Exodus Wallet: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

преглед на изхода

Как да използвате, съхранявате и регистрирате с Exodus Crypto Wallet

Exodus е удобен за начинаещи портфейл за мобилни и настолни компютри, който поддържа над 100 криптовалути. Прегледайте всичко за красиво проектираното, безопасно и сигурно приложение за крипто портфейл на ниво Exodus днес.

Какво е Изход?

Exodus е портфейл с няколко валути, наличен за настолни и мобилни устройства. Портфейлът има прост потребителски интерфейс, който го прави достъпен за начинаещи, въпреки че има достатъчно разширени функции, за да зарадва по-опитните потребители на крипто.

какво е портфейл за изход

Едно от първите неща, които ще забележите при Exodus, е привличащият вниманието интерфейс. Портфейлът ефективно използва цвета, разделяйки вашите криптовалути по цвят, за да е лесно да видите точно какво има във вашето портфолио. В същото време интерфейсът на Exodus не е твърде зает. Той показва важната информация, от която се нуждаете, без да ви затрупва с ненужни прозорци. Можете да получите достъп до портфолиото си, портфейла, опциите за обмен и архивиране, всички от главния екран на Изход.

Exodus е разработен от компания, наречена Exodus Movement Inc., която е основана през 2015 г. Въпреки че Exodus е по-нов от по-опитните конкуренти като Mycelium, той придоби популярност като лесен за използване, достъпен за начинаещи и персонализиран за по-напреднали търговци.

Характеристики на Exodus Wallet

exodus-bitcoin-crypto-wallet-review

Пълен контрол на вашите лични ключове: С Exodus вие запазвате пълен контрол над вашите лични ключове. Вашите лични ключове се съхраняват на вашия работен плот или мобилно устройство. Докато запазвате достъп до това устройство и никой не е откраднал вашите опции за архивиране, вие оставате в пълен контрол над вашите лични ключове.

Налично за iOS и Android: Exodus е безплатно изтегляне за iOS и Android.

ползи от портфейла на изхода

Налично за Windows, Linux и Mac: Exodus е достъпен за трите основни операционни системи за настолни компютри, включително Windows, Linux и Mac.

Сдвоете настолните и мобилните портфейли заедно: Ако искате да управлявате средствата си в движение и на вашия работен плот, можете да го направите, като сдвоите работния плот и мобилните си портфейли Exodus, като ви осигурят пълен контрол върху вашите средства от което и да е устройство.


100+ поддържани криптовалути: Exodus поддържа общо 100+ крипто активи, включително на практика всяка основна криптовалута. Основните монети, поддържани от Exodus, включват биткойн, Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Binance Coin (BNB), Tether (USDT), EOS (EOS), Monero (XMR), Dash (DASH), Ethereum Classic (ETC) и Stellar (XLM).

exodus-cryptocurrency-support-list

Лек портфейл: Както всички мобилни приложения, Exodus е олекотен биткойн портфейл, което означава, че не е нужно да изтегляте пълната блокчейн, за да използвате Exodus. Това е често срещано сред мобилните приложения, въпреки че някои настолни портфейли традиционно изискват да изтеглите пълната блокчейн.

Изпращане и получаване на цифрова валута: Exodus ви позволява да изпращате и получавате всички 100+ от поддържаните цифрови валути.

Съвместим с Trezor: Exodus е съвместим с хардуерните портфейли на Trezor, което ви позволява лесно да свържете едно от най-популярните решения за хардуерен портфейл в света с вашия портфейл Exodus.

изход хардуерен портфейл

Не напълно отворен код (въпреки че най-важните функции са с отворен код): Exodus е изграден върху много компоненти с отворен код и много части от Exodus са публикувани в Github под страницата „Движение Изход“. Можете да видите изходния код тук. Някои елементи на Изход обаче не са с отворен код. Exodus твърди, че тези елементи не са с отворен код, защото „влагат много време и работа в създаването на нашите дизайни, анимации и цялостно потребителско изживяване“ и искат тази работа да остане защитена.

Проследяване на портфолио: Не всички крипто портфейли предлагат портфолио тракер. Exodus обаче предлага тракер, който ви позволява незабавно да видите общото си салдо във всички криптовалути.

Показване на баланса в 30+ валути на Fiat: Искате ли да видите общото си салдо в портфейла в щатски долари? Можете да направите това с Exodus и повечето други приложения на портфейла. Exodus обаче поддържа и 30 други опции за показване на валута, което улеснява да видите точно колко струва вашето портфолио.

Парола за възстановяване от 12 думи: Подобно на повечето други софтуерни портфейли, Exodus ви позволява да настроите парола за възстановяване от 12 думи (семена). Ако загубите достъп до вашето устройство, акаунт или приложение, можете да използвате този пропуск, за да си възвърнете достъпа до вашите средства и частни ключове.

Няколко опции за поддръжка на клиенти: Exodus има изненадващо силна поддръжка на клиенти в сравнение с други софтуерни портфейли. Можете да се свържете с клиентската поддръжка на Exodus чрез онлайн бюро за помощ, имейл или чрез социални медии като Twitter, Slack и Facebook.

