KeepKey Review: Сравнителна книга на Crypto Wallet срещу Trezor

Ръководство за портфейла на Keepkey

KeepKey е сигурен криптовалутен хардуерен портфейл от ShapeShift, даващ пълен контрол върху вашите биткойн и базирани на блокчейн активи с пълна прозрачност в много безопасна офлайн среда за студено съхранение.

Нашето ръководство за крипто портфейл KeepKey е единствен по рода си преглед от две части за това как оптимално да използвате и съхранявате монети.

Ето кратко описание на атрибутите на портфейла KeepKey и данните за компанията ShapeShift:

 • Официално име на портфейла: KeepKey
 • Официален уебсайт на портфейла: KeepKey.com
 • Вход за официален портфейл: Beta.Shapeshift.com
 • Модел на портфейла: Класически хардуерен портфейл KeepKey с 3,12-инчов OLED дисплей
 • Тип съхранение: USB HID-клас Йерархично детерминирано устройство за офлайн хладилно съхранение (без батерия)
 • Собственик: ShapeShift (към август 2017 г.)
 • Местоположение и година на започване: Август 2014 г. в Сиатъл
 • Поддръжка на монети: Bitcoin, Bitcoin Cash, BTG, Ethereum, Litecoin, DOGE, Dash + 46 ERC-20 токени
 • Поддръжка на устройство: Приложение за браузър Chrome и Brave + Windows, MacOS, Linux, iOS и Android
 • Интеграция на портфейла: Electrum, Mycelium, MyEtherWallet
 • Интеграция на обмен: ShapeShift
 • Специални функции: Защита с ПИН / парола, персонализирани скорости на плащане, неограничени адреси
 • Функции за сигурност: стикер, защитен от фалшифициране + обвито в пластмаса изречение за възстановяване от 12 думи
 • Екстри: Гаранция за връщане на парите, 30 дни връщане, безплатна доставка, лека / компактна, безплатна техническа поддръжка
 • Trezor Wallet Price: цената на KeepKey Classic е $ 49 USD
 • Аксесоари: Тъкан найлонов USB кабел, Backup Sentence Backup Card
 • Социални профили: Twitter, Facebook, GitHub, Reddit, Instagram
 • Контакт с компанията: Имейл на [email protected] или [email protected], Телефон 1-855-463-8550

Ръководството в две стъпки ще помогне на потребителите да научат съвети за потребителите на KeepKey и дали да го купят спрямо други портфейли:

1) как да използвате / търгувате / обменяте / съхранявате токени с красиво проектираната уеб базирана офлайн опция

2) сравнете всички спецификации и технически характеристики на KeepKey с популярните конкуренти, Trezor и Ledger Wallet

Нека да продължим прегледа на KeepKey и да видим дали можем да отговорим на въпроса дали KeepKey е пазител?

Contents

Поддържане на крипто под ключалки с KeepKey: Ръководство за потребителя

keepkey-crypto-wallet-review

За тези, които търсят висококачествен портфейл, за да запазят своите постоянно нарастващи колекции от криптовалути в безопасност, потребителите всъщност са толкова разглезени за избор, че може да се окаже умопомрачителен и често плашещ.

Цифровите портфейли за активи ви дават лукса да премествате своите крипто монети между борсите, като ви позволяват да запазите добра близост до търговското „действие“. Но в крайна сметка жертвате близостта и целесъобразността за сигурност.

Най-голямата част от кражбите на крипто се извършва чрез отдалечени атаки. Междувременно твърдите портфейли действат като форма за хладилно съхранение – значително намалявайки шансовете ви да бъде открадната крипто.

С други видове твърди портфейли, като Trezor и Ledger, вече са преминали през „изцеждането“ на нашия преглед и ръководства. Сега ще насочим вниманието си към по-малко известна, макар и „по-млада“ компания: KeepKey. Нека споделим подробностите за това как да изпращате, получавате, купувате, търгувате, управлявате, проследявате и взаимодействате с различните поддържани крипто активи и да разгледаме функциите за сигурност на банков клас, които предлага този популярен мултивалутен портфейл.

От придобиване до придобито: кратка биография на KeepKey

какво е водещ ключ

И така, какво точно прави KeepKey такъв „младеж“ в сравнение с подобни на Ledger и Trezor? Е, малко странно е да го наречем млад, когато е създаден през 2015 г. в сравнение с формирането на последния през 2014 г..

Но през първата си година като бизнес, ръководена от Дарин Станчфийлд, компанията претърпя доста впечатляващ растеж за толкова малък период от време. През това време тя успя да събере достатъчно капитал, за да направи първото си придобиване, което беше Multibit, Bitcoin Wallet през 2016 г..

Това, което направи това придобиване още по-интересно, е фактът, че KeepKey завърши покупката, като плати цялата сума в биткойн. Това събра два много бързо развиващи се бизнеса.

Една от големите стъпки напред дойде още на следващата година, когато стартираният от Сиатъл KeepKey стартира от швейцарската борса за криптовалути, известна като ShapeShift на 16 август 2017 г., която бе оглавена от големия крипто влиятел Ерик Вурхис. Докато при този вид придобиване на „всички парични сделки“ Станчфийлд би се оттеглил от властта с разтърсване на базата на лидери, той остава главен изпълнителен директор заедно с Кен Ходлър като главен технически директор на компаниите..

Ерик Вурхис, който се смята за един от най-известните поддръжници на биткойни в началото, имаше това да каже за това защо са купили портфейла KeepKey:

„Сигурността е от решаващо значение, когато става въпрос за държане и търговия с цифрови активи,“ […] „Един от нашите приоритети винаги е бил да направим опитът за обмен възможно най-безопасен и лесен за потребителите, а нашето сдвояване с KeepKey ни позволява да осигуряват несравнимо изживяване на клиентите. ” […] Потребителите могат да държат монетите си на хардуерното устройство и да ги обменят при поискване в портфейла, без дори да посещават уебсайт. Когато сдвоите хардуерния портфейл KeepKey с борсата на ShapeShift, преживяването е вълшебно. ” […] „Виждаме бъдеще, в което ключовете се съхраняват на хардуера, а обменът, който не е личен, се осъществява директно от хардуера.“

Това е растеж, който продължава да продължава за хардуерното устройство за цифрови активи KeepKey, тъй като продължава да се представя като недооценен скъпоценен камък сред портфейлите за студено съхранение; притежаващи високо ниво на качество на дизайн и сигурност за толкова рентабилен диапазон, който е много по-различен от отварянето на безплатен биткойн портфейл.

KeepKey крипто токен съхранение

KeepKey крипто токен съхранение

Така че с този вид впечатляващ растеж, който проектира KeepKey напред, за да седне сред хора като Trezor и Ledger. За обикновения потребител колко точно достъпност предоставя, когато става въпрос за съхранение на цифрови активи?

Сравнявайки дигиталния портфейл директно с моделите, налични в момента от неговите конкуренти, KeepKey позволява на потребителите да съхраняват всякакви количества от над 40 различни криптовалути, алткойни и дори ERC20 токени.

Те, разбира се, включват библиотеката на популярни крипто, като – Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum, Litecoin, заедно с няколко стабилни монети като TrueUSD, Tether и DAI. Съществуват и всички ERC-2o базирани на ефири токени като Aragon, Augur, Basic внимателно жетон, Civic, District0x, FunFair, Golem, Gnosis, OmiseGo, SALT, Bancor, ICONOMI, Melon, SwarmCity, Wings, iExec, Status, Numeraire, Metal, TenX, Qtum, 0x, FirstBlood, Ripio Credit Network, SingularDTV, DigixDAO, WeTrust, Matchpool, Edgeless и Storj също.

keepkey-crypto-coin-token-support-list-списък

Списък на поддържаните криптовалути за хардуерния портфейл KeepKey

Общността играе доста активна роля при добавянето на допълнителни цифрови активи към портфейла. Всичко, което потребителите трябва да направят (като регистрирани членове / потребители), е да попълнят формуляр за заявка за актив, за да получат повече.

Освен съхраняването на тези активи, същите тези валути могат да се изпращат, получават и съхраняват.

Какво има в дизайна: KeepKey Crypto Hardware Wallet

KeepKey Crypto Hardware Wallet

Дизайнът на портфейла KeepKey е интересна комбинация от издръжливост и впечатляваща естетика.

Това обаче е много повече от просто за шоу; портфейлът включва голям екран, за да видите не само вида цифрови активи, които сте съхранили, но историята на съхранението и транзакциите в и извън вашия портфейл.

По същия начин като Ledger, портфейлът на KeepKey изисква да потвърдите всички транзакции, които се извършват с портфейла; осигурявайки ви допълнителен слой сигурност за всяка дейност, свързана с вас и вашите инвестиции.

Една от интересните функции, които портфейлът позволява, е персонализирана система за скорост на транзакциите. Това означава, че ако искате да поставите акцент върху бързи транзакции с по-високи разходи за газ или по-бавни, за да спестите разходи – лесно можете да изберете да направите това.

