Помощни токени срещу Токени за сигурност

Като отговорен крипто инвеститор, трябва да разберете разликите между маркерите на помощните програми и маркерите за сигурност. Тези символи служат за различни цели в криптопространството. Техните процеси се различават по време на търговия и издаване. Тези контрасти правят жетоните за сигурност уникални за техните аналози.

Защо са важни маркерите за сигурност?

Пазарът на ICO продължава да се разширява. Според доклад на Business Insider, компаниите са събрали над 5,6 милиарда долара през 2017 г. Въпреки че този брой изглежда впечатляващ, ICO активността от тази година вече го затъмнява. До май 2018 г. пазарът на ICO се разшири до 6,3 милиарда долара. Този рекорден ръст и нарастващата привлекателност на ICO правят тази уникална стратегия за краудфандинг предпочитана сред технологичните стартиращи компании.

Рекордният растеж на ICO сектора доведе до засилен контрол от регулатори като Комисията за ценни книжа и борси (SEC). Задачата за разработване на регулации за нарастващия пазар на ICO се пада на тази организация в зависимост от начина на използване на маркера. SEC реши, че когато токенът представлява собственост, права на глас или дава право на притежателя да споделя дял от бъдещи печалби, това е знак за сигурност.

Не винаги е толкова лесно да се определи дали монетата е маркер за сигурност или помощна програма. В много случаи маркерът започва като защита по време на ICO, но по-късно се превръща в маркер на помощна програма. Този сценарий е случаят с изключително популярната криптовалута Ethereum (ETH). В решение от юни SEC решителен че Ethereum първоначално е работил като ценна книга, но днес това е маркер за помощна програма.

Основателят на Ethereum Vitalik Buterin чрез Cryptovibes

Основателят на Ethereum Vitalik Buterin чрез Cryptovibes

За да направи нещата по-сложни, токен на помощна програма, като ETH, може да има издадени маркери за сигурност на своята платформа. Протоколът ERC-20 на Ethereum е най-популярният протокол за стартиране на токени в криптопространството. Новите токени, издадени на платформата, са маркери за сигурност, ако не успеят на „Теста на Хоуи“.

Какво представлява тестът на Хоуи?

„Тестът на Хоуи“ е кратък въпросник, създаден от Върховния съд за определяне дали една сделка се квалифицира като инвестиционен договор. Тестът се прочу по време на делото на Върховния съд от 1946 г. SEC V. Howey. Случаят се завъртя около базираната във Флорида компания за портокалови сокове в Хоуи, която предложи големи части от земята си за продажба на инвеститори с намерението новите собственици да отдадат имота под наем обратно на разработчика на цитрусови плодове, който ще продължи да развива района с новия придобити средства.

SEC е съдила ответниците по тази сделка за нарушаване на разпоредбите за ценните книжа. SEC определи, че тъй като инвеститорите предоставят средства с надеждата да спечелят от усилията на цитрусовата ферма, сделката е инвестиционен договор. Следователно споразумението попада в обхвата на разпоредбите за ценни книжа.

Върховният съд разработи прост тест за доказване на теорията. Тестът Howey задава на инвеститорите четири критични въпроса. Тези въпроси могат да бъдат приложени към маркери, за да се определи дали те са маркери за сигурност:

  1. Инвестирате ли пари?
  2. Очаквате ли печалба от вашата инвестиция?
  3. Инвестирате ли в общо предприятие?
  4. Ще спечелите ли от усилията на организатор или трета страна?

Помощни токени

Помощните токени служат за използване в рамките на платформа. В повечето случаи компаниите хостват ICO за издаване на токени за полезност. Тези символи са от съществено значение за функционалността на техните платформи. Освен това те не дават права на притежателите на символи върху бъдещото развитие на компанията или печалбите. Тези токени се прехвърлят без разпоредби и всяка компания може да предложи помощни токени, без да отговаря на разпоредбите на SEC. Откритият характер на тези токени ги направи любими сред инвеститорите и стартъпите.


Днес потребителските токени са по-често наричани „цифрови активи“.

Токени за сигурност

Токените за сигурност работят по много различен начин и при различни изисквания. Компанията не може просто да хоства предлагане на токен за сигурност (STO), без да отговаря на специфични условия. Компаниите трябва да предоставят на инвеститорите множество информация, включително действителния адрес на компанията, имената на всички членове на борда и отворени финансови записи. Тези изисквания предпазват инвеститорите от измамна дейност.

Наред с фирмените разпоредби, инвеститорите отговарят и на строги правила за сигурност. Компаниите не могат да продават токени за сигурност на анонимни лица. Ще трябва да предоставите и докажете вашата самоличност, когато инвестирате в тези символи. Знайте вашите клиенти (KYC) и законите за борба с изпирането на пари (AML) трябва да се спазват при преместване на маркери за сигурност между собствениците.

Днес символите за сигурност обикновено се наричат ​​цифрови ценни книжа.

Добавена сигурност – добавени инвестиционни фондове

Докато някои ранни крипто инвеститори несъмнено виждат маркерите за сигурност като тежест за криптопространството, мнозина вярват, че тези символи осигуряват съществен мост между традиционните инвестиционни фондове и криптомаркета. Анализаторите прогнозират ръст на традиционните инвестиционни посредници, влизащи в криптопространството.

Тези фирми се нуждаят от допълнителна защита поради съществения характер на техните инвестиции. Токените за сигурност им осигуряват необходимата защита, за да избегнат бъдещи финансови и правни проблеми.

Помощни токени срещу Токени за сигурност

Сега, когато разбирате по-добре разликите между тези символи, сте готови да разберете STO и това, което ги прави различни от техните ICO колеги. Токените за сигурност играят важна и постоянно нарастваща роля в криптопространството. Трябва да очаквате повече платформи, влизащи в криптомаркета, използващи този тип токени през следващите години.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map