Криптовалутни портфейли: Защо имате нужда от портфейли?

Някои от връзките в тази публикация са от нашите спонсори. Предоставяме ви точна и надеждна информация. Прочетете нашето разкриване на реклами.

Криптовалутни портфейли

Преглед на статията: Това е изчерпателно ръководство за криптовалутни портфейли, което всеки трябва да знае. Съставихме списък с различните видове крипто портфейли и обясняваме необходимостта да имате такъв.

Основната цел на създаването на биткойн като децентрализирана валута беше да даде на масите силата да контролират и управляват собствените си пари. Може да се запитате:

„Е, нямам ли пълен контрол над парите си?“

Тъй като парите, които депозирате в банката, обикновено се използват за отдаване под наем на други, технически нямате пълен контрол над тях.

Това, което притежавате, е просто IOU или обещание от банката да ви плати. Може да изглежда лудо, но сегашната ни парична система има много основни недостатъци, които убягват на повечето от нас.

Биткойн – и криптовалутите – ви предлагат силата да имате абсолютен и пълен контрол върху парите си.

И като се има предвид факта, че Bitcoin и други криптовалути се увеличават, е жизненоважно да имате собствен портфейл за криптовалута, за да съхранявате и управлявате вашите монети.

Научете как да направите над 100% възвръщаемост, инвестирайки в крипто

БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ Бърза навигация Какво е крипто портфейл?Как работи?

Какво е крипто портфейл?

Опростено определение: Това е софтуерна програма, която съхранява вашите монети

Техническо определение: Това е софтуерна програма, която съхранява вашите лични и публични ключове (те идват по двойки), като ви позволява да изпращате и получавате монети през блокчейна, както и да следите баланса си.

Как работи?


Първо, цифровите портфейли са доста различни в сравнение с вашия физически портфейл. Вместо да съхраняват пари, цифровите портфейли съхраняват частни и публични ключове.

Частните ключове са като вашия ПИН номер за достъп до банковата ви сметка, докато публичните ключове са подобни на номера на вашата банкова сметка. Когато изпращате биткойн, изпращате VALUE под формата на транзакция, прехвърляйки собствеността върху вашата монета на получателя.

За да може получателят да похарчи новопрехвърлените биткойни, неговите частни ключове трябва да съответстват на публичния адрес, на който сте изпратили биткойните. (Прочетете също: Ръководство за вилици: Всичко, което трябва да знаете за вилиците, твърдата вилка и меката вилица)

Собствеността върху вашите частни ключове ви дава пълен контрол върху средствата, свързани със съответните ви публични ключове. Ето защо е жизненоважно да се уверите, че пазите тайно скритите си частни ключове, така че САМО ТИ да знаете личните си ключове.

Ако някой друг получи вашите лични ключове, той ще има контрол над вашите монети. Също толкова важно е да имате резервно копие на личните си ключове, за да се предпазите от случайна загуба.

Също така ще загубите средствата си, ако не можете да възстановите изгубените си частни ключове.

(Прочетете също: Ръководство за монети за поверителност: Сравнение на анонимни криптовалути)

Заявете БЕЗПЛАТНО Ръководство за крипто IRA и получете БЕЗПЛАТЕН DVD „Възходът на биткойн“

ИЗИСКВАЙТЕ БЕЗПЛАТНО РЪКОВОДСТВО Възход на биткойн DVD

Мога ли просто да ги държа на борса, за да избегна сложността?

Бихте могли, но не бихте искали. Въпреки че автоматично ще имате портфейл, когато отворите акаунт за обмен на криптовалута (портфейл, хостван на борса), вие нямате контрол върху частния и публичния ключ.

Да имаш контрол върху ключовете си означава да имаш контрол над вашите монети. Борсите работят като банка; това е доставчик на услуги на трета страна, на когото имате доверие, за да запазите монетите си в безопасност.

Винаги обаче има вероятност борсата да се изключи или да бъде хакната, което да доведе до загуба на монети (пример в точка: Mount Gox Exchange).

Като се има предвид липсата на регулаторна рамка за борсите и криптовалутите като цяло, както и детството на индустрията, най-добрият начин да запазите монетите си в безопасност е да имате пълен контрол върху вашите монети. Можете да имате абсолютен контрол само като имате собствен портфейл.

Освен това, участието в ICO изисква от вас да имате собствени лични портфейли, от които да инвестирате. Не можете да инвестирате в ICO чрез вашата борсова сметка.

Ето ръководство за начинаещи за инвестиране в ICO: Как да участвате в ICO.

(Вижте повече: Ръководство за децентрализирани борси: Сравнение на популярни DEX)

Да започваме!

Изборът на подходящ портфейл може да ви плаши, но не се притеснявайте! За ваше удобство сме съставили различните видове портфейли за различни монети според тяхната цена, ниво на сигурност и мобилност.

Опровержение: За целите на простотата, това ръководство не изброява пълни клиентски портфейли като Bitcoin core, Mist или Parity, тъй като изтеглянето на цялата блокчейн може да не е удобно за потребителя преживяване, въпреки че признаваме, че това е най-безопасният начин за съхранение на вашите монети.

Ръководство за криптовалутни портфейли: Защо имате нужда от портфейли? | MasterTheCrypto.com

Ако искате да започнете, отваряйте безплатно Етер (и ERC20-съвместим) онлайн портфейл, моля, прочетете това Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на MyEtherWallet (MEW).

Като алтернатива, ако искате да отворите безплатно Биткойн онлайн портфейл, моля, разгледайте това Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на биткойн портфейл.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map