Uniswap Exchange: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

разменят

Как да използвате, търгувате и се регистрирате за Uniswap Exchange

Uniswap е протокол, който ви позволява да извършвате автоматизиран обмен на токени чрез Ethereum. Разберете всичко, което трябва да знаете за Uniswap и как работи днес в нашето ръководство и преглед.

Какво е Uniswap?

Uniswap е протокол, който ви позволява да сменяте токени чрез интелигентен договор в блокчейна Ethereum.

Благодарение на Uniswap можете да разменяте ERC-20 токени, като плащате такси от 0,3%, като всички сделки се автоматизират с помощта на интелигентни договори.

Uniswap е изграден с четири основополагащи принципа, включително:

  • Прост интерфейс за интелигентен договор за размяна на токени ERC-20
  • Формализиран модел за обединяване на ликвидни резерви
  • Интерфейс с интерфейс с отворен код за търговци и доставчици на ликвидност
  • Ангажимент за безплатна и децентрализирана размяна на активи

Днес Uniswap успешно е постигнал тези четири принципа. Това е отворен протокол за обмен (всеки може да изброи всеки ERC-20 токен чрез протокола). Той е децентрализиран: всички сделки се завършват автоматично чрез интелигентни договори. И формализираният модел за обединяване на ликвидност успешно групира ликвидността по начин, който стимулира доставчиците на ликвидност, като в същото време начислява на търговците конкурентни такси (0,30%).

uniswap преглед

Uniswap е получател на безвъзмездни средства на Ethereum Foundation. Разработчикът на Ethereum и изобретателят на Uniswap Хайдън Адамс обяви старта на протокола в Twitter на 2 ноември 2018 г. Адамс беше вдъхновен да стартира проекта, след като прочете един от създателя на Ethereum Vitalik Buterin’s Reddit публикации преди няколко години.

От декември 2019 г. Uniswap официално все още е в бета версия и търговците се съветват да го използват на свой риск.

Има няколко неща, които правят Uniswap уникален. Първо, списъкът с маркери е отворен и безплатен и всички функции на интелигентните договори са публични.

разменят обмен на токени

Второ, Uniswap е много по-ефективен от газа поради своя минималистичен дизайн, отколкото, да речем, Bancor и други протоколи. За търговия с токени от ETH към ERC-20 Uniswap ще използва около 10 пъти по-малко газ от Bancor. Uniswap може също така да извършва сделки от ERC-20 до ERC-20 по-ефективно от 0x протокола и има значителни намаления на газ в сравнение с борсовите борси на вериги като EtherDelta и IDEX.

Можете да направите суап онлайн днес чрез Uniswap.exchange или да научите повече за Uniswap и как работи, като посетите Uniswap.io.


Разменете функции

разменят крипто обмен

Основните характеристики на Uniswap включват:

Автоматизирана денонощна търговия: Uniswap ви позволява да търгувате с токени по всяко време на деня или нощта. Всички сделки се извършват чрез автоматичен интелигентен договор.

Търгувайте ERC-20 токени: Uniswap ви позволява да търгувате с протоколни токени ERC-20 на блокчейна Ethereum.

Като децентрализирана борса: Uniswap е като децентрализирана борса, тъй като можете да търгувате с токени без намесата на централизирана трета страна. Това обаче се различава от децентрализираната борса по това, че не се извършва реална P2P „размяна“. Разменяте токени с ликвидност.

Работи за постоянно: Uniswap не може да бъде спрян. Протоколът ще работи постоянно, докато мрежата Ethereum работи.

Може да обработва поръчки от всякакъв размер: Uniswap може технически да обработва всякакъв размер поръчка – от 0 до безкрайност. Протоколът използва асимптотична крива, за да увеличи цената на монетата с увеличаване на желаното количество. Това означава, че Uniswap може технически да обработва поръчки от всякакъв размер, но наистина големите поръчки са прекалено скъпи след определен лимит.

Не е идеално за китове и големи поръчки: Uniswap работи, защото китовете не могат да преодолеят басейните на ликвидност. Китовете нямат стимул да правят големи сделки, използвайки протокола Uniswap. Всъщност високите такси за търговия на Uniswap правят прекалено скъпи големи сделки.

Получен грант за фондация Ethereum: Разработчикът на Uniswap, Hayden Adams, получи грант от фондация Ethereum за разработване на Uniswap.

0,3% такси за търговия: Uniswap начислява такси за търговия от 0,3%, като тези пари отиват към доставчиците на ликвидност. Тези такси за търговия не отиват към основателите или към която и да е централизирана платформа за търговия. Той просто отива към поддържане на протокола в действие и предоставяне на доставчици на ликвидност и стимул за създаване на пазари.

В момента в бета версия: Uniswap стартира през ноември 2018 г. От декември 2019 г. Uniswap е напълно достъпен за използване и извършване на суапове, въпреки че технически все още е в бета версия.

80+ токена: Към декември 2019 г. Uniswap поддържа 80+ маркера, всички от които са протоколи ERC-20. Можете да видите всички налични токени на Uniswap.exchange/swap. Просто потърсете име на символ, символ или адрес, след това го изберете и направете суап.