Придобиването на KeepKey от ShapeShift всъщност предлага на потребителите съвсем друго измерение в частност на твърдия портфейл.

Тази интеграция с ShapeShift всъщност ви предлага бърз и сигурен достъп до специалния обмен и настолно приложение на компанията.

Това позволява на потребителите да обменят, купуват и продават криптовалути директно извън и в портфейла ви.

Това настолно приложение е доста полезно за потребители, които искат не само да проследяват своите транзакции, но и ефективността на своите инвестиции с течение на времето.

Представяме ви модела: The KeepKey Classic

Класическият KeepKey

За разлика от конкурентите на пазара, няма стратифицирано ниво на продукти, от които потребителите да могат да избират; има само един модел. И за този единствен тип, той осигурява доста полезност за наистина ниска стойност.

С доста добър набор от крипто активи, които потребителите могат да изберат да съхраняват, използвайки го, заедно с изключително интуитивен дисплей, който проследява вашите разходи и различни активи във времето. Почти сякаш това е продукт, който би трябвало да струва повече от $ 79, но ниско и ето – не е така.

С опциите за скорост на транзакциите във вашата библиотека с монети, за решения за допълнителна сигурност, включително стандартните ПИН кодове и 24 ключови фрази за начало, има голяма доза сигурност, която да съвпада с другите му камбани и свирки.

Единственият истински проблем с тази ключова фраза е, че тя не е точно интуитивна, ако трябва да я сравним с други хардуерни портфейли там. Например и моделите Trezor, и Ledger предлагат някакъв вид хартиена брошура или стоманен портфейл, за да може действително да се следи тези фрази.

KeepKey междувременно ви показва само фразата, което означава, че от вас зависи всъщност да съберете хартия, за да съхраните нещото.

Което, ако иначе не сте били подготвени за тази стъпка, може да ви остави заключени от нещо, което току-що сте купили.

Един от другите недостатъци на този портфейл е фактът, че той не е точно това, което бихме нарекли „удобен за джоба“ и всъщност е значително по-обемен, когато е поставен до по-ергономично приятните модели Trezor или компактната и непретенциозна книга Нано.

Една от големите линии на повреда, заедно с този чист размер, е фактът, че няма и функция „Lock“.

Това означава, че нищо не ви спира да въведете случайно натискане на бутони или дори да откраднете активите си, като ги отключите, за съжаление, докато се синхронизират с вашия настолен или мобилен телефон. Това създава доста тревожно сляпо място в дизайна му, но те бързо одобряват всички действия, извършвани върху хардуерния портфейл.

Ето един поглед върху дизайна на хардуерния портфейл KeepKey:

keepkey-wallet-security

Ето видео преглед за това как да използвате KeepKey и да получите настройка:

Настройка с портфейла KeepKey

keepkey-chrome-app-wallet-client

Ако сте се интересували да започнете с KeepKey, ето какво ще трябва да направите, за да стартирате и стартирате.

Първо: Инсталирайте свързаното приложение KeepKey в един от браузърите на уебсайта. Докато приложението е достъпно за Windows, iOS и Linux, когато става въпрос за някой от тях, най-добрата версия идва от разширението на Chrome за приложението.

Второ: включете вашия хардуерен портфейл KeepKey в лаптопа или работния плот. С вашия портфейл ще ви бъде предоставено специално USB устройство, което използвате, за да синхронизирате портфейла си с вашия настолен компютър / лаптоп и приложение.

Трето: След като инсталирате приложението Chrome и включите хардуерния си портфейл – стартирайте приложението KeepKey и ще бъдете пренасочени към приложението през уебсайта. Ако не сте, тогава вероятно ще трябва ръчно да отворите chrome и да изберете разширението.

Ако в даден момент трябва да завършите едно или повече надстройки на хардуерния си портфейл, всичко, което трябва да направите, е да изключите устройството и да го свържете отново чрез USB, като същевременно задържите бутона в горната част на портфейла си. Това ще стартира началото на надграждането на софтуера.

Четвърто: С това надстройване ще получите достъп до вашия уникален частен ключ. Както подсказва името, това е ключ, който е само за очите ви. Подобно на описаното, това ще ви бъде показано само веднъж и трябва да сте сигурни, че го записвате и записвате.

След това: Ще трябва да създадете уникален личен идентификационен номер. Което е напълно адаптивно в зависимост от това колко сигурен искате портфейла си; колкото по-дълъг е ПИН кодът, толкова по-сигурен ще бъде той.

След като потвърдите този ПИН, ще ви бъдат показани 12 произволно генерирани думи, които ще бъдат вашето „изречение за възстановяване“. KeepKey сега ще покаже тези думи отново, така че трябва да сте супер внимателни, докато ги записвате.

Ето видео за преглед, за да помогнете за настройка с портфейла за биткойни и криптоасет KeepKey:

Главният изпълнителен директор на ShapeShift Ерик Вурхис също добави към предната част на сигурността на хардуерния портфейл и недоверен обмен:

„На фона на засиления интерес към концепцията за цифровите валути, един прост, лесен за използване портфейл за студено съхранение с функционалност на собствения обмен е един от ключовите фактори за по-широкото приемане,“ […] „С Shapeshift потребителите не трябва да оставят средства на борса . С KeepKey потребителите не трябва да оставят средства на какъвто и да е компютър. Виждаме бъдеще, в което ключовете се съхраняват на хардуер, а обменът, който не е личен, се осъществява директно от хардуера. “

Сега нека да започнем прехода от преглед само на крипто портфейла KeepKey и да започнем да го сравняваме индустриални конкуренти и конкуренти, Trezor и Ledger, като започнем с цената преди пълен преглед.

Съвпадение на разходите: KeepKey Vs Trezor и Ledger

Trezor + Ledger + KeepKey сравнение

Като сегмент във втората част на това ръководство за портфейла на KeepKey, нека започнем с разликите в цените и вариациите в цените между Trezor, Ledger и разбира се KeepKey.

Въпреки че портфейлът KeepKey Hardware предлага доста впечатляващ набор от функции, благодарение на придобиванията си през годините, заедно с голям брой крипто активи, които потребителите могат да съхраняват, проследяват и преместват с портфейл, той предлага добра поддръжка за своите потребители.

Недостатъците включват неговата обемистост спрямо конкурентните модели, предлагани на пазара, заедно с факта, че произволно генерираната ключова фраза за семена се показва само веднъж, като брошурата се предоставя заедно с продукта.

Но, като се има предвид факта, че предлага някои добри функции за около $ 79, това е хардуерен портфейл, който си струва да се разгледа, може би не директно от пръст до пета с гамата Ledger или Trezor, обаче.

KeepKey срещу Trezor и Ledger: Функции + Ръководство за сравнение

Keepkey ръководство за сравнение

В най-основния си смисъл KeepKey може да се разглежда като хардуерен портфейл за биткойни, който е предварително изграден с няколко усъвършенствани функции за сигурност, които осигуряват минимизиране на потенциални проблеми, свързани с виртуална / физическа кражба, с които всеки притежател на крипто може да се сблъска. От парична гледна точка устройството е изключително достъпно и в момента се оценява под марката от сто долара – което го прави едно от финансово най-жизнеспособните решения за портфейли, налични днес.

Keepkey беше пуснат през 2015 г., време, когато пазарът за крипто съхранение току-що тръгна. Той използва йерархично детерминирана (HD) рамка, за да помогне за съхраняването на личните ключове. За онези наши читатели, които може да не са наясно какво означава терминът „частни ключове“, по същество това е криптографска техника, която позволява на потребителите да имат достъп до своите криптографски притежания по изключително сигурен и рационализиран начин. От гледна точка на съхранението можем да видим, че освен BTC, KeepKey позволява транзакции, свързани с редица други популярни крипто-активи като Ethereum, Litecoin, EOS, Cardano, Dash, Dogecoin и т.н..

Не на последно място, KeepKey може доста лесно да се интегрира със свързания с него софтуер за портфейли с едно натискане на бутон. Всичко, което трябва да направите, е да разгърнете модула за съхранение на частен ключ / подписване на транзакции, за да започнете да използвате потребителския интерфейс на работния плот по бърз и удобен начин. Портфейлът е съвместим с редица различни операционни системи, включително Windows, PC, Mac, Linux и Android. Не само това, портфейлът работи перфектно и с различни меки единици за съхранение. Те включват:

 • Electrum
 • MultiBit
 • Мицел

Преглед на ключовите характеристики на портфейла KeepKey

Преглед на портфейла KeepKey

Направо през вратата трябва да се отбележи, че за разлика от много от съвременниците си, които използват корпус с пластмасово покритие, Keepkey се чувства като първокласно устройство поради използването на алуминиев корпус. По-долу са изброени няколко от ключовите аспекти на портфейла, които могат да представляват интерес за потенциалните купувачи:

Размери: 38 мм х 93,5 мм х 12,2 мм

Тегло: Малко под 54 g

Връзка: Портфейлът може да бъде свързан към всеки настолен компютър, лаптоп или цифрово устройство, като се използва стандартен Micro-USB HID конектор.

