Jaxx Wallet: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

Jaxx

Jaxx е портфейл за криптовалута, който ви позволява безопасно да управлявате 85+ криптовалути. Разберете всичко, което трябва да знаете за Jaxx и как работи днес, в нашия преглед.

Какво е Jaxx?

Jaxx е крос-платформен блокчейн портфейл, пълен с полезни функции. Jaxx ви позволява да обменяте монети, да преглеждате общото си портфолио, да проследявате пазари и да следите новини за криптовалута от едно приложение.

Портфейл Jaxx

Към декември 2019 г. Jaxx поддържа 80+ криптовалути, позволявайки ви да видите баланса си, да видите историята на транзакциите и да видите подробна информация за монети за някоя от поддържаните криптовалути.

И подобно на други крипто портфейли, Jaxx също има вградена поддръжка ShapeShift, което означава, че можете незабавно да разменяте криптовалути в портфейла си, без да ги прехвърляте на борса. Незабавно купувайте и продавайте цифрови активи като BTC, ETH или LTC, наред с други криптовалути, използвайки ShapeShift.

Jaxx се предлага за настолни устройства (за Windows, Mac OS X или Linux), за браузъри (чрез разширение за Chrome) или за мобилни приложения (за Android или iOS).

Преглед на Jaxx

Технически Jaxx се състои от две отделни платформи, включително Jaxx Classic и Jaxx Liberty. Jaxx Liberty е актуализираната версия на портфейла и това е портфейлът, който по-голямата част от потребителите на Jaxx използват днес. Това е водещата версия на Jaxx. Jaxx Classic е по-стара версия на портфейла на Jaxx, която не е актуализирана от февруари 2019 г. и няма да бъде актуализирана в бъдеще, въпреки че някои потребители продължават да я използват.

Продължавайте да четете, за да откриете най-добрите характеристики на Jaxx, как да използвате Jaxx и др.

Характеристики на Jaxx

Предимства на Jaxx

85+ Поддържани криптовалути: Jaxx поддържа 85+ криптовалути, включително всички основни криптовалути. BTC, ETH, DASH, ETC, BCH, REP, LTC, ZEC, RSK, DOGE, ICN, GNT, GNO, DGD, BCAP, CVC, STX, POE, MCI и QTUM са само някои от криптовалутите, поддържани от Jaxx.

Денонощна поддръжка на клиенти: Заедно с Coinomi, Jaxx е един от малкото портфейли, който предлага денонощно обслужване на клиенти. Повечето крипто портфейли предлагат само основно обслужване на клиентите и със сигурност не предлагат 24/7 обслужване на клиенти.


Локално съхранявани частни ключове: Подобно на повечето крипто портфейли от страна на клиента, Jaxx съхранява вашите лични ключове на вашето собствено устройство. Вашите локално съхранявани частни ключове са ваши и само ваши. Jaxx няма достъп до вашите лични ключове и Jaxx не може по никакъв начин да осъществява достъп или да фалшифицира вашите лични ключове.

Защита с парола: Jaxx ви позволява да настроите парола, когато настройвате портфейла си за първи път. Можете също така да персонализирате Jaxx да иска вашата парола всеки път, когато изпращате транзакция, стартирате ShapeShift или изпълнявате други важни функции.

12-словна семенна фраза за архиви: Възстановете портфейла си Jaxx по всяко време, като въведете вашата семена от 12 думи на всяко устройство. Тази начална фраза ви позволява да получите достъп до средствата си от Jaxx от всяко устройство – да речем, ако загубите достъп до устройството, на което първоначално е бил инсталиран Jaxx. Пазете тази фраза от 12 думи в безопасност. Ако загубите достъп до тази начална фраза, вашият портфейл Jaxx не може да бъде възстановен.

Никога не хакнат: Jaxx никога не е бил хакнат в резултат на уязвимости в края на Jaxx. Jaxx обаче признава, че някои потребители са загубили средства в Jaxx поради „грешки в сигурността сами”, като незащитени Wi-Fi мрежи или заразени от злонамерен софтуер компютри.

Изпращане и получаване на транзакции: Както всеки крипто портфейл, Jaxx ви позволява да изпращате и получавате транзакции, използвайки някоя от поддържаните криптовалути. Просто изберете криптовалутата, която искате да изпратите или получите, след което направете транзакция.

Обмен с ShapeShift: Jaxx има вградена поддръжка за ShapeShift, което означава, че можете незабавно да прехвърлите всеки от вашите Jaxx крипто активи, без да напускате приложението. Както при всяка интеграция на ShapeShift, вие ще платите малка такса (0,25% до 0,50% на сделка) и трябва да се регистрирате за ShapeShift преди да направите сделка.

Следвайте Blockchain News: Jaxx има пълнофункционален модул за новини, който ви позволява да получавате ежедневни новини и актуализации на заглавията на блокчейн от редица надеждни източници. Ако искате да бъдете в крак с последните крипто новини, като същевременно проследявате портфолиото си, тогава Jaxx ви позволява да направите това.

Проследяване на пазарни данни: Jaxx също има пълнофункционална система за проследяване на крипто пазара, която ви позволява да следвате топ 100 на крипто активите по пазарна капитализация, да сравнявате промените в цените, да виждате промените на пазара и да следвате тенденциите. Не е необходимо да оставяте приложението си за крипто портфейл, за да проследявате промените на пазара.

Blockchain Explorer: Jaxx има вграден блокчейн изследовател. Можете да проверявате салда и данни за транзакции в множество блокчейни. Вижте например всякакви исторически транзакции с биткойн или Ethereum.

Предлага се за множество устройства: Jaxx се предлага за Android, iOS, Windows, Mac, Linux и Chrome (чрез разширение). Независимо дали търсите мобилен, настолен или крипто портфейл за браузър, Jaxx може да е в състояние да работи за вас.

Удобен за потребителя: Както всеки добър крипто портфейл, Jaxx е лесен за ползване. За всеки е лесно да използва дали е нов в криптовалутата или има опит.

Без такси: И, както повечето крипто портфейли, Jaxx не начислява никакви такси. Jaxx ви позволява да депозирате или теглите крипто в или от портфейла си без допълнителни такси. Както при всеки портфейл, ще трябва да платите всички приложими мрежови такси.

№ 2FA: Едно нещо, което отличава Jaxx от другите крипто портфейли е, че няма двуфакторно удостоверяване (2FA). Други портфейли ви позволяват да добавите вторично устройство (като номер на мобилен телефон или мобилно приложение) като „втори фактор“ за разрешаване на допълнителни транзакции. Jaxx няма тази функция.

Създайте QR кодове за конкретни суми: Искате ли да изпратите на някой изображение, което казва „дайте ми 0,1 BTC“? С Jaxx можете да създавате QR кодове въз основа на суми. Можете да изберете сумата, която искате да получите, след което да създадете QR код, който ще достави тази сума на адреса на портфейла ви. Малко други портфейли предлагат тази функция.

Как работи Jaxx?

Как работи Jaxx

Jaxx работи по подобен начин на всеки портфейл за криптовалута. Инсталирате приложението на вашето настолно устройство, мобилно устройство или браузър. След това портфейлът съхранява вашите лични ключове на вашето устройство. Jaxx не изпраща личните ви ключове до отдалечен сървър, нито контролира личните ви ключове по никакъв начин.

Jaxx е напълно безплатен за използване. Изпращането или получаването на която и да е от 85+ поддържани криптовалути до или от Jaxx не струва нищо, въпреки че винаги ще плащате мрежови такси за която и да е криптовалута, която извършвате.

Jaxx никога не е бил хакнат или компрометиран в резултат на грешка от страна на Jaxx. Един потребител на Jaxx обаче беше хакнат и загуби $ 400 000 в ETH в края на 2017 г., когато инсталира Jaxx на прекъснат iPhone. Хакът беше проследен до факта, че потребителят използва компрометиран iPhone. Нямаше нищо общо с Jaxx или неговия код.

Както бе споменато по-горе, Jaxx не разполага с двуфакторно удостоверяване (2FA). Не можете да свържете портфейла си Jaxx с телефонен номер или мобилно приложение, за да действа като втори слой на защита. Ако някой открадне вашето устройство, въведе вашата парола за Jaxx и получи достъп до вашия портфейл на Jaxx, тогава този човек има пълен контрол върху вашите средства.

Jaxx няма 2FA, но можете да промените настройките си за сигурност, така че Jaxx да изисква парола всеки път, когато извършите действие – като да направите сделка чрез ShapeShift или да изпратите транзакция. Докато вашата парола е сигурна, никой няма да има достъп до вашите средства на Jaxx, дори ако има достъп до вашия акаунт.

