Над 250 сатоши (1 час)
 • Евтина такса за миньор: 20 сатоши на байт (до 1 седмица)
 • Такса по поръчка за миньор: Въведете вашата собствена сума на таксата (варира)

Единствената забележителна такса, начислена от Lumi (освен стандартните такси за добив на биткойн мрежа), е 1% такса за обмен.

Проблеми със сигурността на Lumi и престой

Lumi Wallet не е имал големи хакове или нарушения на сигурността от пускането на пазара – поне няма нарушения, които са били публично открити или разкрити. Има обаче някои опасения относно това как Lumi борави с частни ключове (за което ще говорим по-долу).

Lumi Лесна употреба

Lumi е изключително лесен за използване и мнозина се съгласяват, че това е едно от най-лесните приложения за крипто портфейл за използване на мобилни или настолни устройства. Ако сте използвали други приложения за крипто портфейл, тогава Lumi Wallet ще изглежда много познато. Дори ако сте чисто нов в крипто, но имате основни компютърни умения, не би трябвало да имате проблем да разберете как работи Lumi.

Доверие и поверителност на Lumi

През 2018 г. потребителите на Lumi Wallet се уплашиха малко, когато се разкри, че приложението изпраща мнемонични фрази (вашата фраза от 12 думи за възстановяване) на своите сървъри. Изследовател по сигурността обясни проблема тук. Въпросът беше толкова сериозен, че изследователят по сигурността заключи, че „Това е или стратосферно безотговорно, или Lumi е измамен портфейл, целящ да открадне средствата на всички в даден момент в бъдеще.“ Луми в крайна сметка не отрече твърденията но настояваше портфейлът да е сигурен. Също така е важно да се отбележи, че този проблем изглежда влияе само на версията на уеб портфейла на Lumi – не и на приложенията за Android или iOS.

Обслужване на клиенти на Lumi

Lumi разкрива техния имейл адрес, което улеснява свързването с компанията (на адрес [email protected]). Освен този имейл обаче, Lumi изглежда няма значителни възможности за обслужване на клиенти. Не забравяйте: Lumi е безплатно приложение за портфейл, а не обмен, така че това не е непременно необичайно.

Ръководство за потребителя на Lumi: Как да настроите и използвате Lumi

1. Регистрирайте се

Можете да се запишете за Lumi, като посетите LumiWallet.com.

create-lumi-портфейл

Или посетете магазина за Android, където Lumi Wallet се предлага като безплатно изтегляне. Просто кликнете върху „Инсталиране“.

изтегляне-lumi-портфейл

Има и приложението Lumi Wallet за iOS, което също се предлага като безплатно изтегляне.

lumi-wallet-app

2. Създайте или импортирайте портфейл

как да използвам-lumi-портфейла

Новите потребители на Lumi Wallet ще искат да изберат опцията Create Wallet.

отворен луми портфейл

Ако обаче преди това сте създали крипто портфейл и искате да възстановите портфейла в Lumi с помощта на вашата фраза за възстановяване от 12 думи, можете да го направите под опцията Import Wallet. Можете да импортирате портфейл по три различни начина: като въведете мнемоничната си фраза, качите файла на портфейла си и въведете паролата си или въведете личния си ключ.

lumi-портфейл-настройка

3. Двуфакторно удостоверяване

Lumi предлага опции за двуфакторно удостоверяване (2FA) както в своите уеб портфейли, така и в приложенията за мобилни портфейли. Можете да настроите 2FA пръстов отпечатък, например, или 2FA базиран на имейл или SMS.

4. Начин на плащане

На този етап сте настроили приложението си Lumi Wallet и сте готови да депозирате крипто средства в приложението. Ако вече имате крипто, можете да го изпратите в портфейла и да съхранявате парите си.

lumi-wallet-buy-crypto

Ако все още нямате крипто, обаче, можете да го закупите директно от приложението Lumi Wallet, като в този случай ще платите 1% такса. Можете да платите с VISA или MasterCard.

5. Търговия с криптовалута

Можете да търгувате с криптовалута в приложението Lumi Wallet. Lumi е интегрирал Changelly, което означава, че можете лесно да търгувате 1200+ токена, без да напускате приложението.

lumi-trading-cryptocurrency

6. Теглене

За да изтеглите токени от приложението Lumi Wallet, можете да продадете токените, като използвате наличните методи за плащане в приложението. Или можете да прехвърлите жетоните в отделен крипто портфейл.

С Lumi Wallet вие имате пълен контрол над вашите лични ключове, което означава, че не е нужно да изтегляте криптовалутата си на друго място, за да я „направите своя“.

Заключителна дума

Lumi изглежда като добро, удобно за потребителя приложение за крипто портфейл. Има обаче някои забележителни проблеми, включително липса на поддръжка на много подписи и непрекъснат отказ да се разкрие изходния код на Lumi.

Липсата на изходен код е особено обезпокоителна, след като Луми беше хванат да изпраща частни ключове към отдалечени сървъри. Когато се сблъска с Twitter, Луми дори не отрече, че го правят.

Като цяло Lumi ви позволява да съхранявате 1200+ криптовалути по лесен за ползване начин. Лицата, фокусирани върху сигурността, обаче ще искат да изберат по-утвърдено приложение за крипто портфейл.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map