ShapeShift Exchange: Овладейте ръководството за преглед на потребителите на Crypto

ShapeShift

ShapeShift е популярна платформа за крипто търговия, която ви позволява лесно да сменяте 50+ криптовалути. Разберете всичко, което трябва да знаете за това как работи ShapeShift днес, в нашия преглед.

Характеристика

  • Крипто-към-крипто търговия с конкурентни такси за търговия
  • Удобни суапове чрез ShapeShift.com или вашия роден портфейл
  • Разменете 50+ криптовалути във всяка комбинация

Методи за депозиране

  • Крипто

Професионалисти

  • Търгувайте всяка поддържана криптовалута за друга поддържана криптовалута
  • Лесен потребителски интерфейс за търговия както за начинаещи, така и за напреднали търговци
  • Бързо време за транзакция

Минуси

  • Само 50+ криптовалути
  • По-високи такси за търговия от Changelly (0,50% такса, вградена в спред)

Въведение

ShapeShift е създадена през 2013 г. от Erik Voorhees, което го прави най-ранната голяма разработена платформа за крипто суап. Целта на ShapeShift от самото начало е да предлага директни крипто-до-крипто обмени. Днес ShapeShift продължава да отговаря на тази цел. ShapeShift все още не поддържа никаква търговия с фиат към крипто през 2019 г..

какво е ShapeShift

Като обмен на криптовалута, ShapeShift предлага един от най-ясните интерфейси, които ще видите. Лесен е за използване от всеки. Избирате криптовалутите, които искате да замените, въвеждате сумата, която искате да замените, поставяте в получател адрес за новата си криптовалута, след което завършвате търговията. Изпращате средствата на ShapeShift и криптообменът освобождава средствата във вашия портфейл веднага щом ги получи.

Преглед на ShapeShift

Тъй като транзакциите ShapeShift се случват моментално, вашата крипто никога не се държи на централизирана борса; вместо това се доставя директно на потребителите чрез настройка на адрес за депозит от ShapeShift. Това прави ShapeShift платформа за суап без лични права. Никога не трябва да депозирате пари в ShapeShift, нито да се доверявате на ShapeShift, за да се грижи за парите ви.

ShapeShift се предлага навсякъде по света. Всички потребители имат определени ограничения за транзакции, въпреки че можете да ги увеличите, като попълните KYC / AML проверка.

ShapeShift има няколко конкуренти в пространството за крипто суап. Changelly е най-големият му конкурент. В сравнение с Changelly, ShapeShift обикновено предлага по-бързо време за изпълнение на поръчките. ShapeShift, подобно на Changelly, не начислява технически такси за търговия, но прави около 0,50% от повечето обменни курсове, предлагани чрез платформата. Changelly наскоро намали таксите си до 0,25%, като даде на Changelly предимството тук.

Преглед на обмен на ShapeShift

Въпреки това, ShapeShift също наскоро представи своите FOX токени, които са много по-различни от Bitcoin. Тези токени могат да намалят таксите ви за търговия до нула. Получавате $ 10 безплатна търговия за всеки 1 FOX токен, държан в портфейла ви. От декември 2019 г. ShapeShift ви дава 100 безплатни FOX токена само за регистрация.

ShapeShift също веднъж имаше огромно предимство пред други платформи за суап: не изискваше влизане, регистрация или настройка. За съжаление на анонимните търговци на крипто, тази функция беше премахната през 2018 г., тъй като ShapeShift се стреми да спазва регулаторните изисквания. Днес трябва да регистрирате акаунт и да завършите KYC / AML проверка, преди да търгувате на ShapeShift.

Основни функции

Основните характеристики на ShapeShift включват:

50+ поддържани криптовалути: ShapeShift поддържа малко над 50 криптовалути. Изброихме поддържаните в момента криптовалути на ShapeShift в раздела „Валути и двойки“ по-долу.

Регламентирано: ShapeShift е регистриран бизнес с прозрачен и добре познат екип зад него. ShapeShift се стреми да спазва всички приложими регулаторни изисквания и да отговаря на всички законови задължения.

Изисква се проверка на KYC / AML: От 2018 г. ShapeShift изисква от потребителите да влизат, да се регистрират и да потвърждават своята самоличност.

Борса без депозит: ShapeShift е борса без лични права, което означава, че не можете да депозирате пари в ShapeShift. ShapeShift никога не държи парите ви. Когато правите суап чрез ShapeShift, вашите средства се освобождават веднага щом ShapeShift получи вашите средства.

Бързи срокове на транзакция: Времето за транзакции на ShapeShift варира значително. В определени моменти ShapeShift е най-бързата крипто-за-крипто-суап платформа в интернет, предлагаща сделки за по-малко от 10 минути. В други случаи ShapeShift е относително бавен, отнема 30 до 50 минути за обработка на сделка.

Разумни такси за търговия: ShapeShift предлага такси за търговия от около 0,5%, които събира чрез обменния курс, вместо директна такса за търговия. Това е разумна такса, като се има предвид, че можете да замените всеки от 50+ поддържани крипто токена на платформата, въпреки че изглежда по-малко разумно, тъй като Changelly намали таксата си на 0,25%.

FOX Token: ShapeShift наскоро представи свой собствен роден помощен токен, наречен FOX. Токенът FOX ще се използва за награди за членство в платформата ShapeShift, включително безплатна търговия.

Поддръжка на променлива ликвидност и монети: Поддръжката на монети и ликвидността на ShapeShift се променя почти ежедневно за повечето от поддържаните монети. По-долу сме изброили поддържаните монети, въпреки че ShapeShift може да не поддържа всяка монета всеки ден поради проблеми с ликвидността.

Поддръжка на софтуерен портфейл: ShapeShift директно поддържа портфейла на софтуера Portis.

Поддръжка на хардуерен портфейл: ShapeShift поддържа множество хардуерни портфейли, включително KeepKey, Trezor и Ledger портфейли.

Безплатна търговия с FOX токени: Ако държите FOX токени, можете да търгувате безплатно с ShapeShift. Всеки FOX токен, който държите, ви дава $ 10 безплатна търговия. Обемът ви се подновява на 30-дневна база. Получавате 100 FOX (или $ 1000 безплатен кредит за търговия) само за регистрация за ShapeShift. По същество това означава, че търговците с нисък обем на ShapeShift никога не могат да плащат значителни такси за търговия. Междувременно търговците на ShapeShift с голям обем могат да купуват FOX токени, за да намалят тежестта си върху таксите за транзакции.

Нова платформа за търговия с поддръжка на директен портфейл: Все още можете да взаимодействате с ShapeShift чрез „ShapeShift Classic“. От 2019 г. обаче ShapeShift представи нова платформа за търговия, която се свързва директно с вашия портфейл за софтуер (Portis) или хардуерен портфейл (KeepKey, Trezor или Ledger). Това е нов и подобрен интерфейс за търговия, който може да притеснява класическите търговци на ShapeShift, но оценен от новите търговци на ShapeShift.

Поддръжка на API: ShapeShift предлага API, което улеснява интегрирането на ShapeShift във вашата съществуваща настройка.

Купете крипто с USD: ShapeShift наскоро добави възможността да купувате крипто с USD директно от банковата си сметка, като същевременно плащате такси под 1%, което е изненадващо евтино. Тази опция е достъпна само за клиенти от САЩ.

Предимства на ShapeShift

ShapeShift Валути и двойки

Понастоящем ShapeShift поддържа всички основни криптовалути и няколко по-малко известни токена.

Понастоящем поддържаните криптовалути на ShapeShift включват: 1ST, AE, ANT, ATOM, BAT, BCH, BNB, BNT, BTC, CVC, DASH, DGB, DGD, DNT, DOGE, EDG, ELF, ETH, FOX, FUN, GNO, GNT , GTO, ICN, IOST, KCS, KNC, LINK, LTC, MANA, MCO, MKR, MLN, MTL, NMR, OMG, PAX, PAY, POLY, PPT, RCN, REP, RLC, SAI, SALT, SNGLS, SNT , SPANK, STORJ, SWT, TRST, TUSD, USDT, WINGS, ZIL и ZRX.

ShapeShift периодично ще премахва или добавя определени символи от горния списък. Проверете отново с ShapeShift, за да се уверите, че токенът, с който искате да търгувате, се поддържа.

ShapeShift също наскоро добави възможност за плащане с помощта на щатски долари от банкова сметка. Ще плащате такси по-малко от 1%, когато купувате крипто с USD от банковата си сметка.

Методи за депозиране и теглене, поддържани от ShapeShift

ShapeShift технически не приема никакви депозити, тъй като това е борса без попечителство: никога не депозирате токени в ShapeShift и ShapeShift никога не държи вашите средства в собствената си сметка.

Въпреки това ще изпращате жетони на ShapeShift, когато правите суап. ShapeShift поддържа суапове, използвайки всички криптовалути, изброени по-горе, което означава, че можете да „депозирате“ и „теглите“, използвайки някоя от 50+ криптовалути, изброени по-горе.

Процес на регистрация и влизане в ShapeShift

ShapeShift не изисква потребителите да влизат или да се регистрират. Можете да правите сделки на ShapeShift, без да се регистрирате. Търговията може да бъде анонимна. Можете обаче да регистрирате акаунт в ShapeShift, ако желаете, и в този случай ще намерите лесен процес на регистрация.