Печелете пари, като осигурявате ликвидност: Тези, които осигуряват ликвидност в Uniswap, могат да спечелят намаление на таксите за търговия. Можете да добавите ликвидност в Uniswap.exchange, като депозирате някой от поддържаните токени ERC-20.

Множество поддържани портфейли Ethereum: Можете да свържете портфейл Ethereum директно към Uniswap за по-лесни суапове. Uniswap поддържа Metamask, Wallet Connect, Coinbase Wallet, Fortmatic и Portis (очевидно обаче можете да изпращате средства към всеки портфейл на Ethereum, който харесвате).

Ефективно на газ: Поради минималистичния дизайн на Uniswap, протоколът е много ефективен при работа с газ. Uniswap използва 10 пъти по-малко газ от Bancor за ETH за сделките ERC-20 например и прехвърля ERC-20 токени по-ефективно от 0x. Uniswap също има значителни намаления на газ в сравнение с борсовите борси на вериги като EtherDelta и IDEX.

разменят обмяна на монети

Как работи Uniswap?

Uniswap е набор от интелигентни договори, внедрени в мрежата Ethereum, което означава, че целият търговски процес се извършва по веригата. Няма токен, няма централизация и няма такси за никой от основателите.

Всеки интелигентен договор е свързан със специфична двойка ETH-ERC-20. Има един договор за размяна на всеки ERC-20 токен. Ако токенът все още няма борса, тогава всеки може да създаде договор за размяна, като използва фабричния контакт на Uniswap. Фабриката работи като публичен регистър и може да се използва за търсене на всички маркери и обмен на адреси, добавени към системата.

Механиката на Uniswap го прави една от най-уникалните платформи за суап, достъпни днес.

Първо, Uniswap премахва идеята на книга с ограничени поръчки изцяло. Няма традиционна „размяна“ на Uniswap и маркетмейкърите дори не посочват цена, когато осигуряват ликвидност; вместо това те просто доставят средствата, а след това Uniswap се грижи за останалото.

При типична крипто борса маркетмейкърите предлагат ликвидност на определени ценови точки. Маркет мейкър може да има поръчка за покупка за ETH на цена от $ 100, например, и поръчка за продажба за ETH на $ 200. Цената на криптовалута, като ETH, е посочена като средата на пазара между най-високата оферта и най-ниската цена.

Uniswap изхвърля тази традиционна концепция за книга с ограничени поръчки през прозореца. Той разбърква поръчките на всички, без конкретни цени или ограничения. Ликвидността на всички се обединява, след което пазарът се изгражда въз основа на детерминиран алгоритъм.

Този детерминиран алгоритъм е известен като автоматизиран маркет мейкър или AMM. Той котира цени на крайния потребител въз основа на предварително дефиниран набор от правила. Можете да намерите ботове, които действат като AMM – като ботове, които дават оферти и оферти на всеки 10 долара от средната пазарна цена на BTC, като поръчките се ревизират постоянно, докато пазарът се движи.

Как работи Uniswap

AMM на Uniswap е уникален. Той използва вариант, наречен екип от разработчици, наречен Constant Product Market Maker Model. Този AMM е уникален с това, че винаги осигурява ликвидност, независимо от размера на поръчката или пула на ликвидност. Как е възможно това? Сайръс Юнеси го обяснява най-добре:

„Номерът е в асимптотично увеличаване на цената на монетата с увеличаване на желаното количество. Докато по-големите поръчки са склонни да страдат (както ще видим след малко), системата никога не трябва да се притеснява за изчерпване на ликвидността. Буквално винаги ще работи. “

Как Uniswap може да се справи с по-големи сделки? Е, премиите се увеличават, за да направи прекалено скъпо за китовете да извършват големи поръчки.

Юнеси отива в много повече подробности за това как работи този протокол за големи и малки поръчки (чак до безкрайността). Става сложно, но ето как Younessi обобщава всичко:

„Накратко, обединената ликвидност изглажда дълбочината на книгата с поръчки. Вече няма големи дупки или големи спредове оферти / искания. Това е за предпочитане за малки търговци, които не искат да се занимават с книги с ограничени поръчки (Uniswap UX е един от най-слабите, които сме виждали във всички крипто). Няма повече да се налага да правите оферти или оферти или да правите тежки изчисления. Доставчиците на ликвидност също могат да го „настроят и забравят“. Има значително по-малко режийни разходи по отношение на управлението на поръчки и позиции. Това е невероятно пасивен начин да осигурите ликвидност и да спечелите някои такси. “

Всичко се обработва автоматично чрез протокола Uniswap.

Отмяна на цените

Uniswap начислява фиксирана такса от 0,30% за сделка. Тази сделка не отива за разработчика на Uniswap или за централизирано предприятие. Вместо това се дава на доставчици на ликвидност.

