Токени за сигурност срещу токенизирани ценни книжа – лидери на мисълта

Тъй като крипто е нарастваща индустрия, все още има много думи и концепции, които са неясни за широката аудитория. Всъщност много потребители се борят поради наличието на объркващ жаргон.

Повечето хора все още не знаят какво е блокчейн или защо се нарича блокчейн. Въпреки че може да бъде объркващ термин за разбиране, не може да се отрече фактът, че блокчейнът е масивен.

Важно е да сте добре запознати с всички термини, използвани в бранша, ако искате да бъдете майстор на крипто. Днес ще говорим за токени за сигурност и токенизирани ценни книжа.

Въведение в маркерите за сигурност и токенизираните ценни книжа

Колкото и объркващо да звучи, и двата термина се отнасят до две много различни понятия. Прочетох много статии и новини по отношение на маркерите за сигурност. От моето разбиране терминът се отнася до голямо разнообразие от активи, базирани на блокчейн.

A консултативна хартия публикувано от Органа за финансово поведение в Обединеното кралство потвърди значението на термина. В статията се обсъжда основно регулирането и класификацията на криптоактивите, дефинирани като „токен на сигурността“ като призната инвестиция или концепция на активите.

Сега, когато значението на маркера за сигурност е ясно, трябва да преминем към токенизирани ценни книжа. Много хора вярват, че тези термини са взаимозаменяеми, когато в действителност не са.

Те се отнасят до две различни концепции и използването на една вместо друга може да доведе до объркване. Те предполагат различни разпоредби, инвеститори и конструкции. Следователно е важно да сте наясно с разликата между двете, за да не допускате грешки в използването на правилния термин.

Токен за сигурност и токенизирана сигурност – Разликата

Разликата не се крие в граматиката. Може да изглежда като преминаване от активен към пасивен, но тук има още.

Токен за сигурност: В тази фраза „сигурност“ е прилагателното, а „символът“ е съществителното. Той се отнася до нова технология, която споделя някои качества с традиционните ценни книжа.

Технологията е основният фокус в този случай. Не всички символи се означават като ценни книжа. Всъщност регулаторите изглежда са объркани относно класификацията на някои нови символи поради техните нови концепции.

Ако плаща дивидент, това се счита за ценна книга. Токенът за сигурност не е задължително да има помощна програма. Той предлага осезаеми предимства и представлява дял в компанията зад маркера. Ето защо символите за сигурност са известни още като токени на собствения капитал.

Освен това маркерите за сигурност се различават от маркерите за помощни програми. Те или се подават под освобождаване, или се регистрират в орган. Поради това токените за сигурност могат да се използват извън блокчейн проекти.

Токенизирана сигурност: В тази фраза „лексема“ е прилагателно, докато „сигурност“ е съществителното. Той се отнася до традиционна ценна книга или актив, който е обвит в най-новите технологии.

В този случай всички символи се считат за ценни книжа. Те работят като активи извън блокчейн, но използват различен набор от технологии, за да работят.

Тук основният акцент е върху „случай на употреба“, а не върху използваната технология. Ето защо такива символи са лесни за регулиране.

В крайна сметка е лесно да се разбере и категоризира традиционната сигурност, която се търгува по различен начин.

Като се има предвид огромната разлика между двете, не би било честно да се бъркат имената.

Властите участваха

Комисията за сигурност и обмен (SEC) регулира маркерите за сигурност. Връзката между SEC и цифровите монети обаче изглежда малко объркваща.

Транзакцията ще се счита за обезпечение, ако:

  • Парите се инвестират.
  • Печалба се очаква.
  • Необходими са усилия.
  • Включено е общо предприятие.

Ситуацията стана ясно през 2016г когато Ethereum загуби около половината от стойността си поради голям хак. Това предизвика престой в индустрията, принуждавайки SEC да мисли за бъдещето на цифровите токени.

Миналата година SEC изпрати писмо до Тед Буд, в което се говори за цифровите активи и как трябва да се работи с тях. Въпреки че отговорът на писмото изясни няколко неща, повечето експерти са съгласни, че позицията на цифровите ценни книжа все още не е напълно ясна.