Поверителност: Използва модул за сигурност TRNG (хардуерен генератор на произволни числа)

Процесор: ARM Cortex-M3

Интеграционен капацитет: Един от основните акценти на KeepKey е способността му да се интегрира с родния API на ShapeShift. Това позволява на потребителите да улесняват криптовалутите по изключително опростен начин.

Елегантен поглед: Портфейлът е натоварен с шикозен анодизиран алуминиев калъф, който изглежда малко подобен на покритието, което Apple в момента използва за своята серия MacBook. Освен това OLED екранът на портфейла е с дължина 3,12 and и е направен с помощта на поликарбонат.

Съвместимост на монетите: Един от най-разочароващите аспекти на Keepkey е фактът, че той предоставя само на потребителите поддръжка за 7 основни криптовалути (което включва установени имена като Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Dogecoin, DASH и Litecoin), както и 32 други токени ERC-20.

И накрая, от парична гледна точка, в момента цената на портфейла е около $ 80 (което е голямо понижение от по-ранната цена от $ 239).

Лесно използване

При покупка човек може да започне да използва KeepKey, като изтегли няколко разширения на Google Chrome и ги инсталира на своите компютри. Външните се използват за генериране на адрес на портфейла на потребителския софтуер, както и за свързване към неговия / нейния уеб браузър към KeepKey.

След като основната инициализация приключи, собственикът на портфейла може да пристъпи към депозиране на всякакви криптовалути в тяхната единица за съхранение, както и да свърже свързаните с тях сметки за обмен, за да улесни бъдещите преводи.

Що се отнася до начина, по който могат да се получават плащания чрез KeepKey, процесът е доста ясен. Всички свързани транзакции трябва да бъдат предадени чрез системата за вътрешен регистър на портфейла. За това трябва да бъде изпратена заявка, която след обработката позволява на потребителите да направят ръчно потвърждение. След приключване, tx се подписва и се връща на компютърния клиент.

Сигурност

Keepkey сигурност

Както много от нашите читатели може би вече са наясно, KeepKey в момента се счита за един от най-сигурните HD портфейли на пазара днес. Това е така, защото портфейлът използва редица протоколи за сигурност като:

Частни ключове: Тъй като Keepkey е обект за хардуерно съхранение, частните ключове (по всяко време) се съхраняват на самото устройство. Това свежда до минимум шансовете неправомерни лица от трети страни да получат достъп до личните притежания на потребителя.

Персонален идентификационен номер (ПИН): Както при няколко различни хардуерни портфейла, Keepkey използва ПИН модул, който гарантира, че хакерите и други лоши участници няма да получат неоторизиран достъп до устройството на човек.

Фраза за възстановяване: В малко вероятния случай на собственик на Keepkey да загуби достъп до физическото си устройство, той може да използва изречение за възстановяване от 12 думи, генерирано по време на началната фаза на настройка на портфейла.

Паролна фраза: В допълнение към гореспоменатата фраза за възстановяване, собствениците на Keepkey също имат възможност да използват допълнителна дума, която е свързана с тяхното съществуващо изречение за възстановяване. Въпреки че тази функция наистина е доста уникална, създателите на портфейла не препоръчват на никого да използва тази опция, докато последствията не бъдат надлежно разбрани.

Какви са предимствата и недостатъците?

keepkey-портфейл-предимства

Предимства

(i) Лесно закупуване: Keepkey може да бъде закупен директно от редица онлайн доставчици на дребно, включително Amazon, eBay и др. Освен това човек може да направи покупка чрез официалния уебсайт на компанията.

(ii) Висока степен на сигурност: Както бе споменато по-рано, благодарение на използването на Keepkey на различни протоколи с висока степен на сигурност, както и на минималната зависимост от интернет, потребителите могат да бъдат сигурни, че техните средства са в безопасност по всяко време.

(iii) Дизайн и лесна употреба: Keepkey е един от най-лъскавите, атрактивни и професионално изглеждащи крипто портфейли, предлагани на пазара днес. Освен това се предлага натоварен с OLED екран, който прави използването на устройството изключително рационално.

(iv) Съвместимост и цена: Портфейлът може да се използва заедно с широк спектър от цифрови валути. Не само това, че през последните 4-5 години цената на Keepkey е намалена значително, за да стане много по-достъпна за средния ентусиаст на криптовалутите.

Недостатъци

(i) Липсващи основни неща: Поради липсата на напълно функционален уеб портфейл на Keepkey, потребителите трябва да разчитат на редица софтуер на трети страни, като Electrum или MultiBit, за да използват пълния потенциал на устройството.

(ii) Размер: Друг аспект на портфейла KeepKey, който може да го направи потенциално по-малко привлекателен за някои потенциални купувачи, е относително големият му размер (особено в сравнение с други подобни продукти като Trezor или Ledger).

(iii) Напредъкът не може да бъде спасен: Въпреки че процесът на настройка сам по себе си е доста прост и рационализиран, в случай че има проблем по време на тази начална фаза, потребителите нямат възможност да запазят своя напредък.

Сигурност и настройка

как работи портфейлът на Keepkey

От техническа гледна точка можем да видим, че портфейлът KeepKey използва „ограничен op-протокол“, който предотвратява излагането на нечии частни ключове на устройства на трети страни. Също така, когато се използва присъда за възстановяване, портфейлът показва шифър, който непрекъснато размества (като по този начин предотвратява хакерите да използват P&Свързани техники за получаване на неоторизиран достъп до нечия собственост).

Също така, тъй като KeepKey е съвместим с ShapeShift, той стана изключително популярен сред потребителите на начинаещата криптовалутна борса. Въпреки това, за хората, които използват други платформи за търговия, ще трябва да изтеглят клиент на Google Chrome, който е проектиран да взаимодейства с KeepKey по опростен начин.

След като изтеглите разширението за Chrome, трябва да изпълните следните стъпки:

Включете хрома и инициализирайте Keepkey, като натиснете съответния бутон за захранване.

След като тази предварителна стъпка бъде направена, потребителите трябва да настроят своя PIN код, който може да бъде между 1 и 9 цифри. Номерата ще бъдат показани на 3 × 3 решетка по разбъркан начин.

След фазата на настройка на паролата потребителите ще трябва да създадат своя собствена начална фраза. Тази комбинация от думи е изключително важна за бъдещо възстановяване на активи и трябва да бъде записана от собственика на портфейла на предоставената карта.

И накрая, създателите на портфейла са включили найлонов найлонов USB кабел в кутията, носеща устройството – нещо, което прави опаковката да изглежда изключително първокласна и престижна. Единственият възможен недостатък на цялата сделка обаче е, че Keepkey е едно от най-тежките / най-големите решения за съхранение на цифрови активи, предлагани на пазара днес.

KeepKey Преглед на сравнението между Trezor и Ledger

KeepKey сравнение с Trezor и Ledger Wallet

В този раздел ще разгледаме основните характеристики на KeepKey в сравнение с няколко други популярни хардуерни портфейла (а именно Trezor T и Ledger Nano S), които в момента се предлагат на пазара. Преди обаче да се задълбочим в темата, най-добре би било да дадем кратък преглед на двете гореспоменати устройства.

Ledger Nano S: Nano S е едно от най-продаваните решения за крипто портфейли в света днес. Той е известен със своите здрави функции за безопасност и е с предварително изградена поддръжка за редица различни цифрови активи, включително Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash (както и множество други алткойни). Не само това, устройството може да бъде настроено доста лесно, като се използват редица прости стъпки, които са лесни за разбиране и изпълнение. И накрая, устройството се предлага със защитен OLED дисплей, който се използва за проверка на отделни транзакции чрез щракване върху страничните бутони, прикрепени към него.

Trezor T: Trezor Model T е друго популярно решение за крипто съхранение, разработено от SatoshiLabs, базирана в Чешката република технологична производствена компания. Подобно на много от своите съвременници, Trezor също така поддържа широк спектър от цифрови активи, като същевременно е доста достъпен.

Поддържани монети

поддръжка на портфейла на Keepkey

Както бе споменато по-рано, един от основните недостатъци на Keepkey е фактът, че той осигурява само интеграционна поддръжка за общо 45 крипто активи. За сравнение можем да видим, че Trezor позволява на потребителите да съхраняват повече от 700+ монети, токени и криптовалути. По същия начин трябва да се посочи, че освен че поддържа най-популярните криптовалути, предлагани в търговската мрежа, Ledger Nano S също така поддържа и ERC20 токени. В резултат на това устройството е съвместимо с повече от 1100+ цифрови актива.

И накрая, трябва също да се отбележи, че докато KeepKey се предлага с вградена поддръжка за Shapeshift, Trezor поддържа Changelly и Ledger е съвместим с Etherdelta и Radar Relay.

Безопасност и сигурност

защита на криптоактивите на Keepkey

Когато разглеждаме аспекта на сигурността на гореспоменатите три портфейла, можем да видим, че всяко устройство предлага широк спектър от протоколи за сигурност, които могат да бъдат използвани от собствениците за защита на техните крипто притежания. Има обаче няколко ключови разлики, които трябва да бъдат посочени в това отношение.

Ledger Nano S не е проект с отворен код и за да увеличи максимално сигурността си, портфейлът използва два микроконтролера, проектирани изключително за съхранение. От двата чипа, единият е контролерът SE, когато всички семе данни се съхраняват и съхраняват, докато другият е мястото, където се поддържа информацията за маркера. Към момента на писане на тази статия обаче оперативните аспекти на вътрешния хардуер на Ledger не са известни.

Противно на Nano S, Trezor Model T е изцяло базиран на отворен код и се предлага предварително изграден с един микроконтролер, който се използва за генериране и съхраняване на частни ключове. По същия начин, портфейлът KeepKey също е базиран на отворен код и не включва никакви функционални аспекти, които биха могли да го направят податлив на хакерски опити или прониквания на трети страни.

Също така се споменава, че нито едно от гореспоменатите устройства не използва операционна система, която може да остави устройствата податливи на различни заплахи, свързани със злонамерен софтуер. Освен това Ledger Nano S може също да бъде удвоен като инструмент 2FA (двуфакторно удостоверяване), което е доста удобна функция, с която разполагате.

По отношение на това кое устройство предлага на потребителите с най-голяма степен на сигурност, Trezor T и Keepkey използват рамки с отворен код, което означава, че техните протоколи за сигурност се преглеждат доста често. Това в дългосрочен план помага на устройствата да останат много по-сигурни. И макар че е факт, че затворените системи (като тази, използвана от Ledger) правят изключително трудно за злодеите успешно изпълнение на атаки срещу тях, това също означава, че всички вектори на атака, използвани за експлоатация на такива устройства, или ще останат неизвестни, или ще бъдат открити с изключително бавна скорост.

Ценообразуване и лекота на покупка

Когато сравняваме Ledger Nano S, Keepkey и Trezor от финансова гледна точка, можем да видим, че макар и трите портфейла да са сравнително достъпни, цената на Nano S от $ 60 побеждава другите две устройства с доста голяма разлика.

В това отношение можем да видим, че докато Trezor T в момента се продава онлайн на базова цена от около $ 165, KeepKey е на разположение за $ 80 – $ 100. Трябва също така да се отбележи, че за най-дълго време стойността на дребно на KeepKey е около $ 240 и че едва наскоро цените на портфейла са намалени до около $ 80 в региона.

И накрая, трябва да се помни, че в интернет има постоянно достъпни сделки за стойност и по този начин винаги има голям шанс гореспоменатите портфейли да станат достъпни за цени, които са много по-евтини от техните MRP.

Размер и дизайн

дизайн на портфейла за съхранение

(i) KeepKey: От трите портфейла, разгледани в тази статия, KeepKey се отличава с най-естетически приятен дизайн с огромна разлика. И докато красотата може да е нещо субективно, редица технологични ентусиасти, използвали Keepkey, изглежда се съгласяват с това мнение. Това е така, защото KeepKey е известен с това, че е първият хардуерен портфейл на пазара, който се предлага предварително с 3-инчов 1.2 екран, който позволява на потребителите да стартират резервно копие, без да се налага да свързват портфейла към настолен компютър.

(ii) Книга: Ledger Nano S се отличава с приличен размер OLED екран и предлага на потребителите с основен дизайн тип палеца (като същевременно им позволява да избират от 5 различни цветови схеми). Например, Nano White Paper Edition изглежда доста изискано и разполага с бял калъф, който е доста естетически приятен. Освен дизайна, Nano S не е подходящ за начинаещи, защото изисква от потребителите да включат устройствата си в USB хост, за да имат достъп до своите цифрови притежания. И накрая, при покупка кутията Nano S се доставя със следното съдържание:

 • Хардуерен хардуерен портфейл
 • 1 USB кабел
 • Инструкция за употреба
 • Ключодържател
 • Лист за възстановяване на семена
 • Размери: 56,95 мм х 17,4 мм х 9,1 мм
 • Тегло: 16.2g

Портфейлът е изработен от четка от неръждаема стомана и пластмаса. Не изисква външни батерии за захранване.

(iii) Trezor: Trezor T се отличава с доста тромав дизайн, който не е много красив за гледане. Външното тяло е направено от пластмаса, което придава на портфейла евтин външен вид, но в същото време го предпазва от случайни падания.

Освен това, устройството се предлага с цветен LCD екран, който е малко по-голям от това, с което е оборудван Nano S (но е значително по-малък от това, което поддържа функцията KeepKey.) Освен това се предлага с два навигационни бутона отпред и тежи около 0,2 грама по-малко от Книгата. Кутията Trezor T съдържа следните елементи:

 • Устройство Trezor Model T
 • Модел T магнитна докинг станция
 • USB-C кабел
 • 2x брошура със семена за възстановяване
 • Стикери Trezor
 • Размери: 64 mm x 39 mm x 10 mm
 • Тегло: 16 g

Съвместимост с външен софтуер

крипто портфейл keepkey използва

Друг основен аспект, който си струва да имате предвид при избора на хардуерен портфейл, е неговата съвместимост с външен софтуер на трети страни. В този раздел ще разгледаме съвместимостта на нашите три устройства с популярни решения за меки портфейли, налични на пазара днес.

KeepKey: Electrum, MyCelium, MultiBit HD, GreenBits и Green Address

Trezor: Electrum, Electrum-Dash, Electrum-LTC, MetaMask, Mycelium, MyCrypto, CoPay и MyEtherWallet

Ledger Nano S: Electrum, MyCrypto, CoPay и MyEtherWallet

Лесно използване и настройка

Въпреки че описахме процеса на настройка на Keepkey с доста подробности по-рано в тази статия, в този раздел ще разгледаме процеса на настройка, свързан с Ledger Nano S и Trezor Model T.

Ledger Nano S:

Ledger-nano-s

Инициирайте устройството, като го свържете към компютър или лаптоп.

Изтеглете и инсталирайте приложението Ledger Live, което е достъпно безплатно на официалния уебсайт на компанията.

Включете устройството и си запишете началните думи, които се показват на екрана (след стартирането на приложението).

Настройте парола, която ще използвате за бъдещ достъп.

Trezor Модел T

trezor срещу keepkey

Вземете приложението Trezor от уебсайта на компанията и го инсталирайте на вашия компютър.

Прикрепете портфейла на Trezor към вашия компютър и инсталирайте съответния фърмуер, както е посочено в ръководството. След като това стане, устройството трябва да бъде включено и рестартирано.

Използвайки софтуера за десктоп, кликнете върху раздела „Създаване на нов портфейл“ и направете копие на семето за възстановяване, което ви се предоставя.

И накрая, трябва да се отбележи, че Ledger Nano S не се предлага с предварително изградена поддръжка за конектори от тип USB-C. Вместо това разполага с USB 2.0 връзка. На същия дъх Trezor T не само се предлага с C-type порт, но производителят предоставя на купувачите и USB-C съединителен кабел в родния комплект инструменти на продукта.

И така, кой трябва да изберете тогава?

След като преминахме цялото ръководство, се надяваме, че вие, нашият читател, сте в по-добра позиция да вземете по-информирано решение, когато става въпрос за избор между Trezor T, KeepKey и Ledger Nano S.

Докато портфейлът KeepKey се отличава с изключително атрактивен дизайн, както и лесен за използване интерфейс, външният му корпус е склонен към външни повреди – поради факта, че корпусът на портфейла се състои предимно от OLED екран. От друга страна, портфейлите Trezor и Ledger разполагат с външни обвивки, изработени от трайна пластмаса, които са по-устойчиви на ежедневно износване.

От гледна точка на ценообразуването обаче Ledger Nano S и KeepKey са много по-евтини в сравнение с модела Trezor T. Така че в крайна сметка решението ви вероятно ще се сведе до няколко ключови неща като:

 • Колко пари сте готови да отделите?
 • Търсите ли да закупите по-малко известни крипто активи / алткойни?
 • Дали продуктовият дизайн играе голяма роля в процеса на подбор?

Заключителна дума за крипто портфейла KeepKey

Хардуерният портфейл за криптовалута KeepKey определено е популярен избор сред притежателите на биткойн. Докато портфейлите Trezor и Ledger имат по-голям пазарен дял през 2019 г., KeepKey е жизнеспособна опция за безопасно и сигурно съхранение на криптоактиви.

Тъй като цената на биткойн продължава да расте и влиза в по-масови случаи на употреба, защитата на криптовалутата е от първостепенно значение, като защитава активите ви от хакери и съхранява частните ви ключове офлайн. Като се има предвид всичко, което намерихме онлайн за крипто портфейла KeepKey, това уникално устройство за съхранение на хардуер е качествен избор за препоръчване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me