И накрая, Jaxx има начална фраза, която ще видите при настройката. Тази начална фраза може да се използва за възстановяване на портфейла ви по всяко време. Можете да въведете семената от 12 думи на всяко устройство, за да възстановите средствата си по всяко време. Ако загубите достъп до вашето мобилно устройство или работен плот, на който например е инсталиран Jaxx, тогава можете да инсталирате Jaxx на отделно устройство и да въведете началната си фраза, за да възстановите напълно достъпа до вашите средства. В същото време е от решаващо значение да запазите тази начална фраза частна. Всеки може да използва вашата семенна фраза, за да възстанови и вашите средства, така че е важно никой да не знае началната фраза, освен вас.

Jaxx също има уникални функции, които не виждаме при много други приложения на портфейла. Има Jaxx blockchain explorer, например, който ви позволява да преглеждате историята на blockchain в множество blockchains. Можете например да проверите исторически транзакции с блокчейн.

Jaxx Ценообразуване

Jaxx Ценообразуване

Jaxx е безплатен за използване на всички платформи и операционни системи.

Плащате мрежови такси при прехвърляне на крипто към или от вашия акаунт, въпреки че няма да плащате допълнителни такси за депозиране или теглене на средства към или от вашия портфейл Jaxx. Както повечето крипто портфейли, Jaxx е безплатен за използване.

Как да използвам Jaxx

Ето как да настроите и използвате Jaxx за първи път.

Стъпка 1) Изтеглете Jaxx

Jaxx се предлага за Android, iOS, Mac OS X, Windows, Linux или Google Chrome (като разширение).

Как да използвам Jaxx

Посетете Jaxx.io/downloads за да изтеглите версията, която искате да използвате.

Крипто портфейл на Jaxx

Преди да изтеглите Jaxx, уебсайтът ще ви предостави „контролна сума“. Тази контролна сума ви позволява да проверите дали файлът, който изтегляте, е истински. Ако контролната сума, показана тук, съвпада с контролната сума, предоставена при инсталирането на Jaxx, тогава използвате оригинална версия.

Стъпка 2) Инсталирайте Jaxx

Стартирайте файла Jaxx.exe, за да започнете инсталацията.

инсталирайте биткойн портфейла на Jaxx

Стъпка 3) Отворете Jaxx

Jaxx е инсталиран на вашето устройство. Когато стартирате Jaxx за първи път, ще бъдете попитани дали искате да създадете нов портфейл или да сдвоите / възстановите съществуващ портфейл.

отворен портфейл за криптовалута jaxx

Щракнете върху „Създаване на нов портфейл“, приемете условията на услугата, след това отворете Jaxx, за да видите подробности за вашия биткойн портфейл или други крипто портфейли.

портфейл jaxx liberty

Можете например да видите адреса на личния си портфейл, баланс в еквивалент в щатски долари и QR код за получаване на транзакции, например. По подразбиране интерфейсът на портфейла Jaxx изглежда така:

използвайки портфейла на Jaxx

Както можете да видите, портфейлът е само част от това, което Jaxx предлага. Jaxx предлага и актуализации на новини, проследяване на портфолио, проследяване на пазара и др.

търговия с биткойни на jaxx

Стъпка 4) Добавете нови портфейли

Като цяло можете да съхранявате над 85 криптовалути с помощта на Jaxx.

съхранявайте криптовалута в jaxx

За да добавите нови портфейли за някоя от тези 85+ поддържани криптовалути, потърсете раздела „Портфейли“ в горния ляв ъгъл на Jaxx. Докоснете стрелките наляво или надясно, за да превъртите списъка с най-популярните криптовалути. По подразбиране Jaxx е настроил портфейли за BTC, BCH, ETH, LTC, DASH, ETC, ZEC, DOGE, RBTC, GNT, JXX и REP.

jaxx ръководство за потребителя

За да добавите нов портфейл, който не е посочен тук, щракнете върху „Портфейли“, след което щракнете върху „Редактиране“ в горния десен ъгъл на екрана. Ще видите списък с криптовалути, които могат да се включват или изключват. Включете всяка криптовалута и ще видите, че тя се появява в портфейла ви.