поддръжка на портфейл за изход

Сигурно: Разбираемо е, че Изходът поставя сериозен акцент върху сигурността. Exodus криптира вашите лични ключове и данни за транзакции на вашето устройство, което означава, че никой няма достъп до вашата криптовалута, освен вас.

Touch ID, Face ID и биометрично удостоверяване: Exodus ви позволява да активирате Touch ID и Face ID (или биометрични сензори за Android), за да проверите транзакциите. Ако искате да проверите самоличността си всеки път, когато правите транзакция, тогава Exodus ви позволява да направите това.

Залагане: Печелете лихва върху вашите крипто притежания, без да напускате приложението Exodus. Exodus ви позволява да залагате ONT във вашия портфейл Ontology в приложението, например, за да печелите пасивни доходи.

Графики и финансови данни: Exodus показва диаграми, пазарна история и други финансови данни както в десктоп, така и в мобилно приложение, което улеснява преглеждането на историческа информация за цените и други.

Вградена борса: Можете да купувате и продавате криптовалути, без да напускате приложението Exodus. Exodus има вграден обмен. Ще платите малка комисионна за използване на тази борса, но може да е по-евтино (и по-удобно), след което да изпратите парите си за размяна и обратно.

обмен на портфейл за изход

Налични няколко теми: Exodus ви позволява да персонализирате интерфейса си за търговия, като използвате множество теми. Много други портфейли имат универсален дизайн, така че е хубаво да се види, че Exodus предоставя на потребителите по-голяма гъвкавост.

Не е необходима регистрация или проверка: Инсталирането на приложението Exodus на вашето устройство е цялата регистрация и проверка, от които се нуждаете. Дори не е нужно да се регистрирате или да потвърдите, за да използвате борсата Exodus.

Как работи Exodus?

Exodus работи като повечето други крипто портфейли и приложения. Инсталирате портфейла на мобилното си или настолно устройство. След това можете да настроите портфейли за някоя от 100+ поддържани криптовалути в приложението.

Exodus криптира и съхранява всички частни ключове локално. Частните ключове не се изпращат до сървър на трета страна или се излъчват по интернет. Докато устройството ви остава защитено, вашите лични ключове ще останат защитени.

Ако загубите достъп до устройството си и искате да възстановите достъпа до средствата си, можете да инсталирате Exodus на отделно устройство и да въведете паролата си за възстановяване от 12 думи. Както при другите портфейли, от решаващо значение е да запазите защитената си фраза от 12 думи. Всеки, който има достъп до вашата парола, ще има достъп и до вашите криптофондове.

Един от недостатъците на Exodus е, че не са налице двуфакторно удостоверяване. Целият достъп до приложението се контролира чрез парола. Ако някой има достъп до вашия компютър или настолно устройство и познае паролата ви, той ще има достъп до личните ви ключове.

Важно е да споменем, че Exodus е един от най-удобните за начинаещи крипто портфейли, които се предлагат днес, само заради фантастичния си потребителски интерфейс. Потребителският интерфейс е идеален за крипто потребители на начално ниво, въпреки че има достатъчно разширени функции, за да зарадва всички потребители на крипто. Менютата са ясни, но ефективно използват цвят, за да различават различните ви криптохолдове и да посочват различни опции.

Също така е важно да се отбележи, че Exodus има графики и финансови инструменти – нещо, което не предлагат всички други портфейли. Можете да управлявате криптофондовете си и да преглеждате данните на пазара на живо от един и същ софтуер.

Повечето потребители ще използват Exodus като горещ портфейл или ежедневен портфейл, запазвайки малки количества криптофондове, съхранявани за краткосрочна употреба. Тъй като Exodus се сдвоява добре с Trezor, е лесно да интегрирате ефективно хардуерно решение за студено съхранение. Exodus обаче може да не е най-добрият вариант за тези, които използват Ledger Nano портфейли или други портфейли.

Изходни цени

Exodus, чиято цел е да се специализира в сигурно управление и обмен на криптоактиви на настолни и мобилни портфейли (и хардуерен портфейл на Trezor), е безплатен за изтегляне за всички мобилни и настолни платформи.

Изпращането и получаването на токени до и от портфейла на Exodus е безплатно без допълнително заплащане (ще платите стандартните такси за крипто мрежа).

Освен това, ако обменяте активи през портфейла Exodus, тогава Exodus ще начислява малка комисионна за всяка сделка.

Как да използвам Изход

Ето основно ръководство за използване на популярния биткойн портфейл Exodus:

Стъпка 1) Изтеглете Изход

За настолни компютри изтеглете Exodus от официалния уебсайт на адрес Exodus.io/download. Ще видите връзки към изтеглянията за Windows, Mac и Linux.

как да използвам изхода

За мобилни устройства изтеглете Exodus от iOS или Android магазин за приложения.

Стъпка 2) Създайте парола и архивиране

Когато инсталирате Exodus за първи път, ще бъдете подканени да създадете сигурна парола. Exodus ще препоръча да създадете дълга парола с главни и малки букви и символи.

използвайки портфейл за биткойн изход

Exodus ще ви даде и фраза от 12 думи за възстановяване. Можете да запишете тази фраза или да я копирате, въпреки че ще искате да я запазите на сигурно място. Ако някой получи достъп до вашата парола от 12 думи, той ще има достъп до вашите лични ключове и средства. Ако загубите достъп до приложението или устройството си за портфейл, тази парола може да се използва за възстановяване на вашите средства.

Exodus също ви позволява да възстановите портфейл, като използвате връзка за възстановяване на имейл. Когато правите първия си депозит, Exodus ще изпрати резервна връзка (URL с вашата фраза за възстановяване) на вашия имейл адрес. Тази резервна връзка може да се сдвои с вашата парола за извличане на достъп до вашия акаунт.

За да възстановите стар портфейл на Exodus, просто докоснете или щракнете върху опцията ‘Restore Wallet’.

настройка изход портфейл

Стъпка 3) Персонализирайте други настройки

Exodus ви позволява да персонализирате различни настройки, за да накарате приложението да изглежда така, както ви харесва.

настройки за изход на крипто портфейла

Щракнете върху раздела Настройки, за да изберете тема например. Можете също така да изберете в коя фиатна валута ще се показва портфолиото ви, като докоснете раздела „Локализация“ или да изберете кои дигитални активи искате да покажете, като кликнете върху „Активи“.

крипто портфолио на изхода

exodus ръководство за потребителя

Стъпка 4) Изпращане и получаване на крипто

Изпращането и получаването на крипто с Exodus е лесно. След като инсталирате портфейла и изберете актив, Exodus вече е създал портфейл за вас. На този етап можете да получите плащане към този портфейл, като щракнете върху „Wallet“ в страничната лента и изберете желания от вас актив. Щракнете върху бутона Получаване, за да намерите адреса си. Можете да дадете този адрес на получателя или да прехвърлите средства на себе си. Има QR кодове и публични адреси за всеки портфейл на Exodus.

изход изпрати получаване крипто портфейл

Четирите бутона за действие под адреса на портфейла ви позволяват да копирате, отпечатвате или изпращате по имейл своя биткойн адрес. Можете също да видите адреса си в блокчейна.

Стъпка 5) Размяна на активи с Изход

Можете да обмените 100+ крипто активи, без да напускате портфейла на Exodus или да прехвърляте средствата си на борса.

обмен на портфейл edoxus

За да обмените крипто активи, кликнете върху раздела ‘Обмен’ в лявата част на портфейла си. Изберете желаните активи от двете падащи менюта от лявата и дясната страна на прозореца за обмен. Въведете точната сума, която искате да обмените. Или използвайте бутоните All, Half или Min. Потвърдете подробностите, след което щракнете върху Exchange.

Exodus използва ставки на живо, което означава, че имате три секунди, за да отмените обмена, преди средствата да напуснат портфейла ви. След като щракнете върху „Обмен“, активът ви ще бъде изпратен от портфейла ви, докато активът, който сте закупили, ще бъде депозиран в портфейла ви. Обменът може да отнеме от няколко минути до повече от час въз основа на мрежата за криптовалута.

Относно Изход

Exodus е създаден от Exodus Movement Inc., базирана в Небраска компания, основана през 2015 г. от JP Richardson и Daniel Castagnoli.

Съобщава се, че компанията се стреми да се разшири. Изходът изглежда не е получил никакво външно финансиране.

Преди това екипът на Exodus е работил за Apple, BMW, Disney, Louis Vuitton, Microsoft и Nike. Инженерно, компанията публикува над 200 библиотеки с отворен код и писмен код, използвани от повечето софтуери за биткойн и криптовалута там.

Свържете се с екипа за поддръжка на Exodus Wallet

Вижте видеоклипа, за да видите как работи екипът за поддръжка на крипто портфейла Exodus и как да се свържете с [email protected], както е посочен официалният им имейл. Можете също така да се свържете с Exodus в Twitter и Facebook, както и в чата им Slack Live.

Услугата за поддръжка на портфейла Exodus също така бързо напомня на всички потребители, че персоналът никога няма да поиска лични данни или чувствителна информация, като фрази от 12 думи, пароли или частни ключове. Всички биткойн трябва да са интелигентни по отношение на фишинг атаките, които преминават през кибер общността на крипто, тъй като биткойн измамите са широко разпространени.

Заключителна дума

Издаден през 2015 г., Exodus е един от най-новите членове на биткойн портфейла. Въпреки младата си възраст, Exodus бързо се издигна, за да се превърне в един от най-популярните крипто портфейли в пространството за съперници на Mycelium и Electrum. Днес приложението поддържа над 100 криптовалути, което улеснява съхраняването на всяка основна криптовалута, независимо дали използвате настолен компютър или мобилно устройство.

Ако търсите интуитивен крипто портфейл, който е лесен за начинаещи и има достатъчно функции за напреднали търговци, тогава Exodus е една от най-добрите налични опции днес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map