Много организации също скачат. Швейцарската борса наскоро обяви планове за изграждане на борса за токенизирани ценни книжа. Според FINMA, обменът ще бъде правилно регулиран.

Повечето експерти смятат, че участието на такива големи имена е добър знак за индустрията, но все още не сме сигурни как ще се развие това.

Направете крачка напред

Токенизираните ценни книжа са предназначени да разширят пазара, като същевременно повишават ликвидността. Това е същото като да използвате известен актив и да поставите цифрова обвивка около него.

Това не е нов продукт от гледна точка на регулаторите. Това е просто нов канал за разпространение, който улеснява одобрението.

От друга страна, това е различна игра, когато става въпрос за маркери за сигурност. Те представляват ново предизвикателство за инвеститорите и регулаторите, тъй като е трудно да се разберат рисковете и последиците, свързани с тяхната работа.

Токенизираните ценни книжа са изключително иновативни и имат свое място в индустрията. Можем да видим още такива ценни книжа да излязат на пазара в близко бъдеще. Това всъщност е добре за индустрията, тъй като огромното предлагане ще позволи на търговците да разберат нещата и да разберат как работи.

Предимства на токените за сигурност и токенизираните ценни книжа

Ще разберете, че много от ползите са сходни по своята същност.

Токените за сигурност предлагат повече ликвидност, като позволяват частична собственост и намаляват минималните инвестиции. Повече хора ще могат да инвестират поради по-ниски изисквания. Бизнесът също се възползва. Добър пример ще бъде галерия Mayfair, която пусна своята колекция от произведения на изкуството за продажба на блокчейна.

По същия начин токенизираните ценни книжа са по-ефективни и мащабируеми. Токените за сигурност помагат за намаляване на разходите, опростяват одита, намаляват документооборота, намаляват таксите за издаване и т.н..

Други предимства включват прозрачност и лекота.

Правният аспект на нещата

Тъй като маркерите за сигурност са обект на федерални разпоредби, те отговарят на изискванията. Трябва да знаете три правила:

Правило А+: Това позволява на инвеститорите да предложат SEC-квалифицирана гаранция на неакредитирани инвеститори (максимум 50 000 000 $). Поради изискванията за регистрация, такова издаване може да отнеме повече време и също да струва повече от други опции. Освен това изисква квалификация на формуляр A-1. Освен това сумата, която събирате, също се счита за приход и следователно се облага с данък, освен ако не представлява собствен капитал в компанията.

Правило Г: Това изисква електронно подаване на „Форма D“, без да е необходима регистрация в SEC. Продавачът може да поиска инвеститори за оферти, които отговарят на изискванията, установени в раздел 506в. Тази част от закона изисква оферентът да бъде истински и акредитиран.

Регламенти: Това влиза в сила, когато ценна книга се изпълнява извън САЩ и следователно не е обект на Закона от 1993 г. Издателите обаче все още са длъжни да спазват законите на държавата, в която се предлага обезпечението.

Какво наистина означава

Можете да направите някои аналогии, когато става въпрос за токенизирани ценни книжа. Помислете за списанията за печат и как те вече са достъпни онлайн. Форматът е същият, но обхватът се е увеличил поради по-голям достъп.

Токените за сигурност работят по подобен начин. Това е концепция, която никой не е виждал да идва. В крайна сметка и двете концепции ще променят капиталовите пазари и ще подобрят достъпа. Само един обаче ще има трайно въздействие и ще промени начина, по който гледаме на капиталовите пазари.

Заключение

Токените за сигурност се нуждаят от пространство и подкрепа, за да останат силни. Важно е да сте наясно какво означава терминът. Ние обаче няма да можем да се насладим на предимствата на тези концепции, ако не сме в състояние да правим разлика между двете. Отвъд лингвистичните различия, по-важните са жизненоважни аспекти като ликвидност и повече институционални оценки Reg A +, които ще донесат повече доверие на пазара. 

Образованието и защитата на инвеститорите са жизненоважни елементи на екосистемата, поради което в ABOTMI работим много върху предоставянето на повече решения за увеличаване на прозрачността в индустрията на цифровите активи. Инвеститорите, които рискуват с времето и парите си, заслужават безпроблемен процес на откриване, свързващ се с най-надеждните и надеждни консултанти по цифрови активи по целия свят.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me