ShapeShift търговия

Търговията с ShapeShift е лесна както за начинаещи, така и за напреднали търговци. Налична е само една проста търговия: размяна на крипто към крипто.

Въведете вида криптовалута, който искате да продадете, и вида криптовалута, който искате да купите. Въведете сумата, която искате да продадете, и ShapeShift ще изчисли обменния курс. Имайте предвид, че таксата на ShapeShift от приблизително 0,5% ще бъде вградена в този обменен курс. Въведете адреса за получаване (криптовалутата, която купувате, ще бъде изпратена на този адрес). Потвърдете подробностите, след което изпратете жетоните на показания адрес на ShapeShift. ShapeShift ще освободи вашите токени и ще завърши суапа веднага щом получи вашите токени.

Такси за ShapeShift

ShapeShift не начислява никакви специфични такси освен таксата за миньор. ShapeShift обаче печели пари от обменния курс на всяка монета.

Обикновено ShapeShift има за цел да генерира приходи от около 0,50% за всяка сделка (50 базисни точки). Едно хубаво нещо при ShapeShift е, че получавате точно това, което показва обменният курс. С Changelly и други суап платформи обменните курсове се изчисляват в реално време, което означава, че обменният курс, който виждате на първата страница за потвърждение, може да не е обменният курс, който плащате по време на суапа.

Такси за ShapeShift

В допълнение към таксите за търговия, вие ще плащате такса за миньор или мрежова такса за всяка криптовалута.

ShapeShift вече поддържа банкови преводи в щатски долари и закупуване на крипто, като таксува по-малко от 1% за услугата.

Проблеми със сигурността на ShapeShift и престой

Репутацията на ShapeShift за сигурност се удари през 2016 г., когато компанията беше хакната няколко пъти, губейки по няколкостотин хиляди долара за всеки хак. Мнозина твърдят, че тези хакове са били вътрешни работни места.

По време на тези пробиви обаче не са загубени клиентски средства и цялата открадната криптовалута е собственост на самата ShapeShift. По-късно ShapeShift използва това като доказателство, че борсата без лични права функционира, както би трябвало да работи.

За отбелязване е, че ShapeShift не е хакнат оттогава. И от 2018 г. ShapeShift се стреми да подобри своя регулаторен статус, като изисква KYC / AML проверка от потребителите.

Лесно използване

ShapeShift е лесен за използване и обменът е станал още по-лесен от последната му актуализация. Днес оригиналните потребители на ShapeShift могат да продължат да използват ShapeShift Classic, докато новите потребители трябва да намерят новата версия на ShapeShift много лесна за използване. Можете дори директно да свържете портфейла си с ShapeShift за възможно най-лесния процес на търговия.

Доверие и поверителност

Ръководство за криптообмен ShapeShift

ShapeShift беше анонимна платформа за размяна на крипто към крипто през по-голямата част от историята си от 2013 г. нататък. От 2018 г. обаче ShapeShift се поддаде на регулаторен натиск и започна да изисква от потребителите да завършат KYC / AML проверка, за да използват платформата. Това е лошо за анонимните криптотърговци, но е добро за всеки, който иска по-голямо доверие и поверителност в своите крипто борси. Днес ShapeShift е по-доверен, прозрачен и регулиран от всякога.

Обслужване на клиенти

Подобно на повечето крипто борси, ShapeShift предлага средно обслужване на клиентите. На разположение е помощният център на Zendesk тук. Можете да изпратите заявка чрез този център, да прегледате уроци или да проверите често задавани въпроси.

ShapeShift не предлага поддръжка за чат на живо или поддръжка по телефона. Цялата поддръжка на клиенти се предоставя чрез заявки по имейл.

Ръководство за потребителя на ShapeShift: Как да настроите и използвате ShapeShift

ShapeShift е лесен за използване както за начинаещи, така и за напреднали търговци. Ето кратко ръководство за извършване на първата ви сделка с ShapeShift:

1. Регистрирайте се

През по-голямата част от историята си ShapeShift ви позволява да търгувате с активи, без да са необходими вход, регистрация или проверка. От 2018 г. обаче ShapeShift изисква от потребителите да се регистрират, преди да сключат сделка.

Ръководство за потребителя на ShapeShift

Посетете ShapeShift.com, след което щракнете върху „Регистрация“. Можете също да влезете с помощта на вашия акаунт в Google.

Как да настроите и използвате ShapeShift

Въведете вашия имейл адрес и изберете парола

2. Проверка

ShapeShift ще ви постави директно в таблото на вашия акаунт, без да е необходимо да потвърждавате имейл адреса си. Ще видите процеса на потвърждаване в четири стъпки, който трябва да завършите.

ръководство за сигурност за обмен на форми

За начало проверете имейл адреса си, като щракнете върху връзката ShapeShift, изпратена до вас.

Акаунт за регистрация в ShapeShift

След това изпълнете останалите стъпки, като въведете вашето име, дата на раждане, телефонен номер и адрес.

shapehift-crypto-exchange-review-setup-setup

Щракнете върху „Напред“ и ShapeShift ще ви помоли да докажете цялата информация, която току-що сте въвели. Ще трябва да качите снимка на някакъв вид държавно издаден документ за самоличност, като шофьорска книжка, национална лична карта или паспорт.

Изчакайте ShapeShift да провери информацията за вашия акаунт. След това процесът ви на потвърждаване е завършен и можете да започнете да правите суапове на ShapeShift.

3. Двуфакторно удостоверяване

Както всички добри борси, ShapeShift поддържа двуфакторно удостоверяване (2FA). ShapeShift ви предоставя серия от резервни кодови номера, които можете да използвате, за да си възвърнете достъпа до акаунта си, ако загубите второто си устройство за удостоверяване. Проверете дали сте отпечатали или копирали кодовете, след което кликнете върху „Готово“.

Криптова сигурност на ShapeShift

ShapeShift поддържа 2FA чрез Google Authenticator. Изтеглете Google Authenticator, след което потвърдете настройката на 2FA, като въведете новия код за потвърждение.

Проверка на обмен ShapeShift

4. Направете суап

Щракнете върху ‘Exchange’ в лявото меню ShapeShift, за да направите сделка. Можете да търгувате директно от предната страница на ShapeShift.io.

Първо изберете „бърза“ или „прецизна“ сделка.

Бързо поръчките ви позволяват да депозирате каквато и да е сума средства, която желаете, на адреса за депозит, който ShapeShift предоставя, без ограничения във времето, като същевременно ви позволяват да създадете адрес за депозит за многократна употреба.

Прецизно поръчките изискват предварително да предоставите точната си сума на депозита.

Ако знаете точната сума, която искате да размените днес, щракнете върху „Точно“. Ако не сте сигурни, щракнете върху „Бързо“.

Изберете вашите криптовалути, като щракнете върху която и да е крипто икона. Под „Депозит“ изберете криптовалутата, която искате да изпратите на ShapeShift. Под „Получаване“ изберете криптовалутата, която искате да получите в замяна.

Опции за търговия с крипто монети ShapeShift

След като щракнете върху всяка икона, ще видите списък с всички криптовалути, поддържани в момента от ShapeShift.

Щракнете върху „Напред“, за да въведете адреса си за получаване. Това е публичният адрес на портфейла, на който искате да бъдат изпратени получените средства.

Проверете обменния курс и потвърдете подробностите. Имайте предвид, че ShapeShift таксува такса за обменния курс от приблизително 0,5%, въпреки че скоростта може да варира леко за различните двойки.

Можете да получите отстъпка от таксите за търговия (или дори безплатни сделки изцяло), ако имате FOX токени в сметката си. Получавате безплатни $ 10 от обема на търговия за всеки 1 FOX токен, държан във вашата сметка.

Щракнете върху Напред. ShapeShift ще генерира адрес за изпращане за вас.

Или, ако преди това сте свързали софтуерен или хардуерен портфейл, ще се появи екран за транзакция за този портфейл. Във всеки случай ще изпратите криптовалутата си на показания адрес.

Веднага след като ShapeShift получи вашата криптовалута, тя ще пусне вашите токени на адреса за получаване, който сте предоставили.

Като алтернатива можете да получите достъп до по-конвенционален интерфейс за търговия, като посетите ShapeShift.com (ShapeShift.io включва класическия интерфейс ShapeShift).

5. Оттегляне

Не се изисква действително „теглене“ от ShapeShift; ShapeShift никога не държи парите ви. Токените, които сте получили по време на суапа, вече са в портфейла, който сте предоставили по време на суапа.

Това е! Успешно сте заменили с ShapeShift.

Заключителна дума

ShapeShift е най-утвърденото име в пространството за крипто суап. Основана през 2013 г., ShapeShift продължава да предлага конкурентни цени за търговия с крипто към крипто днес. ShapeShift промени своя бизнес модел значително през 2018 г., когато започна да изисква от потребителите да потвърдят своята самоличност и да влязат в системата, преди да сключат сделка. Това обаче е знак, че ShapeShift възприема настоящата регулаторна среда.

Днес потребителите на ShapeShift могат да разменят 50+ криптовалути, като плащат такса (вградена в обменния курс) от около 0,50%.

За да научите повече за ShapeShift и как работи, посетете борсата онлайн на ShapeShift.com. Алтернативно, ShapeShift е вграден в много софтуерни портфейли, позволявайки ви незабавно да разменяте монети, без да напускате текущия си портфейл.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner