Как да отворите MyEtherWallet за по-малко от 5 минути

Това ръководство ще разгледа подробно процеса на отваряне на портфейла MyEtherWallet (MEW). Това е продължение на предишното ни Ръководство за криптовалутни портфейли: Защо имате нужда от портфейли?

Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на портфейл MyEtherWallet (MEW)

Поддържането на вашите монети в обмен може да представлява реален риск да загубите всички тях. Защо? Просто защото технически не „притежавате“ монетите, които сте купили на борса. Борсите работят като банка; това е доставчик на услуги на трета страна, на когото имате доверие, за да запазите монетите си в безопасност. Винаги обаче има вероятност борсата да се изключи или да бъде хакната, което да доведе до загуба на монети (пример в точка: Mount Gox exchange). Като се има предвид липсата на регулаторна рамка за борсите и криптовалутите като цяло, както и детството на индустрията, най-добрият начин да запазите монетите си в безопасност е да имате пълен контрол върху вашите монети.

Наличието на реална и истинска собственост върху вашите монети означава, че вие ​​контролирате вашите лични ключове. И единственият начин да контролирате и управлявате личните си ключове е чрез притежаването на собствен портфейл. Тъй като много ICO в наши дни са под формата на токени ERC-20, основната основна валута за участие в ICO е чрез монети Ethereum (ETH). (Вижте също: Монети, жетони & Altcoins: Каква е разликата?)

За да участвате в ICO, трябва да отворите портфейл, съвместим с Ethereum. Най-често срещаният портфейл на Ethereum е MyEtherWallet. Лесно е да се настрои и осигурява предимствата на сигурността при притежаването на монети. Това ръководство ще обясни стъпките, необходими за отваряне на собствения ви портфейл MEW. Преди да продължим напред, важно е да разберем ключовите термини, свързани с портфейла. (Прочетете също: Ръководство за начинаещи за ICO инвестиране: Как да участвате в ICO)

Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на портфейл MyEtherWallet (MEW)

Нека започнем да настройваме вашия портфейл MEW!

Стъпка 1: Отидете на Моят ефирен портфейл

Уверете се, че сте маркирали страницата, тъй като има много случаи на фишинг сайтове, които отразяват сайта на MEW. Като предпазна мярка, вие също трябва да разгледате URL адреса и да потърсите MYETHERWALLET LLC [US] сертификат, за да удостоверите, че това е оригиналният сайт на MEW.

Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на портфейл MyEtherWallet (MEW)

Стъпка 2: Създаване на портфейл

Създайте нов портфейл, като въведете защитена парола на първата страница по подразбиране. Добре е да имате дълга и произволна парола, за да защитите по-добре портфейла си. Ако имате склонност да го губите, не забравяйте да го запишете и да го съхранявате на безопасно място. Кликнете върху „Създаване на нов портфейл“, за да продължите “.

Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на портфейл MyEtherWallet (MEW)

(Прочетете повече: Ръководство за криптовалутна сигурност: Активиране на 2FA)

Стъпка 3: Запазете файла си с хранилище на ключове


Изтеглете файла Keystore (който е във формат UTC / JSON) и се уверете, че не го губите. Направете резервно копие, за да сте в безопасност. За възстановяване или възстановяване на портфейла ви е необходим файл на Keystore. Можете също да го използвате за достъп до вашия портфейл MEW заедно с вашата парола. След като направите резервно копие на вашия файл на Keystore, кликнете върху „Разбирам. Продължи”.

Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на портфейл MyEtherWallet (MEW)

Стъпка 4: Запазете личния си ключ

Частните ключове са като вашия ПИН номер за достъп до банковата ви сметка и е важно да се уверите, че САМО ВИЕ имате достъп до личните си ключове. Съхранявайте го в папка заедно с вашия файл за хранилище на ключове и го шифровайте за по-голяма сигурност. Имайте предвид, че частните ключове са голи и не са криптирани / защитени с парола. (Прочетете също: Ръководство за монети за поверителност: Сравнение на анонимни криптовалути)

Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на портфейл MyEtherWallet (MEW), портфейл MEW

Стъпка 5: Отключете портфейла си

Вашите публични ключове са подобни на номера на вашата банкова сметка и представляват адреса, който споделяте с други, за да получите монети ETH или ERC-20. Можете да избирате от списък с опции за това как да получите достъп до портфейла си. Ако сте начинаещ или такъв, който няма хардуерен портфейл, силно се препоръчва да го направите изберете опцията „Filestore File (UTC / JSON)“. Това означава, че всеки път, когато искате да осъществите достъп до портфейла си, трябва да въведете файла си с хранилище на ключове и паролата си. Файлът на Keystore е криптирана версия на вашия частен ключ и по този начин е по-сигурен.

Изберете файла Keystore (UTC), който сте изтеглили по-рано, и въведете паролата.

Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на портфейл MyEtherWallet (MEW)

Стъпка 6: Архивирайте всичко

Уверете се, че сте създали резервно копие на вашия файл с хранилище на ключове, вашите лични ключове и публични ключове. Трябва да ги съхранявате на сигурно място. След като отключите портфейла си, тогава поздравления! Успешно създадохте свой собствен портфейл, който поддържа ETH и * ERC-20 монети. Можете да изпращате и получавате Монети, да участвате в ICO и да проверявате баланса си. Можете също така да запазите публичния си ключ (адрес) и частния ключ под формата на QR кодове, както може да се види по-долу. (Вижте също: Ръководство за проверка на транзакции с криптовалута)

Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на портфейл MyEtherWallet (MEW)

Пази се!

* ERC-20 се отнася до стандартния протокол в блокчейн Ethereum, изброяващ общ набор от правила за токени, които да следват. Това осигурява оперативната съвместимост между различните видове токени в блокчейн Ethereum, позволявайки безпроблемно взаимодействие със смарт договори и децентрализирани приложения в мрежата. Пълен списък на токените ERC-20 можете да намерите тук.

Регистрирайте се в нашия безплатен Webinar за криптовалути сега, за да научите всичко, което трябва да знаете за крипто инвестирането.

Вземете нашите изключителна електронна книга което ще ви насочи към стъпка по стъпка, за да започнете да печелите пари чрез криптовалутни инвестиции.

Можете също да се присъедините към нашата група във Facebook на Овладейте крипто: Разширени знания за криптовалута да задавате всякакви въпроси относно крипто!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map