крипто портфейл jaxx

Кликнете върху някой от портфейлите си в менюто „Портфейли“, за да видите специфична информация за монетите, включително QR код, общото ви салдо и публичния ви адрес на портфейла. Вече можете да изпращате средства към този портфейл, за да съхранявате частните ключове на вашето устройство.

Стъпка 5) Изпращане на монети на някой друг

За да изпратите монети на някой друг, използвайки Jaxx, просто отворете портфейла, изберете криптовалутата, която искате да изпратите от раздела „Портфейли“, след което щракнете върху „Изпращане“.

изпращане на монета на

Въведете адреса на портфейла на получателя в полето, което се появява. След това въведете сумата, която искате да изпратите. Можете също да щракнете върху иконата за QR код, след което да направите снимка на баркода на приемника.

изпращайте биткойн на портфейла jaxx

Jaxx показва текущата такса за транзакции с биткойн в долната част на страницата.

След като потвърдите всички подробности и проверите двукратно адреса на портфейла, щракнете върху „Изпращане“.

Стъпка 6) Получаване на средства

За да получавате средства чрез Jaxx обикновено, просто използвайте своя QR код или адрес на публичен портфейл.

Ако получавате биткойн, използвайте своя QR код или публичен адрес за биткойн. Отворете Jaxx, кликнете върху вашия портфейл за получаване под „Портфейли“, след което щракнете върху „Получаване“ Jaxx ще покаже вашия QR код и публичен адрес.

помощ за портфейла на jaxx

Като алтернатива можете да кликнете върху „Получаване на криптовалута“ от главния прозорец на Jaxx. Изберете криптовалутата, която искате да получите, след което използвайте този публичен адрес на портфейла или QR код, за да получите средствата.

jaxx ръководство за потребител на портфейл за криптовалута

Стъпка 7) Обмен на монети чрез ShapeShift

Ако имате монети в портфейла си Jaxx и искате да ги прехвърлите на различни криптовалути, тогава можете да направите това, без да прехвърляте средства на борса. Jaxx има вградена поддръжка за ShapeShfit.

портфейл myjaxx с смяна на формата

Отворете Jaxx, след това потърсете бутона ‘Exchange Now’ отляво.

обмен на портфейл jaxx

Въведете криптовалутата, която искате да изпратите до ShapeShift, след което изберете криптовалутата, която искате да получите. Въведете сумата, която изпращате, след което кликнете върху „Напред“.

jaxx и смяна на форми

Стъпка 8) Други функции на Jaxx

Jaxx разполага с пълен набор от инструменти, достъпни за търговците на крипто. Щракнете върху „Портфолио“ отдолу, за да проследите ефективността на всички монети, държани например във вашия крипто портфейл.

jaxx функции на портфейла

Или кликнете върху „Пазари“ за кратка информация за движението на крипто пазара през последните 24 часа или 7 дни.

jaxx пазар

Jaxx също е един от малкото крипто портфейли с вградена функция „Новини“. Щракнете върху „Новини“, за да видите най-новите истории от цялото крипто пространство.

предимства на jaxx крипто портфейла

И накрая, Jaxx има изследовател на блокове, който ви позволява да проверявате транзакции и да преглеждате исторически данни за десетки различни блокчейни и криптовалути. Има вградени блокови изследователи за BTC, BCH, ETC, DASH, LTC, ZEC, DOGE и други основни криптовалути. Въведете адрес, TXID или блокирайте хеш, за да видите тази транзакция в блокчейна.

преглед на свободата на jaxx

За Jaxx

Jaxx е разработен от Decentral Inc., компания за разработка на софтуер и „център за иновации“ със седалище в Канада. Компанията произвежда както Jaxx Classic, така и Jaxx Liberty.

Decentral Inc. е основана от Anthony Di Iorio, който също основава и съосновава Ethereum през 2013 г. Di Iorio основава Decentral Inc. през 2014 г..

Днес Jaxx се използва от милиони хора по целия свят. Седалището на компанията е в центъра на Торонто.

Заключителна дума

Jaxx е един от най-популярните портфейли за криптовалута в света. Портфейлът има почти перфектна история на сигурност от пускането му през 2014 г. Днес можете да съхранявате над 85 криптовалути, използвайки Jaxx. Jaxx се предлага за мобилни устройства или настолни компютри, като всички частни ключове се съхраняват от страната на клиента за максимална сигурност.

За да научите повече за Jaxx или да изпробвате Jaxx днес, посетете онлайн на Jaxx.io.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map