Разменете таксите

По-конкретно, таксата от 0,3% се разделя от доставчиците на ликвидност пропорционално на техния принос в ликвидните резерви. Ако един доставчик на ликвидност осигурява например 50% от ликвидния пул за интелигентния договор ETH – AMPL, тогава този доставчик на ликвидност ще получи 50% от таксите за транзакции от суапове, направени с помощта на този интелигентен договор.

Как да използвам Uniswap

Можете да използвате Uniswap за размяна на жетони. Или можете да добавите ликвидност, за да спечелите част от всички такси за търговия. Ето как да направите и двете.

Размяна на токени чрез Uniswap

Етап 1) Посетете https://uniswap.exchange

Как да използвам Uniswap

Стъпка 2) Изберете типа криптовалута, който искате да изпратите (ETH или ERC-20 маркер)

с помощта на Uniswap

Стъпка 3) Изберете типа криптовалута, който искате да получите

разменяйте криптовалута

Стъпка 4) Въведете сумата, която искате да изпратите; ще видите съответната сума да се появи в изходния прозорец, заедно с обменния курс

Стъпка 5) Проверете обменния курс; тя варира в широки граници в зависимост от размера на сделката, а по-големите сделки целенасочено имат астрономични обменни курсове, за да поддържат протокола функционален

разменяйте портфейла

Стъпка 6) Кликнете върху „Свързване с портфейл“, след което добавете своя портфейл Ethereum (Uniswap поддържа MetaMask, Wallet Connect, Coinbase Wallet, Fortmatic и Portis)

Стъпка 7) Потвърдете транзакцията в браузъра и завършете суапа

Добавяне на ликвидност към Uniswap

Uniswap може да се използва за повече от просто сделки с ETH и ERC-20. Можете също така да добавите ликвидност към Uniswap, след което да спечелите част от таксите за транзакции.

Вие добавяте ликвидност към Uniswap, като допринасяте за равни стойности на ETH и ERC-20 маркер. Не можете просто да добавите едното или другото.

Ето как да добавите ликвидност към Uniswap:

Етап 1) Отидете на https://uniswap.exchange (уверете се, че сте влезли в MetaMask или друг портфейл Web3)

uniswap обмен ръководство

Стъпка 2) Щракнете върху „Пул“, за да отидете на интерфейса за добавяне на ликвидност

Стъпка 3) Кликнете върху „Добавяне на ликвидност“ отляво, над полето за депозит

какво е uniswap суапове

Стъпка 4) Uniswap показва вашите свързани баланси на портфейла от ETH и токена ERC-20, който сте избрали в падащото меню отдолу. Можете също да видите обменния курс и вашия дял от ликвидния пул.

Стъпка 5) Когато въведете стойност за ETH или Dai, Uniswap автоматично попълва правилната сума на другия актив въз основа на текущия обменен курс (не забравяйте: трябва да депозирате равни суми както на ETH, така и на ERC-20 токен, за да добавите ликвидност към Uniswap).

Стъпка 6) Кликнете върху „Подробности за транзакцията“, за да видите повече информация, включително броя на символите за ликвидност, които ще сечете, и тяхната стойност.

Стъпка 7) Кликнете върху синия бутон „Добавяне на ликвидност“. Ако използвате MetaMask, регулирайте газта, както желаете, след това щракнете върху „Потвърждаване“ в изскачащия прозорец.

Стъпка 8) След като транзакцията бъде потвърдена в блокчейн Ethereum, процесът е завършен. Официално сте добавили ликвидност към протокола Uniswap. Интерфейсът показва вашите актуализирани салда по ETH и Dai и вашия дял от общия пул на ликвидността на търговската двойка. Ще продължите да печелите част от таксата от 0,3% за всяка сделка между ETH и Dai, докато не премахнете ликвидността си от пула.

За да премахнете ликвидността от пула, следвайте същия процес до трета стъпка и след това щракнете върху същото падащо меню, но изберете „Премахване на ликвидност“.

Относно Uniswap

Uniswap е създаден от разработчика на Ethereum Хейдън Адамс, който разработи проекта въз основа на публикация в Reddit от съоснователя на Ethereum Vitalik Buterin.

Бутерин и екипът на Ethereum бяха достатъчно впечатлени от предложението на Адам да предоставят на Uniswap грант на фондация Ethereum.

Първата версия на Uniswap стартира през ноември 2018 г. От декември 2019 г. Uniswap все още е в бета версия.

На 22 ноември Uniswap обявено чрез Twitter че е достигнал 24-часов обем на търговия от $ 7,9 милиона, което е нов рекорд за всички времена:

Относно Uniswap

Заключителна дума

Uniswap е един от най-уникалните протоколи за обмен, налични днес. Построен върху блокчейн Ethereum, протоколът за обмен ви позволява да разменяте токени ETH и ERC-20 чрез автоматизирани интелигентни договори в блокчейна Ethereum. Протоколът е отворен за всеки и всеки може да спечели част от таксите за търговия, като предоставя ликвидност на протокола Uniswap.

За да научите повече или да направите първата си сделка с Uniswap днес, посетете https://uniswap.exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map