Какво представляват цифровите ценни книжа?

По много причини цифровите ценни книжа продължават да се възприемат от традиционните инвестиционни посредници. Тези символи премахват много от бариерите, с които се сблъскват инвеститорите, и рационализират целия процес на сигурност от издаването до надзора. Освен това те предоставят нови пазарни възможности за неликвидни инвестиции. Поради всички тези причини и много други, токените за сигурност са тук, за да останат.

Цифровите ценни книжа или символите за сигурност се предлагат в много форми. Всички тези формуляри споделят едно общо нещо, те представляват цифрово представяне на ценни книжа и следователно подлежат на традиционните закони за ценните книжа. Важно е, че не всички цифрови активи са маркери за сигурност.

Токените за сигурност се появиха в края на бичия пазар през 2017 г. в отговор на нарастващото количество измами в космоса. Инвеститорите загубиха милиарди по схемите на Понци като Bitconnect. Истинските проекти се нуждаеха от начин да различат своите токени от измамниците и традиционните инвестиционни фирми, които трябва да използват технологията на блокчейн по регулиран начин.

Цифровите ценни книжа се раждат

Цифровите ценни книжа могат да представляват всички видове активи, включително инвестиционни договори, акции на корпорация, част от бележка, дългова гаранция или дори фракционирана лихва. По принцип всеки електронно регистриран и прехвърлим дълг, собствен капитал или актив, който емитира или търгува с помощта на блокчейн технология, е знак за сигурност.

Статистика на цифровите ценни книжа

Статистика на цифровите ценни книжа

Предимства на цифровите ценни книжа

Ползите, които технологията blockchain носи за сектора, са огромни. Първо, собствеността се проверява и записва в разпределена книга. Това осигурява по-сигурна алтернатива от традиционните методи. Освен това технологията blockchain позволява прехвърляне на частни и невключени в списъка алтернативни активи. Следователно маркерите за сигурност осигуряват повече възможности, ефективност и ликвидност на пазара.

Прилагане на разпоредбите

Токени за сигурност няма да съществуват, ако интелигентните договори никога не са излизали на сцената. Тези предварително програмирани протоколи могат да бъдат разработени директно в маркера. Тази стратегия позволява автоматично прилагане на всички разпоредби. По принцип интелигентните договори помагат да се премахнат голяма част от излишните процеси, базирани на хартия, които се използват в момента.

Видове цифрови ценни книжа

Днес има повече видове защитни символи от всякога. Пазарът продължава да се развива с появата на по-изгодни концепции за токенизация. Трябва да очаквате тази тенденция да продължи, тъй като маркерите за сигурност се отдават перфектно на много пазари. По-долу са най-често срещаните видове цифрови ценни книжа, които се използват днес.

Недвижим имот

През последната година секторът на недвижимите имоти преживя взрив на стратегии за токенизация. Както разработчиците, така и платформите за токенизация се включиха в токенизирането на собствеността. Токенизираният недвижим имот има някои очевидни предимства. От една страна, това позволява продажбата да бъде фракционирана. Тази стратегия намалява входното ниво за инвеститорите и предоставя повече възможности за диверсификация.

Платформата за токенизация Polymath направи заглавия през септември 2018 г., след като подписа партньорство с фирмата за развитие на недвижими имоти BlockEstate. Като част от стратегията се ражда Block Estate Alpha Token или BEAT. Този токен използва уникалния стандарт на ST-20 на Ethereum токен на Polymaths, за да гарантира, че проектът остава съвместим. Всеки жетон представлява дял в собствеността на фонда.

Рисков капитал

Може би един от най-популярните начини, по които цифровите ценни книжа виждат използването, е рисков капитал. Предложенията за маркери за сигурност (STO) предоставят на бизнеса всички предимства на блокчейн технологията, като глобален обхват, добавена сигурност и незабавно проследяване. Освен това STO позволяват на компаниите да спазват регулаторните насоки на техния отрасъл и регион, когато са домакини на събитие за краудфандинг.

Swarm Fund - цифрови ценни книжа

Swarm Fund – цифрови ценни книжа

Перфектен пример за тази използвана стратегия е 2017 STO, хостван от Фонд за роя. Тази платформа за токенизация осигури 5 500 000 долара за по-нататъшно развитие на своя токен за сигурност и обмен на екосистема.

Частен капитал

Частният дялов капитал е друг вид маркер за сигурност, който продължава да получава все по-голямо възприемане в пространството. Тези маркери за сигурност могат да се използват и под името токени на собствения капитал. Предложенията за акции на акции (ETO) са по-популярни от всякога, защото токенизираният капитал осигурява по-голяма ликвидност на пазара.

Реални активи

Една от най-добрите характеристики на токенизацията е, че тя може да бъде приложена към толкова много видове активи. Реални активи като злато или диаманти вече живеят в блокчейна. Не е изненадващо, че тези символи бяха сред първите видове защитени маркери, които се появиха.

Въпреки че концепцията за токенизиране на активи като златото сама по себе си не е нещо ново за пазара, последствията от тези маневри са очевидни. От една страна, платформите за токенизация сега се стремят не само да токенизират златото, но да използват привързания токен за злато като нова форма на стабилна валута.

Конюшните монети са монети, обвързани с активи от реалния свят, като щатски долари, или в този случай злато. Тези токени позволяват на потребителите да се възползват от предимствата на криптовалутата, но избягват цялата променливост, открита на пазара днес.

Хедж фондовете

Токенизираните хедж фондове са друг отличен пример за цифрови ценни книжа. Хедж фондовете са чудесен начин да разнообразите портфолиото си. Традиционните хедж фондове са ограничени по време на търговия и използваните методи за прехвърляне на тези активи са остарели. Токенизираните хедж фондове създават опит за инвеститори без търкания.

The Протос Хедж фондът включва редица от най-добрите съществуващи криптовалути. Фондът е продал 6,5 милиона долара по време на първичната си емисия. За отбелязване е, че Protos е първият лицензиран токенизиран хедж фонд за търговия на алтернативна система за търговия (ATS) в САЩ.

Цифрови ценни книжа – светло бъдеще

Сега, след като разбрахте какво представляват цифровите ценни книжа, е лесно да разберете защо те продължават да виждат приемане на пазара. Тези нови финансови инструменти предоставят повече възможности за инвестиции и намаляват натоварването и разходите, обикновено свързани с тези транзакции. Можете да очаквате, че маркерите за сигурност стават все по-популярни, тъй като тези предимства стават общоприети инвестиционни познания.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner